Star Wars: The Old Republic (MMORPG)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

6000 Ft alatt lehet valahol 60 napos gamecardot kapni? Tudtok ilyen helyet?
Ebben igazad van sztem is. Kicsit elszámolták a kapacitást. Jó volna azért tudni, hogy kb mennyi embert bírnak el.

Azt néztem, hogy olyan 100 fõ körül van egy instában...aztán néha ír ilyen 80-120-140et. Ha az mind tele van, akkor azért az már nem rossz szám egy idõben.

Bár ahogy néztem olyan mintha szintenként is szétszedné az embereket. Sosem látok sokkal nagyob és sokkal kisebb karikat. Azt meg nem hiszem, hogy az egész szerver 20on pár szintes...
Na igen, elég sokan fenyegetõznek a facebook ilyen olyan topcijaiban, hogy nem fognak elõfizetni, ha ez így marad.

picket
Azért az a különbség, hogy hentesnél meg tescoban az áru még nem a tied, mert nem fizettél érte, tehát azért állsz sorban, mert meg akarod venni. Itt viszont ketyeg az elsõ hónapod, ez inkább olyan, mintha lerobbanna a taxi, kiszállna a sofõr szerelni, a taxióra meg vígan számolna tovább. Szóval ebben teljesen igaza van a síróknak, abban viszont nem, hogy 20-as karaktereket nem lehet szépen otthagyni a levesbe és átmenni másik szerverre. Tömegesen. Guilddel. Több guilddel. Mert minimális önszervezõdés kéne hozzá, nem pedig "omg solve my problem bw /cry /cry". Szóval szerintem mindenki hibás, de a legnagyobb hiba, hogy nem megy elsõ pillanattól kezdve az összes szerver.

ಥ_ಥ

[HUN]Crassus
meg is fordíthatom a gondolatmenetem és tegyük fel te most bemész egy "üres" szerverre,de ez egy hónap alatt FULL lesz idõközben 3 barátod is kitalálja õk is játszanának VELED! ,de nem fognak tudni ,mert FULL a szerver??? akkor mit csinálsz? hagyod az egy hónapja építgetett karidat,üzleteid,ottani barátaid?!

szerintem sokkal,de sokkal nagyobb kapacitásra kellett volna belõni a szervereket,hogy ilyesmi ne fordulhasson elõ....és ha már elõfurdult mivel MI fizetünk ezért ne nekem kelljen már "feladnom" az eddigi játékomat ha normálisan akarok játszani a barátaimmal:P:)

\"Ab sagittae Hungarorum libera nos domine!\"

Jeffjohnson
Így van! Szerintem februárig nem lesz itt semmi transfer. Akkor úgyis sokan az 1 ingyen hónap után abbahagyják és más lesz a helyzet.

picket
Dehogynem. Tudjuk, hogy elkezdték, és hogy halvány lila segédfogalmuk sincs, hogy mikor lesz kész ("no ETA"). Nem úgy hangzik, mint egy érett feature, ami csak tesztelésre vár :p

ಥ_ಥ

38 volt full a 89 EU-ból.
Gondoltam, hogy a hasonló okosoknak kiszámolom százalékosan, hogy az hány %, de inkább így írtam, hogy kb a fele.
Azért olyan nagyon nincsenek elkésve vele...mert ugye elvileg tegnap jelent meg hivatalosan és gondolom nem úgy tervezték, hogy a második napon már transzferálni akarnak az emberek...

Amúgy meg a transzfer is sok kérdést vet fel. Honnan -hova? Mennyi ember mehet? stb stb.

Most érdemes lenne kivárniuk amíg lemegy a nagy hullám és akkor lesz valami képük, hogy mégis kb hány emeberke próbál valamelyik szerverre belépni + az is láthatóvá válik, hogy mik a kevésbé népes szerverek és akkor lehet majd valami csoportosítást csinálni.

Addig meg sokan anyáznak.

Nekem szerencsére a szerveremen nemvolt ilyen gond eddig, mindig sikerült belépni azonnal...és még emberek is vannak.
Nem tudom te miért csak 38 EU szervert látsz, mert az én listámban több mint 90 van, amerikai meg több mint 120.
Jeffjohnson
Nagyon sokan már szabin vannak így van idejük. Szerintem a karácsonyi idõszak ilyen lesz. A megoldás részükrõl az lehet ha sokan nem bírnak várni akkor csomagolnak a klánnal együtt és átmennek egy kevésbé terhelt szerverre. Ha meg nem akkor sorban állnak és várnak mint ahogy az élet más területein is bankba, hentesnél, tescoban (pláne ünnepek elõtt mikor kinyitnak 10 kasszát az 50bõl és az elõtt kígyózik a sor).

