20430

F.A.Q

WAREZ-RULEZ ügyeket privátban intézzétek! Frissített FAQ!
  • Kockalovag
    Kis kozvelemenykutatas: Kinek melyik M2 a kedvence es miert?
    Nekem szemely szerint a Python. Minden agyusorra megy GPPC es AFAA(2 helyre pedig BFAA is). Mozgekony, 8GJ pajzs boven eleg, korekt visszatoltessel. Egyedul a rakteret sajnalom, hogy csak 7000es...
  • tomonor
    Fajok:
    Argon: emberek, akik az X univerzumban ragadtak, és föderációt alkottak
    Boron: vízi, halszerű lények, akiket véletlenül mentett meg az argon faj
    Paranid: nagy 3-szemű, földi rovarszerű lények, akiket először fedezett fel az argon faj, és velük léptek szövetségre először.
    Split: a boronok ellenfelei, őket verte le anno az argon hadsereg.
    Teladi: Csak később (ha jól emlékszem az X időszámítás után 400-ban) jelentek meg, és kereskedésről, illetve a híres Teladinaium sárról lettek híresek. Függetlenek maradtak.
    Xenon: a faj, amely eredetileg terrraformáló robot volt, megtámadta az embereket, ám elűzték őket a naprendszerből (így rekedtek itt az argonok) Most erős robot hadsereget képviselnek, ám megfogytak egy picit.
    Kha'ak: X2-ben jelentek meg, annyit tudni róluk hogy ravarszerű faj, lilla hajóik vannak, és mindenkit megtámadnak, illetve nagyon erős fegyvereik vannak, amely kilyukasztja a hajó burkolatot.
    Terran: az igazi emberi faj, csak a Reunion végén fedezed fel őket, X3-TC-ben konfliktust indítanak az X univerzum ellen, beleértve az argonok ellen is.
    Sohnen: robotszerű faj, akik az ősön előljárói. Nem fogod látni őket.
    Ősök: akik kialakítottán az X univerzumot. Több milliárd éves faj, tehát rendkívűl bölcsek, illetve fejlettek, ám annyira megöregedtek, hogy a Sohnen mechanikus fajt választották védelmezőiknek. A döntést ettől függetlenül galaxis szerte ők hozzák. Nem fogod látni őket.
    Kalózok: aminek hangzanak.
  • tomonor
    pffffffff

Nagyon nagy a játék ahhoz hogy most mindent el kezdjünk le irogatni... Én is annyit tudok tanácsolni hogy próbálgasd, fedezz fel rendszereket, annó én is azt csináltam X2-ben, és utánna valahogy jobban megértettem az egészet. Próbálgasd a menüket, billentyűkombinációkat mi mit csinál. Ám hogy ne tűnjek szívtelennek, itt egy kisebb fontos rövidítés guide:

SETA: Singularity Engine Time Accelerator, felgyorsítja az időt (J) gomb (magyarul SZMIGY)
    IRE: Impulse Ray Emitter fegyver (gyenge)
    PAC: Particle Accelerator Cannon (Közép fegyver típus)
    HEPT: High Energy Plasma Thrower (Erős fegyver)
    PPC: Photon Pulse Cannon (Kapitális hajók fegyvere)
    Vannak még fegyverek természetesen, mind másra jó, ám ezek a meghatározóak X1-es szabály szerint.
    Hajó osztályok:

M0 - rohadt nagy pusztító hajó, melynek általában egy fegyvere van, de az bolygókat képes elpuszítani. A Xenon konfliktus óta nem maradt fent ilyen hajó, ám az osztályszáma említésre métló... Ja de, X2-ben a Khaakoknak volt egy ilyenje.
    M1 - Kapitális Anyahajó (Pl: Argon Colossus)
    M2 - Kapitális Romboló (Pl: Argon Titan)
    M3 - Nehéz vadász (Pl: Argon Nova)
    M4 - Interceptor (Pl: Argon Buster)
    M5 - Felderítő (Pl: Paranid Perseus)
    M6 - Korvett (Pl: Split Dragon)
    M7 - Fregatt -nos, az X3 esetében egyetlen egy ilyen hajó van, ám az X3-TC-ben már az se M7-es hanem M6-os, de mindenesetre itt még M7, tehát Paranid Hyperion. xD
    M8 - Bombázó, csak X3-TC-ben van ilyen hajó, Reunionba ne keresd
    TL - Kapitális szállító (Pl: Gyárak szállítására, Argon Mammoth)
    TS - Hagyományos transzporter (Pl: Argon Mercury)
    TP - Hagyományos Személyi transporter (Pl: Argon Express)
    TM - Hajószállító, X3-TC-s hajó, Reunionba ne keresd.
    GO - Goner hajó, nincsenek fegyverei. (Pl: Goner Ranger)
  • Romeo One
    Mer amikor felraktam, még nem voltak visták meg 7ek, csak hitvány bétaverzióban. És egyik sem győzött meg annyira ez idő alatt, hogy lecseréljem.
  • Kockalovag
    Szia.
    Egy kicsit konkretabban ird le mire vagy kivancsi. A nagy alltalanosag benne van a F.A.Q. -ban! (oldal tetejen).
  • maniac78
    2 000 000 000 nálam legalábbis

