20430

F.A.Q

WAREZ-RULEZ ügyeket privátban intézzétek! Frissített FAQ!
  • Walzer
    Akkor meg ne foglalkozz a teladiakkal:) kit érdekelnek... :)
  • maniac78
    Kihagytam a küldiket és mint írtam kizárt, hogy a tudtomon kívűl lőttek volna! Ezért a kevés hajóm 6 Titan (ebből 4 dokkol feltöltésre vár, 2 Cardinal's Domainben parkol, parancsra vár, én is itt vagyok), 2 HCF szintén itt parancsra vár, 1 Aegir és 1 Hawk szintén itt dokkol (készül a csapda ). A másik 11 hajón meg nincs is fegyver, de ha lenne egyik sem ellenfél egy vadásznak, nemhogy egy szektornak. Passzolom én is mi lehetett a baj, de cheattel megoldottam. Sajna ez maradt, mert korábbi mentésem nem volt és túl sok forgott már kockán.

Elég sok időbe telt az a 4 Reaver, 2 Carrack, 1 Galleon, 1 Xenon Q, 1 Xenon J, 2 Khaa'k M6-os és a fene tudja hány P Raider és TL. É nemtom hány katona lelte halálát közben
  • Walzer
    nekem is volt most hasonló bajom és találtam megoldást.
    valamiért a Titánomon átállítódott a friend/foe státusz és a paranidoknak egy fél hadseregét levadászta a drágaságom... mondjuk ez még a küldetések "utózöngéje" volt asszem amikor almankets...fenetudja,hogy hívják cimborái akartak megnyúvasztani... és akkor állítodhatott át hűséges hajóm. ha van mentett állásod probáld meg a global commands/transmit to all reachable properties-re kattintva átállítani akkor elvileg nem lesz baj.
  • maniac78
    Utóbbi tuti nem, előbbi szintén zenész. Az összes nagy (M7 és M2) hajóm dokkol vagy egy maréknyit én használok cappelni, a maradék 10 (igen csak 10) kereskedőm meg nem is lőhet, mert nincs mivel. Egy Orcám messze az aszteroidák között vesztegel PTNI-ben fegyver nélkül, más hajóm meg nincs.
    Szóval ezt már körbejártam én is! Viszont a többi fajjal ugrásszerűen megnőtt a repum, valamit nagyon jól csinálhatok! :D
  • SaGa
    A teladik mindenkivel jóban vannak, így elég nehéz náluk rontani. Két eset van, ami miatt haragudhatnak náluk:
    - kalózkodsz a rendszereikben (azaz kalózon, yakin, xenonon és khaakon kívül másra is lősz)
    - rossz helyre raktál valamit és sok teladi hajó felkenődik rá...
  • RJoco
    Olvasd el a 16495, majd a 16497-es hozzászólást. Azok következménye.
    Mert ha nem Terran rendszerekben lövi a kalózokat, akkor nem kaptam választ a kérdésemre.

Hogyan csinált oly nagy reput?
  • maniac78
    Úgy néz ki Cardinal's Domain tetszik néhány Reavernek, bár legutóbb eggyel fentebb foglaltam, kalóz szektorban! Megizzasztott, mert a kapukat nem tudtam bevédeni 3 Titannal, annyi vadászuk volt. De meglett, elcsaltam jó messzire az M7-est.

Ebből a kérdés.

Kb 7-8 szintet esett a Teladi repum. Dokkolni már nem is enged egyik bázison sem, a szektorvédelem meg céltáblának tekint. Mi lehetett a baj? Paranid szektorokban írtottam a kalózokat, olyankor pedig másféle katonai akciót nem hajtok végre, ergó nem lőhettem Teladi hajókat, a kereskedelem pedig folyamatosan üzemelt.
    Mit lehet tenni?
  • Walzer
    bocsi az előző sak véletlen lett Neked címezve...

amugy bárhol előfordulhat Q xenon szektorokhoz közel. legutóbb great reef mellett traders joy-ban láttam egy csordát abban volt Q is.
  • Walzer
    nem a terran szektorokban megy a gyilok, hanem az argon határokon.:)
    ahogy tapasztaltam az xtm-ben a kalózok eléggé aktívak és sokan vannak ezért írtam hogy állandóan lövöm őket, egyszerűen nem lehet kereskedni ha nincsenek bevédve a szektorok rendesen...

