Star Wars: The Old Republic (MMORPG)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Jabar
Ahoz hogy macro-z nem kell a játéknak azt támogatnia, a bill/egér/külsõ progi megoldja, kb mintha felvennéd mit nyomsz, azt egy felületen finomhangolod ahogy jól esik és amikor megnyomod azt a bizonyos gombot akkor "leszimulálja" mintha valóban lenyomkodtad volna.
Lehet nem jól fogalmaztam mert nem ismerem a sazk szavakat de szerintem érthetõ. 😊

"Jabar sa bu eeda murishani!"

Caliph
nyomja?😄 inkább klikkel rá egérrel😄

CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

[HUN]Crassus
nem zavar ha szar vagyok,mert akkor majd gyakorlok/tanulok,de annál idegesítõbb nincs mikor csak azért vernek el,mert egyszerûen erõsebb az egyik class a másikkal szemben....a gear nem számít ha a jobb cucc megszerzéséhez nagyobb ügyesség/tapasztalat kell majd! remélem ezekre odafigyelnek és nem a most WOW-os trendi mindenkinek mindent lesz...

\"Ab sagittae Hungarorum libera nos domine!\"

[HUN]Crassus
bebaxna😄

Tatyla
majd ellensúlyozza a gear 😄

PSN:Tatyla1974 | http://www.twitch.tv/tatyla74 https://www.youtube.com/channel/UCogzoZ5ODf0hReYKB7p16AA

[HUN]Crassus
nekem az tûnt fel a videókból,hogy a nagy többség még életében nem MMO-zott és random nyomja a skilleket😛

Ez természetes, ha nem akarsz sok skillt használni, vagy nem számít a néhány tizedmásodperces késés, akkor fölösleges is költeni. Ebben az esetben viszont teljesen mindegy, hogy 500 vagy 10 ezer az egér ára.

Ami viszont feltûnt nekem a béta videókból, hogy baromi sok gyakran használatos skill van. 10-15 skillt még kényelmesen lehet billentyûzeten bindolni, de nekem az a benyomásom, hogy itt többre lesz szükség. (Nekem már wowban és riftben is több kell, makrók híján itt se lesz kevés.) Ez is csak igényesség kérdése, nyilván nem kötelezõ egy átlag pugnak.

Most tényleg ekkora gond, hogy hány gomb van az egéren+hány dpi-s? Könyörgöm ez nem fps, pro-k meg amúgy is tab-al targetelnek, másik meg, hogy szép és jó a 5-10-30gomb az egéren, meg MMO-re fejlesztve, de ugyan úgy 2-3skill-t fogtok ismételni rotában és csak elvétve nyúltok oda a 4.5. skillért, erre tök felesleges a drága egér sok gombbal.

eso-nemesis.blogspot.com Aldmeri Dominion Armen

Megpróbáltad. 😉

beszaras hgoy a wownubok elhiszik, sot szentul meg vannak gyozodve, hogy a makrokjaikkal meg az addonjaikkal mekkora istenallat kiralyok....
ez mar tenyleg a nc gg kategoria. sztem toloszekes nindzsak vagytok, jatszatok addon es makro nelkul es akkor majd elmondhatjatok, hogy mekkora istenek vagytok. Addig maradtok kis toloszekes gyokerek akik 1 gombot nyomogatnak oszt potyan az epix ;d
persze akkor menne a kjukju, hgoy nincs pepix, de legalabb tenyleg kiderulne ki a madskilles es ki az akinek toloszek kell.

