60903
  • Warden
    Amíg nincs meg a def caped addig a defense.(nem kapsz több critet)Lvl 34 en viszont qrvára mindegy:)
  • gavor
    Gyors példa: Mi nagyobb agro. Egy 2k-s crit, vagy 2x1000 sima sebzés.
  • gavor
    BH-nak is van, valami, hirtelen azt sem tudom melyik csak emlékszem, hogy olvastam:P
    A kérdésem inkább a sebzés nagysága, dps, spell típusa közti összefüggésre vonatkozott volna!
  • Liio
    Operative-nak a Sleep Dart pl. csak olyan mobon használható, ami nincs combatban. Azt nem tudod már pull után feltenni, és azért egy 60 sec-es CC nem elhanyagolható.
    Hogy őszinte legyek, nekem a második bekezdésed tekintendő az alapnak, mert a CC-pull kombináció legalább megadja a lehetőséget arra, hogy könnyebb legyen a fight, míg ha meg sem próbáljuk, akkor az esély sincs meg, plusz ha az Operaive CC-jét tekintjük, nem is nagy veszteség, ha nem sikerül, mert mint írtam combatban lévő mobra nem tehető, tehát egy próbát mindenképp megér.
    Plusz, ha fight közben CC-zel, akkor is odébb kell húzni a maradékot, annyi, hogy előtte tudtál AoE tauntot tolni, de arról meg te magad írtad, hogy baromi gyorsan elmúlik.
    Ha ezeket nézzük, szerintem inkább megéri egy CC-pull, mint egy pull-CC.
  • Laroa
    Ja, van 1 ilyen képessége a sith warriornak 1 perces cd-vel...
  • gavor
    Nem tudom, hogy ez megvan-e nem tank classoknál is, de van olyan spell, ami a sebzéstől "függetlenül" nagyobb threatet okoz.
  • Liio
    Oké, ha őszinte akarok lenni, akkor ez tényleg kimaradt. :D
    Ettől még nem fail annyira a teóriám, mert ha folytatjuk azt a vonalat, hogy nincs dmg meter se combat log, akkor Ő honnan tudja, hogy nem inkább a másik DPS-re, (sarcasm)esetlegesen ha nagyon más eshetőség nincs akkor a healerre(/sarcasm) tegye a guardot, és ne a buddyra?
    Ugyanez megy Chrisnek is. :P
  • Sir Quno Jedi
    EZ butaság. Ha leccznek valakit is a csoportból MIELŐTT magamra ugrasztanám őket, akkor kb. értelme nuku, mert ha az AoE támadásaimmal kihozom a ccből, akkor adtak egy pofont a szarnak.

Max. az járható út, hogy messziről lecczik, odadugom a pofámat, majd kimenekülök velük addig, hogy az AoE-k már ne érjék a kis ravaszt, hagy cc-elődjön ott magában és UTÁNA aggroztatom magamra őket. Sajnos vannk 15m-es skillek is, szóval nagyon el kell onnan menni és a cspaat FELÉ kell őket sajnos csalnom, mert maguktól is afelé indulnak alapból és nem veszíthetem el őket. Na ha ilyenkor nem sikerül magamra fordítanom valamelyiket, akkor már rajta is van azokon, akiken nem kéne, szal. rizikós. A sok hülye nem is szokta megvárni, utána meg nyünnyög, hogy szar a tankolás. Ja. Valóban.
  • Chris
    Vagy esetleg azért termelt kevesebb agrót, mert eleve rajta volt a guard.
    Sáska alacsonyabb szintű válasza inkább kézenfekvő, de gondolom sokkal alacsonyabb szintűt meg nem visznek adott fp-ra, ha nem 50-ről beszélünk.
  • Liio
    AZ UI-t én sem szeretem, de nekem inkább a barokkal vannak gondjaim. A sidebarokon kívül csak kettő lehet centerben, nem? Nekem eddig kettőt sikerült odavarázsolni.
  • Laroa
    Gondolom az meg se fordult a fejedben, hogy a guard miatti -50% aggró miatt nem fordultak ki rá.
  • Liio
    Lehet, hogy elég paraszti logika, ha van két DPS, akkor gondolom az termel nagyobb aggrót, akinek nagyobb a dmg outputja. Mivel a másik DPS-re inkább koccantak a mobok, ezért következtettem arra, hogy akkor a másiknak alacsonyabb a dmg outputja, mivel kevésbé favorizálták, persze lehet, hogy ez csak talent függő (ugyebár ott is van olyan, ami csökkenti az aggro-generációt (de szép szó)).
  • Sáska
    csak tippelek: lehet, hogy nehany szinttel kisebb volt, mint a tobbiek?
  • gavor
    Az a baj a cc-vel, hogy amikor van 5 ranged ellenfél. CC-znek 2-őt vedd fel a maradék hármat. Ezeket aoe sebzessel lehet összeszedni. Vagy mindegyikbe belelövök, de azt ugysem várják meg. Az a kedvencem amikor a csoport 2 szélén lévőt cc-zik, te meg sebezz bele. Ha meleek a mobok nem gond, mert rádfutnak.
  • gosumofo
    nem fognak a sopa ellen tiltakozni mert a fasszopo ea támogatja és ők a csicskáik.
  • Sáska
    en assassinnal tankolok, es eddig nem nagyon volt gondom az aggro tartasaval, bar a trash mobokkal nem nagyon szoktam foglalkozni, azokat rabizom a damage dealerekre. lvl34-en van egy direkt tauntom es egy aoe taunt, valamint van nehany AOE skill amik segitenek tartani az aggrot.

