5328
A Biblia és a keresztény vallás értelmezése, gyere be ha van kérdésed, és válaszolj a feltttekre, ha szeretnél.
  • Gorvik #261
    Eh, bocsi
  • Drex
    mikike honlapjáról idéztem, és neki is cimeztem todd ott van alatta... válasz neki :)))
  • Gorvik #259
    "Emberek az életeteket ti irányítjátok. Kivéve ha nem és akkor a sorsotok. "

Ez egy elég nagy paradoxon.
  • Drex
    Emberek az életeteket ti irányítjátok. Kivéve ha nem és akkor a sorsotok. Nagyon sok mindennek kell összeállnia, ahhoz, hogy jól sikerüljenek a dolgaink, ezt nevezzük szerencsének.

Ezzel csak az a gondom, hogy a szótáramban nem szerepel a SZERENCSE szó :(((
  • Drex
    Mégsem kezdhettem rögtön a Kiáradással, vagy a Beáramlással ......

Szerintem.... Hívős Istenes ? :DDD
  • Gorvik #256
    Lol
  • mikike
    kb. mintha vakok vitatkoznának a színekről

bár qrippernek legalább van fogalma arról amiről beszél
  • Drex
    köszönöm válaszod. azt hittem, hogy már átmegyünk személyeskedésbe, pedig ez itt csak egy szabad vélemény csere.
  • QuippeR
    nem biztos, hogy neked kell ilyen, az sem biztos, hogy egyáltalán hiányzik az életedből. barátokra lehet lelni. nekem is volt mindig is barátom, de négy-öttel több mindig jól jön (még akkor is ha nem olyan közeli barátok).
  • QuippeR
    mert jól szeretnék magukat érezni, és erre egy rendezett csoportban több az esélyük, mint egy ad hoc összeállítású és vezetésű csoportban?
  • Drex
    Lécci arról mesélj, (mert ugy gondolom te jársz ilyen helyekre) hogy szerinted mit kaphatnék egy ilyen vallási közösségben, valami olyan pluszt ami eddig hiányzott az életemből..
  • Drex
    szerintem én nem azt feszegettem hogy van e irányitó, hogy amit csinál, az milyen is, hanem azt hogy erre az embereknek miért is van szüksége :(((
  • QuippeR
    komolyan az az érzésem mikor ilyeneket mondasz, mintha még soha nem jártál volna pl táborban. ott is van egy táborvezető, aki nem feltétlenül egy hataloméhes elmebeteg állat, hanem az is lehet a célja, hogy a táborozók jól érezzék magukat. de ehhez meg irányítania kell...
  • Drex
    hmm.. érdekes.

Nem, nem gondoltam rá. Talán azért mert eddig még nem volt szükségem rá, hogy elmenjek egyetlen egy ilyen közösségbe sem. Mindig volt valami más, egyszerűbb megoldás. Egyre megtanított az élet. Hiába kérsz, vagy vársz segítséget, ugysem kapod meg. Ha meg nem kéred, a legváratlanabb helyeken, körülmények között jön magától. Nincs rá szükségem, hogy az úgynevezett "csorda effektus" vagy más néven "tömeg-effektus" módosítsa az érzéseimet, gondolkodásmódomat.

Persze kivételt képeznek ez alól koncertek, sport események, mert ott azért magával ragad a "tömeg" hangulata. Talán ezt kihasználva próbálják a "vallások" képviselői az embereket befolyásolni. És mivel emberek vagyunk, tuti hogy hat ránk a többi ember a csoporton belül, képesek vagyunk ugyan azt érezni mint a többiek, ezért gondolhatjuk azt hogy ez milyen de milyen nagyon jó volt. Ebből meg következik, hogy mivel jó volt ezért "én" szeretek idejárni.

és máris kész az irányitásra váro tömeg, csoport...
  • QuippeR
    "Szerintem, azok az emberek menekülnek az ilyen közsségekbe, akik nem tudják a problémáikat magukban, maguk lerendezni és azt hiszik hogy "külső segítséggel" könnyebb lesz."

