X3 - Reunion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Amaro
Az a küldetés alapból el van... tolva. Erõltették nagyon ezt a felszíni lövöldözést, sajna túl kell rajta esni. Az automata célzórendszer tényleg segít valamit, de biztos ami biztos, lõni kell, mint az egyszeri cowboy: csípõbõl, oda se figyelve. Két-három próbálkozásból folyamatos tüzelés mellett egyszer biztos sikerülni fog.

LegionarR
Köszi a helpet, de célozni egsyébként tudok (ûrben), csak ebben a küldiben nem. Eléggé szaggat ez a küldetés, valszeg emiatt...

Aki a kicsit nem becsüli, azt hamar útólérik a sánta kutyák...

célzó computert be kell kapcsolni (k) 3 féle módja van: 1. amikor ki van kapcsolva ekkor a fegyverzet mindig egyenes irányban elõre lõ, 2. segiti a célzást, jelzi hogy a célpont pillanatnyi haladási iránya szerint (kis piros kereszt) hova kell lõni hogy az pont a lövedékekbe szaladjon, itt is egyenesen elõre lõ a fegyverzet, 3. ua mint a 2. mód de itt ha vilog a piros kereszt akkor biztos a találat és a fegyverzet bizonyos mértékig célra tart.

a xenon küldik pedig véletlenszerûen vannak, akkor amikor belépsz egy adott szektorba eldõl hogy kapsz vagy nem, tehát mindeggy melyik állomáson szálsz le és mindeggy mennyit vagy ott, ha leszálláskor nincs nem is lessz tuti.

LegionarR
Én még egyet se láttam ebben a részben <#sir>. Mondjuk az elsõ fõküldetésben volt egy, de azóta nem. De én ott fel is adtam a sztorit, mert van utána nem sokkal egy városi üldözõs jelenet, ahol képtelen vagyok kilõni egy ellenséget is, egyszerûen nem tudok célozni... Mi erre a megoldás? És a Xenon küldik mikor frissülnek?

erdos
És nem is túl nagy öröm :-)
A CP patrolok tuti megtalálják és neki is mennek, persze a végeredményt mindenki sejtheti.
Amennyi vért kell izzadni még egy m4-es pilótáért is, 3 elvesztése igen el tud szomorítani. A tuti gyógyszer nekem a szektorban cirkáló Centaur. Simaliba neki egy Cluster.

\"nemérted az anarhia annyira komplex h kellegy ember aki irányitja\"

vannak clusterek, csak általában nem a szektorok közepén tanyáznak,de lehet velük találkozni bár nem túl sûrûn.

erdos
Hát nemtudom, õszintén szólva nekem ez az elsõ találkozásom az X sorozattal de engem rettenetesen megfogott hogy azt csinálok amit akarok. Kufárkodás, harc, bratyizás a jobb hajókért, küldetések és még sorolhatnám. Az meg nekem csak jó hogy könnyû dokkolni mert rettenetesen sokat kell hogy egy jól mûködõ birodalmat tartsál fennt. Feltettem a kokpit mod-ot is hozzá de engem zavart hogy olyan sokat kitakar.

