X3 - Reunion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

RJoco
Hát igen, sajnos azt elcseszték a Castrum-on, meg a többi hajón is, hogy sokmindent a hídtól mér és nem a hajó tényleges testétõl (pl. orrtól), mert ha elég közel mész, akkor simán le lehet tiltani a fegyverzetét, csakhát ilyenkor olyan közel vagy, hogy simán nekimész.

Warning! Cargo bay open, shields are down!

Phoenix lord
háát mit ne mondjak vért hugyoztam amíg végül meglett a castrum meg jó hogy kéznél volt a group siheld-je jó szolgálatot tett bár szépen megsérült a castrum is meg a Hcf-em is de sikerült. igaz hogy párszor le kellett slukkolnom (értsd nekimenni) hogy a fegyvere megsérüljön és szerencsém volt a két SBC-közül az egyik elszállt eggyel meg túléltem már vitettem is szétbontatni bár elég hosszú a listám XD

maniac78
Erre kiváncsi leszek. Lehet, hogy Custodian kellen vagy 10 a Castrum helyett?<#email><#hawaii>

Forget Khaak and Xenon, the wife is the biggest threat to my Empire! Rank: Conqueror / Mogul Capt. Yacht: Teladi Hawk (ISN Katalin)

Phoenix lord
Romeo One-nak és RJoco-nak igaza van. szerintem is valami Script tehetett be neki valamit és igen nemezisbõl a sima tud tb-vinni illetve még az mkIII-valameik verziója.ja khaakok meg xenók szoktak gyilokolni rendszereket de Script nélkül nem nagyon okoznak kárt.Unknown hajó óó jeah!! a kedves és aranyos mantis-bácsi.húzós ellenfél de már tervezem a foglalását:) nemárt castrummal menni mert gyorsan leszo*pja a pajzsot a mantis és a Basilisk-rõl meg a scyyta-ról ne is beszéljünk. még a basilisk-nek se nagyon merek nekimenni (én nem terran hajókban szoktam csücsülni a 9km-es Bempc-vel és ha.....ha már lõ akkor régen rossz :)

Az alukáló kalózok felébredése közömbös. Akár aktív, akár nem, a küldetést akkor is befejezettnek tekinti a gép. A Nemezisbõl csak a sima vihet TB-t, tudtommal sem a Raider, sem a Sentinel, sem a Vanguard nem használhatja, és a kalózoknak gyakran van ezekbõl.
A kalózok ritkán szoktak rendszerereket szétlõni, a xenonok meg a khaakok annál gyakrabban. Viszont RJoconak igaza van, vagy fent van valami script, vagy baromira sok ideig nem foglalkoztál az ellenséggel.

Si vis pacem, para bellum.

RJoco
Pedig a Nemesis-re, ami ott fel kell hogy menjen a TB. Azzal vontattam.
HCF-et az Otas HQ-n tudsz venni.
Ha ennyire gyalult az XVerzumod, akkor felrakhattál olyan scriptet, amit még nem kellett volna beüzemelni. Csak akkor gyalulják szét a rendszereket. Nekem is volt fenn ilyen script, jött egy Xenon inváziós flotta és mindent, ami az útjába került szétlõtte. Ha nem reagáltam minden BBS-re, akkor nem maradtak termelõ gyárak, miegymás. És ha nem szeded le azt az Unknown hajót, amit szoktak reklamálni, az is okozhat ilyet. Nálam nincs Ashley SY, mert valsz egy ilyen M6 szétlõhette.

Szerintem az volt a baj, hogy miközben nézegettem, hogy melyik milyen hajó (fighter scannel) feléledtek az inaktív kalózok. Az sem lehetetlen, hogy a harcban megsemmisült egy másik Nemesis, mert ami ott van nem tud fogadni TB-t.

Ahogy elnéztem HQ-t lehet venni 200 000 000 az OTAS shipyardban.

Egy a bajom: mostanra galaxisszerte mindenhol egy csomó ûrbázist szétlöttek a kalózuk, meg a xenonok. A kereskedelem szép lassan be fog fulladni, ha nem teszek érte valamit :) . De most sok a majdnem üres szektor.