Tegnap epp a Fleet-en voltam, es nagyon kerestek tankot Boarding Partyra, gondoltam megprobalom, mert meg nem voltam ott. Le is ment gond nelkul, viszont az osszes mob light armort dobott +def ill. +absorption ratinggel. a 3. boss utan mar irogattak is a tobbiek, hogy WTF. En is meglepodtem, mert altalaban sosem esik nekem semmi, most meg egy FP alatt jott egy kesztyu, 2 felso meg egy uj fejes.

Amugy a defense rating, vagy az absorption rating a fontosabb egy Darkness Assassinnak?

• a.carkey
    Már kérdezni akartam, de nem lehet a toolbarokat, mind a négyet egymás alá pakolni? 1x láttam egy képet ahol így volt, most viszony csak kettő fér alulra és egy-egy oldalra.
  • Tyrpak
    Újabb conspiracy theory, nem lehet, hogy azért rakták mára a patchet, és az oldal leállást, hogy a Bioware is a SOPA ellen tiltakozzon? :DDDDD
  • gosumofo
    arra mennyi esély van hogyha bukta a game a lucasarts elveszi a jogokat és átalakítják mass effect mmová?
  • Chris
    Tetszenek az ilyen érvként megemlített történetek, de csupán egy kérdésem lenne. Combat log és damage meter híján honnan tudod, hogy vkinek "alacsony a dmg outputja"?
  • Tyrpak
    Inverz logika rulez:
    Szóval ha meghal a healer, miatta meghal a tank, és végül meghal a buddy-ja, az jobb annál, mintha csak a buddy-ja hal meg.
  • Tyrpak
    Lehet, hogy túl sokat kérek.
    Viszont más játékhoz képest (és megjegyezném, soha életben nem wow-oztam) úgy érzem, hogy túlságosan leterhel az UI kezelése, és nem csak healernél, hanem pl maraudernél is, hogy nem tudok eléggé a környezetre, mozgásra, és a hp csíkokra figyelni, lent a toolbaron a tekintetem, hogy hogy áll az energy, mi van cd-n, mikor megy le a gcd...
  • Liio
    Elhiszem, mert én valóban nem látok bele a tankos dolgokba, szinte mindig healerem volt, viszont ha nem rohanna bele vaktában a mob csoportokba, hanem megvárná a CC-ket, akkor azért mindenhogy könnyebb lenne neki is tankolni, mert kevesebb célpontra kellene fókuszálni, plusz nem mellesleg a mi dolgunkat sem nehezítené.
    Amúgy az nekem is feltűnt, hogy a Guardolást egyesek elég érdekes módon oldják meg... Tegnap Athissban pl. egy DPS-re tette a tank, akinek relatíve alacsony volt a DMG outputja, tehát elég indokolatlannak tűnt az egész, mivel soha nem generált túl sok aggrót, így megkérdeztem, hogy megkaphatnám-e inkább én, mert ha valamelyik boss addokat spawnolt, azok előszeretettel rontották rám, erre közölte a barátunk, hogy bocs, de nem, mert a DPS a 'buddy'-ja, és nem akarja, hogy megpurcanjon.
    Nem volt hozzá több kérdésem. xD
  • Sir Quno Jedi
    Nem védeném az "istvánt", de nem is olyan 1xű aggrot tartani, mint azt a nem tank kasztok hiszik. Hiába az AoE taunt és a sima, baromi sokáig tölt fel, csak bizonyos számú ellenfélre hat max. és baromi gyorsan elmúlik. Ami a vicces, hogy utána szinte azonnal ráfordulnak a tök messze álló healer-re az ellenfelek, de hogy mi a faszé az néha rejtély. Közbe hiába AoE támadgatod őket, meg gyepálod, meg minden, le se nem szarnak, hanem elrohannak melletted. Hihetetlenül fos így.