Hát baromi nagy csalódás ez az új rész. Nemhogy innováció nincs benne, de még az a kevés jó elem amit nem vettek ki belõle az is kapott egy bug-os, kidolgozatlan körítést😛. Természetesen nem az X sorozatot szólom le, mert az fantasztikus és páratlan, de ezt az új részt, ilyen formában nem kellett volna erõltetni, az X2-höz ha kiadtak volna egy kiegészítõ lemezt talán kevésbé lenne rossz szájízem. Pár példa:
- kivették a cockpit-et, ami önmagában röhej, hisz az X sorozat nagy érdeme volt a gyõnyõrûen kidolgozott, élõ(értsd nem csak egy háttér, hanem mozgó belsõ, ahol az ember tényleg úgy érezte magát, mintha benne ülne)cockpit
- nincsenek station animációk: a hajóból eddig se lehetett kiszállni, de legalább dokkolásnál ugy éreztem magam, hogy valahova megérkeztem és nem csak egy helyen megállok, hogy feltankoljak.
-túl sok egyszerûsítés a repülésben, értem ez alatt, hogy gyakorlatilag az autópilóta mindent elvégez helyettünk. Pedig annak idején(x-beyond, -tension) mennyire örültem, amikor végre futotta egy dokkoló computerre.
stb, stb... Amitõl ez a játék jó azt nem magának köszönheti, hanem elõdeinek. Bocs, hogy ilyen hosszúra sikeredett, csak eléggé elszontyolodtam azon, hogy az egosoft is megadta magát ennek a rohadt profint orientált piacnak.
Miért nem lehet átszállnia (csak dokkban) a busterbe? Mercuryba megy.

LegionarR
Ja a #4317-as kérdésemen kívül mégvalami. A Khaakok miért csak 1 db scouttal járkálnak a szektorokban? És még így is ritkán találkozok velük... Az X2-ben úgy kellett kerülgetni a Clustereket...

LegionarR
Ahogy néztem itt nem sokat érnek az X2-es tapasztalatok. Legalábbis a kezelõfelületet illetõen biztos semmit...

Én is most kezdtem a játékot és valahogy nem stimmelnek dolgok. Pl. hol vannak a training miss-ek, a játékon belüli grafikai beállításoknál sincs minden meg amit a manual ír pl. 3D chache. Az 1.4-es patcs-et raktam fel, lehet ezért nincsenek ezek a dolgok? Mondjuk a training jó lenne, mert rég játszottam a sorozattal és nem ártana egy-két dolgot felidézni
LegionarR
Most csináltam meg egy Xenon küldit, és hát tényleg jól fizet, de meddig kell várjak a következõig? (most hiába próbálkozok ott a környéken - Omicron Lyrae - nem találok, de az elõbb onnan szedtem fel)

Sziasztok 2hét alatt a Xenon inváziós feladatokkal annyi pénzt gyûjtöttem, hogy tudtam venni egy Colossust meg egy Titánt.Mondjuk nekem már 30milliókat szokott adni érte.Getsu Fune-ban is van inváziós feladat néha.
LegionarR
Ezer kösz! Ez F.A.Q. -ba illõ!

grebber
Valaki belinkelne neked egy normális DVD borítót mert amit találtam az nagyon kicsi ??

Next PC upgrade: 2022

#3310 de itt van belinkelve köszönet Etele:<#worship>

"Jut eszembe XI küldetésbe elég könnyen bele lehet futni ha a következõ stratégiát alkalmazzátok. A gépagyû xenonok mindig a saját szektorukkal szomszédos rendszerbe mennek ugye? Namármost feltankolsz EC-vel és a Xenon xektorokkal szomszédos szektor MELLETTI v. max kettõvel arréb lévõ ugyanolyan fajhoz tartozó szektorba becsörtetsz és bedokkolsz a legközelebbi állomásra. Mind1 melyikre. Szerintem már a rendszerbe ugráskor eldönti a progi,h lesz-e Xenon küldi v. sem. Szóval bedokkolsz...ha semmi, akkor lehet ugrani a kövi szektorba mert itt a többi állomáson sem kapod meg a küldetést. Van 1 pár szektor lehetõség küldetésre vadászni míg elfogy az EC-d és nekem igen ritkán volt,h legalább 1x ne kaptam volna missiont.

