X3 - Reunion
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Xenon küldiben MINDIG elõször a K-ra vagy a J-re menjetek rá!
Ha nem is lõtõk le semmit sem, egy K-ért jár a 6 millió.Ha még 10-15 egyéb hajót is leszedsz,akkor ez az összeg felmehet 7-9-12 millára.
Gyors és erõs hajóval menjetek, mert én gyakran azért kezdem újra a Xenon küldiket, mert lelövik elõttem a segítségül küldött hajók, és csak pár százezret gyûjtök be.A Titán erre alkalmatlan, mivel k*va lassú.Általában a szektor közepébõl indul a roham, ha messze vagy, gyors hajó kell.M6-os korvett erre megfelelõ.Ha bajban vagytok, inkább eljumpolás,pajzstöltés és vissza a csatamezõre.
Szerintem a legjobb M6, bárki bármit mond.A sebessége 104, 4 lövegtoronnyal rendelkezik(alul-felül,jobbra-balra), sokféle fegyver mehet rá.
Fegyverek: A-BIRE,A-BPAC,A-BHEPT,Mass Driver,és APSG hátulra.Ha valamit kihagytam,szorri, dolgozom.
Rakétákból szinte az összes, beleértve a torpedót is.
Irányítása könnyû, kicsit lassabban fordul mint egy M3-as, de nagyon kellemes.
A pajzs 3x125 Mj, ami nem rossz.Mindenhová lehet vele dokkolni, ahogy a többi M6-al is.A raktere kb. 1000-es és XL cargoig fér bele minden.
Nagyon sokáig volt hû társam, ezért most is van újra, sõt veszek mégegyet.
Csak ajánlani tudom.Az ágyúk jó elhelyezkedésûek,rálátnak mindenre.
Fegyverajánlat:
Elõre 4x vagy 5x BHEPT + 2x Ion Disruptor csoportba szedve.Az ágyúkra lehet BHEPT-et rakni, de nagy csatában leszívja az energiát, így a Front ágyúkra nem marad semmi.Ezért inkább Mass Drivert használok rá.Kábé 150 lõszer elég is, mert egy lövés nem egy Ammunition-ba kerül.
One Vision. One Purpose.
One Vision. One Purpose.
Az számít, hogy az utolsó lövést neked kell belelõnöd, különben nem számít killnek. Úgy is csináltam, hogy sétarepültem a K körül, megvártam, amíg a haver corvettek leszedik a pajzsát, meg a hull felét, save, aztán próba cseresznye. Pár loadgame után sikerült.
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
One Vision. One Purpose.
Lehet, hogy felrakok majd modokat, azzal remélem gyorsabban megy a pénzgyûjtögetés...
Igaz három fajnál "liszenszelt partner" vagyok, mindkét Xenon küldit ezektõl kaptam (Argon,Boron).
Elõzõ írásodban (#2580) említetted segítesz a "nagy" hajók megimerésében, most gondolkozom, hogy nekivágok egy Centaur-nak. Tudom volt errõl a hajóosztályról már szó, de kíváncsi lennék a Te tapasztalatodra is, ill. milyen taktikát és fegyverzetet alkazmaztál az M6-os hajókon?
Most a hadi "flottám" egyetlen Nova Raider-bõl áll, amivel olyan nagyon nem tudnak megszorongatni,(sok mentés) <#kacsint>#kacsint> lasssan összejöm a zseton erre a hajóosztályra. Ettõl remélem, hamarabb ugrálnak ki az ellenséges pilóták a gépeikbõl. Egyébként végigolvastam az összs hajóelfogással kapcsolatos hozzászólást, nálam teljesen változó a kiugrálás, stabil taktika még nem jött be ezzel kapcsolatban. A legjobb vadászat egy kb másfél órés ütközet amit Moo Kye's Revenge-ben az északi kapu közelében követtem el. Itt sikerült elfogni 15 hajót zömmel az m3-as osztályból. Igazán az pénzemet zömmel a vadászatokból szereztem, de most már elkezdtem kiépíteni a háttérgazdaságomat is.
akkor lazán leszedtem egyesével midnen xenon-t, még csak rám se lõttek.
