19
-
Cat #19 NEmrég derült ki, hogy a japán Mizuho bank rendszerében évek folyamán 270 ezer számla adatai keveredtek el. A bank elismerte, hogy elveszett több százezer ügyfele bizalmas adata.
A bankot irányító Mizuho csoport elismerte, hogy a 167 fiókot összekötő rendszer több éve tartó integrációja során elveszett számos ügyfélnév és számlaszám, írta a Financial Times.
Az összeolvadás megterhelő
A bank szerint három év óta rendkívüli problémákat okoz a rendszerek integrálása és az adatok kezelése. A Mizuho 30 millió ügyféllel rendelkezik, vagyis többel, mint bármely más japán bank.
A cég a hatalmas adatbázisokat a Fuji Bank, a Dai-Ichi Kangyo Bank és a Japán Ipari Bank 2002-es összeolvadásával örökölte meg. A bank most belső vizsgálatot folytat, de a közlések szerint nincsen nyoma az adatok eltulajdonításának.
http://index.hu/tech/biztonsag/adat9843/ -
Ceb #18 Te vagy a hülye
az áll h kiadott x pénztz és levont x + y ahol x,y e R+ -
Ceb #17 Ez az ilyen nincs és mégis van kategóriába tartozik , nagyon lol!!!!!!
Mondjuk szar annak akinek eltűnt a számlája.
Nem azért de 1 ilyen helyen napi mentések + replikáció 2/több szerver között ilyeneknek kéne játszani. -
ati88 #16 Ám sokkal rosszabbul jártak azok, akik ugyan megkapták a pénzüket, de a számítógépes hiba miatt a rendszer az adott összegnél jóval nagyobb tétellel terhelte meg a folyószámlájukat.
Most én vagyok a hülye, vagy itt az áll, hogy aki megkapta a pénzét az sokkal többet kapott mint kellene? Az mér rossz? (-: -
#15 A japánoktól többet várna az ember... -
#14 OTP II. -
Slartibartfast #13 Szerintem nagyösszegü átutalás történt a napokban néhány tucat svájci bankszámlára... -
archkoven #12 Szóval már nem először omlott össze a win95 rendszerük...
Profi egy bank -
Gabest #11 update szamla adat = null
.. izé ..
update szamla adat = null where userid = :userid
bazz.. na majd holnap megint a "rejtélyes okokra" hivatkozunk :) -
#10 "Az első feltételezések szerint ezek az információk azonban nem egyetlen alkalommal tűntek el, hanem minden bizonnyal az évek alatt, azonban a hiányuk csak most tűnt fel."
Már bocsánat, de hogy lehet, hogy abból a közel 270 ezer emberből senkinek se tünt fel, hogy nincsenek meg az adatai? Mert még hogy 1-2 hónapig az rendben lenne, de 2-3 év az egy kicsit gyanús. Nem? -
Bret #9 Ezek a japcsik csak kezdők.
Pl. a Postabanknál sok-sok milliárdot forintot tettek zsebre már jó régen.
Ma már észre sem vesszük, mennyit lopnak tőlünk intézményes állami szinten.
Hiába a magyar szürkeállomány felülmúlhatatlan lesz mindig. -
#8 Persze, és napi mentés nem létezik, pláne egy ekkora banknál? Az is csak úgy, eltűnt? Nagy stikli van itt kéremszépen... -
the Godfather #7 szerintem winfos az oka ennek is..... -
IoIa #6 Egy profi rendszerben a naplózást különálló gép(ek) kezeli(k). Azt azért nehezen lehet elképzelni ,hogy az adatállományok és a naplóállományok is egyszerre tűntek el. Ennek a valószínűsége közelít a nullához.
Egy bank nem alkalmazhat akármilyen himihumi rendszert, arra általában a bankfelügyeletnek kell áldását adni. Egyébként teljesen nem tűnhetett el minden adat, hiszen elvileg mentéseknek is kell lenniük... -
k0zi #5 Hé fiúk, nekem abban a bankban volt 10 millió $-om :D
Kürt Kft-nek lesz munkája :) -
#4 Vagy külső...
Egy ilyen zavaros rendszer egy hozzáértő hacker figyelmét valószínűleg felkelti.
És egyébként se feledjük, hogy a tényleges külső támadások a hírekben mindig belső hibaként jelennek meg eleinte, az ügyfelek megnyugtatása miatt... :))) -
#3 Szerintem is valami nagyszabású csalás áll a háttérben. Ha most nem tudják, hogy neked mennyi ZS-d volt a számládon, te ugrálhatsz, hogy neked volt 2153515 Ft-od, aszondják hogy BOCSI. -
Praetor #2 Bankon belüli sikkasztás, és egy profi nyomeltakarítás... -
#1 Jol ertem, hogy eltuntek a szamlainformaciok? Pl, hogy mennyi penz volt az emberek szamlajan? Ugyfelek teljes nyilvantartasa eltunhetett? Hogy mukodhet egy ilyen bank?