20430

F.A.Q

WAREZ-RULEZ ügyeket privátban intézzétek! Frissített FAQ!
  • maniac78
    Valakinél előfordult még, hogy Xenon K vagy J kilövése után, illetve robbanás előtti utolsó pillanatban, kilép a game? Gondoltam sokat számol mit dobáljon, de nem ...... először Win 7 alatt tette ezt, akkor mondom marad XP, de most már ott is kezdi, azután már sikerült elérnem, hogy dobál, de csak aprópénzes raksikat 1-2darabot. Azóta pedig, csak BBS extras nevű scriptet cseréltem le, újabbra (1.61), leírása szerint nincs köze hozzá, de ha kiveszem akkor be sem tölti a játékot. Szal. gebas.. van!
  • RJoco
    Hát fiúk el kell, hogy szomorítsalak titeket, ez csak nálatok gond.
    Nekem simán engedett minden féle-fajta hajót. (BSG, SG1 Prometheus, Viper, USS Voyager, Hulk, Saratoga, Skyline, stb...)
    Most csak azért nem használom őket, mert eddig mindig így játszottam és a BSG nagyon megkönnyíti az egészet. Kíváncsi vagyok a X3-as feelingre, milyen az, amikor Titánnnal harcol az ember vagy jó kis Boron, Otas, Terran hajókkal. (Esetleg 2 Titan dokkal Asgard oldalán és P to P ugrok kalózszektorba mondjuk megmenteni Leviathan-t.)
    Azért nem zárkózom el attól, hogy egyszer megnézzem a Borg kockát vagy Atlantis-t a játékban.

Nálatok szerintem valamilyen telepítési probléma lehet szerintem.
  • maniac78
    Nálam sem enged be az XTM más hajókat, pedig ISD jól jönne!
  • antigua
    Arról van szó hogy az XTM, Roguey's-es plusz hajók melyek a sima Reuionban nem találhatóak nem jelentek meg az állomás hajó listájában, ha custom ( extra ) hajókat is felraktam a pmanager által.
    Lehet hogy ez a gebasz csak nálam jelentkezik, de akárhányszor is próbáltam mindig jelentkezett ez a gond, kivéve az XFP esetében.
  • RJoco
    XFP: Én nem használta EMP, Merenery scriptet, nekem csak pozitivumaim vannak.

XTM: Mi az hogy nem működnek az XTM-s hajók, ha extra hajókat használsz?
    Ha a Costum hajókra gondolsz, akkor valamit te csesztél el az installkor.
    Nálam gond nélkül mentek. Nézd csak meg az mlap-os honlapomon a képeket...

Roguey: Nem próbáltam, de a hajóknál valsz az a gond, mint XTM-nél.
  • tomonor
    Roguey-nál a mod által berakott hajók azért jobbak, illetve, valahogy az atmoszférát is jobban meg tudja teremteni mint az XTM.

Csak hogy tudjátok, hogy miről beszélek:
    http://roguey.freewha.com/gaming/get.php?id=10&tab=picture&picid=35

XTM: nos, nagyon hasznos scriptek vannak benne, teszem azt pl a T0 hajók nagyon jól meg lettek oldva, illetve a kapu nyitó hajót is dícsérem. Viszont a szektor elrendezések, illetve a rengeteg új felesleges szektor miatt picit spam-szerű érzésem van. TOvábbá nagyon hasznos modok is jelentek hozzá meg...

XFP: egyszer próbáltam még a 2. részét, ám nemnagyon tetszett, ennek ellenére zseniálisnak tartottam a kis mesterséges holdat.
  • antigua
    Üdv gamerek !

Össze állítottam egy kis összefoglalást a modokról pro és kontra a saját tapasztalataim szerint, és kíváncsi volnék, hogy az esetleges negatívumok másoknál is jelentkeztek -e ???

XFP : - Nem működnek az EMPs scriptek !, nem müködik alatta
    a Merenery Guide script !
    + Látványos, változatos BBS küldetések, Felfedezés, és a harci is több benne az alaphoz képest .Nagy mértékben változtatja meg az alapot ! közel 100 új átszerkesztett szektor, új cuccok az alaphoz képest .

