60268
  • Etelkozi Vata
    Köszönöm!
    Tanulmányozom majd...

És várom ezt a vacakot tűkön űlve (a vacakot nem pejoratív értettem... :) )
  • Agamemnon69
    5 percre félrenézek és 20 új üzenet, már majdnem azt hittem, hogy open beta bejelentés volt
  • Boncmester
    Hja, emlékszem én is, amikor elkezdtem WARozni, hónapokig azt sem tudtam, merre hány méter. Mindig olvastam, hogy CC, AOE, DoT meg aggro, és lövésem nem volt, mi a fenét jelenthetnek? :D
  • Nephin
    Üdv az MMO-k világában, többé nem szabadulsz! :)

Itt összeszedtünk egy kis segítséget a kezdőknek, ha gondolod, kukkants bele.
  • Kazagor
    Itt nem arról van szó, hogy csak dobozos, vagy csak letölthető verzióban adják ki.
    Itt arról van szó, hogy adják meg mindenkinek a döntési lehetőséget, vagyis adják ki mindkét verzióban. Aztán mindenki eldönti maga, hogy számára melyik a szimpatikusabb.
    Felesleges és értelmetlen olyan szubjektiv dolgokról vitázni, hogy melyik verzió a jobb.

Én például szivesebben venném meg a dobozost, de ha azt mondják mint a Riftnél is, hogy a letöltött verzióval a hivatalos, dobozos megjelenés előtt 1-2 héttel már elkezdhetem az éles játékot, akkor meg fogom venni a letölthető verziót (és persze ha kijön a dobozos, akkor azt is, hehe)
  • Nephin
    Ennyi. :)
  • j0nNyKa
    képcsokor, főleg pvpsek (lehet kicsit sok, sorry, a méretük mondjuk kicsi):

• Nephin
    A guildhajókat szeretnék, de valószínű, hogy nem lesznek bent megjelenéskor.
  • Nephin
    Nem csak a Steamen lenne nyilvánvalóan, az csak egy példa volt, mennyire sikeres is lehet a digitális eladás... :)

Természetesen nekem kell a collectoros doboz és minden, ami benne van. :)
  • Boncmester
    Nem, nekem a warban a WE-k elől kellett rohangálnom, az sem volt túl kedves dolog :)
  • t0xikus
    látszik,h warban nem wh volt a main karaktered:)
  • Boncmester
    Nem kell egérművésznek lenni, ez nem fps, ugyanúgy nyomkodod az 1-2-3-4...stb gombokat healerrel meg dps-el, csak az a különbség, hogy ha healered van, akkor baráti egység a célpont, ha dps-el, akkor meg az ellenfél. Na jó, ezt kicsit leegyszerűsítettem, de a lényeg, hogy nem a wasd skilltől függ a játék szvsz :)
  • j0nNyKa
    el kell hogy keserítselek, harcban nem lesz könnyebb kaszt a többinél :)

mindegyik kaszttal lehet egérművészként játszani, meg normális emberi lényként is, úgyhogy ne parázz, jó lesz :)

más:
    te, Tababo, meséld már el nekem, hogy miért tudod pl. nálam jobban, hogy én szeretném-e a tort dobozban megvenni magamnak ?! :)
  • Torzonborz
    amondó vagyok hogy próbáld ki vmelyik fp2 ( ingyenes ) mmo-t , van belőlük dögivel szerintem találsz az ízlésednek megfelelőt így ToR megjelenésre már nem leszel tapasztalatlan és az alapvető mmo fícsörökkel is tisztában leszel.
  • t0xikus
    plussz guildek használnak ventrit vagy teamspeaket és akkor csetelni se kell:)
  • Etelkozi Vata
    Köszi!

Akkor ezek szerint a legegyszerűbb, ha itt a fórumon guild-eket alakítunk, és azonos szerveren nyomulunk...

Mindenesetre érdekes. Nekem ezek eddig kimaradtak az életemből, de mint SW és Kotor, na meg Bioware fanatikus, nem hagyhatom ki...

