15641
  • Arkon
    Hali!

Nem is kell törölnöd. Én csak megvédtem a nodot. Látható, hogy tudn(á)nak Ők ha akar(ná)nak.
  • pirobi
    Helló ARKON.

Akkor rendben. A hozzászólásomat NEM tudom törölni.
    Hajrá NOD 32
  • Arkon
    Hali pirobi!

Most az egyszer jól vizsgázott az ESET frissítésből, ezért (és most) nem érdemli meg a bírálatot. Kicsit nyomoztam és az eredmény :

Update 5055 (20100424)
    2010-04-24 12:08

Win32/Kryptik.DXL, Win32/Kryptik.DXM, Win32/Mebroot.DS (2)

Ez tartalmaz egy extra sűrgős és kritikus besorolású frissítést. A Kaspersky reagált és volt gyorsabb kettejük közül ennek a kritikus besorolásúnak a frissítésében (de hát őket nehéz leelőzni ebben). Ők 11:41 -kor adták ki a magukét.
    És ha ez megnyugtat, akkor még mindig van olyan AV amelyik nem tette be és adta ki a szignatúra adatbázis frissítésében azt amit a NOD vagy a Kaspersky. (például az A-Squared vagy az avast) Az ilyen késések sokszor végzetesek is lehetnek. Főként ha az kritikus besorolású!

• Narxis
    Komolyan.
  • Arkon
  • Lelouch
    Üdv! A NOD folyamatosan jelzi a system32/drivers mappából a vírusos *sys fájlokat, de azt írja majdnem mindegyikre hogy megtisztítás nem lehetséges. Mit lehet tenni? (Rootkit.Kryptik.BI trójai)
  • Narxis
    A többivel megbirkózik a Nod heurisztikája.
  • pirobi
    Ez így igaz. Nagyon el vannak kényelmesedve. Szégyen. De akinek nincs türelme kivárni a magyar fordítást az letudja szedni az angol verziót. Már erősen gondolkodom rajta. És tényleg lassan kijön az újabb Nod verzió is...

Ez meg a mai frissités: Verzió: 5055(2010.04.24.)

Win32/Kryptik.DXL, Win32/Kryptik.DXM, Win32/Mebroot.DS (2)
    / Ezért kár volt dolgozniuk. / Szégyen.

Az A-Squared Free csak ma vagy 10.000 vírust frissített.
    A MalwareBytes Antimalware meg már 4.51 MB ot frissitett

Akkor hol van itt a gyors vírusfelismerés a Nod részéről??
    Vagy lehet rosszul látom,és akkor bocs mindenkitől
  • HJ
    Nem is tudom... azt azért nem hinném, hogy teljesen újra fordítják az összeset. Csak az új szöveget (azaz xx sornyit) kell lefordítani és beilleszteni a helyére a dll-kbe + tesztelés. Ez meg pl. Lingobit Localizer-ben elég gyorsan kész van. Persze nem tudom hogy ki készíti a fordítást - a Sicontact vagy az Eset.
    Na majdcsak kész lesz a 4.2 magyar kiadása mire kijön a 4.5 angolul :D
    Azért van olyan érzésem, hogy mintha egy kicsit elkényelmesedett volna a cég mióta ennyire elterjedt lett a NOD/ESS. 1-2 éve minimális idő telt el az angol és a különböző nyelvi verziók megjelenése közt.
  • Alex2
    nekem azt mondták hogy azért nincs még kész a fordítás,mert a magyar nehéz nyelv,könnyebb lefordítani a programot németre vagy egyéb egyszerű nyelvekre mert azokra van fordító program.
  • SZAMigabi
    letöltés
  • killla
    Hali!

Van valakinek 2.7 régi nod ami idáig frissített és 17 óta nem frissít?
  • SZAMigabi
    ááá
    most megint fellépet a hiba csináltam egy rendszer vissza állítás mielőtt felraktam a nodot és most meg jó...
    valami köze lehet a hibának a nodhoz :(
    pedig évek óta nodot használok és soha semmi gond nem volt vele :(
    most kereshetek valami új vírus írtót, pedig már úgy meg szeretem a nodot :(
  • HJ
    Nem igazán értem, hogy miért csúszik sok hetet a 4.2 magyar kiadásának a megjelenése. Csináltam már elég sok program hivatalos magyar fordítását és a fordítások frissítését és tapasztalatból tudom: relatív kevés idő (max. 1-2nap) alatt megvan egy fordítás aktualizálása. Olyan sok új feature nem lesz benne ami indokolná ezt a csúszást. Persze elképzelhető, hogy az ESET központ lokalizáció jóváhagyása tart ennyi ideig.
  • nbs86
    Vírusdefiníciós fájlok ESET termékekhez - eset offline update
    2010. 04. 23.

Smart Security és NOD 3-as, 4-es verzió (x86 és x64)
    http://data.hu/get/2468998/ess_ena_v30_20100423.zip

Nod32 2.7
    http://data.hu/get/2468997/nod32_v27_20100423.zip

Használat:
    http://rapidshare.com/files/153678918/nod32_offline_update.pdf
    vagy: http://data.hu/get/2104520/nod32_offline_update.pdf.html
    A lényeg, hogy manuálisan hozzá lehet adni egy Update helyet, ahova kicsomagoltad a zip-et és akkor frissül a vírusírtó.
  • pirobi
    Nekem is volt hogy elment a vírusos csomagolt fájl mellett.
    Még jó hogy van több vírusírtóm
  • moonster
    ESS simán elment a vírusos exe mellett.
    Mikor kiválasztottam és gyorsmenüből mondtam, h ellenőrizze, akkor kezdett veszettmód csipogni.
    Nem értem..., pedig be van kapcsolva a valós idejű fájlvédelem, a mappa nyitott volt.

