X3 - Reunion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

RJoco
És mennyi ez a szoftver így az EQ-dokkban?
Mert akkor lehet, hogy olcsóbban kijön a hajófoglalós szoftver is.
Az illegális MKI csak 600 kCr, míg a legális MKII 6 MCr

Warning! Cargo bay open, shields are down!

maniac78
Csak nem szeretem ha kutlászkodnak nálam, meg aztán sok Space Weed és Whiskey van szerte a galaxisban! <#vigyor1>

Forget Khaak and Xenon, the wife is the biggest threat to my Empire! Rank: Conqueror / Mogul Capt. Yacht: Teladi Hawk (ISN Katalin)

RJoco
Hát aki annyi illegális cuccal kereskedik...

maniac78
Meglett ,de most meg az egész flottát mozgósítanom kell a SSS-ért. <#fejvakaras>

Forget Khaak and Xenon, the wife is the biggest threat to my Empire! Rank: Conqueror / Mogul Capt. Yacht: Teladi Hawk (ISN Katalin)

RJoco
Úgy, ahogy a többit.
Bedokkolsz és az állomás parancsainál kiválasztod a megfelelõt, ezzel minden a hajódon lévõ szoftver installra kerül. Majd szintén a parancsoknál tudod a hajókra installálni, itt már kicsit bõvebb a dolog és parancs kiadás után mindig üzenetben kell megejteni a beállításokat. Akár minden hajó kaphat mindent dokkolás után mindjárt, úgy is be lehet állítani.
Holnap meg tudom nézni a pontos parancsokat, ha addigra nem jössz rá 😊
Sok sikert!

maniac78
Software Sysnature Scrambler-t hogy installáljam be az EQ-ba, hogy a többi hajómra is felszerelhetõ legyen?

Hihetetlen hogy egyesek még arra se veszik a fáradtságot ,hogy elolvassák a dobozon szereplõ ajánlást ! : 12+ year !

maniac78
Konkrétan arra gondoltam, hogy ha kilövik akkor reload! Nem igazán fokozza a játékélményt, de legalább megmarad a hajó.

RJoco
Addigra már fújhatod, ha kis hajód van!

maniac78
Esetleg megdobálhatják a busmanok kövekkel a Mercury-t! <#nyes>

Egyébiránt szólnak, ha támadás éri valamelyik hajódat........

RJoco
Hát elméletileg igen, mert ilyenkor még nem olyan rossz a repud a kalózoknál, így nem mindegyik támad rád. Azért persze érdemes elkerülni õket és a rendszereiket, ha túl közel merészkedik hozzád néhány, akkor FTL-t izzíts! Vagy csinálj csillagkitörést! Vagy csak egyszerûen ugorj el <#nevetes1>
És azért érdemes teljesen felszerelni a hajót, bár nemtom, nem-e 3x25MJ-os pajzzsal kaptad-e? Fegyverzet meg fölösleges rá, úgysem érsz vele semmit. Max rakétaelhárítónak.

én igazábol mindent akarok csinálni😄
csak eloszor akarok pénzt szerezni majd nekivágok a storynak.
csak azért kérdeztem,hogy biztonságos e a Mecuryval menni egymagában védelem nélkul?

PSN ID:misi2mezei

Transport device, ugyanott kapható, ahol a Jumpdrive...
Ha kereskedni akarsz, add el a Bustert, és vegyél az árából felszerelést a Mercuryra.

Vagy add el a mercury-t, az árából szereld fel a Bustert és menj kalózvadászatra. Busterrel elég veszélyes, de jövedelmezõ.

Vagy menj a busterrel felfedezni, közben irányítsd távolról a Mercuryt-, hogy hol mit vegyen. Ehhez kell a Busterre egy Trading system extension, másképp sem az árakat nem látod, sem kereskedési utasítást nem tudsz adni a Mercurynak.

Vagy ahogy gondolod. Ez a játék arról szól, hogy ki-ki a maga módján él meg a világban...

EC minden gyárnak kell, azzal nem lehet melléfogni igazából...

rosszul fogalmaztam.
ugy gondoltam,hogy olyan lista ahol le van írva,hogy mit hol lehet venni és hol lehet eladni nem az árak érdekelnek😊
mert hiába találok valamilyen anyagot nem tudom hol adhatom el...

más
ha a Mercuryval megyek akkor követtessem magamat a Busterrel vagy nem kell?
mert akarok venni a Mercuryra JumpDrive-ot de annyi pénzem nincs,hogy mind a 2-re vegyek.
és még valami.van valami olyan alkatrész vagy akrámi amivel nem csak bedokkolva tudok átmenni a másik hajomba?