Ezért kérdezem, hogy hol lehet megvenni a HCF-et, mert még olyat nem találtam, és félek, hogy olyan helyen lehetett megvenni, amit már leromboltak.
RJoco
Hát azért a HQ nincs szinte ingyen, mert kell venned hozzá egy TL-t, meg még egyszer annyiért mást is a TL-be. Cserébe viszont lesz egy 5-800 ezres (most pontosan nem emlékszem) rakterû állomásod, hajókat javíthatsz, bonthatsz szét majd gyárthatsz le. Valahol van is egy táblázat, hogy mennyit kereshetsz rajta, ha te gyártod és eladod a SY-on.
Persze ez elég uncsi, de sûrûn úgysem kell fordulnod.
A Hyperion-ért meg nagyon megéri, az a kedvenc hajóm! Gyors, erõs pajzs és a fegyverzet sem olyan vészes, igaz csak BHEPT, de van raktere is és még M3-mal is dokkolhatsz rá. Kettõvel is. Kezdõ játékosnak nagyon jó hajó.
A vontatásról amúgy annyit, hogy a Yacht környékén van egy Nemesis, ami egy M6, ha jól emlékszem és foglalható is. Én mindig ezzel vontattam.

NONPLUSZULTRA
PHQ-t csak ezzel a modszerrel lehet legalisan szerezni. Ha kell, akkor van ertelme szenvedni. En anno Military Centaurral vontattam.
Ha nagyon bugos, probald egy korabbi mentessel, bar en ekkora buggal csak XTM-es kuldi alatt talalkoztam.

ALL I WANT IS WORLD DOMINATION

Azonkívül, hogy kapok HQ-t szinte ingyen + pár hajót, van értelme szenvedni vele?

Más: hol lehet megvenni a foglalós hajót?
RJoco
Esetlegesen bug lehet, bár akárhányszor is csináltam meg, mindig megkaptam a hajót gond nélkül.

Szevasztok!

Megint lenne egy kérdésem: a Bala Gi küldetés vége felé járok: meg van az M7-es (de nem találtam olyan m6ost, ami tud traktor beamot használni), ezért a vulkánommal vontattam el. Legyilkoltam a közelben minden kalózt (és távol is), aztán bedokkoltam a Grand Exchangébe, de semmi, bedokkoltam úgy is, hogy a hajó a shipyard közelében volt, úgy is, hogy még vontattam amikor dokkoltam, de semmi nem történt.

Valakinek van valamilyen tippje?

Törölt felhasználó
Hohóóó, mégis mûködik... az elõbb nem állítottam át a nyelvet.<#vigyor3> Köszi a segítséget!<#worship>
Törölt felhasználó
Köszi, de sajnos nem mûködik... Egy bazinagy felkiáltójel az eredmény, nem dollárjel...<#nemtudom>
RJoco
Sajna az Aran még nincs meg, várok valamire...
De ez a Goner Chidon nagyon jó egy M3-as. 125 MJ pajzs nagy elõny, ami gáz, az a 2 torony az elejében, legalább 4 kellene, de 8 lenne igazán hatásos. És csak AHEPT megy az elejébe és hátulra megy a BHEPT, viszont Mass Drive meg oda nem, csak az elejébe. De azért izgalmas volt Black Hole Sun-ból Last Frontier-be vinni. A HQ-m majd megnézi, mi is van benne <#nevetes1>

Angol billentyûzet módban dolgozik, azaz a Shift-4 jó lehet...

Törölt felhasználó
Sziasztok!

Már jáccogatok egy ideje az XTM-mel, a fórumot is rendszeresen olvasom, de a következõre még nem jöttem rá: Hogy lehet rábírni az Aran-t, hogy a bedokkolt hajót szétbontsa, hogy a tervrajzából sorozatgyártani tudja? Tudom, írjam be a nevébe, hogy '$'... No, de hogyan? Nem mûxik nálam az altgr...<#nemtudom>
RJoco
<#alien> Ilyen nálam is volt, addig lõdöztem a J-ket meg K-kat, míg nem kaptam egy üzit, hogy akkor nem fizetnek, mert nem lõttem szét. Na akkor mentés vissza, irány az állomás.

maniac78
Ja, mivel foglalással voltam elfoglalva, az AI elhatározta, hogy én biztosan nem akarom megcsinálni a küldit, ezért elküldött melegebb éghajlatra és le is fokozta a repum! Történet vége. <#rinya><#help><#rinya>

Forget Khaak and Xenon, the wife is the biggest threat to my Empire! Rank: Conqueror / Mogul Capt. Yacht: Teladi Hawk (ISN Katalin)

maniac78
Én is erre gondoltam, de valszeg csak az Asgard jumpolt bele valamiféle hajóba! Mert az egész flotta Xenon szektorokban állomásozik!

