20430

F.A.Q

WAREZ-RULEZ ügyeket privátban intézzétek! Frissített FAQ!
  • maniac78
    Próbáld ki a Kea kalóz verzióját! Über brutál! Scale Plate Greenben kószáló P Raiderek kíséretét szoktam felaprítani vele! Nagy raktér, viszonylag gyors is, 125MJ military pajzs, na és 6 A-HEPT! Az M3+ elitje!
  • NONPLUSZULTRA
    Úgy tűnik SaGa-nak mindenre van egy jó kis scriptje .
    Én azt mondom egy kis türelem is megteszi.
  • Romeo One
    A múltkor elemezgettétek, melyik vadász mi ellen jó, meg nem jó. Nos, egy kis ügyes taktikával a Novával szétkaptam egy 8-10 hajós Xenon M3-M4 flottát. Egy küldetés során kaptam a nyakamba őket.
  • SaGa
    Az volt a baj, hogy egyszerre indultak. Ennyi hajó nem képes egy állomásnál ki-be dokkolni. Ha felteszed a PiloteAI scriptet, némileg javul a helyzet. "értelmesebb" AI kerül a hajóidba, ilyen esetben pl sorban állnak, míg le nem tud mind szállni, vagy lesz elég hely az állomás körül a kidokkoláshoz. Időnként idegesítő is, mert ha sikerül egy nagyobb csata során sok roncsot összeszedni és elirányítani a legközelebbi shipyardra, órákig szuttyognak körülötte, ha nem adom el gyorsan a már bedokkoltakat...
  • Walzer
    Hm.
    vettem 2x 10 db mercury-t. folyamatosan adtam ki nekik a parancsot.
    5 darab "mercury was destroyed by federal argon shipyard"
    szép passzív szerkezet, de vajon én miert nme tudok gyönyörködni benne...:(:(:(:(:(:(

SETA nélkül és nem akadt a játék!!!

szerintem az uj xtm-es épületek egy része öli a hajókat.... de ez csak megérzés...
  • tomonor
    ha fent van a Sector Takeover script, és leigázol egy rendszert (elpusztítod az összes állomást, illetve csatahajót) akkor beraksz egy Trading Stationt és a tiéd lesz a szektor. Amúgy ha nincs fent a script, akkor újraspawnolja őket a gép.
  • Walzer
    Tisztelt tapasztaltabb kollégák:
    Hogy tudjátok: a kalóz xenon és khaak flották/egységek azok végtelenítve vannak a játékban vagy előbb utóbb azért kicsit csökken a számuk?

Xenon szektort érdemes kitakarítani? nagy hajók dobnak értékes cuccokat?
  • RJoco
    A nagyobbakat azért is érdemes gyártani, mert a te hajódra is jó lesz késöbb és nem kell úgy összevadásznod az univerzumban.
    A kisebbek szintúgy, főleg ha használod a Combat Pilot, Task Force scripteket.
    Amúgy meg bármely EQ-ban el tudod őket adni, ahol nincs jelen a listában bedokkolás elött.
  • tomonor
    sajna a helyzet nem ilyen egyszerű. Még sosem láttam ware-t körforgásban a játékban, amikor megveszi egy pilóta, az bedokkolván egy trading stationbe, eltűnik a raktárából a ppc.
  • Kockalovag
    Legalabb lessz kit leverni
  • maniac78
    Hát nem látjátok mire megy ki az egész?!

Amit legyártotok és eladtok, ki fogja megvenni? Kinek van a legtöbb csatahajója, amire a legtöbb GPPC felfér?