A kövi szektorokban érdemes keresgélni:

HOL: HOVÁ KÜLD: FAJ:

Ianamus Zura Eighteen Billion Teladi
PTNI HQ Scale Plate Green Teladi
Omicron Lyrae Black Hole Sun Argon
Family Njy Thyn's Abyss Split
Ocean of Fan. Menelaus Paradise Boron
Family Z'rt Zrt's Domination Split

Ez utóbbi még csak 1x adott küldetést tehát mondhatjuk,h ez ritka, de ha a többi lehetõséget végigugrálod igen nagy a valószínûsége egy Inváziós küldetésnek. Jó vadászatot ! 😊"
LegionarR
Hol lehet Xenon küldiket elvállalni? Olyat találtam már hogy el kellet vinni valakit egyik állomásról egy másikra, és közben támadnak a Xenonok. De gondolom más is van.

Hát ez jó lehetett! <#vigyor4>
Tapasztalataim szerint szektorfüggõ a szaggatás. Függ az állomások és az aszteroidák számától. A hajók száma nálam annyira nem zavar be.

Kérdés: Az TL-em belsejébe beraktam pár vadászt védelemnek, hogy lehet beállítani, hogy ha megtámadják, akkor kirepüljenek és megvédjék a TL-t?
LegionarR
Hmm... De jó élményem volt tegnap... Még nem volt meg a játék, baromira féltem a gépigényétõl, merthogy mondtátok egy páran, hogy nagyon beszaggat ha sokan vannak... Nos nekem is elég durván beszaggat a Xenon szektorokban (asszem itt az ideje egy kis tisztogatásnak <#eplus2>). De tegnap olyan klasz csatát vívtam Omicron Lyrae-ban... Bejött egy Xenon P, meg legalább 10 kissebb hajó (jut eszembe honnan a jóégbõl jöttek be? Úgy láttam a nyugati kapun na de...), és mi is voltunk legalább 15-en (pár helyi argon haver +az én kis Buster csapatom). Semmi szaggatás, tök folyamatosan ment... Ez, hogy mikor hülyül be a kedves gép, ez szektorfüggõ?

Tidja valaki, hogy lehet egyszerre két mod-ot használni?

A salvage modban néha összefutok olyan hajóval hogy ,,A salvager" ez ugye mentõhajót jelent. Piros a hajó piktogramja. Ez most konkurrens mentõ hajó amit ,,illik" kilõnõm?

LegionarR
Kössze! Ja elég értelmes vagyok mert a pénzt pont nem vizsgáltam meg az elején.

Zeenoo
Elvileg <#vigyor5>

Zeenoo
Hali és üdv.
Ahogy én kivettem a játékmódok között eggyetlen apró külömbség van, az pedig te vagy.
Elvileg a világ ugyanaz, semmi sem erösebb, okosabb meg ilyenek, hanem mindössze a te kezdöhajóidban, kezdötõkédben van eltérés.
Ez a sztori mód 3 fokozatára igaz csak, mert a másik 3 játékmódban (off campaign) ahogy néztem még a kezdö reputációdat is megpiszkálták eggyes fajokkal. Elvileg mindössze ennyi az eltérés.

LegionarR
Ja és még valami. Majdnem szívbajt kaptam amikor találkoztam az elsõ Centaurral. Alaposan áttervezték 😊! De valószínûleg megszokom, mert nem béna a dizájn, csak marha szokatlan...

LegionarR
Helló minden X3-asnak! Most kezdtem el játszani ezzel a játékkal (eddig meg az elõdjeivel) és most nem kezdem el isteníteni, mert már elõttem megtették páran, de nagyon hangulatos. Szeretném megtudni hogy az EASY miben külömbözik mondjuk a HARD-tól. A hajók páncélja szívósabb? Avagy a fegyverek általánosságban erõsebbek? Vagy jobban céloz az AI?