Mivel nem vagyok nagy egér művész (azaz valszeg harcban béna leszek), valami healer jellegű karakterrel kell majd megpróbálnom, pl. Jedi knight, vagy sentinel, vagy ilyesmi...
  • Torzonborz
    hopp zindexen cikk pont ezzel kapcsolatos.
  • BoneDragon
    Remélem anyucinak van annyi esze, hogy nem veszi meg... nem akarok wow hun channel szintű társalgásokat látni...
  • Boncmester
    Hát egyrészt anyuci nem mindig akarja odaadni a bankkártyáját, mert "a Zinterneten ellopják a pénzem", másrészt meg az mégsem karácsonyi ajándék, amit nem tud becsomagolni, stb. Harmadrészt meg van, aki nem folyton a neten lóg, és nem is hallott róla, de amúgy játszana vele, de a boltban meglátja a bazinagy Star Warsos dobozt (vagy az anyukája), és szépen megveszi.
  • [HUN]Crassus
    remélem anyucinak van anyi esze,hogy addig nem veszi meg a TOR-t Pistikének míg ki nem kérdezi a leckéjét és rendben találja a jegyeit!,mert ha itt is nulla agyu tinik fognak rohangálni mint WOW-ban akkor eret vágok! Először a tanulás aztán a játék! Engem így neveltek,én így nevelek!:P
  • Boncmester
    Hát, alapvetően igen. Vagy csak meghívja az egyik a másikat partyba, mert éppen együtt questelnek. Vagy ismered az illetőt pl innen, megkérdezed a karaktere nevét, és ráírsz, aztán mentek egy csapatban.
    Ja, amúgy persze partykat lehet formálni minden játékban, 4-6 játékosból szokott állni 1 party (TOR-ban 4 lesz a szám), aztán meg partykat is lehet összevonni raiddé sok játékban. A partyban saját chat van, ha megszereznek valamit az egyik ellenfélből, akkor azt el tudják osztani egymás közt, ha az egyikük megcsinálja a questnek egy részét, az a másiknak is meglesz, stb, játékfüggő.
    És lehet guildet alapítani, ami rendszeresen együtt játszó játékosokból áll. A guildnek is van külön chate, meg akár egyedi jele, ami látszik a ruhán, így mindenki látja, melyik guildben vagy. Itt pl lesz guild űrhajó (ez hivatalos vagy találgatás még csak?), ahova csak a guild társaid mehetnek, és pl egyedi guildes cuccokat vehetnek a guild szintjétől függően, stb.
  • Torzonborz
    ahamm. ehhez képest elég nagy banzájokat szoktak csapni már itthon is ha egy nagyobb cím kijön .
  • Pluskast
    Nem. Ez úgy szól, hogy:
    -Pisitke: Anyúúú megkaphatom karácsonyra SWTOr-t?
    -Anyú: Persze kisfiam itt a bank kártyám.
  • Boncmester
    Mindkettő elvisz A pontból B pontba, a funkció ugyanaz, a csomagolás más :D
  • arcosharcos
    Igen,Anyuci besétál a boltba és mondjuk a polcról leemel egy TOR dobozt,amivel mondjuk karácsonyra meglepi Pistikét,mindenki happy és a BioWare/EA...stb is jól járnak.

Helyette majd steameket vesz Anyuci meg Apuci a bevásárlóközpontokban a karácsonyfa alá vagy a torta mellé?Esélytelen Így még az is megvenné aki TORozni sem akar de csak steam kiadásban ez kizárt.
  • Etelkozi Vata
    Én módfelett kezdő vagy mmo téren, és igazából az érdekelne, hogy egy ilyen közösségi játékban hogyan találkoznak össze az emberek és kezdenek el együtt kalandozni, meg quest-elni.

Oda mennek egymáshoz a játékon belül és megszólítják egymást, vagy hogyan??? El nem tudom képzelni!