SteK
    Próbálgasd. Az az élvezet az egészben, hogy te ismered meg a játékot!
  • SteK
    nA üdv.... én még csak most kezdtem el a játékot, és valahogy nagyon el vagyok tévedve... ez a sok rövidítés meg minden. valahogy el tudná valaki magyarázni, hogy miből mit vegyek, kihez hova mit kell vinni és miért... jó magamnak kell rájönnöm, de azt sem tudom milyen gépek és fegyverrek vannak... na tehát nem értem a rendszerét... igaz még cask egy hónapja nyomogatom... de valami nem megy! :S köszönöm a segítséget előre is!
  • tomonor
    van egy limit pénzbe, pontosan nemtudom mennyi...
  • maniac78
    Két milliárd után már nem számol a játék lóvét? Ha igen akkor létezik hozzá script?

Mert nem azért cappolom a Pirate M7-eseket, hogy ne gyarapodjak!
  • maniac78
    Miért pont XP64? Van már Vista, vagy Windows 7?!
  • Romeo One
    Más: rájött már valaki, XP64 alatt hogyan lehet megszüntetni, hogy ShipComputer hangja ne legyen olyan borzalmas recsegő gurgulázás. Érteni érthető, amit mond, csak az jut eszembe, mintha Amanda Lear nagyon megfázik hideg sörtől, és reggelre másnaposan bereked...
  • Romeo One
    Hát, lehet, hogy elrontottam valamit, de szerintem nem egészen. Az X2-ben külön meg kellett vásárolni, 1 gomb volt, és emellé kellett az irányítást nyomni-húzni, joy-egér-billentyű, kinek hogy. Ez azért (is) jó volt, mert a csúsztatás mértékét is tudtad szabályozni. X3-ban külön-külön gomb van a 4 irányra, amit ugye vagy megnyomsz, vagy nem. És az erőssége kb olyan közepesnek felel meg.
  • Kockalovag
    Az uj mottom: Into all sectors one Titan.
  • SaGa
    Teljesen jól működik az X3-akban is. Rá lehet "ülni" a legtöbb nagy dögre és jól szétszedni, vagy szétszedetni a haverjaival...

Az XTM "veszélyes robanás" effektje miatt kicsit rizikós a dolog, de ha valaki fél, ezt ki lehet kapcsolni...
  • Romeo One
    Na ezért imádtam az X2-ben a Strafe Drive-ot. Egy viszonylag kisebb hajóval is oda lehetett menni az M2-höz, kinézni egy ágyú nélküli foltot, és közelről lőni. M3-al nekem csak azért nem sikerült, mert gyorsabban töltött a pajzsa, mint az én lézerem....
    Kár, hogy X3-ban ez már csak sokkal gyengébben működik.
  • Phoenix lord
    a kis dartom :)
  • Phoenix lord
  • Phoenix lord
    váá de kemény vok :)
    nemrég vettem meg a plugin managerrel felrakott kis ösi ugrómat(Puddle Jumper)
    25-typhoon missile-t hozzá egy xenon k nagy bánatára mert egy m3-sal
    szétkapni egy m2-est azért az merész....
  • tomonor
    BBS-en a hírek csak irományok, nincsenek összekötve a játékkal, kivétel a küldetések, ám azokhoz általában gomb is van.
  • ColmCorbec
    Meg fogom nézni a Scorp-pal, köszi az ötletet!
  • RJoco
    Hát a BBS-en alapvetően hirek vannak.
    Viszont ha a scriptet kikapcsolod (ha kitudod), akkor lehet, hogy megjelenik a hajó.
    Nálam is volt ilyen, de egyszercsak ismét egy lett.
    Esetleg keresd a sector távolabbi részein is.
    Illetve lehet használni a Scorp map hajókereső funkcióját. Igaz, ilyenkor az összes Titan-t kiirja az Univerzumban, de hátha köztük van a ONE.
  • ColmCorbec
    Én is script hibára gyanakszom, méghozzá az XTM miatt (nem konvertáltam). Valamilyen okból két Argon One-t kezel (lásd plugin.XTM.Misc.ArgonOne.Hide.xml, "hides XTM Argon One if the storymode Argon One is"). Sztem túlbuzgóan mindkettőt eltüntette. Pech...
    Fele királyságom a becsületes megtalálónak!
    RJoco: ez a BBS motorhiba komoly? Vmikor már láttam ilyen üzenetet, de az csak hírnek tűnt.
  • maniac78
    Ezt nagyon eltaláltad .................
  • RJoco
    Esetleg meg kellene nézni BBS-t, hátha Engine Failor-ben szenved és be kéne vontatni (Tractor Beam legyen nálad)....
  • tomonor
    Nos valószínüleg azért van úgy bescriptelve, hogy nehogy valami bibi történjen vele, és CTW legyen a vége.