RJoco
Valamelyik hajód rakoncátlankodott és nem vetted észre a nagy csatározásaidban <#nevetes1>

maniac78
Xenon Core 2-ben voltam a CPU-s küldin és foglaltam egy rakás Q-t! El is küldtem baráti szektorba az Asgardot a két dokkolt Q-val az oldalán.
Kis is adnám nekik a parancsot a dokkolásra egy Paranid SY-ba, de tojtak rám. Na még 1*...........

Fogalmam sincs, hogy mitõl de elszállt a Paranid repum a legfelsõbbrõl a legkisebbre!
<#falbav><#fejvakaras>

Na megint nem játszok vele egy hétig!

RJoco
Tényleg, kár, hogy ritkán járok arra. Nameg amúgy is rosszban vagyok velük, múltkor megrövidítettem õket egy Akuma-val <#wave>
Lassan szét is kéne bontanom a HQ-ban.

maniac78
Yaki EQ dokkban vetted. <#email><#integet2>

Azt tudom, hogy melyik micsoda, csak az árakkal voltam megkavarodva. A SO MK2 6 milla, a SSS meg tán 2.5, Én annó vettem valahol, de meg nem mondom hol. Aztán rájöttem, hogy felesleges pénzkidobás volt, nem csempészkedek, a SO 2-t meg nem kell álcázni...

maniac78
Amíg nem mondtál rá megoldást én is csak áhítoztam arról, hogy egy flottát fel tudok vele szerelni! <#vigyor1>

RJoco
Az mondjuk jó cucc, csak sajna nem kapni asszem sehol. Egy szektor van, ahol fel lehet szedni. Elrejti az illegális cuccot a raktérben és az illegális szoftvereket, mint pl. System Override Software. Ezzel lehet még hajót foglalni, úgy hogy nem szállsz ki, viszont nagyon közel kell menni. A System Override Software MKII a scriptes verzió és már 3km távból a tied lehet az üres hajó M6 alatt.

Igazad van, kevertem a Software Signature Scramblerrel...

No akkor kezdem kapisgálni :P köszi szépen. Akkor most jön a Pirate Base!

Köszia a segítséget.
RJoco
Én úgy tudom, csak Pirate Base-ken beszerezhetõ és 6 milla az ára. Legális, nem kell rejtegetni.
Az olcsóbbik fajta 200k CR körül van, de illegális és rejteni kell.

maniac78
Az egy hajó! És csak azzal tudsz foglalni!

No meg még egy: ezt a HCF-et bármekkora és bármilyen hajóval lehet használni? Pélada: egy szállító hajóba veszek taransporter devicét, life support systemet (már össze szedtem az egyik ilyen eldugott hajót), veszek bele katonákat v. cyborgokat, oda megyek a centaurihoz, szétlövöm a pajzsát, és átsugárzaom a katonákat?

Ez megoldható egy Busterrel is?
Elõször fel kell hozzá tenni a megfelelõ scriptet, aztán pár EQ-ban lesz...

Oksa!

És akkor az utsó kérdésem: cycrow féle softwarét hol lehet venni? Mert van egy, ami miatt nem kell kiszállni a hajóból, bár ez illegális, és ez kalóz eredetû.
RJoco
Nem, másolni nem kell semmit, csak az XTM scriptet újra felrakni a Plugin Managerrel. De ha a 0.7.5-öset használod, asszem még erre sem lesz szükséged.