Sir Quno Jedi
Oh kösziek. Na majd ha lesz kivel, kipróbálom. Egyelõre csak vadidegenekkel group-olódtam és csak nagyritkán. Inkább csak simán hozzájuk csapódok, vagy õk hozzám és ahogy mennek elõre takarítani én is nyomulok elõre párhuzamosan (vagy én megyek elõre). Ehhez nem kell party.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Ha begroupolsz valakivel és õ egy másik instaban van akkor automatice felajánlja, hogy átutazz a többiekhez. Ugyanoda tesz le meg minden csak instát vált a kari.

Manuálisan meg a térkép jobb alsó sarkában van egy ilyen legördülõ menü ahol tudsz váltani.
Ugyanez, csak sorbanállás közben sör, ha hosszabb a sor, left4dead2 coop <#hehe>

Kérdés: akkor most, 11 órakor 38 EU szerveren épp a falnak fut mindenki?
Vagy tényleg a szerverek fele full?

Már elõre rettegek a decemberi villanyszámlától, ha az ünnepek alatt nekem is ilyen módszerekhez kell fordulni (fal felé, autorun)
Torzonborz
Én sem szidom. De megértem azt aki panaszkodik mert azt a kevés idõt amit a játékra tud fordítani szeretné a barátaival tölteni.

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/

Így van, tehát még nincs kész. Sztem ez alap lett volna indulásra.

Jeffjohnson
mehet rájuk a report szerintem páran innen sg rõl jelentjük õket hamar felszívódnak

Jeffjohnson
Ebben a formában igen mert ahhoz, hogy egyenlõen el legyenek osztva az emberek ahhoz kellett volna EA ajánlását követni de mivel nem ez történt így utólag az egész értelmetlen. Mondjuk én nyugodt vagyok meló után hazamegyek gép benyom sorba beáll aztán megyek kaját csinálok és beülök a gép elé. Egy dolgot biztosan tudok attól, hogy sg-n szidom a játékot nem lesz kisebb sor.

Hát a being worked on az speciel pont azt jelent, hogy jelenleg is dolgoznak rajta.
Ha valakinek még nincs meg a játék és meg szeretné venni akkor az 576-ban vagy a media markban keresse, mert a többi helyen csak a két ünnep közt várható szállítmány, de az is lehet hogy majd csak januárban jön....
Az árkádban lévõ 576ban meg tudom erõsíteni hogy még van, mert én ott vettem ma reggel és még volt nekik pár darab.
Torzonborz
ez így van de akkor meg az egész totál értelmetlen. ebben a formában feleslegesen feccöltek bele energiát. szerintem.

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/

Jeffjohnson
de ezt korábban is világosan mondták, hogy nincs garancia arra, hogy 1 szerverre kerülnek még akkor se ha bejelölték egymást. Ha belegondolsz sok esetben ez lehetetlen.

Sir Quno Jedi
Be is rakhatnátok a banerba, hogy Bacca's Blade-en is vannak magyarok. Konkrétan "Sofi" néven egy jedi guardian. :DDDDD

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Torzonborz
hmm most látom eztet

név: Agyfasz klán : Ronin

gratulálok nekik.

Jeffjohnson
Node azt nem tudjuk, hogy mikor kezdték el nyilván nem indulás napján... kiindulva WAR-ból ebben már van tapasztalatuk.

Torzonborz
ha jól tudom a magyar pvp klánok körbejelölték egymást s ehhez képest 2 vagy 3 serverre lettek szétdobálva.

Sir Quno Jedi
Ez angolban a feltételes jövõ idõ, egy feltételezett párhuzamos dimenzióban, TALÁN, ha Isten is megsegít... ÁMEN! :DDD

Jeffjohnson
Mármint ki kúrta el? Ha a guildek akkor egyetértek és ebben a magyar community is felelõs mivel kb a guildek jó ha 10%a kezdett a neki kijelölt szerveren. Ne értsetek félre a választás jó volt csak ez olyan dolog, hogy akkor mûködik ha mindenki a kijelölt helyére megy legyen az magyar, spanyol, vagy olasz stb. guild viszont onnantól kezdve, hogy páran változtatnak borul az egész dominó.

"The ability to transfer your characters is being worked on, but there is no ETA on when it will be available."

A being worked on azért nem sok jót sejtet :)

Hát, nem oda mentek a guildek, ahova jelölve voltak, szerencsénk volt, hogy Nephin utánanézett (már akinek).