Tegnap kicsit sikerült leülnöm játszani, és igen megdöbbentõ volt. Jött egy üzenet, hogy egy Xenon P likvidálta az egyetlen 25. szintû UT-t. Kicsit mérges lettem így visszatöltöttem. Az UT-t elugrasztottam a szektorból és beléptem a Novával gyorsan sikerült leirtani õket mindezt Hila's Joy-ban követtem el. A kilõtt P-rõl lehullott egy "Unknown Object" felszedtem és továbbmentem a következõ szektorba : Ocean of Fantasy. Itt dokkoltam a mentés végett egy állomáson. megnéztem milyen küldetéseket lehet felvenni. Volt is egy Xenon invázió Menelaus Paradise-ben <#wink>#wink> odaugrottam a terep felmérése után kiderült a Xeon csapásmérõ flotta 15 hajóból áll egy K a többi L. Itt jött az ötlet, kipróbálom ezt az "új" általatok már nagyon dicsért rakétát ("Unknown Object"). Rárepültem, kb 2,8 km-rõl elkezdtem emelkedni, rakétát elindítottam gyors forduló aztán tünés a közelbõl <#wink>#wink>. Rakéta becsapódása után a K eltûnt a radarról <#vigyor1>#vigyor1>!! A maradék 14 L is gyorsan átalakul ûrszemétté <#vigyor1>#vigyor1>.
És most jön a lényeg, amiért ezt a kis élménybeszámolót összeütöttem: eddig ezeket a rakétákat mindig eladtam mert, kellett a pénz, és a 80e jó ár volt értük!!
Viszont a inváziós küldi lezáró üzenetére majdnem kiestem a székbõl, Boron "barátaim" átutaltak a számlámra 6,8 milliót <#vigyor>#vigyor><#vigyor>#vigyor>!!!
Ha összeakadsz egy khaak csapattal akik irtják a szektort, persze max m3-al, akkor hagy õket had dolgozzanak.
Tegnap este játszottam 1-2 órát, ezalatt a siezwellben apritottak a khaakok. Én meg összeszedtem ami elpotyogott.
ezek mind egy dobozban voltak.
pl.: 111 crystal, kb 5000 e-cell, kb 400 nostrop oil. szal alig gyõztem a mercurimat küldözgetni eladni a cuccokat.
És volt olyan hogy 83 container. Erre nem jöttem rá mi van benne. Még az árára se.
One Vision. One Purpose.
Thorin Matarielle - Shirak Skunkworks - Siseide
Gratulálok!
A hajó egyszerûen fantasztikus. Nem lehet rá rakni FAA-kat, de rájöttem azért, mert egyáltalán nincs rá szükség. Bementem Xenon 347-be, azonnal rámszált vagy 6 L, 3-4 M, de képtelenek voltak megsebezni. a 10GJ és a 8000MW megtette a hatását. kb 10 percig rajzottak körülöttem, de egyetlen rublikányi pajzsot se voltak képesek leszedni, majd valamelyik rámlõtt valami nagyobb rakétát, ami becsapódáskor õket pirította meg, nekem kutya bajom sem lett 😊))
Fegyverzet csak PPC, eddig a rekord két Kha'ak destroyer párhuzamos likvidálása 😊
Hajó hatalmas, és ezt nagyon jól érzékelteti. Irányítása szerintem jó, egyetlen zavaró dolog, hogy olyan messze van a torpedóvetõ a hídtól, hogy nem hallom, mikor kilövöm a Firestormot 😊)
Csináltam is örömömbe egy csoportképet az én drágaságaimról 😊
balról-jobbra: Agamennon (Titan) és két kísérõhajója a Lord Helmet és a Buzz Lightyear (Centaur), melette az Event Horizon (Colossus) és alattuk a zászlóshajóm, a Sulaco (Phoenix)
Céljuk: Kha'ak szektorok kitakarítása 😄
One Vision. One Purpose.
Nem is tudom hol kezdjem.Eltöltöttem pár órát a két hajóval, de még mindig nem tudom eldönteni, melyik a szebb és melyik tetszik jobban.
Az Orcának a nagy raktere és a gyönyörû hajóteste jön be a legjobban.Sajnos a hátsó turrettel gondjaim vannak, mivel képtelen lõni bizonyos szögekben, amit nem nagyon értek miért.Kizárólag csak a sarkokba tud lõni, ami nem túl jó.
De ezen kívül minden állati jó.
A Hercules meg egyenesen fantasztikus! Rájöttem a legjobb fegyverzetre, elõre-hátra BHEPT-ek, oldalra meg BPSG.Érdekes módon nem nagoyn akadt a játék, kipróbáltam egy kalóz szektorban mit is tud a drágám.Nagyon kellemeset csalódtam, félelmetes a BPSG, akkor milyen lehet a Gamma? A pajzs ugyan lehetne nagyobb, de ez nem csatahajó.
Kialakítása és fõleg az ágyúk elhelyezése,viselkedése szuper!Ku*va jól néz ki ez a TL.Sebesség, irányítás is nagyon jó.Legjobban a beszálló hangár helye tetszik.Õrületes!
Sajnos az Orcának is van egy olyan rossz tulajdonsága mint az Albatrossnak, hogy óriási, ezért majdnem meghaltam a Shipyardról való kiállás után, ahol nekimentem az állomásnak és reflexemnek köszönhetõen nem lett semmi bajom csak a pajzsom lement alacsonyra.Az Albatross az széles, ez meg magas és hosszú.
