20
-
vax #20 Ezt nem a "High" kategória részére gyártják. Ezért nincsen akkora ugrás. Itt a jogdíjak és járulék ktg-nek lefaragása és az alacsony költség kialakítása a cél. Mint a cikk és én említettem, hogy ennek hol lesz elsősorban piaca. -
raingun #19 Amúgy szerintem értelmetlen ilyen kis ugrással hardvert fejleszteni, mert egy év múlva már a szoftveres tömörítés annyival jobb lesz, hogy a sima DVD-re is ráférne (persze nem MPEG-ben) -
raingun #18 "Hogy oldják meg egy lemeznél, hogy csak wmv-t meg wma-t lehessen rá írni?"
A DVD egy hardver szabvány, bármilyen formátumban írhatsz rá. De ahhoz hogy a rá írt videó olvasható legyen egy DVD lejátszóban, a szoftveres szabványnak is meg kell felelni.
Tehát az FVD-re is lehet majd bármit ráírni, de csak akkor játsza le egy FVD kompatibilis lejátszó, ha azt a fent említett formátumban teszed. -
BomBa #17 Hogy oldják meg egy lemeznél, hogy csak wmv-t meg wma-t lehessen rá írni? -
vax #16 Ha csak Kina és India lakosságát vesszük az már a föld lakosságának egyharmada. Ráadásul anyagilag az átlag itt élők nincsennek elengedve mint a világ fejlettebb régióiba. Viszont nagy tömegek élnek akik tudnak és akarnak is a szórakozás ezen területére áldozni. Anyagilag ez egy iszonytatóan nagy húzás volt Kínától és Tajvantól. Kár, hogy nem én találtam ki nekik ezt a szabványt. :( Az hogy nálunk nem fog elterjedni, meg ismerni se fogjuk őket nem igazán fogja érdekelni mert piac lesz rá. A Video Cd játszók sem igazán terjedtek el nálunk, kint hihetetlen piaca volt és van még most (is meg filmek hozzá). -
#15 Nem, csak olcsóbban, benne van a cikkben:
"Ezeknek a formátumoknak a licencösszegei ugyanis jóval olcsóbbak"
(Mondjuk az már más kérdés, hogy egy összeg hogyan lehet olcsóbb... Max. alacsonyabb lehet.) -
Fenjoy #14 :) nem tudom, végülis ha 10 ed annyi lesz pár korong és már beis hozta a 25Gb Bule-t:) ergo megéri a kérdés az inkább, hogy az adatok mennyi időmulva vesznek el...erről semmi informácio nincs, a legtöbb dvdnél is az a baj, hogy pár honap nem is évek után elvesznek az adatok... mondjuk TDK, és Verbatin a bevált, de kitudja ezeken a korongokon is meddig lesznek az adatok... Valahogy még mindig a Cd -k, atadveszétse a legkisebb... sajnos
Üdv
:)
-
yy #13 hurrá, van már 5-féle dvd utód -
#12 Izgi lesz majd az elkövetkező években optikai író/olvasó eszközöket gyártani. Lassan már van vagy 100 féle-fajta adattároló, meg formátum, meg szabvány és a vásárló majd persze elvárja (jogosan!), hogy a készülék mindegyiket csoklóból kezelje. -
Keldor #11 ez baromi jó lessz
erre már az elején veszek írót
1X najó max 2X -
rolika #10 hmmm...
nem akarnak licenszdíjakat fizetni, de wma és wmv formátumot használnak? a microsoft ezeket ingyen adja? :) -
IoIa #9 Kína eddig sem arról volt híres, hogy iszonyat sokat fizetett volna jogdíjakért, inkább az ellenkezőjéről.
Ennek az egésznek semmi értelme nincs. A kapacitás nem jelentősen több, a nyers lemezre meg tökmindegy, hogy milyen formátum kerül. WMV9 és WMA9 a jelenlegi lemezekre is rákerülhetne, ez nem lemezfüggő. -
#8 wma9 audio ?
röhejesen szakadék ... remélem FVD a kukában végzi :( -
Cicero #7 Tetszik ez a WMA format, lehet hogy jó fog belőle kisülni, ki tudja... -
#6 CDnél is a Video CD megadott szabványos formátumot jelentett, felbontás, szín, kódolás ( mpeg1, 320*288/25 fps aszem), DVD-nél is kitaláltak ilyet ( mpeg2, .... ), hogy az asztali lejátszókmajd ezt fogják használni..
Ugyan erre a mintára csinálták ezt ennél is. Semmi értelme. Gépen nézve úgyis mindegy milyen formátumban van, a lejátszókhoz meg majd lesz firmware hack, hogy vigyen más formátumot is.
De ennek a 6 GB nak tényleg nem sok értelme volt :) Akkor csinálták volna kék lézerrel, rövidebb hullámhosszal.. -
#5 ill meg ez is tetszik :)
" Az adatokat a Microsoft Windows Media Video (WMV) 9 és Windows Media Audio (WMA) 9 formátumba lehet majd kódolni." mert szerintem az agattarolo medianak semmi koze ahoz hogy milyen formatumban irja ra az adatokat az ember ez ahogy a kovetkezo mondatban irjak is max anyagi megfontolas lehet de ezt mar nem a gyart donti majd el hanem az aki a multimedias anyagot helyezi el a lemezen de lehet h9ogyen vagyok a hulye hozza -
#4 hat ja az nem tul nagy elorelepes:):)
amugy en csak azt nem ertem hoyg a cikk iroja a 11 gb-t honnan szedte ugyanis a kepen ami mellekelve van a cikkkhez azon nem szerepel a dual leyeres megoldas szal ezt nem biztos hogy bele kellet volna irni -
#3 Az lehet, de az 1280*720 jól hangzik. -
Cat #2 ennek célja nem a kapacitásnövelés, hanem hogy Kínának és Tajvannak ne kelljen amerikai cégeknek dollármilliókat fizetni a jogokért, ne erősítsék ezzel is legfőbb riválisukat, és saját lábukra álljanak. -
DOT #1 Hát, ez a 6GB nem túl nagy előrelépés.. Még gondolkodhattak volna kicsit rajta..