És arra még nem gondoltál, hogy valakik jól érzik magukat az ilyen közösségekben, és azért járnak oda?
  • Drex
    Ez így igaz.

De gondolkodjunk egy kicsit. Miért is kell tulajdonképpen csoportokba rendeződni ahhoz hogy higgyünk "ISTENBEN" ?

Miért van szükség a vallásra ?
    Miért kell hogy valaki terjessze az igét ?
    Miért nem lehet csak úgy hinni, hamár egyszer hinni akarunk valamiben ?
    Miért van szükség arra, hogy valaki, vagy valakik elmagyarázzák nekünk a jo és rossz közti különbséget ?

Szerintem, azok az emberek menekülnek az ilyen közsségekbe, akik nem tudják a problémáikat magukban, maguk lerendezni és azt hiszik hogy "külső segítséggel" könnyebb lesz. Véleményem szerint éljünk teljes életet, és neveltetésünktől és erkölcsi érzéküntől függően, cselekedjünk. Nincs szükség ilyen szintű útmutatásra. Én sosem éltem a 10 parancsolat szerint, pedig ha úgy vesszük ezek az alap szabályok, amit a biblia felállít. És mégis úgy érzem, így az ídő haladtával (38 múltam), hogy tuti van valami, vagy valaki aki ezt az egészet, létrehozta. Csak egyszerűen elkezdtem gondolkodni a világunkon és rájöttem hogy a mai naping hiányzik 2 láncszem.

1. Az élet keletkezése.
    2. Az mai értelemben ismert ember kialakulása.

Ha így nézzük akor éredemes elgondolkodni a "Teremtés Fogalmán". És ha volt valamilyen szintű teremtés, akkor viszont ki, mikor és legfőképpen hogyan.

Szal ha van kedvetek, akkor el kéne beszélgetnünk erről a dologról :)))))

Tisztelett: Drex
  • Tetsuo
    Vannak újabb vallások is, amik másként értelmezik a Bibliát mint a nagy egyházak..
    pl Jehova tanúi meg ilyenek..
  • Drex
    sziasztok....

hmm.. végre egy értelmes topic.. Csak az a baj hogy én inkább a vallásrol szeretnék dumálni, hogy mit meg nem tettünk mi emberek az Ő zászlója alatt és hogy hova jutottunk az első tanitások óta.

Ennek már szerintem nem sok köze van a bibliához, és mivel régen olvastam már nagyon, kb ugy 30 éve, nem is lenne mit értelmezni rajta.

De tartom magam azon véleményemhez, hogy az igaz hitnek a mai világban már nem sok köze van a valláshoz....
  • SRobert
    Ez a hozzáállás teljesen rendben van.

Az a gáz, mikor egy vallás képviselőjével leállnak vitatkozni és a vallásának a belső logikáját próbálják támadni ahelyett, h simán azt mondanák, hogy nem hiszek semmi ilyesmiben. :)
  • Tetsuo
    Én pl nem értem a kerszténységet sem és a pángermán hitvilágot sem, de valószínűnek tartom h mind1ik fikció.
  • Tetsuo
    LOL
  • Pluskast
    Most elég nagy hülyeséget mondtál. Tudod a mesének az a lényege, hogy soha meg nem történt. A bibliában lévő történetekben pedig van egy pár elbeszélés ami igaz. Lásd Szodoma és Gomorra története (remélem jól írtam le) vagy közvetetten Noé bárkájának története.
  • Takezó
    lál , szvsz ez mindenhol így van ;)
  • SRobert
    Én pl azért szeretek ebben az országban élni, mert mindenki ért és ismer minden vallást. :)
  • Takezó
    Jajj, nem a Weöres félét kéne egyébként olvasni, mert az torzít gyakran ;)
  • Tetsuo
    Olvastam az 'Út & erény könyvé'-t, de 1általán nem fogott meg. Ez lehet h az én hibám, mind1. Bár ezen könyvben nem sztorik vannak mint a többiben, hanem "bölcseletek", de olyan általános v szedett-vedett konkrétumok h ilyet szinte bárki tudna írni csupán a rímekre ill a szótagszámra kell odafigyelni.
    A Biblia is csupán bölcseletek, példaszituációk, józan ész diktálta törvények okosan összerakott meséje.
    Ennyi erővel a 'Kígyó és kerszt're is lehet vallást építeni, de semmi értelme. A Korán is egy érdekes könyv, örökérvényű erkölcsi normákról, de azokról más is tud írni, aki tud írni, kicsit empatikus és hallgat a lelkiismeretére.
    Áh mind1, ezen úgysem jutunk dűlőre..
  • Tetsuo
    Mivaan? Nem értem, mit akarsz ezzel.
  • deicide
    Tisztában vagyok azzal hogy ki az a Herodes...!