Csodálatosak ezek a hajók!
Valaki megtudja nekem mondani hogy mért van az 4 alkalomból 1 szer amikor dokkolok bekékûl a képernyõ és lefagy se kép se hang!!!
Nem raktam fel semmit!!! Patch-elve van és ilyet eddig még nem csinált!!!
Elõre is köszönöm válaszotokat!!!
Az FAA ugyan kifejezetten erre a megoldás, de a lõtáv max 1,5-1,8 km.Én mindig azt csinálom, hogy vagy egyszerre használom a PPC-vel (mivel elõbb-utóbb úgyis közelebb jönnek a vadászok) vagy cserélgetem, attól függõen, hogy a csatában milyen hajók vesznek részt.
Az energiát egyszer vagy talán kétszer sikerült úgy lehúznom a Titánon, hogy alig tudott lõni.Ez persze tartott 5 mp-ig és az "alig" is enyhe túlzás.
Ami a gyárak eltûnését illeti, sajnos elég idegesítõ. hacsak elköltözik, akkor még OK, de nekem az egész univerzumból az egyetlen PBE-t gyártó üzem szívódott fel, most meg fogalmam sincs honnan szerezzek BPBE-t 😞
One Vision. One Purpose.
A Titán tényleg lassú, de szerintem nagyon jó hajó.
Mivel én már elértem célomat a játékban és most már a pénz is úgy jön, hogy nem tudok vele mit kezdeni, maximum elkezdem gyûjtögetni a nagy hajókat.
Még veszek ma Paranid,Boron és Split TL-eket, de nem azért mert olyan baromi nagy szükségem volna rá, hanem mert olyanom még nincs...
Fegyvereket, pajzsokat én gyártok, úgyhogy vennem sem nagyon kell rájuk.
Aztán majd talán a jövõ héten veszek egy Condort vagy egy Phoenixet...vagy ha úgy lesz lé, akkor mindkettõt.
És már csak annyit fogok tenni hogy kiírtom az összes Xenont.
Az egész vállalatomat úgy alakítottam ki, hogy egyszerûen menjen, de mégse unjam magam halálra.
Ha bármi kérdésetek van M1/M2 vagy M6/TL-el kapcsolatban, ne habozzatok, segítek.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Egy kék pamacs végig száguld a szektoron és kiírt mindent amit csak érint <#eplus2>#eplus2><#eplus2>#eplus2><#taps>#taps>
most erre hajtok. bár lehet elöbb valami 4 xenon procit, 4 X1900XT crossfire ban kéne beszerezni. . .
One Vision. One Purpose.
Mindenestre a két legjobb M2 az Oddy meg a Python, a 3. helyre a Titan-t raknám, utánna Ray majd a Phoenix. Viszont OOS combat-ra meg a Ray a legerõsebb, mivel ott csak a számok számitanak.
Ray: 40 gamma PPC, 9GJ pajzs
Phoenix: 32 gamma PPC + 4 beta PPC, 10GJ pajzs
Titan: 24 gamma PPC + 16 beta PPC, 9GJ pajzs
Oddy: 20 gamma PPC + 20 beta PPC, 9GJ pajzs
Python: 28 gamma PPC, 8GJ pajzs
Viszont ottvan még az Odysseus. 110 milla körül vesztegetik, szal az sem egy rossz hajó...
Beta meg alpha flak-okat rakok mindenhova rá, xenon-ok hullannak körülötte mint a legyek 😊
A titan-ra nem lehet beta flak-ot rakni csak alphat, ezenkivül elõre meg hátra semmilyen flak nem megy rá, óriási hátrány. A flak a legjobb fegyver a M5-M4-M3 hajók ellen, egyszerüen már cheat annyira jó 😊
Xenon j meg k ellen az elsõ 8 flakot lecserélem 8 gamma PPC-re, nagyon gyorsan elhullik, legtöbbször vissza se tud löni, ha meg igen akkor meg simán kistrafe-elem a lövedékeit 😊
A titan-ra meg nem lehet elõre vagy hátra gamma PPC-t tenni csak betát, ugyhogy nem csak a fegyverek száma számit hanem, hogy mit lehet oda pakolni.
Nem véletlenül kerül a python 92 millába a titan meg 69-be.
Titan Python
sebesség 49 69
fordulás 1.16 1.17
pajzs 9 GJ 8 GJ
pajzs generátor 14400 MW 14400 MW
lézer energia 276400 MJ 331600 MJ
lézer e. gen. 4142 MW 4969 MW
Persze a titan se rossz hajó azért, amig nem tudtam python-t venni addig vele intéztem el 2 khaak destroyert, egy carriert meg egy rakás xenon-t.
Viszont az olyan M2-t amire nem lehet flak-ot tenni (ray, phoenix) meg gyorsan el kell felejteni, használhatatlanok M5-M4-M3 ellen a flak-os hajókhoz viszonyitva nevetségesek.
