59
-
Zsoldos #19 Amugy ez a doomosdi is egy erdekes dolog, a doomnal egy sokkal primitivebb shooter programmal vegeztek kiserletet, milyen agyterulet mozgosul, illetve fejlodik.. Es a vizualis erzekeles, megfigyelo keszsegek ugranak meg latvanyosan. Konnyebben eszrevesz mozgasokat a kornyezetben, memorizal, elemez komplexebb mozgasokat, stb. Persze ha az ember csak ezt fejleszti egesz nap, sokat nem er vele :) -
Zsoldos #18 Pont arrol szol a cikk, hogy a statisztikak szerint a szamitogep-es haztartasokban kevesbe tanulnak a gyerekek. Ez a foci meg stb. ugyanigy bejatszik itt is, ez csak egy tenyezo, ami rontja az aranyt. Persze lehet, hogy a sportolok eseteben ugyanez a helyzet, es csak a 'hobbitlanok' kozott rendes a tanulasi rata.
Amugy annyit emlegetitek a sportot, pedig alig sportolnak az ifjoncok, olyan szar az atlag kondijuk, hogy felelmetes. -
#17 gombaaaaaaaaaaaaaa... -
Mipi #16 Ez egy akkorra hülyeség. Miért butul a gyerek a számítógéptől? Pont hogy tanul. Akkor miért van az hogy ma már a gyerek többet tud a számítógépekről mint egy felnőtt? A tanulás meg más kérdés. Nem csak a gép miatt nem tanulnak hanem hogy jár focira meg ilyen szakkörre meg stb. -
#15 Nem a számítógép használata a probléma, hanem a számítógép előtt töltött idő. Mert az okés, ha a gyerek gépezik, de nem mindegy, hogy mit és mennyit.
Ki kell mennie focizni is, különben egy göthös kis görcs lesz kifejlett klikkelőizommal, olvasnia is kell (könyvet), különben műveletlen lesz és a nyelvet sem fogja tudni használni rendesen. És ha gépezik, akkor sem feltétlenül a Doomot kell nyomnia, ami aztán tényleg nem fejleszt semmit, vannak kreativitás elősegítő játékok, meg programozhat is.
A helyes egyensúlyt kell megtalálni a komponensek között. -
Shadow_THH #14 ehh...
eddig csak azt tanulták a gépekből, hogy bekell menni a sulibba mindenkit lelőni aztán ráfogni egy játékra, most már butulnak is.
Még jó hgoy annyi eszük van hogy maguktól megtanulnak tölteni kibiztosítani és célozni!!4
szánalom -
pemga #13 Már nem azért, de rendesen bekonfigni egy ilyen össze-vissza gányolt rendszer, mint a win, hát ahhoz kell problémamegoldás keményen :). Amíg kisakkoztam, hogy a zikszpi azért nem megy fel, mert a bios-ban kitiltottam az fdd controllert; háát. A sok debian eltunyította az agyamat, és csak a logikus kapcsolatok között keresgéltem :)). -
Zsoldos #12 azert a konyvet ne sorold 1 kalap ala a tv-vel -
Cat #11 gyengébbek kedvéért, a cikk arrol szol, hogy az iskolába a tantermekbe is mindenhol számítógépesíteni akarnak mindent, ami korántsem biztos hogy hatékony és célszerű -
Jimmyke #10 Angol tudásom 90%-át a gépnek köszönhetem (csak a nyelvtant tanultam suliban), szóval ez a cikk... -
#9 Grafikus szerkesztés, programozás, weblap fejlesztés, mind-mind nem kis kreativitást és problémamegoldó képességet igényel. Mivel jobb pl. a TV vagy egy könyv? Semmivel. A gyerek egy előre megírt dolgot lát/olvas, amibe semmilyen beleszólása nincs, ergó a gondolkodása és a képzelőereje háttérbe szorul. Amúgy meg Lego rulz! :D -
bitubo #8 PISA teszt???má a számitogépeseknek is brunzolni kell ?:D -
#7 Jah, attól hogy valaki gépezik, nem butul el. az hogy a suliban nem tanul, az egy dolog, de nem a géptől butulnak. nem ez a megfelelő szó rá.
PISA teszt... :DDD -
Robko #6 „gyermekek képzelőerejére kell hatni, mégpedig kreativitásukat igénybe vevő feladatokkal”
Soha jobban nem lehet fejleszteni a gyerekek kreletivitását mint a számítógéppel
Rengeteg feladatot csak az ő ügyességével tud megoldani.
Rendszertelepítéstől gép beállításokig játékok internet egy gép több kreativitást követel, mint egy iskola,
Csak az iskolát ez nem érdekli.
De az élet majd bizonyítja, hogy az, aki ügyes annak nagyobb az esélye van…
Iskola arra jó, hogy számolni, írni, olvasni tudjon a többit aszámitógép megoldja…
-
Nyiri #5 Ez hulyeseg szerintem. Ha nincs gep, kimegy focizni, ha hideg van tevet nez. Ezer mas dolog van ami miatt nem tudna tanulni. Aki akar az tanul. Aki nem az nem is fog. Ismertem olyan embert, aki kepes volt 2-3 orat ulni a konyv felett de nem tanult semmit. Aztan meg sirt, hogy 3 ora tanulas utan meg is karot kapott. -
#4 mai fiatalok igen rosszul állnak a problémamegoldás terén, és lassacskán elvesztik analizáló képességüket
tessék sok stratégiát és gazdasági szimulációt játszani, máris van aanalitkus és problémamegoldó képesség, sőt vállalatvezetésben, logisztikában, stb való jártasság is -
#3 vagyis az iskolai elvárásoknak nem megfelelés, még nem butulás
bnagyon sok zseni csak bukdácsolt az iskolában
az iskola arra jó, hogy középszerü alattvalókat képezzen. ha túl okos valaki az sem jó, ha hülye az sem.
tehát azt gondolom az iskolai előmenetelhez köze nincs hogy valaki mennyire eszes, intelligens, és nem hiszem, hogy a számítógép túlzott hazsnálatától szellemileg leépülne -
#2 nem butulnak, max nem tanulnak az iskolára
mert máskülönben meg igen
max az iskola ezt nem méri -
#1 Hát én akkor eléggé hülye lehetek mert sokat gépezek