59456
-
#12392 -
#12391 -
#12390 -
#12389 -
#12388 -
#12387 -
#12386 -
#12385 -
#12384 [elolvasta,de mit mondjon...ki kell probálni ezt is..ha bejön nyomja,ha nem akkor ugy is ott haggya:D] -
#12383 Csatlakozom az elötem szolokhoz!
Nekem a Faterom Dec.20án jött haza! Vasárnap Karácsony napján Délután csörögtek neki hogy menni kell Hétfön este vegye fek az autot Bolzanoba mert dolog van!
Most beszéltem vele telcsin és azt monta hogy kint Szív Németbe Mert Stau van
akkora a hó! "Látod B***zd meg itt Sz**ok A buzi olasz miatt el van Ba**va az ünnep ne! Akarsz még Kamionozni"
Szavakkal zárult a Beszélgetésünk :( Pedig elvileg csak Jan.5én ment volna dolgozni.
Vagy pl:ott van a mi esetünk ami nyáron történt: Hétfö reggel 6ra oda rendeltek a felrakora Osztrákba Hogy hozzunk haza Gyogyszert.
Azt hittük szerdára itthon leszünk JA! meg ahogy azt a moricka elképzelte:(
Csak Pénteken este 6kor Pakoltak meg minket, Ami kb Fél 10re lett készen!
Na akkor fáradtan Gyere haza Egyseggel Innsbruckbol és Szombat délben pakolj le
Szolnokon!
Szoval Kisbarátom temég annyira fiatal vagy és annyi minden fog még veled történi és majd rájössz hogy a kamionozáson kivül sokkal jobb dolgok is vannak az életben:)
Hidd el nekem ez nem 1olyan mézesmázas munka ahogy a filmekben meg a Camion magazinban olvasod!
Ott szép autokat látsz Daf Merci Scani, de amikor már 2-3 honapja abban az autoban alszol meg eszel és van hogy napokig nem tudsz fürdeni mert hajtás van na akkor rádöbensz hogy ebben mi is a szép?
köszönöm a Figyelmet csak ennyit akartam mondani!
További Jó Mulatást kivánok!
-
#12382 Osztom a véleményeket. Bár fél karomat ráteszem, hogy nem olvassák el amiket irtatotok, de ez van. Nekem sosem volt ilyen nagy vágyam, hogy minden áron kamionsofőr legyek. Szeretek menni, szeretem őket nézni, foglalkozni velük, stb, stb. Ha márciusra meglesz a hivatásos jogsim, ez nem azt jelenti, hogy elrohannék melózni. Még itt a suli, be kell fejezni. De ha megvan a jogsim, persze utánna még más is, eggyel több ember leszek, és van esély a talponmaradásra. Igaz csinálnám néhány évet, de, lehet az is, hogy nem. Kitudja mit hoz a jövö. Szüleid is örülnek, ha egyel több szakma van a kezedben, de ők sem mindenáron mondanák azt, hogy fiam, menyj kell a pénz, menyj el sofőrnek. Ha nincs más lehetőség, ha van egy jól fizető szakmád, mért mennél el gürcülni szaros 100.000 ft-ért?! Vagy esetleg ha bekerülsz, egy céghez, 0 rutinnal, kapsz egy kisautót, éjjel-nappal belföldön kell húzni az igát, és ez manapság igy van. Hiába Waberers, vagy más cég. Ez van. -
MBActros1848 #12381 Szívemből szóltál! Jobban nem is lehetne megfogalmazni. Én is úgy voltam egy darabig hogy kamionos akarok lenni, ez volt vagy két éve. De azóta rájöttem hogy nem akarom minden áron ezt csinálni, előtte számítás technikus akartam lenni, de mikor megvettem a simomat, rá jöttem arra hogy engem a gépészet, legfőképp a motorok érdekelnek, mivel ezek nélkül nem lenne semmi. Szal ár érsz még azzal hogy pályát válasz, meg mondtad hogy szüleid le akarnak róla beszélni, legfőképp faterod. Azt javaslom hallgas rá, ő aztán tudja hogy mit mond, és mitől akar megvédeni. -
Gerob #12380 Figyu!
Nem azért mondom, mert én vagyok a 20 éves, meg már voltam több úton kamionnal, meg mert izé, hanem csak azért írom le, mert hozzá akarok szólni!
Lehet hogy most úgy érzed, hogy te minden áron sofőrködni fogsz, mert tegyük fel (nem biztos hogy így van a dolog) minden nap délután otthon vagy, kajálsz-tanulsz, és leülsz a gép elé netezni, azt írogatsz ide a topikba, foglalkoztatnak a kamionok, csetelsz az osztálytársaiddal, meg hasonlók. Hétvégén elmész csavizni az éjszakába a haverjaiddal, bebasztok, esetleg csajoztok egy faszát, meg hasonlót, de kész kezdődik minden hét elölről.
