20430
-
Fogalmam sincs, azt se tudom mit lehet vele kezdeni 
Elsore Red Light vagy Cloudbase South Westre gondoltam a Goner Temple miatt. Ja amugy tenyleg nemtudom miket lehet benne csinalni vagy ugy nagyabol mire jo azon kivul hogy titanok tudnak benne parkolni
-
Walzer #16628 HQ-t szerintem érdemes közel rakni olyan helyhez ahol lehet venni jumpdrive-ot. meg azért más is legyen a közelben:D... nálam home of light s red light ba nvoltak eddig... jól működött
-
Hová szeretnéd?
Mit akarsz vele kezdeni? -
HQ-t hova erdemes rakni (sector)? -
Romeo One #16625 A kalózok hogyan tekintenek saját barát-ellenség viszonyunkra? Néha megtámadnak, néha meg rám se bagóznak, ötös kötelékben húznak el mellettem. Néha sorban elhúznak a gyára(i)m mellett, néha meg egy árva kis hajó addig szórakozik valamelyikkel, hogy az univerzum túloldaláról is kényelmesen odaérek szarrá lőni. Szóval ez mi alapján megy? Ha az adott szektorban, meg a környékükön békén hagyom őket, nem kötözködnek, de a térkép túlsó végén lőhetem mindet? Vagy nyilvántartják, és bárhol rájuklövök, azt megtorolják rendszerekkel odébb is? -
Danna's Chance-ben lockoltam egy Boron Darius-t. 
2%-ot esne a repum náluk ha elfoglalom, szerintem megéri 44millás hajó, plussz cargo 7360 crystal. 30millát igencsak kapok érte.
Apropó, hogyan számolja a gép a hajó eladásokat? A teljes vételár 50-60%-a? -
Resources - forrás anyag
Intermediate - köztes anyag
Products - végtermék
Az elsőbe tartozik az EC mindenképp, illetve a kristály, mert abból lesz az EC. Valamint a Silicon és az Ore.
Köztes anyag, amik ezekből készűlnek: Cahoony, Argnuu Beef.
Végtermék, amik ezek összeségéből készülnek.
De szorri, mert tényleg nincs forrás anyag, csak köztes, meg véges.
Úgylátszik önfenntartó komplexeknél nincs forrás.
A Panos egy ércfinomitó hajó. Hogy ez pontosan mit is jelent, nemtom, még nem próbáltam ki. Faunus-t már vettem, az jó volt.
Az Additional Ship Commands-nál tudod a parancsot kiadni neki. Szerintem amúgy egy ércgyártó hajó lehet. Próbáld ki, kiváncsi vagyok, mire jutottál vele. -
Mire gondolsz forrás anyagként?
A teladianium másodlagos nyersanyag lett volna, csak már lepakoltam mikor olvastalak titeket, hogy playernek nem kell másodlagos, így az megmaradt. De jól fizetnek éte.
Panosnak nincs különleges parancsa, csak collect ore? Azt hittem ez valami über bányagép és át is fúrja magát az aszteroidákon.
-
Az valsz azért villog, mert a BFlak-hez nincs elegendő nyersanyagod.
Amúgy miért nincs forrás anyagod? Csak köztesek.
Amint te is látod a képen a Delixian végtermékként van ott, igy az nem kell a Cahoonas-hoz.
Mint ahogy Teladianium is végtermék, vagyis az sem kell itt semmihez. -
Akkor nálam valami geba.. van, mert igényli a gabonát! A képen is látszik (éppen fel lett töltve a Cahonna készlet), hogy argnu beef és EC van bőven Cahonna meg alig és villog a complex is! Előzőleg ugyanez volt összerakva, csak szétszedtem, mert volt egy felesleges elem benne ami hergelt, szóval ugyanezeket kapcsoltam újra össze, de most már nem tetszik neki a szitu. (anno bőven termelt Cahonnas-t is, nem fogyott több, mint a megtermelt volt)
Nem vitázni akarok, csak nálam ez így nem okés. -
Bánya létezik, de nemtom, hogy Ashley's nélkül van e a játékban alapból.
Ha nincs, akkor marad a hajós bányászat.
Igen. -
Nividium bánya létezik, vagy Panossal lehet azt is bányászni? Ha igen akkor hogyan?
