13
  • klastrom
    #13
    Patkány országban élünk...
  • Tetsuo
    #12
    Az egyik legjobb barátom vmi távközlési bizottságban volt tag 1évig, hát ő mesélt dolgokat.. az állam pénzét 2 kézzel szórták, átutalások nagy cégektől mentek ezerrel a jokerszámlákról. Abban a körben köztudott volt és ma is az h mien vállalatok nyerik a következő IHM pályázatokat. A tagok az értekezleteken és gyűléseken, semmilyen szakmai döntést nem hoztak, csak a helyi luxusszállókban megszálltak, beszélgettek és elosztották a pénzt, vacsoráztak, majd mulattak, később ezért fizetést kaptak. A barátom említett néhány konkrét dolgot is.. pl az eddig említett céggel kapcsolatban.
    Sajnos ez a nagy büdös valóság.
  • Mipi
    #11
    Ennyire drága matáv?? Bakker én ahogy nézem ilyen szabadnap kedvezmény meg ingyen telefonálás karácsonykor. Bakker ilyen a HUNGAROTELNÉL csak álom. Itt nálunk nincs is TELE2!
  • TeszteloPontHu
    #10
    De, a Matávon múlik, ugyanis többet kér havonta a vonal átengedéséért nagyker áron, mint amennyiért nála a havidíj a fogyasztóknak. Még jó, hogy egy társaság sem megy be a területére... Ha jól rémlik, ezt tavaly már megtorpedózták, tehát elvileg lassacskán betörhetnek a Matáv területre.
  • TeszteloPontHu
    #9
    Ő csak a különbözetet számolta. A ráfordítás kb. ugyaannyi, mint odakint (sőt, kevesebb, mivel a bérek ugye a nyugatiak alatt vannak jóval). A fővonalak száma tényleg csökken, de csak minimálisan.
  • pemga
    #8
    Már nem azért, de ez alapvetően nem a Matávon múlik. Egyszerűen a többiek nem érzik úgy, hogy nekik oda kéne menni... A lehetőség megvan, ha egy versenytárs azonban nem akar oda menni, mert szerinte nem érné meg neki, akkor nem megy oda... És ez nem a Matávon múlik.

    Ezt az állam meg a DT zsebében szöveget honnan veszed? Ha megfigyeled akkor a miniszter, Kálmán épp az UPC-nél házalt és a kábel-tel mellett foglalt állást.
  • klastrom
    #7
    Qrva matáv !
  • Tetsuo
    #6
    Ez hülyeség. Hol nincs monopól helyzet? Győr belvárosában pl csak a Matáv és a Matáv között választhatok. Ha Tele2-zni akarok akkor is elő kell fizetnem Matávcsomagra.
    Nem a Matáv van az állam zsebében, hanem az állam a Deutsche Telekom zsebében.
  • pemga
    #5
    Ne mondd már, hogy a fővonalakból jön be a nagybevétel? :). Folyamatosan csökken ezek száma évente. Másrészt ez egy bevétel, és?!? Mi van a ráfordítási oldalon? Ez így nem mond semmit... Mert azért nem lehet olcsó üzemeltetni sem, pláne, hogy sok esetben reagálási v. uptime garanciát vállalnak. Ha árat akarnak csökkenteni, azt többféleképpen lehet:

    1. verseny fokozása: törvényileg előírták a zsinórok megnyitását, itt a Tele2, használjátok. Plusz vezetékes számhordozás törvényi előírása: ha nem tetszik a szolgáltatód, válts!

    2. egyetemes szolgáltatás: szociális alapon az állam csenget nekik valamennyit, ilyen volt az Area51 az internethez és a szociális csomag is (személyes döntés, hogy neked szükséged van-e rá, vagy sem, asszem ilyenre már nem lehet előfizetni, de nemtom). A különbözetet itt az állam fizette ki zsebből (az adódból).

    3. monopolhelyzet esetén ársapka módszer: a normál gazdasági profit (ez nyilván pár zsebtömés és elemzés kérdése) feletti részt kötelezően előírja az állam, hogy fejlesztésre kell fordítani, vagy vissza az előfizetőknek. Mivel már nincs monopolhelyzet, így szerintem ez már nincs. Így most már jól felfogott üzleti érdekből muszáj fejleszteniük, vagy az árból faragniuk.

    4. Törvényes felügyelet kartellezés ellen (ez a versenyhez fokozásához tartozik, magyarán ne beszélhessék meg a szolgáltatók, hogy most akkor mindnyájan együtt emelünk árat. Ezt nem lehet bizonyítani, csak ha nagyon szembetűnő, meg valaki iszony béna, vagy nagyon haragos (pl. megtartja az ilyen email-eket és elküldi egy újságnak :))
  • Focew
    #4
    tehát gyors számolás szerint:
    3.millió feletti bekapcsolt fővonalszám Magyarországon
    13 Euró különbség az EU-beli és Mo-i telefonáló között
    vagyis havonta 13*3.000.000*250=9.750.000.000
    azaz 9,7 milliárd forint havonta
    nem véletlen, hogy a matáv vastagon nyereséges...
    ... a mi rovásunkra
  • [HUN]PAStheLoD
    #3
    nem csak az EU szerint..
  • HUmanEmber41st
    #2
    hát nem csak az EU szerint drága a telefon..
    3000 Ft előfizetési díj....
  • Mipi
    #1
    Hát igen lásd HUNGAROTEL!
    www.hungarotel.hu