jah egy kérdés: xtm be gyakori hogy egy szektorba beugrik kb 3-4 cluster közel egymáshoz és elkezdenek csoportosan garázdálkodni?eléggé kellemetlen volt:S:S

szerintetek melyik a megfelelő szektorvédő hajó? titán kicsit lassú... de a töbi meg nem annyira erős...(xtm es hajókat nme ismerem, még nem volt időm vizsgálgatni őket...)
  • tomonor
    én speciel már találkoztam kalózokkal terran rendszerekben...

ám azt hol olvastad Walzer üzijében, hogy terran rendszerekben kalóz található...
  • RJoco
    Terran rendszerekben merre található kalóz?
    Én még egyel sem találkoztam, mióta XTM-mel nyomom!
  • tomonor
    pajzs regenerálódási sebessége a különbség

és nincs semmi extra csak az XTM-es küldik. Az amugy is hardcoded lenne amit megtiltott az ego.
  • Walzer
    Köszi:):)
    az alap x3-mal játszottam sokat és átkonvertáltam a kimentésem Xtended-be.:) 1 titán és 4 hyperion lövi a kalózokat szinte nonstop:)

valakinek volt már terran valhallája??? ha jól emlékszem ennek láttam 2X10GJ militaty pajzsa van... hm kicsit keménynek tűnik...

amugy a military és a sima pajzs közt mi a különbség?

még egy kérdés:
    az Xtendednek nincs vmi extra storyline-ja? most nem a bbs-es küldetésekre gondolok... hanem vmi beszélgetős repkedősre szép csajokkal... télleg sayával vagy a don lányával nem lehet randizni:):):)
    a kiscsaj nagyon nagyon rá van állva Julianra:)
  • maniac78
    Hol találok még Xenon Q-t egyedül, vagy párban flangálni? Getsu Fune-n kívül, vagy egyéb nyalánkságot foglalni? Előre is kösz!
  • RJoco
    A Terrán repud iszonyú jó, nekem a sztori végén csak 80.000 volt, amivel a nagy hajókat nemtom megvenni.
    A kalózoknál meg természetes a minusz repu, hiszen elég sokat kilőttél már belőlük. És előbb utóbb a Yakiknál is arra a sorra fogsz jutni, nem egy barátkozós népség. NYiltan nem támadnak, de elég sokszor kaptam a hátamba rakétát...
  • tomonor
    0 = kontrol
  • Walzer
    megnéztem:) viszont ez egy további kérdést vet fel:

terran notoriety 119,766

ez most jó vagy rossz...:S:S amugy gondolom jó mert a shipyardban az összes hajót engedi venni... de azért érdeklődöm... gondolom a kalózokkal való - 1M az nem annyira menő...
  • Walzer
    köszi a segítséget.:)
  • SaGa
    Az Options menüben az AI beállításoknál van egy Race Notoriety (vagy hasonló) sor. Ott szépen körkörösen mutatja minden aktiválásnál, hogy milyen viszonyban vagy a yakikkal terranokkal, meg talán a kalózokkal...

Az Xtended kommunikációval próbálkozz. Be kell állítani hozzá egy billentyűt a megfelelő menüben. Az új hajók és szektorok neve nincs benne a hangfájlokban...
  • Walzer
    Lenne pár kérdésem.
    Hogyan lehet megtudni a terranokkal milyen a viszonyod? felraktam a xtm-et végigvittem a küldetést, heretic's end-bne lőnek rám, besurranva egy arrow-val a belső szektorokba ott meg eladják nekem a 207-milliós Tyr-t vagy hogy hívják...:S:S szerintem ez nem normális.
    miért nincs a fajokkal való viszonyt jelző táblán terran yaki és más fajok feltüntetve. tud valaki scriptet hozz??? amugy terran hajókkal hogy lehet beszélni? c vel nem történik semmi.