RJoco
SaGa hozzászólása teljesen úgy van.
A Mercury meg nem is lassú hajó, majd késöbb látni fogod, van nála sokkal lassabb is, igaz 4-szer akkora raktérrel.
Jó, ha tudod, a készítõk úgy alkották meg az Xverzumot, hogy minden egyensúlyban van. És ez tökéletes így. Sosem lesz gyors, erõs fegyverzetû, erõs pajzsú hajód nagy raktérrel. (Hacsak be nem rakod a BSG-t, de az meg hamar elrontja a játékélményt és nem lesz célod, kihívásod.)
Így érdemes kiválasztani a számodra ideális játékmódot és ahhoz a fajhoz húzni, amelyiknek megfelelõ hajójuk van. Természetesen lehet az összeshez is, illetve a sztori után az Argonokkal leszel a legjobban. A szintet, hogy hol állsz, hívjuk repu-nak, reputációnak.

Ilyen lista nincs, mert az árak folyamatosan változnak, ahogy a hajók hozzák-viszik a cuccot. Ha üres az állomás, akkor drága. ha telített, akkor olcsó, de egy óra múlva megfordulhat, mert elfogy, vagy épp befutott egy nagy, teli tömött hajó és lerakodott...
Ha valahol épp hiány van valamibõl, akkor jó áron tudod eladni, de már attól, hogy te eladtál ott valamennyit, már változik is a vételár.
Próbáld ki: vigyél valahova valamit, majd add el tízesével. Egyre kevesebbet fogsz kapni a tételekért. Ha egyben adod el, akkor az egészért megkapod a kezdeti árat, de ha apránként, akkor folyamatosan csökkenni fog az ár, Vételnél meg pont fordítva.

Sokszor mérgelõdtem amiatt, hogy kinéztem egy jó leürült állomást, megvettem az alapanyagot, amibõl hiányuk van, majd mire odaértem, befutott egy másik hajó és jól feltöltötte a készleteit, így az enyémért már csak filléreket adtak volna, vagy át sem veszik, mert nincs helyük. Pl emiatt is jó a Docking Computer, mert néha azon a fél percen múlik, amíg elszuttyogsz a leszállással...

A best buy/sell lokátor jó az árlekérdezésre, de ahhoz, hogy mûködjön, kell legyen hajód vagy satelited az adott szektorban.

na elkezdtem a játékot😊
Quickstartal kezdtem olvasgattam és sikerult haladni is😄
a Mercury rohadt lassu:S nem lehet valahogy gyorsítani?még azzal az idõ gyorsítoval is...
és van valami amit nem tudom,hogy oldjak meg.
1 anyagot tudom,hogy hol lehet venni jo áron és eladni drágáért.
na de a tobbivel mivan?mert ez a best buy vagy mi nem igazán segít az ilyenben.megvettem 124-ért egy teli raktár anyagot és egyszeruen nem tudtam eladni sehol és hát az osszes rendszert elég sokáig tartani bejárni.
nincs valami lista(ha lehet magyarul de nem muszáj)ahol le van írva,hogy mit hol érdemes venni és eladni?mert ha még gyorsabb lenne a hajo akkor nem mondok semmit de így...

thx a segítségeket😊
asszem felrakom majd de eloszor kiprobálom normálban aztán ha tetszik a játék felteszem.

NONPLUSZULTRA
Elveszi a könnyû játékélményt. ezenkívül csak ad, nem is keveset.
Azért nem játszom az TC-vel, mert nincs hozzá XTM (XTC) mod (ha meg lesz akkor asszem elqrják).
Ha felrakod nehezebben boldogulsz a küldetéseid során, ezért eldöntheted hogy a sztori elõtt vagy utána rakod fel. Az elõzõ mentéseid megmaradnak (legalábbis nekem megmeradtak).
Most hogy újrakezdtem,a játék telepítésekor raktam fel. Ajánlom ezt az opciót, hamarabb beleszoksz és nem lesz átállási sokkod.

ALL I WANT IS WORLD DOMINATION

RJoco
Jah, ez már csak így van...

Simon7108: honlapomon van néhány kép. A legtöbb hajó XTM-s. Kivétel talán a J, meg a K. Van egy két videó is, ami szintén XTM és hajót foglalok benne. Na, ilyet más mod-ban nem tudsz.
Viszont az alap sztor küldetés ezáltal nehezebb lesz, mert erõsebb hajók fognak csatangolni. És a Bala'Gi (HQ, Hyperion) küldit sem lehet egy Mamba Raiderrel végigcsinálni, olyan kalózforgalom van a kalóz szektorokban. De hosszú távon mindenképp megéri. Izgalmasabb.

maniac78
Ez addon, nem vesz el semmit, max az idõdet az evéstõl, alvástól és a szociális életedtõl.

