32
  • Mike at home
    #32
    nem mindenki jar mindenhova puttonnyal

    ugyanakkor fel nem foghatom, ha nekem az igenyeimet lefedi egy olyan ketyere, ami a mobilban van, akkor te miert akarsz meggyozni arrol, hogy mennyire nem er ez semmitse, es hogy nekem milyenm rossz lesz, ha ezt hasznalom

    ha neked nem tetszik, nem kell hasznalni
    de hagyd mar meg masoknak azt, hogy mi tessen, vagy mit talalnak praktikusnak
    ok?
  • Ulkesh
    #31
    Ezen a kepen jobban latszik:

    http://www.mobileburn.com/media/samsung/sch-v770/sch-v770_camera-IMG_9561.jpg

    A Schneider optika szerintetek milyen minosegu?
  • TH448
    #30
    Hát, köszönöm a képeket egy olyan fényképezőről, amit megtanítottak telefonálni. Én továbbra sem hiszem, hogy ez a Samsung csoda olyan képeket csinál, mint egy ugyanekkora pixelszámú normálisabb (tehát nem a legolcsóbb) gép. (Miért nem mutogatják a képeit össze-vissza?) De egyébként éljen a fejlődés... Viszont a képekre visszatérve ha mondjuk szürkület lenne, akkor azért mindenképp halna a mobil. Szóval haladunk haladunk, de azért még nem nyal vissza a fagyi...
  • Ulkesh
    #29
    "Mobilon akkor sincs olyan lencse, amivel érdemes lenne nagyban fényképezni. 1.3 MP még ok, de mondjuk 3-hoz sztem mindenképp kevés lenne, a kettővel se csinál sztem olyan képet, mint az én digit gépem."

    Erre ne vegyel merget..

    http://www.weblogsinc.com/common/images/2353694371535683.JPG?0.7048858980341827

    http://www.weblogsinc.com/common/images/6055386741784829.JPG?0.9703373532344838

    http://www.weblogsinc.com/common/images/3598495637437141.JPG?0.619752511432034

    http://www.weblogsinc.com/common/images/8661223811266535.JPG?0.4612680802414041

    http://www.weblogsinc.com/common/images/4744164539663728.JPG?0.2780418686697447

    Teleobjektiv mobilon:
    http://www.gizmodo.com/gadgets/images/anycall_7.jpg
  • Ulkesh
    #28
    "Ebben az esetben a normal digitális fényképezőgép alatt gondolom a 15K huf-os fényképezőgépeket érted ..."

    Ha egy Fuji S7000-es annak szamit...

    --

    A nokia altal keszitett kepek nagyjabol egy papirkep meretere vannak optimalizalva 10,8 x 8,1 cm 300 DPI-vel (ha a DPI-t csokkentem, akkor lehet novelni a kep fizikai meretet, 150 DPI-ig nem latszik minosegromlas a fotonyomtatoval kiadott vegeredmenyen).
    Akkora meretben nincs kulonbseg a Fuji es a Nokia altal keszitett kepeknel (monitoron nezegetve /belenagyitva/, esetleg A4-be nyomtatva termeszetesen mar lathato a minosegkulonbseg, de ki az aki minden kepet A4-es meretben nyomtatja?

    --

    "Bár a legjobb az lenne ha belinkelnél pár képet, és megnézhetnénk rajta a képzajt"

    parancsolj.. :)


    http://members.chello.hu/kosh1/kepek/20041224(015).jpg

    http://members.chello.hu/kosh1/kepek/20041224(024).jpg

    http://members.chello.hu/kosh1/kepek/20041225(008).jpg

    http://members.chello.hu/kosh1/kepek/20041225(023).jpg

    http://members.chello.hu/kosh1/kepek/20050115(064).jpg
  • concrete
    #27
    Bár a legjobb az lenne ha belinkelnél pár képet, és megnézhetnénk rajta a képzajt
  • concrete
    #26
    "A 6630-asom szinten 1.3-as kameraval van szerelve, az altala keszitett kepeket - nem egyet - kinyomtattam mar fotonyomtatoval (A4-es lapra 4 fer ra), gyakorlatilag nincs kulonbseg az igy elkeszitett papirkepnel a normal digitalis fenykepezogep, es nokia alatal keszitett kepek kozott.."