de amugy meg tokmindegy mert mindenki azt csinal amit akar

anti hero

Nem tudom, én megnéztem ezt a videót, és az egeren lévõ 12 gombot kb semmire nem használta. A spéci billentyûzet meg pont kevés lett volna a druidámnak, a ESDF módszerrel több gombot tudok bindelni, ugyenolyan kényelmesen hagyományos billentyûzeten is... /hello makro nyomogatásért meg szerintem nem éri meg az árát.
Másrészt macrokat minden játékban lehet írni, nem kell hozzá külön szoftver. Ugyenezeket a warrior megírhatta volna ingame is...
Aki szerezi, használja, de engem nem gyõzött meg.
Kérdezz meg egy olyat, akiben megbízol, és már használt nagát.
Kényelmetlennek tûnik, pár napig az is, aztán rájössz, hogy sokkal jobb mint a nagyon kitekert keybindok.
Persze sokaknak nem ér meg húszezret, hogy ügyesebbek legyenek. Ez nem is baj, csak ne kezdjék el lehúzni a nagát. Ez olyan, mint azt mondani, hogy nem írok makrót, mert milyen fárasztó. Vagy minek figyelni, ha a többiek úgyis mindent megcsinálnak helyetted.

Mi a manóért venné el a skill lényegét a makró?Pont az a lényege hogy egyszerûsítsen és te a releváns dolgokra tudj figyelni pl hogy állj ki abból a kiba.. tûzbõl.

Az egeres dologra reágálva, én is ajánlani tudom a razer naga-t,direkt mmo játékokra lett fejlesztve, nagyon kézreáll és nem utolsósorban megfizethetõ.A bind királyok ki tudják élni magukat, egyszerû kényelmes a jobb kezed 3 ujjával használsz mindent a balkezd eztán csak ténylegesen a wasd ra kell, vagy max a tab-shift és alt gombokra aki az orrfújást is bindelve intézi.
j0nNyKa
haaat, nekem mar legalabb 6-7 eves a billentyuzetem, es kizarolag a wasd van lekopva, az is csak minimalisan, nem hiszem, hogy makrok nelkul kopasig nyomkodom majd, makrokkal pedig nem nyomkodnam kopasig.. 😊

SG troll, ban, büntetőpont, hsz törlés FAQ: http://kocsog.eu/ban/

QuippeR
szerintem ennél százszor jobb, mikor leprogramozol egy botot, hogy játsszon helyetted, míg te sörözgetsz a közeli bárban.

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

j0nNyKa
makrozni en sem fogok, 11231-el ertek egyet
masreszt meg indulasnal nem lesz makrozas, mivel nincs is hozza api irva (en ennek orulok, sokan biztos nem), ugyhogy nagyjabol mind1 is, hogy en / ti mit akarok / akartok 😊

egerekre jo volt nezni peldakat, szerintem 7-8k forintot nekem az uj logitech meg fog erni

nagarol nem tudom elkepzelni, hogy az en ujjaimnak akar minimalisan is kenyelmes lehet, a tobbi eger tetszetos

t0Mi
Én nem engednék spell-eket macrozni, mert elõnyt jelent másokkal szemben.

!Renault F1, Real Madrid CF!

Hülyeségnek nem hülyeség. Van aki szereti, ha a makrózás megkönnyíti, kényelmesebbé teszi a játékát, van aki meg inkább kopásig nyomkodja a billentyûzetet. Ki így, ki úgy. A lényeg, hogy élvezzük a játékot.
t0Mi
Éppen ezért hülyeség a macro. Elveszi a skill lényegét. Nyomsz 3 gombot, amivel kiváltassz másik 16-ot, és pro vagy. Mennyivel izgalmasabb és jobb, ha 16 közül kell a megfelelõt kiválasztani, mint 3-nál?

!Renault F1, Real Madrid CF!

Jabar
nekem pl gét gomb van egymás mögött bal oldalon az egéren és tökéletesen használható számomra, görgõ gombot is használlom mindíg, szerintem teljessen jó.

A lényeg a makrózhatóság. Minden egyes gombra olyan makrót raksz amit csak akarsz. Vagyis nem 1 dologra használhatod a gombot, hanem feladathegyeket tudsz ráprogramozni bármelyik gombra.