Jeffjohnson
Abból amit írtak számomra nem derül ki mikor kezdtek a transfer fejlesztéséhez. Csak annyit tudunk, hogy nem tudunk róla semmit

Torzonborz
erre lett volna jó a guild deployment . amit ugye el is qráltak.

Jeffjohnson
Nincs senki elszeparálva mindenki minden szerveren indíthat karit és szép lassan emelik a szerver limitet így kisebb sorok várhatóak.

Vegyük végig a dolgot:
-Ha Lock lenne akkor azért menne a sírás mert miért nem játszhatok haverokkal

-Ha nem lenne sor mert mindenki jöhet akkor rövid idõ alatt server crash, lagg lenne akkor ezért menne a sírás

Legjobb az lett volna ha mindenkinek a klánja tényleg arra a szerverre ment volna amit kijelöltek neki de nem ez történt így lehetetlen elosztani jól az embereket mert mindenki követ valakit és valahol meg kell húzni a határt

Strahd_
Elorendelesi adatok alapjan se tudod beloni a servert. Mert nem tudod elosztani a terhetlest rendesen mert mi van ha minden ember aki elorendelte ugyanoda szeretne menni?

Jeff: Ebben igazad van, sztem az igazi gáz az, hogy magán a transferen még csak most kezdtek el dolgozni. Ennél profibbak elvileg.

Torzonborz: Na igen. Vhol sztem is hibázott a cég, de a guildek is, akik odatelepültek xy szerverre, ahova pl. be lett csatornázva a teljes spanyol társaság. Sírás meg van itt is más miatt is elég :) Az sem jobb sírás, mint a queue miatti :)

Türelem vagy szerverváltás. Az Ahto igen jó, nem vártam soha többet 15 percnél este.

Sir Quno Jedi
Én annak is örülök, hogy tényleg betoltak a hivatalos induláskor egy csomó üres szerót, mert ha a full szerókon lehetett volna csak kezdeni (azaz nemkezdeni), akkor vertem volna a fejem a falba, de így kényelmes volt (a kezdeti szívás és anyázás után).

Kiírhatnák azt is hogy egy szerveren hány kari van. Nem számszakilga, hanem ha kiírják hogy most LIGHT, de amúgy FULL a kariszám szerint, akkor nem próbálkozol rajta úgy, mint én tegnap hajnalban a hidden beksen (mert akkor még jónak tûnt, nem volt teli). Ha tudom, hogy pár óra múlva full lesz, akkor meg sem próbálkozok. Így az embereket totál megtévesztik.

[HUN]Crassus
de figy nekem az egyik barátom tegnap vette meg (még nem is tudtam elérni,hogy sikerült-e neki odajönni hozzánk) most akkor nemtudunk majd együtt játszani? nem is beszélve arról,hogy 2 másik srác is vacilál,de õk lehet még 1-2 hónap mire elszánják magukat....

Torzonborz
persze végül is egyszerûbb mindenkit leugatni hogy ne sírjon semmint beismerni hogy EA/BW páros ezt biza benézte. Elõrendelési adatok alapján elõre tudhatták hogy ez lesz tehát rendesen felkészülhetek volna rá.
végül is õk a szolgáltatók , ez a dolguk.
azért mert korábban több mmo-nál is ez volt még nem azt jelenti hogy itt is ennek kell lennie.
engem speciel nem zavar , eddig nem kellett sokat várni de ha az lesz akkor is megoldom de sokan nem tudják.

Jeffjohnson
Most a legokosabb ha semmit sem csinálnak elhamarkodva mert ha megnyitják a transfert akkor is lenne sorban állás csak nem A hanem B szerveren. Emberek hülyeségével nincs mit tenni majd szép lassan az elsõ hó végére lecseng ez az egész.

Sir Quno Jedi
Naja, de lényegében ezzel megosszák az embereket early acc-osokra és normál indulókra. Mert egy szeróra nem férnek már be, így az újak külön kénytelenek populálódni ugye.

Jogos, hogy minden MMO indulásnál van sor, de azért a 6 óra várakozás tényleg gáz.
A BW-nek sem most kellett volna elkezdni a karakter transzfer megoldáson, ennek sztem alap featurenak kellene lenni egy MMOban. Most csak annyit kéne csinálni, hogy ebben az idõszakban ingyenes, utána meg nyilván fizetõs.

j0nNyKa
Jay és némabob "köcsög piros csizmi"-re gondoltam, de senki nem vette a lapot :(

SG troll, ban, büntetőpont, hsz törlés FAQ: http://kocsog.eu/ban/

Jeffjohnson
Véleményem szerint a legnagyobb probléma itt nem az EA-vel van hanem az emberekkel mindenki mindent tegnapra vár és nulla a türelme. Egyetlen mmo sem indult sorban állás nélkül. Aki az elején kezdte tudta mire számíthat itt is nem 1x megmondtuk. Vége lehetne már a sírásnak mert az nem old meg semmit legfeljebb nekem lesz több törölni valóm.....