Magyarán: az Argon One az argonok lemeghatározóbb hajója, és semmi képpen se engedhetik hogy elpusztuljon.

ColmCorbec: valószínűleg valami script hiba folytán nem spawnolt indításkor, vagy elhagyta Argon Prime-ot valami script hiba miatt, vagy csak még nem vetted észre.
  • maniac78
    Elfoglalták a Xenonok ............
  • RJoco
    Az ArgonOne-t kinyirni?!
    Lehetetlen!
    Én már próbáltam.
    A pajzsot sikerült is leszednem, de a hull maradt.
    Pedig 16 GPPC lőtte!
    És igy van ez a sztori összes hajójával. Szétlőhetetlenek.
  • Walzer
    amúgy a HQ hajógyárátsa szerintem nagyon lassú. igaz kb feleárból megvan egy hajó. viszont ha sok a $$$ akkor csak az egyedi hajókat gyártottam ott. uganis egy titán több mint 2 nap... kinek van arra ifeje:)
  • Walzer
    alap 2.5 mentést. x3 to x3 converter scriptel. (amúgy a konverter eléggé sok hibával dolgozik) ez kb annyit tesz hogy a tulajdonom 15-20% az enyészeté lett.
  • Kockalovag
    Koszi, probalom a scripteket
  • maniac78
    Nem is hallottam felőle, de ezek között a scriptek között nekem már volt. Csakhogy ár lékül nehéz árut mozgatni.

ColmCorbec

Szerintem kinyírták. Amúgy a vanilla mentést konvertáltad át, XTM-re?
  • Walzer
    freight logistic nevezetű script az ami segít ebben. amaro oldaláról letölthető.
  • maniac78
    Asszem a Station Trader, vagy Station Manager volt az ami ez megoldotta.
    Utóbbira tippelnék.
  • Kockalovag
    Ne torodj te azzal, csak legyszi mond a scriptet amivel lehet
  • ColmCorbec
    Üdv mindenkinek! Egy kis segítséget kérnék. Átböngésztem a fórumot, de még nem találtam megoldást (bocs, ha vak vagyok...).
    Elég régóta tolom az X3-at (2.5, XTM, néhány script: TerraCorp, Bonus pack), főképp építkeztem, flottát szereztem, és gondoltam folytatom a sztorit (annó a versenynél abbahagytam).
    De, nincs Argon One... Elpárolgott. Így kicsit nehéz beszélnem vele... Fent volt a Race Response Fleet script, vagy ez csinálta ki, vagy az XTM (egy korábbi játékban két Argon One is volt már, ott az XTM lehetett a hibás). Bármi ötlet a visszaállítására? Köszi!
  • maniac78
    Azért megnézném, hogy mennyi ideig gyüjtögeted hozzá a Microchip-et.

És mégvalakinek 5let, hogy merre van a Goner Shipyard?
  • Kockalovag
    Ugy vettem eszre hogy az osszes hajotipushoz 10 alapanyag kell. Na most berakok gyarakat hogy ezeket termeljek az tok jo, namar most van valami script amivel utasithatom a szallitokat hogy a HQ-ba hordjak a cuccost? mert kezzel allandoan kiadni a parancsot eleg kaki...
  • Kockalovag
    Korekt
  • tomonor
    nagy hajókhoz sok anyag kő :D
  • maniac78