    Ebben az esetben a normal digitális fényképezőgép alatt gondolom a 15K huf-os fényképezőgépeket érted ...

  • Hedgehunter #25
    Nekem bejon az mp3 lejatszo a telefonban mivel csak a zsebeimet hasznalom es abbol nincs sok......Szoval Nokia kerlek rakjal vinyot a telefonba......
  • Piscator
    #24
    Jaj, már meint egy újabb parasztvakítós Samsung akció.
    sgh r210 óta nem szeretem őket. Maradtak volna a mikróhullámú sütőknél.
  • TH448
    #23
    Kérlek szépen én mindig viszem a táskámat, amiben általában van noti is, meg minidisc is, a telefonom meg nagyon pici. Az a pár év meg tényleg pár év, hallottam én már olyat, hogy egy neves telefongyártó terméke szoftveresen rontja magát 2 év után, meg az akksinak úgyis annyi, ezen kívül 2, max 3 év után a mai telefonok nagy részének vége! Úgyhogy ebben nincs igazad. Ha meg nem érezted az írásomban az iróniát, akkor olvasd el még 1X. Nem vagyok híve az ilyen mértékű fogyasztói társadalomnak, az meg aztán nagyon felbasz, hogy állítólag az IMB notik szoftveresen rontják az akkujukat egy meghatározott idő után...
    Egyébként éppen ez a legszebb a rendszerben, hogy senki nem kötelez, hogy cseréld le, de pár éven belül (az újak messze nem bírnak ki 5 évet, meg 1 év után semmit nem ér) tökremegy, aztán vagy veszel újat, vagy nem lesz.
  • Mike
    #22
    az a pár év mennyi? 5-10?
    egy telefon mennyi ideig van nálad?

    éljen a fogyasztói társadalom?
    szokásos demagógia. kötelez téged valaki arra, hogy lecseréld? telefonálni egy 10 éves telefon is tökéletesen jó. Pl. az m35i-m még mindig megvan, több mint 5 éves, semmi baja, igaz már jóideje max póttelefon.

    anno mielőtt megvettem volna a optikás mobilomat, én is azt mondtam, hogy mi a francnak erre fényképezőgép, semmi értelme, minek, a sok marha lefényképezi magát a tengerparton, aztán elküldi mms-be huú itt vagyunk? azóta tudom, hogy ez nem így múködik, és egy VGA kamera is jó vmire, igaz krumpli, de azért fel lehet rajta ismerni a dolgokat, a barátokat, a kedvest, stb, szal mégsem olyan hülyeség, mint ahogy az mp3 lejátszás sem az. Miért baj az, ha van egy olyan szerkenytűd, ami multifunkciós? persze nem egy EOS 300D, de akkor is, bizonyos célra bőven megfelel, nekem spec az optikai zoom nem is hiányzik.
    Gondolom a digi fényképezőt is hurcolod agaddal mindenhová, ahová a telefonodat. Meg walkman/discman/mp3 palyer-t is. Meg pendrive-ot. Meg szalagos magnót, mert a retro az igazi :)
  • Mike
    #21
    ez az, telefonáljon laptoppal
  • TH448
    #20
    köszönöm, pár dologra logikus magyarázatot kaptam, de:- töredezettség minden filerendszerben van, max elhanyagolhatóbb, mint fat-nál.
    Hiába hosszú az élettartama, ha valaki igen erősen nyúzza, az úgyis pár éven belül kidobhatja, de eladni nem nagyon fogja tudni (persze elavul, meg 1,5 évente cseréld le, éljen a fogyasztói társadalom...).
    Mobilon akkor sincs olyan lencse, amivel érdemes lenne nagyban fényképezni. 1.3 MP még ok, de mondjuk 3-hoz sztem mindenképp kevés lenne, a kettővel se csinál sztem olyan képet, mint az én digit gépem.
    Még nincs olyan anyag, amiből akkora méretben olyan jó lencsét lehetne csinálni. Ezen kívül 7mp? Minek az? Ha meg valaki újságnak vagy profi szinten fotózik, az meg úgyis vesz normális gépet, de ott már tömörítetlenül (akkor már éljen a minőség) jópárszáz mega/kép.
    Szóval éljen a fejlődés meg minden, de mindenki döntse el, hogy mire akarja használni a gépet, és ugye kutyából nem lesz...
  • Ulkesh
    #19
    "Viszont lenne egy kérdésem a mindenttudó közönség felé :) : ott egy telefon, elég szar lencsével (akkora méretben kutyából nem lesz szalonna)"