Tegnak khaak támadás volt az egyik szektorban és volt egymástól nem messze 3 cluster ha közelmentem szétszedtek sokadszorra, küldtem nekik egy ilyen csomagot felrobbant mind a 3.
A másik, egy xenon támadás volt, volt egy xenon P is (M6os) eddig ilyet nem is láttam. Ment mellette 6-8 L is. Na beparáztam gondoltam küldök ennek is egy csomagot. Hát felrobbant a P is meg a körülötte lévõ összes L a rakétától. Durva...
Az a jó hogy amíg nem támadtad meg õket nem számítanak a rakétára és nem lövik le, ha már támadnak utána szinte lehetetlen betalálni egy ilyennel, mert lassú.
Asrock E3G3, i5 2500k, 16GB DDR3, Sapphire R9 280X Vapor-X, ASUS Xonar D1, Win7 64bit
Ha majd játszok, biztos, hogy titánra fogok kuporgatni, mert ezek a bérgyilok és xenon küldetések nagyon viszik a rangot felfelé. nagyon kéne már egy 25 megás pajzsgyár a hozzá tartozó gyárláncal.
Hurrican missil factory-t kerestem, de sajna azt sem lehet kapni. pedig Khaak clusterek ellen eszméletlen jók. gyakorlatilag a Squash mine rakétaváltozata.
Ore beltben építetten egy önellátó komplexumot. Silicon Mine 51 yield, SPP M, Cattle ranch M, Cahoona Bakery M, Crystal Fab M.
Az aszteroida 18 km-re van a nyugati kaputól.
Ez a gyár így ahogy van termel felesleges energia cellát és felesleges silicon waferst, nem kell semmit beletenni.
Mivel az 51 yieldes asteroida elbírná még egyszer ennyi gyár ellátását, bõvítettem.
Az egyetlen gondom az volt az építménnyel, hogy 18 km-t kellett a freightereknek a kaputól utaznia. Ezt is sikerült megoldani.
Megvettem az új SPP, Cattle ranch, cahoona bakery, 3x complex construction kit készletet.
a komplexumtól 4 km-re a nyugati kapu irányába letettem a cattle ranch-et, további 4 km-re a kapu felé letettem a cahoona bakery-t. Összekötöttem ezt akettõ építményt. Ilyenkor ugye hub-ot kell letenni. Ezt tovább húztam a kapu irányába. A hub 6 km-re került a kaputól.
Ezután összekötöttem a most létrehozott "complex hub"-ot a korábban már üzemelõ gyárral.
Itt arra kell figyelni, hogy amikor a complex construction kit-et kirakod, amelyik komplexumot elõször kijelölöd, annak a HUB-ja marad meg, a másikba nem lehet dokkolni. Építményenként egy hubod lehet.
Az SPP-t már hátra raktam, hogy ne legyen útban. Közelebb nem akartam a kapuhoz pakolni, mert nem akarom, hogy nekimenjenek.
Most az építményrendszer úgy néz ki, hogy az ore belt aszteroidái között tekereg egy majdnem 20 kilométeres összekötött gyárhalmaz. Viszont a 18 km-re lévõ silicon mine-ben bányászott silicon waferst át lehet venni 6 km-re a nyugati kaputól.
Nem akartam scripteket letölteni, úgyhogy a saját gyáraimból az értékesítést magam oldom meg. 5 freighterem van, ebbõl 2 UT. A maradék hármat távirányítással küldözgetem a gyáraimba, és keresek helyeket, ahol maximális, vagy elég jó áron el tudom õket adni. Elég jövedelmezõ elfoglaltság, még 2-3 gyárat leteszek, és kénytelen leszek az AI kereskedõkre bízni a dolgot, mert nem tudom kézzel menedzselni az egészet. De addigra remélhetõleg dõl is majd a pénz magától.
Talán, hogy lassú.De nem is kell menekülnöm semmi elõl sem.
Azt mondtam, hogy a PPC vadász ellen nem túl jó.A PBE meg nagyon rövid hatótávval rendelkezik.Marad a HEPT+PPC páros.
A legolcsóbb felszerelése a pajzs, ezt mindenképpen húzd a maxra.
Gondolom szokatlan egy M6 után beleülni, de megszereted, meglátod!
BBS küldiknél igen hasznos, amikor elémész egy konvolynak amit le kell lõnöd...
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
A kis csuhás szerzetesek laptopokkal rohangálnak, és két imádság között õsi technológiákat tanulmányoznak, és ilyen dolgokat fejlesztenek ki, mint jumpdrive és transporter device. Jó srácok. Ámen.
Remélhetõleg elérhetõvé teszik nemsokára a kapu nélküli jumpdrive-ot, amivel oda ugrasz ahova akarsz. 😊