Vegyünk egy példát:
Lövöd a mobot. A társadnak heal kell, mert mondjuk te vagy a healer.
Megnyomod a makródat, amire beprogramoztad a következõket:
Átváltod a targetedet a barátodra, benyomod rá a healt, visszaváltasz az eddig lõtt targetre, és lövöd tovább. Ez 4 feladat, 4 gomb lenyomása, makrózva 1 gomb!

Másik példa:
Riftben a bárdnak vannak nagyon jó parti buffjai, magas szinten 6-8. Ami a hátulütõje a bárd skilleknek, hogy ha jól emlékszem 30 mp-ig tartanak, aztán meg kell újitani. Vagyis, fél percenként 8 skillt kell végignyomkodni, ami 8 gombnyomás.
Megcsináltam azt, hogy irtam egy makrót, amivel egymás után végigcastolom a 8 skillt, majd idõzitõt berakva a makróba, a 30mp lejárta elõtt egy privát chatre jött egy figyelmeztetõ szöveg, hogy lejárnak a buffok.
Mindezt 1 gombnyomásra elvégezte a gép. Igy fél percenként csak 1 gombot kellett megnyomnom és a party végig volt buffolva, és folyamatosan volt buff mindenkin.

Harmadik példa:
Biztonsági okokból és paranoiából, én az MMO-kba belépve a login jelszavamat is 1 makrógomb megnyomásával adom meg, igy legalább a keyloggerek kivédhetõek. Hehe

Szóval mig a normál billentyûzeten 1 gombra csak 1 parancsot tudsz rárakni, addig a makrózható billenytyûzetekre és egerekre akár töb száz parancsot és idõzitést is rárakhatsz 1 gombra.
Ezt hivják makrónak.

Ha még mindig nem egészen világos akkor érdemes ezt a videót megnézni:

Razer Nostromo
Ez Crassus esetére nem használható fel.Arra találták ki,hogy olyan valakit tegyél a script-be aki eszement módon Spamolja topikot,undorító megjegyzéseket tesz és tényleg nagyon nem bír magával.
Az,hogy most itt Crassus megjegyezte teljesen jogosan,hogy zavarja az egér téma ami itt van(egyetértek mert sz.tem sem ide való) mivel kezdetek óta topik látogató,ez ne legyen bajod akárhogy is fejezte ki magát

★ 汤姆 李

[HUN]Crassus
😄

QuippeR
mondom, hogy 3 gomb kell. ballal kiválaszt, jobbal kamerát mozgat, középsõ ventrillo. minden másra meg ott a billentyûzet.

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

jazzy
Egyik haverom vett ilyet, már akkor sem értettem, hogy ez mire? Mi helyett? Nekem van billentyûzetem azon is vannak gombok. Ez miben jobb? Profilváltást sem értem, más karakter, más skill vagy más makró ugyanaz a gomb, mit ad a más profil?
Logitech G13