Aztán később mondjuk felvételizel valahova, vagy mondjuk továbbtanulsz a szakközép-gimi után (nem tudom milyen suliba jársz), elkerülsz egy más városba, koleszos-albis leszel (sok mindenben magadra-haverokra-barátokra szorulsz majd), új embereket ismersz meg, akik mondjuk nem akarnak kamionosok lenni (ami nagyon könnyen előfordulhat, hogy így lesz), és neked is másfele fog majd a figyelmed terelődni.
PERSZE EZ NEM BIZTOS, HOGY ÍGY LESZ!!!!!
Vagy mondok egy más példát!
Nem tudom, hogy itt a fórumban kinek az apja sofőr, kié nem (kiv.: Rast, MBActros, mert velük szoktam MSN-elni). [NEKEM FATEROM NEM SOFŐR, ÉN CSAK ROKONNAL-ISMERŐSSEL SZOKTAM MENNI!!!]
Nah szóval ismersz mondjuk egy kamionost, akivel mondjuk összehaverkodsz, elvisz magaddal néhány útra, megismered, hogy tényleg milyen a szakma (meglátot azt az oldalát, amit nem lehet a CMT-ben elolvasni, meg a gyártók marketingtermékei között meglelni)! Például: megtudod milyen az, amikor a kisgyerekeiddel beszélsz a magyar határon, mikor belépsz az országba, és ők azt mondják, hogy "Apa már csak egyet kell aludni, és itthon leszel utána egy hétig." És igen, elvileg így van, de aztán mégsem, mert szól az irányítód, hogy tűz rakodni, mert még csak hét közepe van, ezt még simán lenyomod szombatig...esetleg ne adj Isten egy Karácsony előtt történik meg ez a dolog (akivel kinn voltam most németben ismimmel, vele történt meg ez a dolog).
Nah szóval ha megtapasztalod az ilyen dolgokat, akkor dől el igazából, hogy akarod-e csinálni.
Az persze más tészta, ha monjuk olyan nőd lesz, aki elfogadja ezt a dolgot, és így tud veled élni, gyerek, emg stb.-stb.
Bocs, ha esetleg okoskodónak tűntem volna, egyszerűen csak jólesett leírni a dolgot! -
Gerob #12379 Szerintem ez egy toronydaru része összepakolva, ami erre a MANcira rá van rakva! -
Gerob #12378 Szevasz ember!!!!
Téged meg mi szél hozott errefelé??? -
rinyavas #12377 Aha, ok! -
#12376 #10818
Ittvan.. Visszakerestem:
"Múltkor Sólymáron láttam egy ilyet.
K*rvára tetszik igy, hogy sárga az egész szerelvény " -
rinyavas #12375 -
#12374 Tévedsz kutya :D
Mer én :D -
rinyavas #12373 Tudom azért is linkeltem be mert mindenre emlékszem!! :) -
#12372 Na erről témáztam múltkor .. Hogy milyen überfaszán néz ki igy .. Mint kék pótkocsival -
rinyavas #12371 Nem menő akartam lenni hanem vicces de úgynézki nem jött be! :( -
#12370 Demenővagy -
rinyavas #12369 -
rinyavas #12368 Ez biztos? Ha igen akkor én megmondtam!! -
#12367 -
#12366 Aha!! igy már kezdem érteni :D -
#12365 -
#12364 Én is Üvegesre gondoltam csak meg zavart a ponyva + az oldalfal.
Meg ott az alján is van vmi ketyere ami szerintem vmi hidraulika vagy vmi hasonlo lehet -
#12363 Üvegszállitó .. Mindjár keresek róla bővebben .. -
rinyavas #12362 Ez egy érdekes szerelvény! Azt gondolom te is tudod vagy ki tudod találni, hogy ennek van egy másik fajtája ami üveget szállít. Ezt sztem nem, vagy leget, hogy mégis? -
#12361 Tud valaki segiteni? Ez milyen szerelvény és mit csinálnak, ill: szállitanak vele?????
Előöre is Thx -
#12360 -
rinyavas #12359 -
rinyavas #12358 :( Kár :( -
#12357 Én is kerestem minden hol ilyen rádiot de sajna ninten -
rinyavas #12356 aha mert valami kamionos rádió ha van neten akkor ne habozzon senki felteni a linket!! :) -
CseNo #12355 Sajna ez csak UPC-n, műholdon van De keresek még mindig netes rádiókat, de country is kevés van... -
MBActros1848 #12354 Szolnokon a reptéren is volt egy pár mig-29-es hajtóművel szerelt ural, télen a havat ezzel olvasztották le a pályáról. Na szóval az a lényeg hogy ezekkel az uralokkal 200-at mentek, mikor kibaszták öket üresbe a turbinát meg felpörgették max-ra, szal ez a 3 turbinás gép valszeg jobban megy. -
#12353 ha jól emléxem ez a kamion 400km/h felett megy.