Új hajók, rendszerek.

már elolvastam mindent az XTM modrol de arra nem kaptam választ,hogy el vesz e valamit....

maniac78
XTM = Xtreme TETRIS Mod
Vagyis utána már csak TETRIS-ezni lehet majd csak vele!

Te tudo, hogy akarsz majd vele játszani vagy sem, neked kell eldöntened, hogy felrakod vagy sem! De egyébként amíg beírtad ide a kérdésed, kb ugyanannyi idõbe telt volna a keresõbe is beírnod és egybõl választ kaptál volna rá!

még 1 utolso kérdés legalábbis egyelore😄
mielott elkezdem a játékot felrakjam rá az XTM modot vagy még ne?van valami hátránya ha felrakom?vagy ugyan az marad a játék csak még kibovul?

miért nem volt a tescoban?😞😄
na mind1 majd holnap benézek máshová hátha lesz....

RJoco
Természetesen minden hajódra meg kell venned külön, mint minden egyes szoftvert. Vagy mindig átrakod arra, amelyikbe ülsz.

Ehhez a System Override MKII szoftverrel kapcsolatba lenne egy kérdésem.
Egy ideig rendben müködött,de valszeg átraktam egy másik hajóra és azóta nem csinál semmit.Minden hajóra meg kell vennem külön,vagy valami más a probléma?
RJoco
Rakj össze egy saját EQ dokkot és installáld fel oda. Onnan kezdve minden hjaódra felrakhatod. Persze az árat levonja...
Én még nem próbáltam ezzel, de a System Override MKII-vel is megy többek közöt.

maniac78
Az egyetlen elhagyott Software Signature Scrambler-on kívül többet nem lehet beszerezni a Yaki EQ dokkokon kívül?!

Gondoltam kilövök néhány Yaki hajót, hátha eldobálja valaki. De senki sem rendelkezik vele, én meg fasírtban vagyok velük.

<#falbav><#falbav><#falbav>

RJoco
Modoknak nincs sztorijuk, de sok küldit tartalmaznak. Ha leszeded a modot, akkor ismét elõlrõl kezdheted,
Minden hajód megmarad, csak parancsot adsz neki és csinálja.
Csatahajóra nem tudsz vadászt tenni, sõt csatahajó nem képes hajókat vinni. Ahhoz szállítót (Carrier) kell venned, de annak kevesebb a tûzereje és a pajzsa.
A flottát te irányítod, illetve scriptekkel pilótákat lehet ültetni a hajókba, persze ezeknek fel kell fejlõdniük, hogy nagyba is ülhessenek. Úgykülönben parancsokkal tudod irányítani.
Bármely hajóba bármikor átülhetsz.

még valami.
kicsit utána olvastam a játéknak és írták,hogy lehet elfoglalni hajokat ugy,hogy kiszálunk a miénkbõl és át megyunk a másikra.
na de ilyenkor mi lesz a mi hajonkal amibol kiszáltunk?
a másik meg ha már van csatahajonk akkor arra ugyebár lehet vadászokat tenni.
ha pl megtámadnak akkor át lehet szállni 1 vadászba amik leverjuk az ellenséget majd vissza a csatahajora?
és az utolso.
olvastam,hogy lehet majd flottánk is.ilyenkor gondolom a hajokat a flottához nekunk kell megvenni😄ki irányítsa a tobbi hajót?és bármelyik hajonk felett átt lehet venni az irányítást?

aha értem.
és ha pl felteszek 1 Battlestar Galactica modot akkor már csak az fog menni vagy vissza lehet állitani a normálist is és lehet folytatni?
és a modoknak is van storyuk?

RJoco
A modok sokat változtatnak a játékon - új rendszerek, új hajók, stb. És nem mennek alattuk a régi modnélküli mentések. Egyszerre csak egy ilyen mod lehet fenn.
A script segítséget, nehezítést ad.
A legtöbben XTM modot használunk, ez a legkiterjettebb, sok szektor, új hajók, plusz lehetõségek, új állomások, szép grafika.

beszéltetek valami scriptekrol ezek mik?
modok?vagy a scriptek mások?
mert a youtuben néztem BSG meg Stargate modokrol videokat és a BSG eléggé megtetszett😄

hát akkor ugy tûnik én csináltam valamit rosszul😄
mostmár mind1 mert letoroltem....

