16
-
#16 Nem csak szerverek... -
#15 Nem tudom... nekem fent a x86 winXP RC2 és nagyon szépen viselkedik, gyors és szépen megy alatta minden. Ami 64bites verzió az meg föleg... -
dez #14 (Azt meg persze megint csak elhallgatják, hogy a szerverek egy részén már 64 bites Linux fut.) -
dez #13 "amely leginkább a 16 bitről 32 bitre történő áttérésre emlékeztet"
(Amire nem lett volna szükség, ha a x86 nem egy 8 bites proci 16 bites kiterjesztése akkoriban, amit kiterjesztettek 32 bitre. Amikor a 68k belülről eleve 32 bites volt, így az összes MAC, Amiga, Atari, stb. program eleve 32 bites volt... Mellesleg a Win9x/Me-ben szépen keveredett a 16 bites és a 32 bites kód.) -
dez #12 Címterület, csak épp 32 bites címzésnél volt 4GB (kis "b"=bit!!!) a határ. -
dez #11 Szép is lenne... Nem lenne sok értelme az egész 64 bites címzésnek. -
dez #10 Nagyszerű, hogy a "CW Számítástechnika" tisztelt újságírói nem tudják, mennyi is az a 64 bit... -
#9 Lehet, az MS-től minden kitellik:) -
#8 "Microsoft: úton a 64-bites jövő felé"
:D Hát igen csak le vannak maradva, hiszen mr 2003-ban nem kevés OS támogatta az x64-et... De hát hiába, lassan csak oda érnek... -
#7 gondolom a home-ot nem csak a prot -
kicsizoz #6 Nem értek hozzá, de a 4Gb az nem címterület?
Ami, ha jól értem nem a címezhető memória mérete... -
#5 Minek az ára? 64 bites CPU-kat viszonylag olcsón megkapod, a WindowsXP X64 editionre meg tudtommal ingyen becseréli a sima WinXP-t, tehát gondolom ugyanannyi lesz. -
#4 ár lesz a kérdés... -
Equ #3 "Ez így jó, egy táblának érti, amit egyszerre lát..."
Ez csak a 32 bites alkalmazásokat érinti. (de azokat 64 bites winen is)
64 bites winen 8 Tbyte-ot "lát egyszerre" egy (64 bites) process. -
#2 "Az x64 kialakításban már 4GB címterület áll az alkalmazások rendelkezésére. "
Ez így jó, egy táblának érti, amit egyszerre lát... -
Equ #1 "Az x64 kialakításban már 4GB címterület áll az alkalmazások rendelkezésére. "
Telán inkábbb 8 TB/process ill. 16 TB/system. (kernel+user+cache) mindez persze elméletben.
A gyakorlatban az XP 128 GB memóriára lesz "korlátozva", míg a szerverek 1 TB-ra.