    A 6630-asom szinten 1.3-as kameraval van szerelve, az altala keszitett kepeket - nem egyet - kinyomtattam mar fotonyomtatoval (A4-es lapra 4 fer ra), gyakorlatilag nincs kulonbseg az igy elkeszitett papirkepnel a normal digitalis fenykepezogep, es nokia alatal keszitett kepek kozott..

    "meg adott ugye a 240X320-as kijelző. Akkor minek kell, hogy akkora felbontású képet csináljon, mint a digitális fényképezőm??"

    Gondolom a digi gepeddel keszitett kepet sem a fenykepezo kijelzojen szoktad csak nezegetni..

    "NA ezt magyarázza meg valaki! :) Minőség úgyse lesz olyan,"

    Ennel nem tudom, de par mai mobilnal mar olyan a minoseg..

    "ugye optikai zoom kilőve, akkor minek?"

    Ennel a telonal valoban nincs optikai zoom, de a Cebiten mutatott be 5 es 7 megapixeles mobilt a Samsung, amiknek 3x optikai zoomja van, a 7 megast raadasul ugy mutatta be, hogy teleobjektiv is raszerelheto..

    "A winchester nem rossz dolog (gondolom, nem Maxtor van benne). De akkor ugye jönnek a hátrányok is. Adnak vele total commandert?"

    A FileManager helybol a rendszer resze, de tobb fuggetlen gyarto keszit hasonlo programot Smartphone-ra..

    "És szoftvert a töredezettség mentesítéshez?"

    - nem biztos, hogy FAT alapu a filerendszer, igy lehet, hogy nincs ra szukseg
    - ezek a keszulekek PC-hez kapcsolva ugy latszanak, mint egy kulso harddisk, vagy memoriakartya, vagyis az XP-n futo disk kezelo alkalmazasok elerik..

    "Esetleges fat hiba? Formatálás? Később esetleges bad block keresés?"

    Ezek a mini harddisk-ek sokkal jobban ellenallnak a kulso behatasoknak, mint barmelyik nagyobb testveruk.
    A tesztek alapjan gyakorlatilag hosszabb eletuek, mint a memoriakartyak.. (gondolom tudsz rola, hogy egy memoriakartyanak veges az elettartama, 100-150 ezer irasi/olvasas ciklus, amit garantalnak ra)

    "Szóval én igazán hiszek benne. Lesz vagy 130e Ft kezdéskor, akkor valaki gyűjtsön még hozzá legalább még 1X annyit, aztán vegyen egy kisebb laptopot"