Sir Quno Jedi
Node amúgy is instance-ok vannak én is nézegettem ahogy szépen gyûltek a bolygó-instance-ok miközben toltam (én ugye az elsõben maradtam többnyire). Ez az instancos nyavaja hogy van? Átjöhet haverod/guilded a tiédbe, vagy hogy?

Sziasztok

Valaki beszúrt 1-2 hete tesztet a játékról képekben talán gamestar vagy pcguruból. Nem tudjátok hogy találnám meg a több ezer hozzászólásban?

Sir Quno Jedi
Na, adtak a szarnak egy pofont. Kjú van szerintük is és csak NAGYOBB lesz, javítani nem tudják belátható idõn belül, mennyé másik szeróra, de karakter transferrõl nem tudnak semmit mondani, hogy mikor lesz kész, még körülbelülre senem... Magyarán vagy megszoksz, vagy megszöksz, ez most már ÍGY lesz, míg a kezdeti hónap le nem telik és a játékosok tömegesen nem szállnak ki végleg maguktól (ami nem valószínû azért).

Áldom az eszemet, hogy némi szenvedés után leszartam a Hidden Beks-et és átmentem a Bacca's Blade-re, hallelujja. Nincs más megoldás.

Még azt "talán" megoldják, hogy ne szakadozzon le a genya program és basszon vissza a végtelen kjúba, de már ez is nagylelkû ajánlat tõlük.

Végülis, ha úgy vesszük, jó volt ez az early access, mert a nagyja elõrendelõ emberke lement és összetömörült néhány totál FULL szerverre és nekünk hivatalos indulóknak jutott egy rakat üres friss ropogós szerver, amin kényelmesen elbóklászhatunk kedvünkre kjúmentesen.

Jelzem tegnap este az AH TÖK üres volt minálunk, mert még senki sem árul semmit sem... :DDD

[HUN]Crassus
megmondom mi a gáz ezzel az egész szerver mizériával: egyszerûen hülyék voltak mikor belõtték a számokat! Megvette ugye jópár ember preorderben már szinte ezektõl az emberektõl telítve voltak a szerverek....kijött a 20-i hivatalos megjelenés megint egy halom ember vette meg a játékot egy nap alatt,de könyörgöm nekem meg tizezer másik embernek is van ismerõse aki esetleg egy hét múlva vagy egy hónap múlva esetleg fél év elteltével gondolja meg magát és szeretne majd játszani velem veled vagy a másik haverjával akkor velük mi lesz? most én menjek a guilddel másik szerverre az 50-es "fullos" karival?,hogy tudjunk játszani a barátokkal,haverokkal?,mert õk csórik nemtudnak jönni oda ahol már mi játszunk?!?!
a lényeg ,hogy még rengeteg ember lesz aki játszani szeretne az ismerõseivel úgyhogy valamit lépniük kell,mert ez jelen pillanatban FAILED

Jeffjohnson
ez nem tudom volt-e már:
We strongly advise you to not create new characters on these servers, unless you are prepared to queue to play.

US-based servers

The Harbinger – US West Coast - PvE
The Swiftsure – US West Coast - PvP

The Fatman – US East Coast - PvP

EU-based servers

Bloodworthy – EU English - PvP
Frostclaw – EU English - PvE
Legions of Lettow – EU English - PvP
The Red Eclipse – EU English - PvE
Tomb of Freedom Nadd – EU English - PvP

Darth Revan's Mask – EU German - PvP
Darth Traya – EU German - PvP
Jar'Kai Sword - EU German - PvP

Hrakert Rift – EU French - PvP

Many of you who are already playing on these servers are asking for solutions, and we understand your frustration. At this time we can only ask for your patience. Population caps are being gradually raised on these servers, but raising them too fast will create an influx of new players and perpetuate the problem. We do not expect the queues to alleviate on these servers for the foreseeable future. If you do not want to queue, you should consider playing on another server, many of which have very low or no queues.

Character transfer is a common request for these servers. The ability to transfer your characters is being worked on, but there is no ETA on when it will be available.

Finally, we are also aware of the issues some have experienced where they have been disconnected during a queue due to internet issues, and had to restart their queue once more. This is a high priority for our server team and we'll be deploying a fix as soon as possible.

Felsorolt szervereken nem érdemes karit indítani és transfer sem lesz egyhamar