Hát persze, tudtotokon kívül fegyverkezitek a Xenonokat.
  • Walzer
    hát nem sokáig van a gyárban az biztos...:):) nagy rá a kereslet...
  • Kockalovag
    Ez a PPC nagyon fogy remelem tuti, mert van 110 millam befektetni valo cr-em, es akkor mind beleolom a PPC-be.
  • Walzer
    1 db gamma ppc gyártási ideje asszem 5óra 40 perc... de ezt most fejből ment... de 5 felett van... és fél milla haszon van rajta...viszont nagyon fogy:)
  • maniac78
    Hát meg kell hagyni, ezt nem gondoltam olna hogy ennyire idióták!
    Kipróbáltam én is az Arrowval .............. no comment, már csak el kell szállítani és összeszedni a cuccost. Ez még fejlesztés alatt. Attól tartok eltűnik mire elcsalok mindenkit és össze tudnám szedni.

Amúgy szerintem kis kaliberű fegyvert gyorsabban gyárt, de egy nagyobbnál, ha a termelési időt és darab/árat nézzük egy súlyban lehet. Hangsúlyozom csak szerintem.
  • Kockalovag
    Regebben olvastam meg nemtudom ki irta, hogy az igazi penz a fegyverekben es a pajzsokban van. Na mar most nekem van 1MJ pajzs gyaram jol is viszik, a kerdes hogy erdemes nagyobb (5-25-125MJ) gyarakat telepiteni vagy azokat mar nem viszik annyira? Ugyan ez fegyverben, erdemes kisebbeket gyartani?
  • RJoco
    Hát ez inkább egy raktár, amit a komplexedhez tudzs csatolni. De csatolás elött meg kell adni, milyen dolgokat akarsz benne raktározni, mert asszem csak 5 félét tud.
    Igy pl. a GPPC gyárad raktárkészlet helyét tudod növelni.
  • Walzer
    valaki meg tudja mondani a complex warehouse xl az pontosan mire is jó?
    elsőre azt hittem olyan, mint egy lebutított HQ vagyis raktár... de valahogy a benne lévő parancsokat nem telejsen értem. valaki fel tudna homályosítani? előre is köszi
  • RJoco
    Azért volt már nekem olyan Starburst-öm, ami 1510-zel repesztett.
    Persze az Arrowot is lehet igy tuningolni.
  • RJoco
    Mertis?
    Azt nem mondtam, hogy közben én nem lövöm!
    Amúgy nem rangra ment, hanem CPU küldi volt. És a Creditet megkaptam érte...
  • Walzer
    amugy a starburstnél még gyorsabb az arrow:) vagy 200-al még+ban:):)
  • tomonor
    és az a legjobb benne hogy semmi +rankot nem kapsz érte...
  • Walzer
    igen ez könnyen lehet. P4 2.6, 1,25 Giga ram és Gf7300 Gt(256DDR3). nem épp az ideális, de azért az ajánlott kategóriába még belefér... de valszeg ez lehet a gond... mert néha beszaggat a játék.
  • RJoco
    Xenon állomást már lövettél szét Xenon hajóval?
    Én igen!
    Nagyon muris, ahogy a saját állomását lövi
  • RJoco
    Valószinű a géped kicsi. Nem képes kiszámolni a megfelelő vektorokat és ilyenkor előfordúl hogy 1-1 hajó nekimegy valaminek. Főleg, hogy neked sok hajód van, ezért baromi sokat kell neki számolnia. A dolgot tetézi, hogy mikor elinditod a SETA-t vagy leállitod, akkor nagyobb a veszélye az elszámolásnak.
    És nem kell, hogy a rendszerben légy.
  • Kockalovag
    Ennel egyszerubb a tortenet, most van par comlexem meg mezei gyaram, es akartam valami hasznosat csinalni, nem csak siman SETA. Emlekeztem hogy itt valaki emlegetett valami versenyhalyot, na mondom ez kell nekem, nyitott tetos sportverda. Meg is szereztem es elkezdtem feldderiteni a sectorokat. Mit ad isten, betevedtem a Xenon sector 598-ba. En mint kezdo nem lattam meg Xenon K-t. Mondom egy mentesvisszatoltest meger. Odarepesztettem, korbejartam parszor, huuu meg haaa kiraly. Elindulok a kov sector fele, mikor eszreveszem hogy felen van a pajzsa. Hat a kretenek lottek engem, es persze baromi gyors vagyok, nem talaltak el, csak a tarsukat, na tobb se kellet nekem, uzsgyi vissza es koroztem meg korulotte masfel ket percig. Az idiotak a sajatjukat lottek le
  • maniac78
    Szerintem felpakolt rá 4*10Gj pajzsot és egyszerűen legázolta .
  • SaGa
    Mit? A Starburst, ha jól emlékszem egy fegyvertelen versenyhajó. Baromi gyors, de fegyvert nem lehet rá tenni...
  • Kockalovag
    Most annyira buszke vagyok magamra, hogy ide is le kell irjam, Starbustel megoltem egy Xenon K-t
  • SaGa
    Bocs, az a link a TC verzióra utat, itt a Reunionos változat.
  • SaGa
    Mondom: M.A.R.S. Turret Control. Garantáltan nem lőnek a tornyok a védett/baráti/semleges állomás felé. Ha az összes "nagy" hajónak engedélyezed a használatát, nem lesz cheat jellege. Amúgy sem, mert ha ki akarod használni a képességeit, 2 különböző (védelmi és támadó) fegyverkészletet kell a raktérben tárolni, ami rendesen lezabálja a helyet.