X3 Terran Conflict picit freelancer szerû (de csak egy nagyon picit)

Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.

RJoco
A warezzal nincs semmi gond, csak érteni kell hozzá. Én is úgy kezdtem, mert egy játékot csak akkor veszek meg, ha tényleg megéri. A TC-t is meg fogom venni elöbb-útóbb, csak idõ és pénz kérdése. Viszont addig nem is erõltetem a warezt. Szeretném tisztán játszani.
A nehézség mindig nézõpont kérdése, kinek mi. Az irányítást meg kell tanulni és nem lesz egy egyszerû dolog. Érdemes kinyomtatni a billentyûzet kiosztást és kirakni jól látható helyre, sokat segít. Ha joy-jal nyomod, akkor sincs gáz, az talán még egyszerûbb.
A magyarítás készül illetve félig kész állapotban van, de ha megspékeled ezzel azzal (script, mod), akkor az úgyis angol lesz, jobban jársz, ha megtanulod a játék nyelvezetét, nem olyan bonyolúlt és rengeteg leírás van neten is magyarul.

nem
nem, egész más jellegû
nem

ja tudom már én is megtaláltam el is kezdtem tolteni.
mellesleg nehéz a játék?mármint az irányítás?hasonlít a Freelancer-hez vagy nehezebb?
és magyarítás nem lesz hozzá?

arról nem is beszélve, hogy az egosoft valóban kitesz magáért, amennyi kis pénzecskét meg amit kérnek a játékukért valóban megéri.

van demó. De látodlátod, a warez rossz, és ha használod te is rossz leszel.

hát ez nemigaz😞
leszetem 1 verziot de volt vele egy kis gond méghozzá az,hogy a játékban mindenhol ilyen kis ikonok voltak vagy mik...
ráadásul véletlenul nem mappába hanem csak simán a program filesbe raktam fel ezért amikor uninstaláltam akkor mindent ami benne volt asszem 4 játék kiment a gépbol...
asszem inkább megveszem nem fogok ezzel szenvedni csak jo lett volna kiprobálni elotte,hogy milyen:S

nincs a kozelben tesco😄

ha annyira kell, akkor nem fogsz beleszakadni míg lemész a tescoba érte.

tudom,hogy nem igazán szabadna warezrol beszélni itt de nagyon kellene a játék(X3: Renuion)!
ha esetleg valaki tud linket akár pm-ben akár itt azt nagyon megkoszonném!
elore is thx.

RJoco
Valószínû a kodek csomagod frissítette a rendszer kodekjeit, eltávolításkor meg leszedte.
A rendszer újratelepítés tuti segített volna.
De lehet, elég lett volna felrakni a WMP-t.

ha lenne rá script én tuti felraknám ...

Érdekes anomáliára bukkantam...

feltettem a játékot meg a hozzá tartózó dolgokat ment minden rendben
nem rég feltettem 1 kodek csomagot is (acemp600propr19)
továbbra is ment minden rendben
de mivel a kodek csomeg feltett 1 lejátszót is ami gondokat okozott filmnézéskor leszedtem a kodek csomagot.

<#felkialtas>erre a játékból eltüntek bizonyos hangok <#csodalk>

pl: a zene megvolt a lövés hangja megvolt mikor bedokkoltam valami álomásra jött a szokásos kis sípolás aztán semmi...
szóval az az az autómata szöveg ami álomásokon egy totálisen eltünt
továbbá azoka szövegek is eltüntek amit akkor hallunk ha beszélünk az álomással vagy 1 másik pilótával 1 másik hajóban..
végül de nem utolsó sorban az alapküldetést elregélõ hang is elnémult....

újra telepítettm az egész játékot úgy ahogy volt próbálom ugyan az a hiba...
<#heureka> visszaraktam a kodek csomagot csak most a kivettem belõle a lejátszót hog yne zavarogjon filmnézéskor

láss csodát müködik minden hang <#eljen>

na erre varjatok gombot
RJoco
Hát nem igazán lenne jó, mire a Shipyard legyártana egy M2-est vagy M1-est az nem rövid idõ. És akkor a többirõl ne is beszéljünk.

a shipyardokat a god script mûködteti. És nem, nem lehet nyersanyagokat szállítani beléjük. Fikcionális szempontok alapján a hajókat a bolygókon gyártják, és onnan szállítják fel a shipyardokba, így azok csak afféle bemutatótermek.