Az autopilot inteligenciáját is fejleszthetnék valamelyik javításban, pl ne az állomás oldalán kersztül akarjon dokkolni, vagy egy aszteroidán keresztül.
marha mérgesítõ tud lenni.

erdos
Aham. akkor bocsesz, rosszul tudtam :-(

Az X2-ben élõ videóképet adott az Adv.Satellite.Persze csak a mûhold körül.
Itt a hatósugara nagyobb, meg az ára.Mindkettõ megmutat mindent, csak a simának kisebb a sugara.

erdos
Szerintem a relay szat csak a hajókat mutatja meg, az advanced meg a szektorban felfedezett összes (még a szat hatósugarán kívülik is) gyárnak a tulajdonságát is látja. Nagyon fontosak, az UT-id csak oda mennek ahol van ilyened. asszem :-)

Zeenoo
Mi lényegi külömbség a "navigation relay satelit" és az "advanced satelit" között?
Az oké, hogy az adv az fejtettebb, de ez miben nyilvánul meg?
Megéri a dupla árát vagy az alap is elég a kereskedéshez?

Most csináltam azt a küldit amikor egy drone-val kell navigálni egy böhöm aszteroida belsejében, tök fun ... nem mondom hogy tökéletes, mert néha a fényviszonyok kissé idegesitöek voltak, de egyébként semmi hiba nincs benne, nagyon jól kitalálták 😊

Amaro
Hasznos, nekem legalábbis, ugyanis energiacellákat szállít a nagy hajóknak. Automatikusan. Néhány M5 ill. TS vesz részt a mûveletben, csak ez a feladatuk, cserébe nagyon mozgékonyak a flottáim, még sose kaptam "kifogytunk a naftából" üzenetet. ( Persze mindez múltidõben, mert új játékot kezdtem sztorival, szóval a kis buster+mercury kombinációt még ellátnám egyedül is, ha kéne)

erdos
Okés, kössz a választ, akkor az akadémia nem állhat meg 😄
A legkissebb rangú flottaparancsnoknak is 19 hajója lehet azt hiszem meg a sajátja, ha két mammutot tennék bele 8-8 hajóval meg mondjuk két M6-ot az elég ütõs meg mobil flotta lenne nem? Jah más, a Xai supportot nem próbáltad? mennyire hasznos, mit szállít a flottának? megéri?

Amaro
Minden hajóba kell pilóta, és tényleg nem egyszerû egy TL flottát kiépíteni <#nyes> - de ha egyszer megvan, hamar azt mondod, hogy megérte <#gun><#nevetes1>

erdos
Aki csinált már TASK FORCE-t az segítsen pls, minden hajóba kell bérelt pilóta a flottában vagy ha lesz egy kapitányom akkor pilóta nélküli hajót is rendelhetek hozzá? Mert ha kell akkor nem egyszerû lesz ám egy komoly, M6-M3, anyahajó (illetve még csak TL) flottát kiépíteni a rengeteg tréningezés miatt. Nomeg a flottában is fejlõdnek az embereid? Pls help.

erdos
Én most álltam rá a pilótaképzésre, nagyon lassan indult be de most 20-25 M5-ös termeli a kadétokat. Elég költséges sport mertugye aki szintet lép annak már M4 kell, a felszabadult paripába meg új pilóta. Az M3-as szintlépésnél meg elég sokat fizetgetek, van vagy 3 milla egy jó Nova és tizesével kell venni õket. Mondjuk én 6-7 centaurral megszûröm a hívatlan vendégeket, nem is nagyon vesztettem hajót. Arra figyelni kell hogy ne legyél bennt a szektorban ahol a kishajóid vannak mert akkor hajlamosak nekimenni valaminek. A másik, vettem két PBE forge-t (asszem) 10 millájért darabját, gondoltam jó biznisz, erre nem lehet sehol sem eladni, röhej...