Kellemes "mellékhatás", hogy a harci drone-ok automatice összeszedik a széthagyott cuccot. Nekem már vonszoltak a hajó felé egy Mammutot is, amit leamortizált egy xenon flottaharc...
  • Walzer
    lehet... nem tudom... bár az is lehet hogy ez normális... ugyanis van vagy 100-120 mercurym meg pár hadihajó. de nem tom mi a gond. és persze mindig akkor jön elő ez a probléma ha elfelejtek jó sokáig menteni.:(
    amugy átkonvertálás:
    olvastam 1-2 tippet hogy lehet xtm-ben pénzt csinálni... namost nekem a hagyományos gyárakat rakok és termelek volt igazán szimpatikus, viszont xtm es kalóz tevékenység miatt kell sok hadihajó is.. szóval nehéz lett volna ujra kezdeni ezért konvertáltam a régit... persze sok hibával és sok elveszett egységgel/gyárral. de azért marad is :)
  • maniac78
    Nem lehet, hogy átkonvertáltad és az kevert be? Nálam sosem volt ilyen probléma.
  • Walzer
    haladok mászkálok közben. de nem 0 sebességgel pénzt termelek... csak teszem a dolgom. és nem abban a szektorban ahol vagyok.:(
    kiábrándító. csomó dolgot csináltam amit most tölthetek vissza és ujra...:S
  • NONPLUSZULTRA
    mennyit SETA-zol közben?
  • maniac78
  • tomonor
    ilyen csak akkor történhet meg ha abban a szektorban van amibe te vagy.
  • Walzer
    a tököm televan az xtm-el. amióta felraktam folyamatban döglenek a hajóim, de nem az ellenség lövi le őket csak nekimennek vminek... nincs vmi javítás hozzá? átlag óránként 1 hajó... volt már hogy a fullra felszerelt titán egyszer csak megmurdelt... nekiment egy gate-nek vagy vminek... és az alap játék ezt nem csinálta...:(:(:(:(
  • Walzer
    hehe. nem beszélve ha a titánon a gamma ppc tesz hasonlót:) 6-7 km-ről :) az nagyon mókás:S:S
  • RJoco
    Azért arra nem árt figyelni, hogy amely golyók nem találnak, hova is csapódnak, mert lehet, hogy akaratlanul is, de lelőttél néhány Teladit, vagy állomásaikban okoztál kárt. Csak a nagy hajófoglalás közepette észre sem vetted.
    Ha Hyperionnal állomás közelében lövöldözöm, akkor a Turreteket mindig kikapcsolom vagy rakétavédelemre állitom, mert azok nem nézik, hogy épp állomás van a háttérben lőtávon belül, csak tüzelnek.