    Megnezem azt a laptopot, amit barmikor elo tudsz huzni a zsebedbol, egy kezzel tudod kezelni, az utcan kenyelmesen 8-10 oran keresztul zenet tudsz vele hallgatni, villamoson el tudsz rajta olvasni egy levelet sot meg meg is valaszolni..
  • Redfox
    #18
    Azért hogy aztán ki tedd a gépre, mert ott már nyilván jobb a minősége.:)
    Ilyen kell nekem...:D
    Valaki megdobhatna egyel.:P
  • Mike
    #17
    ne adj nekik ötleteket, pls
  • Sityi
    #16
    Én még annyit tennék hozzá, hogy vajon az Artisjus erre mikor vet ki "rablóvámot"? Elvégre ez is tartalmazhat (sőt, az MP3 (és a többi) miatt vélhetőleg fog is) illegális anyagot...
  • TH448
    #15
    Hát, nem semmi.
    Viszont lenne egy kérdésem a mindenttudó közönség felé :) : ott egy telefon, elég szar lencsével (akkora méretben kutyából nem lesz szalonna), meg adott ugye a 240X320-as kijelző. Akkor minek kell, hogy akkora felbontású képet csináljon, mint a digitális fényképezőm?? NA ezt magyarázza meg valaki! :) Minőség úgyse lesz olyan, ugye optikai zoom kilőve, akkor minek? Vakításnak?
    A winchester nem rossz dolog (gondolom, nem Maxtor van benne). De akkor ugye jönnek a hátrányok is. Adnak vele total commandert? És szoftvert a töredezettség mentesítéshez? Esetleges fat hiba? Formatálás? Később esetleges bad block keresés??
    Szóval én igazán hiszek benne. Lesz vagy 130e Ft kezdéskor, akkor valaki gyűjtsön még hozzá legalább még 1X annyit, aztán vegyen egy kisebb laptopot...
  • BlackRose
    #14
    Nem rossy, de én inkább ezt a 210 gr-os szörnyeteget szeretném a "zsebemben"... :)

    http://www.road-gmbh.de/produkte/index_01.html
  • Munch
    #13
    Na ez is csak akkor tetszene igazán, ha nem csak 1 megapixeles lenne.
  • HuHa
    #12
    Én csak annyit kérdeznék telefonálni azért még lehet vele? Tudom ez ma már nem trendi, de nekem azért még fontos.
  • hopp
    #11
    nem igazán értem hogy jön ide a 100 gigás vinyó.. :D amúgy egész korrekt telefonnak tűnik, bár a w800 jobban bejön
  • Mike
    #10
    na ja, kivánom azt neked - nagyon kedvesen :) - hogy egy ilyen mobiltelefonod legyen (gyk: amiben az a 100 gigás vinyó van)
  • zzebi
    #9
    Mike:
    "1 GB-os SD kartya 13k, kinek kell ezek utan vincsi"

    Ennyiért 100 gigás HDD-t lehet kapni, ami mellesleg sokkal gyorsabb, mint a flash memória.

    Ajánlom figyelmedbe a köv. linket:
    http://www.tomshardware.com/storage/20050322/index.html
  • irkab1rka
    #8
    ecsím, most már egész életem 320x240-en van.
  • Bucser
    #7
    Ja vagy Day of The tentacle-t vagy Space Hulkot:D
  • Mike at home
    #6
    1-3 gigara mar felfer boven egy zsebkendonyi felbontasu film, mondjuk mp4-ben, szal jo az :)

    a 320x240 meg akkor lenne igazan jo, ha lenne hozza DOS tamogatas es SB emulacio, mert akkor jatszanek rajta Monkey Island 2-t
  • nemcsakfeel
    #5
    wow.
    azért 3 giga nem rosszz..
    nem értem mi a fasznak kell tudnia egy ilyennek videót lejátszani. semmi értelme. a rákért eröltetik. mp3 / zene az ok, hallgatod meg minden.. de fél méterről már semmi nem látszik a videóból..
  • Mike at home
    #4
    SE K750 vagy W800

    2 megapixel, max 1 giga, 99 gramm

    igaz winfos nincs benne, de szerintem minden mas igen, ami csak kell
  • The Termentor
    #3
    ez zsir de meg nehez.
    gyerunk konnyebbet, azonnal :)
  • pgergo
    #2
    Mutass ennél szignifikánsan könnyebb smartphonet. :)
  • Mike at home
    #1
    130 gramm
    felejtos

    1 GB-os SD kartya 13k, kinek kell ezek utan vincsi