Ja és RJoco, ha jól vettem ki szavaidból akkor csak argnu beef és EC kell a Cahoona-hoz? -
Ezt a FCC is benézi, az is hozzárakja.
Ha nem kell, esetleg felrobbanthatod, de ilyenkor széthullanak a kapcsok, ezért nem javasolt. A másik megoldás, hogy ne fogyassza az alapanyagot, ha egyszer hagyod teljesen megtelni. Utána már nem gyárt többet, mert nincs hova. -
Akkor hozzácsapok valamit ami használja. Pedig előzőleg alapanyagnak minősítette. -
Walzer #16615 először ezt én is benéztem... mert a gép cattle ranch-eiben feldolgoznak delaxian wheat-et is, de a saját működéséhez nem kell. ezért marad annyi raktáron. -
Walzer #16614 már nem akarok senkit elkeseríteni de a cahoona bakeryhez nem delaxian wheat kell hanem argnu beef... vagyis cahoona bakery complexhez kell egy cattle ranch meg egy cahoona bakery és energy cell ből lesz meatsteak cahoonas. ennyi... javasolt az L es az L essel...L es cattle ranch asszem light of heart ban van...
-
Erre. A gabona alapanyag lenne, de nem veszi figyelembe a Cahoona gyártásához. -
SaGa #16612 Nem egészen értem, mit akarsz...
Összedobsz egy komplexet, amiben van wheat farm és cahoona bakery is. Amennyi gabona kell a meatstick gyártáshoz, annyit fel fog használni, a felesleget meg el fogja adni, ha beállítod, hogy a köztes alapanyagokkal is kereskedhet. Ha olyan helyen vagy, ahol nagyon fogy a wheat, akkor arra kell figyelned, hogy maradjon elég a Cahoona Bakery-nek is.
A te gyáraidnak nem kell másodlagos nyersanyag... -
Meglévő komplexen lehet valahol beállítani, hogy mi legyen a másodlagos nyersanyag? Konkrétan nálam Delexian Wheat-et elsődlegesre termel, emiatt Meatstick Cahoonas-t nem tudok előállítani, mert az ugyebár hozzá alapanyag. Minden más megvan hozzá, valami ötlet? -
tomonor #16610 nem. -
Hali.
Létezik magyarítás a játékhoz...?
-
Romeo One #16608 Igen, ezt volt szerencsém végigélvezni egyszer. Seizewell-ben kb 15 percen keresztül szerencsétlenkedett a Teladi kapitány a szállítójával, és még csak egyre messzebb került. Kiugrottam a szomszéd rendszerbe, kb 5 mp(!) múlva már be volt dokkolva a Shipyardon. -
tomonor #16607 igen, tudom... Mivel ha nem vagy a szektorba, akkor a hajók csak kiszámolható adatok... -
Ez így nem igaz, mert az összes többi hajó is úgy dokkol, ha nem vagy a szektorban. Viszont ha ott vagy és épp látod, hogy egy Mercury már a leszállópályán van, te megelőzheted a DC-vel, így megkapod az EC-t 12Cr-ért, míg ha nincs DC-d, akkor valsz csak jó drágán fogsz hozzájutni. -
tomonor #16605 ahogy Rjoco mondta, az MI nem használja... alapba. Ám van hozzá olyan script, amely lehetővé teszi, asszem a Fight Command Software Mk3 a neve. Amúgy, rajtad kívűl mindegyik hajó használja ha van neki ha nincs, csak az a lényeg hogy ne legyél a szektorba, és akkor ha épp dokkol egy hajód, megfigyelheted, hogy sokkal simábban megy neki a landolás... -
Hi!
5 km-ről használható!
A gép irányította hajók nem használják. Viszont arra nagyon jó, ha esetleg beleülsz az egyikbe, akkor nem kell rakosgatni, mert van rajta.