Nagyon jól használható. Mielõtt megvettem volna, azt hittem, hogy majd a pici joystickkel fogom irányitani a mozgásd, de a WASD (G4-10-11-12) jobban bevált. A joystickre a térkép, karakter panel, quest panel stb kerültek. A szélsõ gombok nehezebben érhetõek el, azokra olyat érdemes tenni, amit ritkábban használsz. Minden gomb makrózható, a makrókba idõzitések rakhatóak stb. A billentyüzetnek van háttérvilágitása, igy éjszakai sötétben is tökéletesen látható, hogy mit nyomkodsz, sõt a háttérvilágitás szine is változtatható bármilyenre. Közel 1 kg-os darab, szóval nem csúszkál az asztalon, nem billeg mint a Razer Nostromo. 5 profil menthetõ el vele, igy mikor karaktert váltasz, csak átállitod a profilt és azonnal az új profilú makrók mûködnek. A kezed kényelmesen felfekszik a párnázott támaszra, nem fárad el a csuklód. Természetesen bal kézzel használod, igy a jobb kezedben még mindig lehet egy programozható egér, amivel a nézetet változtatod stb.😊
Azért néhány dolgot ne felejtsetek el ebben az egér mizériában.
A fõ szempont az legyen, hogy kényelmes legyen a tartása, formája, megfelelõ a súlya, és megfelelõ egérpad legyen a pontos és precíz pozícionáláshoz.
Sok éves tapasztalatom szerint nem éri meg a Razer Naga féle sok-sok gombos egeret megvenni, mivel nem tudod kihasználni az elõnyeit. Minden embernek más méretû a keze, másmilyen hosszú az ujja. A bal oldalt található 3x4 gomb nagyon tetszetõsnek tûnik, csak egy baj van vele, hogy kényelmesen max 2 függõleges oszlopot fogsz tudni elérni anélkül, hogy ne kelljen fogást váltanod az egeren. Én magam Razer Diamondback egeret használok, és a hüvelykujjnál lévõ 2 gomb közül a hátsót még életemben nem használtam, mert egyszerûen csak az elsõ esik pont kézre (ujjra). A hátsó eléréséhez kb 90 fokban meg kell hajlítanom a hüvelykujjam elsõ ujjpercét, ami egyrészt hosszútávon piszok fárasztó, másrészt nem a megszokott stabilitással tudod mozgatni az egeret (ez inkább FPSekben gond mondjuk). Aki meg csak a hátsót éri el, az meg nem fogja felemelni a kezét az egérrõl 5 secenként, hogy elérje az elsõt... Ezek miatt abból a 3x4 gombból max 4re tudsz értelmes dolgot bindelni, de szerintem sok idõ lenne megszokni ezt a hüvelykujjas módszert.
A középsõ, görgõs gomb szintén felejtõs. Egyrészt alig lehet lenyomni, mert forog, na meg erõsebb rugó van benne. Egy idõben resto druidámmal oda is bindeltem spellt, de pár nap után olyan volt a kezem, mint egy 70 éves reumás vénembernek.
A jobb oldali gombok szintén kiestek, hiszen a kisujjad a leghasználhatatlanabb ujjad, csak támasztani jó, nem gombokat nyomogatni....
Az én tanácsom (nyilván nem én találtam fel a spanyol viaszt), hogy WASD helyett játszatok ESDF gombokkal, és így kaptok egyéntõl függõen 8-10 nagyon kényelmesen használható gombot, aminél csak kicsit kell mozgatni az ujjaidat, DE min 2 ujjad még mindig valamelyik "irányon" van, így nem szakad meg a karakter futása, oldalazása, és 2 spell között a egérrel még targetelni is tudsz.

Remélem sikerült megtérítenem 1-2 sithet, persze a Köztársaságiak ne olvassák el az elménybeszámolómat 😛.
MMO-hoz mindenképp Nagát ajánlanék. Óriási elõnyt jelent.
Aki nem hiszi, járjon utána. Nem hiszem, hogy bárki csalódott volna benne.
Persze lehet játszani 200 Ft-os egérrel és klikkelgetve, mint a béta videókban.

Jabar
érdekesen néz ki az az egér! 😊

Mázlista vagy! Szerintem ez már-már múzeumi darab, add el antikvitásként, és kapsz az árából 10 Razer Nagát 😄

SW:TOR - Greatsogron - Bounty Hunter Powertech Sárkány Lovagrend http://sarkanylovagrend.guildlaunch.com

én barmilyen normalis felbontasu 2gomb+gorgos egerrel boldogan eljatszom

anti hero

nekem ilyen egerem van. nagyon gáz?<#zavart2>

Én ezt nyüstölöm pár hónapja, eléggé jó cucc, de amúgy a Razer Naga Epicet is bevállalnám 😊

SW:TOR - Greatsogron - Bounty Hunter Powertech Sárkány Lovagrend http://sarkanylovagrend.guildlaunch.com

picket
Nem említettem a pvp-t, wow-ot is csak a poén kedvéért (Én egyébként nem örülök neki, hogy azonnali manakifogyás okán gyakorlatilag autoattackal ásítoztunk végig negyed órás bossfightokat, de ha gondolod azt sírd vissza. Mindenesetre a hangulat jó volt - volt idõ cseten hülyéskedni, szerencsére a többi kaszt nem tudott róla. <#idiota>)