XTM : - Nem müködnek az XTM hajók, ha extra hajókat is használunk !
    + sokoldalú, látványos, EMPs scriptek is müködnek !Kereskedés mellett a harc is dominál a modban. Nagy mértékben változtatja meg az alapot.

Roguey : - Baromi lassúak a PPC, FLAK ( szinte használhatatlanok ), nem müködnek a Roguey's hajók, ha extra hajókat is használunk.
    + Változatos és felhasználó barát BBS, EMPs scriptek is müködnek !, kicsit csibészessé teszi az univerzumot.
  • maniac78
    Áh közben mégsem történt meg. Gazdasági világválság van, megesett a szíven azokon a szerencsétlen munkásokon ott a gyárakban, úgyhogy újabb ráncfelvarrást hajtok végre rajta.
  • RJoco
    Elvileg eladja a raktárba lévő dolgokat középáron, mikor eladod a gyárat.
    Viszont ha van bedokkolva hajó, akkor tuti nem tudod eladni.
    Amúgy meg fel is lehet robbantani, nem kell a szétlövésével bajlódni...
  • maniac78
    Script megvan hozzá, de nem csinált semmit, gondolom mert nincs kipucolva a raktár. Akkor inkább szétlövöm (majd 1 millió EC és több mint negyed milla Ore, Silicon és Teladianium).
  • tomonor
    engem az a meglepei már az elején meglepett először... szerencsére rögtön észleltem és kilőttem őket... nos ez akkor volt amikor először játszottam az X3:reunion-al, röpke 3 éve :Ð
  • RJoco
    Ha már ennyire érdekel titeket a meglepi, akkor elárulom.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Mikor visszamész a másik Unknown szektorba néhány automata pilótás hajót el fogsz veszíteni. Ugyanis a kapu környéke alá van aknázva. Ha nem szemből mész, ill. visszafelé kitérsz - BummBumm

Van egy Komplex Seller nevű script, amivel vételi áron lehet eladni a gyárat. Elötte érdemes kipakolni.
  • Walzer
    csináltam egy Sohnen küldetést. engem már szeretnek:) na jó annyira nem csak nem nyírnak ki... találtam egy M6-ot multkor... belekötöttem mondom nézzük mit bír... eclipse 3 lövés volt neki:(
  • Walzer
    van egy komplex relocator script. azal át tudod helyezni (szét tudod szedni). megvett gyárat én még nem tudtam eladni, csak teherhajóval együtt... de az meg nem költséghatékony....

lehet hogy van rá script...
  • maniac78
    El tudom adni a complexemet, ha még van benne áru? Vagy csak én bénáztam, vagy tényleg nem ment.
  • NONPLUSZULTRA
    Számoltak itt már be Sohnen meglepiről is vontatás közben...
  • Walzer
    ha már le akarjuk lőni a meglepi... az xtm ben nem a 3 teladi falcon a meglepi hanem nálam pl a 2 unknown sector közti kapun ahogy átjöttem rámugrott kb 15-20 pirate...és nem harrierek... 30 millió alatti hajó azt nem élte volna túl...
  • tomonor
    pfff, nem nagy cucc hogy jön egy teladi kalóz és üzen neked...
  • Walzer
    vannak furcsaságok a játékban:

pirate harrier szemberepül 8 db beta PPC löveggel, miközben azok lövik... hm... még van mit finomítani az AI-in...
  • maniac78
    Mi volt a meglepi? Én semmire sem emlékszem. Légyszíves áruld el!
  • Walzer
    az xtm ben szerintem ez vékony lenne. (Pl ezért tetszik az xtm:):))
    a cerberust majdnem szétkapták... ha nem hívom oda az egyik titánt akkor szét is szedik.
    alappal játszóknak: cerberus 3Gj pajzs...
  • Kockalovag
    Juj meglepi??
    Hat mostanaban egyre jobban lekot a gyarak-complexek telepitese, a megfelelo termelesi helyek keresese, a kereskedo flotta bovitese. A kuldeteseket se kezdtem meg el, majd ha kicsit laposodik a helyzet
  • RJoco
    Én anno a BalaGi-t egy Mamba Raider-rel csináltam meg, meg az ott lévő hajókból szereltem fel az erősebbeket. Vontatóhajónak a Nemesis-t használtam.
    Mikor átérsz az első kapun, egy kis meglepetés fog várni, amit leirások sem irnak. De nem lövöm le a poént! (Legalábbis nálam volt meglepetés, nem is kicsi...)
  • Walzer
    az alap játékban a bala gi küldetéshez nem is kell oylan egetrengetően nagy sereg. xtm ben a kalózok nagyon jönnek.
  • Walzer
    szerintem jó az xtm. az alap játék 10-15 nap játékidő után már nem ad kihívást. persze az xtm se ugy ahogy az alap régen. de azért van benne újítás és abban lehet gyönyörködni:)
  • Kockalovag
    Ez manapsag annyira nagy szam?
  • tomonor
    Végre valaki aki nem XTM-ezik...
  • tomonor
    csak XTM
  • Kockalovag
    Nincs Cerberusom, a sima 2.5-tel tolom. Gondolom XTM-ben van benne. Ha meg simaban is akkor elneztem
  • Walzer
    Titánnal nem lehet vontatni nem megy rá a tractor beam:(. Cerberus viszont jól teljesít:) bár egyszer így is szinte 0-ra lőtték a pajzsot, pedig egy titán fedezte a közlekedést.
  • Kockalovag
    Ha veszek egy Titant, felcuccolom, akkor menyire nehez a Bala Gi?
  • Walzer
    Huha szép lett a bala gi küldetés az xtm ben... kicsit agresszívek a kalózok...:)
  • RJoco
    Ez bedokkolásra ugyanúgy igaz.
    Ha nem vagy a szektorban, akkor szépen egymás után bedokkolnak. Ha bent vagy, akkor csak mennek összevissza, hogy elkerüljék az egymásba ütközést, aztán másnak ütköznek...
  • RJoco
    Nekem már van saját Sohnen hajóm! Kettő is!
    Igaz, az egyiket a HQ-ban már szétkaptam...
  • NONPLUSZULTRA
    Talán kellene egy ötletbörzét tartani, hogy melyek most a legtrendibb modok, scriptek és segédeszközök, amik perpillanat kompatibilisak a játékkal, és nem akadnak össze egymással.

Én mindössze az XTM-et használtam, a Scorp Mappel,
    továbbá megpiszkáltam a Yaki/terran notorietymet,ezekkel önerőből egy remek kis birodalmat kovácsoltam, majd az egész játékomat elqrtam az LV's Cheats-el, dobhattam ki az egészet - pedig csak egy saját Sohnen hajót szerettem volna...
  • tomonor
    nem az a baj hogy egyszerre indultak, hanem az, hogy Walzer bennt volt a rendszerbe, mikor kidokkoltak a hajók. Ha mondjuk egy másik szektorból adod ki a parancsokat nekik, akkor nincs 3D Mesh, és nem tudnak ütközni, csak adatok végülis.
  • SaGa
    Pilot AI
  • Walzer
    Honnan lehet ezt letölteni? Amaro oldalán nem láttam..:( tudnál adni egy linket? köszi előre is!
  • Romeo One
    No, lehet, hogy majd egyszer megteszem. Pillanatnyilag X3 2.0, no mod, no script, no cheat. Végig akarom tolni így, aztán jöhet XTM és mások. M3-on 125MJ télleg elég durva. Bár nekem az M6 osztály a kedvencem. Még lehet vele manőverezni, de már elég erős, hogy nekimenjek bárminek. Az M2 manőverezhetősége szerintem kizárólag szintaktikailag nevezhető annak...
    Igaz, nem is arra készült.
  • SaGa
    Nekem nincsenek, én csak használom őket. Élvezetesebbé teszik a játékot. A PiloteAI bevisz egy csomó plusz lehetőséget. Kiképzés, önállóan manőverező, feladatokkal ellátható wingek létrehozása, kiugrott "élő" és AI pilóták begyüjtése, leadása, stb...