Én általában mindegyik hajómat felszerelem DC-vel. -
Romeo One #16603 Persze, ez stimmel, hogy ÉN tudok dokkolni, a kérdésem az volt, hogy a teherhajóim, amelyekben NEM én ülök, használják-e. -
antigua #16602 Terméseztessen van értelme, ez igen hasznos cucc, ha van ilyened nem kell a dokkolás során a dokkoló pályára állni hanem kb 4km távolságból tudsz dokkolni . Kifejezetten hasznos nagy hajók esetén ! -
Romeo One #16601 Kérdés: Ha teherhajómnak veszek Docking Computert, fogja használni? Van értelme ilyet vásárolni rá? Megkönnyíti a dokkolását, vagy tök mindegy, mert a gép majddnem ugyanazt számolja ki neki, mint DC-vel? -
Papírforma szerint igen attól függően, mik az igényeid. Ha leveszed a grafikát és a felbontást, igen. Én ezeket feltolom a plafonig 1920x1200-on, egy 650 Mb-os 8800 Gts-el, 8 giga Rammal, és 3,33 GHz procival és úgy szaggat, hogy öröm nézni (az arcom közben). Most fontolgatom, hogy GTX 285-öt, vagy 295-öt rakjak a TC alá, de szerintem mindegy, mert az Egósok röhögnek a markukba... Amikor arra büszkék, hogy nincs olyan gép, ami ne térdelne le a TC előtt... -
Apropó szerintetek érdemes visszaraknom a TC-t, bizony néha belassult a játék, de most cseréltem VGA kártyát GF6600 256Mb-ról, Radeon HD3650 512Mb-ra, de a memória maradt a régi 2Gb. Előre is köszönöm. -

Spontán megjavult a retkes! Eddig vagy 8-10 hajót végeztem ki, mindenféle eredmény nélkül, de most valahogy egy sikertelen próba után (1mosquito, ifirefly) kidobott egy halom GPPC és egyéb nyalánkságot! Jöhet a sepregetés, most már jól fogok aludni.
-
Romeo One #16597 SETA-t pedig sohasem használok parkolás közben, csak 1-3 percekre, amikor a Nova utazik, vagy dokkol valahová, és le akarom rövidíteni az unalmas semmittevés perceit. -
Romeo One #16596 Stimm, de két kapu között nem nagyon szokott lenni, és Family TKr nem az a kimondott kalóz rendszer. Ráadásul a Mine-t írja a log, ha jól emléxem. Így jártam. Végülis amire kellett, felderíteni az univerzumot, beleértve a Xenon rendszereket is, megvolt. Azért sajnálom, hihetetlen érzés volt komplett csillagrendszereket átszelni percek alatt. Cheat-tel nem akarom visszarakni, akkor inkább nem is kell. Megyek és rakok egy Teladianium Foundryt valahová.... -
Nem feltétlenül bug. Akármire felkenődhetett, elég gyors hozzá. Ha még SETÁzol is közben, nőnek a malőrök esélyei.
LV Cheatset nem ajánlom, mert ha már beraksz magadnak egy Starburstot, előbb-utóbb beraksz magadnak még egy Valhallát is. Vagy kettőt. Vagy öt Sohnent.... Onnantól kezdve teljesen értelmetlenné válik a játék, ha nem kell valamiért megszenvedni. Emiatt fogom én is újrakezdeni a Játékot mert LV Cheatsekkel tönkrevágtam. Amint meguntam a TC-t. (meg fogom) -
tomonor #16594 nem inkább egy squash mine végzett vele? Általában a squash aknát sem jelzi, ha az pusztította el, ugyanis az akna abban a pillanatban megsemmmisül, mint a hajó. -
A helyzet az, hogy a mentett állás tartalmazza a bugokat. Esetleg próbáld meg visszatölteni egy korábbi állást és azzal folytatni a játékot.
Nálam olyan volt, hogy mikor bementem a Terran rendszerekbe, valamiért elkezdett akadni a játék. Elég idegesítő volt. A megoldás az volt, hogy visszatöltöttem egy régebbi állást, ahol nem akadt. Bementem a Terran rendszerekbe és nem akadt. Azóta sem. -
Hát akkor ennyit a Starburst-ödről.
Viszont a BalaGi küldinél hozzájuthatsz egy Arrow-hoz, ami gyorsabb is mint a Starburst. -
LV Cheats, szerintem. -
Romeo One #16590 ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!!!!!!!!!!!
@@&@>@@>"!+'%§+"%032@@@@@@@@@@
A Starburstomat átküldtem egy szektorba megnézni a terepet. Erre felkenődött menet közben valamire/valakire. (A log file nem ír bűnöst, csak a megsemmisülés tényét.) A gond, hogy sokkal később vettem észre, és már nem akarok annyira előzőt visszatölteni. Lehet valahol ilyen verdát vásárolni...?????