Kevésbé viccre fogva én a minél kevesebb egérgomb híve vagyok, persze amellett, hogy amiket már amúgy is tud kezelni az ember, azokat ne felejtse ki. Én mondjuk balkezes vagyok, de jobb kézzel egerezek, és ez néha hátrány. Biztos nem tudnék 5-nél több gombot kezelni az egéren, így nem is érzem szükségét. Razor copperhead-em van (régi, kopott, de mûködik: epeen nem játszik), annak sem használom ki a gombjait, szerintem nem is áll mindegyik kézre.

&#3237;_&#3237;

Az a szép, amikor nem érti, miért nem válaszol senki a trollkodásra? 😄

Torzonborz
mondjuk a személyeskedésért lehet Neked is járna egy kis pihi , szóval annyira ne hívogasd Jeff-et <#kacsint>

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/

gondolom nincs itt egész nap és figyeli a topikot de offért sok hsz-t lehetne törölni.

FSpofon
végre valaki megemlíti hogy mikor volt jó a wow pvp <#szeret>
nem volt mindenki seggében 2 halhatatlan healer
healereket a PVE serverekre kéne korlátozni ,bújkáljanak csak ott ha nem mernek rendesen kiállni az ember ellen

Arab money

picket
És azt minek nevezed, aki értelmes reakció helyett, vagy ahelyett, hogy megkérdezné mi a baja, vagy megpróbálná megérteni mit szeretne inkább lehülyetaplózza a másikat? Az meg, hogy van egyfajta stílusa közismert, de stílusjegyek még csimpánzoknál is megfigyelhetõek, õk túl tudnak lépni az utánzáson.

Egyébként 2 gomb kell. Egyel kijelölsz, egyel autoshot... oh wait, az vanilla wow hunter <#idiota>

&#3237;_&#3237;

Jabar
Ezen van elég gomb :p

j0nNyKa
<#eljen>
az a baj, hogy Jeff tul jo arcnak tunik az ilyen radikalis megoldasokhoz.. 😊
Jeff: velemeny?

Jabar
Nekem egy egyszerû A4Tech XL-750F-em van (matt szürke, nem a fényes fekete), meg vagyok elégedve vele, egy "baj" van vele, hogy picit megkopott és csúnyácska de tökéletesen mûködik.

Fpocok
Van egy olyan script, amit ha felrak a HG, akkor meg tudja csinálni, hogy bizonyos nickek nem tudnak írni a topikba. Vagyis tudnak, de rajta kívül senki más nem látja. Ez felér egy bannal.

Parasite Eve 2, best game EVER!

j0nNyKa
letezik itt sgn olyan, hogy topic ban? komolyan kerdezem, nem tudom

Fpocok
Az ilyen tapló parasztokat ki kell bannolni a topikból.

Parasite Eve 2, best game EVER!

j0nNyKa
Sajnos nincs ezen mit nem erteni. Taplo paraszt mar a kezdetek ota, meg kell probalni nem foglalkozni vele. Nehez, ja, de egyszer biztos meg fogja unni (ugye?!).

BEAST
Ebben nem tudom hol látod az epénisz méregetést. Az egér az egyik legfontosabb eszköz amit folyamatosan használsz. Nem értem miért fáj neked, hogy mások megosztják a tapasztalataikat.

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

[HUN]Crassus
belehet még szálni a kinek nagyobb a pénisze játékba??
mennyire kockák vagytok édes Istenem...kinek milyen egere van...agyam eldobom...

j0nNyKa
huha, nekem szerintem nem allna ra a kezem a ctrl, alt kombokra, inkabb a wasd kornyeket pakolom tele spellekkel, na meg az eger letezo osszes gombjat - na majd meglatjuk, koszi a valaszokat

drop
nekem is 5 gombos és healerként is elég