Sima mobolgatás közben is ez a murva idegesítő, hogy betámadsz valakit és az AZONNAL elrohan melletted és megy neki a kilométerre álló passzív kompányionodnak, aki semmi rosszat nem tett...
  • j0nNyKa
    hja egyébként nagyon kockáknak:
    a teszt szerver megy ilyenkor is, ott lehet játszani mindig
  • darth devil
    Én láttam így is, ha lement rólam az agro. :D Csak odafigyelés kérdése, ehhez nem kell addon.
  • Liio
    A ToT-tal egyet értek, de a shift+click meg a nagyobb UI nem igazán hiányzik. Persze, könnyebb lenne, de így meg kihívást jelentőbb. :)
  • Sir Quno Jedi
    Én mindig azzal kezdem bármék random csapatban, hogy megkeresem a még nem guardolt legerősebb healert és bevédem. Ha nincs healer, akkor valami törékenyebb kasztot.
  • Djuree
    meg legyen akkor már auto heal, ne nekem kelljen már nyomogatni a gombot, meg auto karaktermozgás, nehogymár nekem kelljen irányítani a karit:D
  • Liio
    Ja, hát a pugok már csak ilyenek, de azért ott is ki lehet fogni értelmes arcokat. ;P
    Mindenesetre Istvánt ezek után sokan emlegették, a 'hőstettei' miatt. Kedves édesanyja talán csuklani is kezdett. :D
  • Tyrpak
    Ami ehhez hiányzik:
    - UI addon, ahol látom NAGY kijelzővel, hogy kin hány sec még a 2 hot,
    - ctrl vagy shift click group ablakon,
    - kib...ott target of target, hogy a tank lássa, ha elment az aggro,
    - szintén target of target, hogy én is gyógyíthassam időben,

És végül, ami nem UI függő: próbálkoztam a pre-hottal, viszont már attól aggrot kapsz, ha pull közben ketyeg. Ha a tank nem rád rakta a guardot (urambocsá, senkire, mert ez az általános, hogy kérni kell a pugban), akkor máris rohan feléd 1 vagy több mob, és a saját életbentartásoddal foglalkozhatsz.
  • GAthersw
    Gondozom a nevezett Vér István keresett tank lehet :)
  • Liio
    Diagnostic Scan-hez még annyit, hogy ha fent van a két Kolto Probe, akkor érdemes spammelni, mert az a ~100 heal is számít azért, plusz ha megvan a critt-es talent, akkor még energyt is kapsz érte. Ha egy olyan ~30% hp hiányzik a dupla HoT-tal is, akkor érdemesebb eltolni egy injekciót, és a Kolto Infusionnal megsegíteni a pácienst (vagy, ha a Kolto Infusion már nem szükséges, akkor a plusz TA-t nyomd el az energy regen skillre). De szerintem a HoT-ot mindenképp tartsd két stack-on, sőt, érdemesebb még combat előtt feltolni a kettőt, mert combaton kívül még tudod tolni az általános regen skillt, combaton belül meg már csak egy stackokat kell felpakolni, hogy megmaradjon a két stack.
    Nekem eddig bevált ez a taktika, kivétel, ha VérPistike a tank, akinek 6 strong mob ellen sem kell CC, behúzza mind a hatot, aggrót tartani b*szik, jobb esetben 4 rajta marad, kettő meg átugrik az egyik DPS-re és akkor healelhetsz két felé. Plusz, ha közben még a fenomenális tankról rád ugrik kettő, akkor már mehet három felé, mert ugye VérPistikének közben sem jut eszébe, hogy össze kéne szedni az elkallódott mobokat...
  • Tyrpak
    SOE-nek nem tudom hogy sikerült ennyire elrontani a renoméját az évek alatt.
    Imádtam az Everquestet (evercrack :) ), és ha időnként megújították volna az engine-t, akkor máig azzal játszana mindenki.
    De aztán jött a station cash, és végül SWG-vel minden más játékukat is megölték.
  • sata75
    senki nem beszélt a wowról, ha elolvastat volna az eredeti QQ-mat nem kérdeznél ilyet.
  • Djuree
    mint a dc universe online. vártuk hogy ingyenes legyen mint a messiást. aztán haverral elkezdtük, pár nap alatt meguntuk. hihetetlen jó 5let, szarul megvaslósítva...
  • Djuree
    magyarul nem ez az elsődleges dolog. majd lesz egyszer...talán...esetleg...
  • a.carkey
    Én a POTBS után megfogadtam: SOE nevéhez KÖTŐDŐ játékot nem veszek még egyszer kézbe, mégha nem is felt. neki volt köze a buktákhoz, de ha már ott van, akkor ők az MMO történelem Uwe Bolljai: hiába jó az ötlet, egyszerűen a legjobb koncepció is kuka lesz, ha a neve mellett megjelenik a SOE logoja. Ez van. Sajnos.
  • Chris
    Jéézus, utánanéztem, 2003-as játék volt, nem gondoltam volna, hogy ilyen régen volt...
  • Tyrpak
    Eddigi BW álláspont az, hogy indíts újat. Volt miatta nagy felháborodás, de a hivatalos jelenleg az, hogy:
    "Character transfer is a common request for these servers. The ability to transfer your characters is being worked on, but there is no ETA on when it will be available."