• HJ
    Ez is jó megoldás lehet: USB Safely Remove
    Alapvetően USB eszközök kezelésére szolgál a progi (sok baromi jó funkcióval), de van egy feature ami dióhéjban annyi, hogy az USB cucc behelyzésekor automatikusan lefuttat egy autorun vírus ellenőrzést bármilyen telepített víruskeresővel. Shareware program, van magyar fordítása. http://www.safelyremove.com
  • xxx007
    Én meg 3 hete írtam nekik,akkor is ez volt a válasz... Szóval hülyének nézik a jó népet....
  • Alex2
    Múlt héten írtam az ESET-nek és mondták hogy 1-2 hét múlva várható!
  • SZAMigabi
    ma nem volt időm újra telepítésre így egyelőre csak azt próbáltam hogy a Smart Security (ez volt régen) "csak" a Nod32-t próbáltam fel tenni, de ez felment hiba nélkül :D
    Végre van vírus védelmem :D
    Nagyon szépen köszönöm azért mindenkinek a segítséget!
    Ezer hála!
  • Möbiusz
    Kösz.

Én is így gondoltam csak vártam, hogy valaki megerősítsen hitemben.
  • pirobi
    Jövőre
  • Möbiusz
    Szerintetek mikor lesz négykettes magyar NOD32 ?
  • Csirke4
    Az agnitumnak mia mostani kódja?:O
  • Narxis
    Talán ez.
  • moonster
    Pár gépen belefutottam autorun.inf-es virusba, és a pendriveokra a behelyezés után feltesz .exe-ket. Ezeknek változatos nevük van, általában véletlenszerű karakterek.
    Letiltottam az autorun-t a gépen, de mégis felkerülnek ezek az exe-k.

Tud valaki ezek ellen valami jó ellenszert?
  • vighi
    Ha bootolás elején (előtt) nyomogatod az F8-at, akkor a boot menüben ki lehet kapcsolni a hiba esetén újraindítás opciót.
  • Arkon
    Még eszembe jutott valami.
    Ha van olyan Rendszer-visszaállítási pontod amikor tutira biztosan jó volt a rendszer és egyuttal fent is volt a nod akkor állítsd vissza arra a pontra.
    Utána töltsd le ezt >> Revo Uninstaller Ez egy remek eltávolító program. Érdeme ezzel leszedni mindent és nem a saját eltávolítójukkal.
    Telepítsd és indítsd el. Ott már látod majd, hogy ott a NOD rákattintasz és követed az ablakokban az utasításokat. Arra figyelj, hogy a vége felé majd lesz egy olyan ablak ahol kéri az újraindítást. Ott és akkor a 'Későőbbet' válaszd. Utána a Revo még fog keresni bejegyzéseket, de óvatosan jelölgess, A plusz jlek alatt nyiss meg mindet addig amíg nem lesz fékövér kijelölés. Csak azokat töröld !!!
    Ha végzett akkor a 'Befejezés' után jöhet majd a Restart.
    Ezután próbáld újra feltenni a nodot.
  • SZAMigabi
    igen, igen és igen
    és sajnos igen nem hozott eredményt :(
    és sajnos nem találtam
    de nagyon szépen köszönöm hogy segíteni próbáltok
  • Arkon
    Mármint ezt az ESET Uninstaller futtatást? Csökkentett módban indítottad ?És azután is maradt a probléma?

Egyet még próbálj még meg. Start/ Keresés/ Fájlt vagy mappát és keress rá az eset szóra. Lehet, hogy lesz találat még. Azokat mindet töröld.
    Egyelőre több ötletem nincsen.
  • SZAMigabi
    igen, de min egyel fölötte írtam meg csináltam és a hiba maradt sajnos :(
  • Arkon
    Tehát akkor tisztázzuk a tényállást csak azért, hogy ESETleg ne beszéljünk el egymás mellett. Most akkor ezek szerint rendesn műxik a rendszered nincs semmi probléma. Egyet kivéve, hogy nem tudod feltenni a nodot.
    Ha így van akkor tedd meg azt amit a #8574 -ben javasoltam. Én úgy gondolom, hogy ki fogja takarítan a még ott maradt ESET nyomokat és utána már feltudod újra telepíteni - minden gond nélkül a nodot.
  • SZAMigabi
    de a hiba rendszer vissza állítással el tűnt, csak a a nodot nem tudnom sehogy se rá venni hogy fel települjön...
  • kl24h
    Akkor azt a rendszeres újraindulást vírus okozta.
  • kl24h
    Én bármilyen antivírust telepítettem soha nem volt ilyen gond, hogy a szükség lett volna az illető antivírus gyári eltávolitojára.
  • SZAMigabi
    köszi a segítséget, de sajnos ez sem segített :(
  • Arkon
    Szia!

Szinte biztos, hogy maradt még valami a nododból a gépen.
    Itt egy link, innen letöltheted az ESET Uninstaller-t. Ez a saját, "gyári" eltávolítója. Csökkentett módban kell futtatni. Ha Chrome alól mész erre a linkre akkor azzal rögtön le is tudod fordíttatni magyarra. (ha gond lenne az angol nyelvű útmutatással)
    Bár csak három lépésből áll és elég egyértelmű a folyamat.
  • SZAMigabi
    Ismeretlen okból kifolyólag, a gép egy végtelen újra indulási ciklusba eset, tehát xp töltő képernyő utána újra indít...
  • kl24h
    Mivel mindenhonnan kitőrölted, akkor újra lehet tenni, sőt akkor is, ha csak a visszaállítást végezted volna el csak.
    Ilyen dolgot legtőbb esetben trójai csinálja.
    Miért kellett visszaállítsd a gépet? Vírus miatt vagy más okból?