más kérdés: az xtm-es új szektorok hajók és állomások nevét nem mondja be az a kellemes női hang. ez normális vagy csak "Ferisen" telepítettem az xtm-et:)

előre is köszi
  • Kockalovag
    igen, sok megoldast kiprobaltam, eddig eredmenytelenul, most hogy nemtudom meg legyozni inkabb kikerulnem, felraktam a Manage forbidden sectors, be is allitotam neki hogy ore belt kozelebe meg veletlenul se menjen. Hat, baszott ra, egyenes atrepul rajta a majomja, pedig visszaigazolo levelet is kuld a progi, hogy bizony be van allitva a hajonak a tiltott sector. Majd lessz valahogy...
  • Romeo One
    Ore Beltben nekem is van érdekeltségem. Már X2-ben is kedveltem a szektort, csak macerás a Khaakok miatt. Csak egy kis trükk, inkább csak clusterek ellen volt jó, míg nem lett M6-om: Argon Primeban felbéreltem a Mammoth-ot. Átkérettem Ore Beltbe, ahol "move position" paranccsal beküldtem a sűrüjébe. Nem egy csatahajó, de jól lefoglalta őket, amíg én egyenként leszedtem a hajókat. Meg előbb utóbb előkerült egy-két argon őrhajó is. Aztán M6 után már nem nagyon kellett trükközni.
  • maniac78
    Nekem is, csak meguntam a meghajtó zúgását, illetve így könnyebb!
  • Kockalovag
    Mivel meg mindig ore beltbe van a Kha'ak anyahajo, kicsit szaglasztam a scriptek kozt. Talaltam is egy olyat hogy "Manage forbidden sectors". Elvileg ez megtiltja a hajoimnak hogy bemereszkedjenek bizonyos sectorokba (amit megadok. Qt: X - plugin manager v2.12 hassznalok amivel gyonyoruen be is raktam ez a dolgot, csakhogy a jatekban mar nem talalom a beallitasi lehetoseget. Egos forumon se nagyon irkalnak rolla.
    Talaltam olyat is hogy "Manage forbidden areas", de azt meg leszedni nemtudtam...
  • NONPLUSZULTRA
    Eredeti játékom van azzal akarok játszani.... marad a Vista 64.
  • maniac78
    A DT-é. Sorry, hogy nem pontosítottam. (4,30,2 lite)
  • tomonor
    egyik se xD TC 2.0 (sztem)
  • NONPLUSZULTRA
    minek a legújabb verziója? Tages, vagy Oprendszer?
  • maniac78
    Szó mi szó, a legújabb verziónál már nem volt ilyen gondom! Próbáld ki te is vele!
  • tomonor
    tages tages tages... Egyszer úgyis kiveszik majd a TC-ből is...
  • NONPLUSZULTRA
    Off:
    Az, hogy nem lehet rá ismert és népszerű virtuális meghajtót feltenni csak a kisebbik gond.
    A nagyobb gond az, hogy feltelepítem eredeti lemezről, behelyezem játék előtt az eredeti lemezt, és kéri az eredeti lemezt....
    Akik A Reuniont nyomták a W7 alatt, mind dícsérték.
  • maniac78
    Azt már nem gyűröm, mert nem bírta a 6600-os kártyám! Ettől eltekintve tetszett. De gondolom te a Demon miatt nem tudtad játszani?
  • NONPLUSZULTRA
    Én csak azért pucoltam le a Win7-et, mert a TC másolásvédelmével nem kompatibilis, ettől eltekintve remek rendszer lesz.
  • maniac78
    Köszönöm!
  • RJoco
    És gyorsabban fut, én az alatt játszom már.
    A szűz XP-n nem futott ilyen gyorsan...
  • tomonor
    FRAPS
  • maniac78
    És még egy kérdés. FPS-t lehet kiíratni a játékban? Azt szeretném megnézni, hogy valóban gyorsabban fut Win7 alatt, vagy sem?!

Előre is kösz!
  • maniac78
    Ja és még egy. Melyik dat fájl hivatott mutatni az intrót indítás után?
  • maniac78
    Valóban átjött a kapun a Hyperion! És még egy jó hír, a második Unknown szektorban van egy Carrack, még kalóz kézen.....!
    Persze ez hamarosan változik. Már lezártam a szektort.
  • tomonor
    csak és kizárólag gyárakat lehet összekötni komplexekként. Ha tárhelyet akarsz rákötni ott az ashley's fabs script amely rátámoathat néhány parkírozóhellyel.