Mind amelett olvastam a János és Máté evangélumát..!

Én azt hittem hogy az Antipas-nak van más értelmezése is...!
  • sz4bolcs
    Amiket mesének tartasz, azoknak épp az a lényegük, hogy ne csak az "egyik oldal"-t ismered. Arról, hogy jóra nevelnek... Azt hiszem én megértettem a lényegüket, mégsem lettem jobb, mert nem elég valamit megérteni ahhoz, hogy tettek kövessék. Itt ezen van a lényeg. Ezért nem érzem magam méltónak arra, hogy bárkit meggyőzzek, vagy tanítsak, mégis a véleményem hangoztatom, és senki nem figyel rám, és meggyőzni sem tudok. Ha talán egyszer eljutok odáig, akkor nem akarok sem meggyőzni, sem tanítani, mégis hatni fogok másokra.
    A mesékkel kapcsolatban: A komolyan venni, az szerinted elhinni?

Mégegy dolog jutott eszembe: A hozzászólásod egy az egyben írhatta volna egy bármilyen vallásos, vagy hívő, vagy akármilyen más ember, a tartalmán semmi nem változott volna, csak a szemszög lett volna más.., és sokszor olvastam ilyen hozzászólásokat mind vallásosoktól, mind ateistáktól.. a "másik oldal"

Nemhinni - elhinni
  • Takezó
    Nah... holnap lesz időm, írok egy kis összefoglalót a taoizmusról, mert úgy látom, kicsit el vagy tévedve - annak ellenére, hogy azt állítod, hogy olvastad a Tao Te Kinget...
  • Tetsuo
    Mert nem vok hívő? Ezek a könyvek ill a benne lévő történetek nagyon olvasmányosak és még jóra is nevelnek, de csak mesék, és nem kell komolyan venni szóról szóra, ahogy sok sok ember ezt teszi -a legtöbben azt sem tudják mit vesznek komolyan-. Ez a topic erről szól, ja h te csak az egyik oldalt hallgatod meg? Bocs h megbotránkoztatlak a tömegtől eltérő gondolattal.
  • Takezó
    Heródesről pedig olvass Evangéliumot Monnyuk Máté 2,1-től...
  • Takezó
    az angyalok karának első rendje a szeráfok, hat szárnyuk van... ennyit tok
  • deicide
    Na mivan...?

Nincs itt 1 okoskolbász sem....? 210....????

• HUmanEmber41st
    Tetsuo !
    Te beteg vagy!
    Lehet,hogy olvastad némelyiket, de egy szót nem értettél meg belőle..
    Nem kellene ezt ennyire reklámozni..
  • sz4bolcs
    Az első kettőt nem olvastam, de a Tao Te Kinget Weöres Sándor Teljesség felé-jével nyugodtan merném nevezni az ateizmus iskolájának.
  • Takezó
    jah, a "népbutító baromság" már egy kicsit más, bár a tao te king esetében még csak azzal se értek egyet
  • sz4bolcs
  • Tetsuo
    A mesekönyvet itt értsd népbutító baromságként kvázi szent könyvként. :)
    Ide sorolhatjuk még Lenin műveit is..
  • Tetsuo
    Persze, különben nem fikáznám.