De ezt a TOR-t nem fogom kihagyni...
  • Torzonborz
    mert a tartalom változatlan . míg egy Ferrari vs Renault-nál ez nem mondható el. ;)
  • Boncmester
    Mert?
    Arra céloztam, hogy a digitális kiadás olcsóbb, egyszerűbb, kényelmesebb, környezetbarátabb, de az sok embernek mégis kell a dobozos.
  • Torzonborz
    nyilvánvaló hogy a dobozos kiadás sokkal látványosabb = nagyobb reklám a játéknak . üzleti szempontból ez elég fontos.
  • Tababo
  • arcosharcos
    A világ normálisabb felén is,a steam kérdés igencsak megosztotta a TOR játékos társadalmat.Itt a hivatalos fórum erre vonatkozó része és elég sok a nem happy hozászólás:SWTOR and Steam?
    ------------------------------------------------------------------------
    A top MMO-k közt csak digi megjelenésre még nem emlékszem(kieget leszámítva)és lehet,hogy ez a jövő de nem biztos,hogy ezt most erőltetni kellene.Eladásban sem túl jó mikor a lehetőségeket elkezdik bezárni vagy leszűkíteni.
  • Torzonborz
    ez a hasonlat nagyon nem stimmel.
  • Boncmester
    Elhiszem, hogy valakit nem érdekel, lesz-e doboza, mert tényleg a játék a lényeg, de azért nekünk had legyen már, ha szeretnénk :)
    Ha mindenki így gondolkozna, akkor pl a Ferrari gyár se létezne már, mert a Renault Scenic sokkal praktikusabb, mint bármely Ferrari, kevesebbet is fogyaszt, meg többen is férnek bele. De az emberek mégiscsak szeretik nézegetni a Ferrarikat :)
  • Boncmester
    Volt már?
    Mindenesetre ezután azoknak is kötelező játszani jönni, akik azt mondták, azért nem jönnek, mert PvE shit :)
  • Tababo
    nézd, szerintem a játék lesz a lényeg. a collectors még okés mert valaki szeretne babázni meg fénybicskát stbstb de nem hiszem hogy a 40ft-os dobozra fogsz izgulni és nézegetni fogod mindennap hogy húúú de karaj. ha meg valóban annyira szeretnék dobozokat gyűjteni és kitenni a polcra akkor fogom a fájlokat kiírom egy dvdre, frankón megcsinálom a tokot ahogyan én szeretném és még egyedi is lesz nem pedig tucat termék és elmondhatom hogy milyen kis kreatív lélek vagyok.
  • Agamemnon69
    Engem sem bánt, ha csak dobozos verzió lesz, de megértem azokat, akik szeretik "fizikailag" is érezni azt amiért pénzt adnak ki. Illetve a CE meg plusz bevételi forrás lenne a Bio-nak, ami meglepő lenne csak úgy lemondanának...
  • Pluskast
    Nekem is. Szép dolog a dobozos játék esztétikus de egy idő után csak a helyet foglalja meg a port fogja. Nekem annak idején rengeteg dobozos játékom volt aztán csak a helyet foglalta. Ki is dobtam. Ráadásúl mivel az ember kényelmes lény sokkal több embernek jobb megoldás ha odahaza megveszi letölti és már játszik is vele, minthogy elmenjen egy boltba és megvegye.
  • Torzonborz
    pedig egyértelműen ez a jövő.

nekem spec édes mindegy hogy jelenik meg.
  • Kazagor
    /agree
  • arcosharcos
    Ezen nincs mit bizonygatnom.Egy üzletben nézd végig a játékkínálatot a polcokon aztán hasonlítsd össze azzal a játék kínálattal ami CSAK és kizárólag digitális verzióban jelenik meg.Az arány mintha Magyarország és Kína népességét hasonlítanánk össze.

Ha ezt a digi letöltést a kiadó,terjesztő vagy marketingesek találták ki akkor csak gratulálni tudok nekik a hülyeségükhöz.Lehet,hogy a viszonteladókat áthidalják de nem biztos,hogy ez minden játékosnak bejön.

Ha ezt plusz lehetőségként kínálják,hogy letöltés verzióban is hozzájuthatunk akkor elfogadom de a hozzájutást leszűkíteni csak erre a verzióra...