Tényleg, nálatok mi a kereskedelmi és harci rang?
Én próbálom írtani az ellent, de a megbízások jobban fizetnek és jobb a reputáció növekedés, mint ha összevissza lövöldözöm :-D
a kereskedelem csak egy szintig hoz reputációnövekedést, utána belassul a dolog, legalábbias nélam. Úgy hogy most a Centaurral portyázom állomásról állomásra.
Ja tényleg a katonaságal foglalkozik valaki?
Akor látnod kéne ahol a vasat(8 L-es), szilikont(5 L-es), kristályt(6), energiát(1XL) és a Paranid kaját(8 Soyery L) termelem egy szektorban ja meg az a jópár asztroida ami ott van. A gépem meg erõlködik szegény. A vas komplekszusom ban 24-25000 vas van általába pebig 100-ért adom 20-as körzetben
Szerintem elég lesz.Fõleg ha valamennyire élvezni is akarod a játékot.Ugyanis 8-9 gyár összekötése után már igencsak akadozik a játékmenet, még üres szektorban is.
A másik, hogy minek ennyi?

Na ezt nevezem!Mennyi õrült van... <#vigyor>
Szépen kidolgozták.

Azért én is megnézem.

Szép estét szerintetek 18Db 25 MJ-os pajzs egy komplekszben az már fanatika vagy tegyek még hozzá párat? <#vigyor3>
Akkor ez keményen bug.
Ja, a kalózok unknown objectjei jól jönnek, ha kifogyok belõle elég pár õrjáratot elfüstölni és máris van 6-7 db.<#eplus2> Mondjuk a 4 bhept + 4 Mass driver nem engedi õket kiugrani a hajóból.<#levele>
nem müködik akkor se, nekem 1 bizonyos gyár hozzákapcsolásakor fagyott ki mindig, teljesen mindeggy hova raktam (probáltam vagy 20*). De ha vittem oda 1 másmilyen gyárat azt hozzá tudtam kapcsolni.

Akinek kifagyott, de inkább megvárja a full-os patch-et és nem akarja kipróbálni az 1.4.x BÉTA-t annak javaslom,h cipelje arébb az ominózus gyárat (esetleg gyárakat) a tractor beam-el,h másképp fusson a csõ a hub-hoz. Bár én még nem próbáltam ki (mert most Oblivion-ozok), tehát csak elmélet, de szerintem müködni fog.
Én úgy vélem nem a gyárak száma, ami miatt kifagy a progi összekapcsoláskor, hanem az számít,h térben hol helyezkednek el, mikor a Hub-hoz csatolnád õket. Nekem már akkor kifagyott mikor egy 3 gyáras komplexumhoz egy 4.-et csatoltam volna. A 4 gyár egymástól egyforma távolságra és egy síkban van (mint egy dobókockán a 4 pötty) és köztük sacper középen de térben kicsit lejebb a hub. Szerintem akkor fagy ki ha a gyárakhoz futó csövek összeérnének/kereszteznék egymás útját a hubbal való összekapcsoláskor.
Örülök,h a Bétában ezt már javították bár még nem próbáltam, remélem minnél hamarabb kint lesz az 1.5-is.
Amaro
1.4.1 béta2 megoldja a komplexes problémát. Visszaraktam egy régebbi mentést, pakoltam a komplexre még egy pajzsgyárat, semmi gond, pedig eddig mindig lefagyott az a mentés. A kalózokról meg annyit, hogy majd minden szétlõtt Nova Sentinelbõl hullik egy-két unknown object, és nem csak szállítják a mocskok, ez így igaz. De amin kiakadtam, az a három Falcon címû epizód, akik mihelyt átértek a kapun, kilõttek rám fejenként egy-egy Rapiert...

erdos
Jaja, kifagy pedig van egy komplexem tele szilikonnal, ore-val meg energiával pluszba és összvisz 2 csipgyár meg egykét fegyvergyár van rajta.... tiszta pazarlás....

Neked kifagy? Nekem van egy komplexem ami 34 gyárból áll. Még tudok hozzá pakolni, de az eredetileg 30-35 fps-es szektor most már csak 5-6 fps <#szomoru1>

Nálam nagyon gyér az ellenséges tevékenység. Alig van kalóz, Xenon meg Khaak meg alig alig. Tudom, hogy menjek be egy szektorukba majd lesz nemulass, dde azért mazochista még nem vagyok.<#hehe><#hehe>