Pár scriptet az xtm után raktam fel, akkor most célszerû újra felmásólni?
maniac78
<#nevetes1><#nevetes1><#taps>

Jóvanna...
HCF...

maniac78
SaGa boarding pod Reunionban! Rossz a topic! :D

A bonuspack nem kell, de ha használod, akkor azt kell a patch után elsõként felrakni. A dolog lényege, hogy az XTM az utolsó, vagy az eméített cocokpit/hud modok elõtti utolsó legyen, minden egyéb script és mod elõtte települjön.
Az M6-os és nagyobb hajókat boarding poddal, vagy a Cycrow féle hajóelfogó szoftverrel (2,5 milla az ára, de nem illegális) tudod elfoglalni.

Doian Gray
Hali!

Reunionban kicsit beújítottam. :D
Volt egy mod amivel több fajú pilótát is lehetett választani. Mentem is rögtön a Kha'ak-ra. :D Agyon irtottam mindenkit vele. :D

Jah. Szereztem egy Castrumot. .... háát. :D Terran Valhalla semmi hozzá képest. Lehet hogy nagyobb meg minden... de... uhuu..amiket az tud. :D

Argon... verry pitiful life form! But the Kha\'ak Hive Greater power is now destroy this fouls!

Mákom volt: nem használtam a vaniliát :P most az Ashelivel pöcre ment minden, még konvertálnom sem kellett. No speciel még mindig van pár text-es parancs, de már nem annyi.

Ami zavar viszont, hogy nem találom a tíltott szektorok beállítását, viszont arra meg emlékszem, hogy régebben mûködött (és fent van a script).

Most megyek mk3-al jo sok pízt keresni, hogy vehessek már végre valami komolyabb hajót.
letezik xtm hez mukodo cockpit mod? egosoftos nem megy vele, amit meg talaltam(valami galaxy mod) ahhoz meg nincs mukodo link.

RJoco
Ha jól értelmeztem, akkor vanillával kezdted és most szeretnél XTM-ezni?
Mert akkor kell egy X3-X3 konverter, bár lesznek dolgok, amik elvesznek, pl. hajótuningok.
Vagy kezded elölrõl, hátha másképp lesz.

Én sokszor csináltam végig a sztorit és most már 8 óra alatt simán megvan.
Gondolkodom is, hogy újrakezdem, mert a régi gépemen a végén a videó elég diás volt és sokminden részlet elveszett. Kíváncsi vagyok, az új gépen milyen!

Külsõ hajókat nem igazán, és semmi felesleges cuccot: szeretném, ha stabil maradna a játék.

De ezek szerint (a nagy gyárak miatt is), meg a régebbi script miatt is érdemes újra kezdenem?
RJoco
Ha nagy gyárakat akarsz használni, akkor mindenképp érdemes Ashleyt választani, különben nem lesznek. Kompatibilis XTM-mel is, de ha külsõ hajókat akarsz berakni, akkor kicsit variálni kell.

Az XTM-nél bemásoltad a .cat és .dat fájlokat a fõkönyvtárba?
Nem tudom, hogy az exe-s telepítõnél kell e, de az elöttieknél igen.

maniac78
M6 és annál nagyobb hajóosztály csak foglalással tehetõ magadévá!

......Hú ez szép magyar lett ........

OTAS HCF kell hozzá és katonák!

Szerintem SaGa a bonuspack-al nem a mod problémádra akart célozni! A text-es gondjaid egy elõzõleg használt script okozza, amit késõbb unistalltál, de így a mentésedben benne maradt a nyoma!

Köszi a választ, úgy tûnik nekem nincs fent a bonuspack, lehet, hogy ez okaozza a galibát, este ki is próbálom.

A centaur MK1 elfoglalására van tipped?
A profilokkal veszõdni felesleges.
A felrakási sorrend (vannak, akik ezzel vitatkoznak, de nekem mindig bevált): X3, update, Bonuspack, scriptek, XTM. Ha használsz valami cockpit vagy HUD módosítást, akkor azt az XTM után kell felrakni, de minden egyebet elõtte.
Az Shleys fab modnak kifejeztten az XTM-hez való verzióját kell felrakni...

Megj: amit modként (külön aktiválni kell az X3 indtásakor) terjesztenek, azt is át lehet alakítani "fake patch" (a scriptek, amelyek tartalmaznak cat-dat fájlokat ilyenek) módra, de nem mindet érdemes...

És még egy: ha profilet használok a vaniliát vagy a Ashely factors and extendedet érdemes használni?