20430
-
tomonor #16869 Nos, a Buy Ware/Sell Ware for Best Price kereskedő parancsok arra az esetre készültek ha van egy gyárad. Az egész egyszerű és nem kell Station Trader vagy Commercial Agent mer az úgyis a nooboknak való 
Tehát, tegyük fel hogy megvan az első Solar Power Plant M gyárad Argon Primeban. Veszel hozzá két kereskedő hajót, amik rendesen fel vannak tuningolva sebességileg, illetve rakterileg. Ilyenkor az is mindegy ha pahzs nélkül vannak, nem számít, nincsen script ami a rangjukat fejlesztené mint a Universe trader esetében. Továbbá a Trading Command Software MKI, és MKII is szükségeltetik majd.
Bedokkoltatod a 2 mercury-t az állomásodra, és a Command Consolba a Homebase-re mész és kiválasztod a Solar Power Planted.
Ezután az egyik kereskedőnek kiadod a: Buy Ware for Best Price: Crystals parancsot. Ezek után az ipse elmegy majd a legközelebbi helyre Crystalt venni (Crystal Fab-ekbe gyártják)
Mivel a Crystal az egyetlen anyag ami kell az energia cella gyártásához, így a másik hajónak a Sell Ware for Best Price: Energy Cells parancsot add ki. Ezzel ő el is fogja vinni leadni a legjobb áron a cuccodat. Kész. Lánc bezárva. Ilyen egyszerű.
Továbbá menedzselheted, hogy melyik legyen az az ár amelyen a kereskedőid melyik áron vegyék meg a cuccokat az állomáshoz - ezt a Manage Station menüpontban megtalálhatod.
Továbbá, a kereskedőhajók nem fognak semmit se csinálni amíg az állomásnak nincs pénze. Megnyitod a Manage Station menüt és legalulra lapozol ahol minimum 500 000 cr-et érdemes átutalni. Ha azt akarod hogy ne az állomásokba gyűljön fel a sok pénz hanem a zsebedben, akkor belelépsz az állomás command consoljába és az Auto Money Transfer opcióra rálépsz az Additional Station Commands részben. Itt meg fogja kérdezni hogy mennyi pénz maradjon az állomásban mindig, te beállítod 500 000 cr-re, és spuri. Innentől már csak akkor van gáz ha a Kereskedőd eggyike meghal, vagy megtámadják az állomásod. -
tomonor #16868 ahhoz hogy önálló kereskedőt faraghass a mercurydból, szükséged lesz:
-3x25MJ pajzsra
-Fight Command Software MkI és MkII-re
-Trade Command Software MkIII-ra, amelyet a Teladi Equipment dokkokba találsz meg illetve a TerracorpHQ-ban, Home of Lightban
-Illetve nem árt még egy Jumpdrive
-Továbbá az sem árt ha rendesen feltuningolod a hajó hajtóművét illetve rakterét (Engine tunings, Cargo Bay Extension - equipment dokkokba megteheted a csúszka jobbratolásával)
Ez így elég kölcségesnek hangzik, mert az is, az egész potom 800 000 - 900 000 Creditből kijön + még kell egy kis pénzt hagyni a tárcádba hogy tudjon mivel kereskedni...
Ha mindez megvan akkor command console - Trade - Start Sector Trader és válassz ki neki egy rendszert ahol kereskedhet. (én speciel The Wall-t ajánlanám, a lényeg hogy olyan helyre küld ahol van Solar Power Plant)
Ha kijelölöd a hajót targetként és megnyomod az i gombot akkor láthatod felül a pilóta nevét és mellette zárójelben egy számot. Az a Kereskedő szintje. Ha eléri a 8-at, akkor kiadhatod neki a Start Universe Trader parancsot, ezúttal már nem lesz a The Wall szektorhoz kötve, hanem az egész univerzumot bebarangolja, amit felfedeztél neki. Ilyenkor arra kell vigyázni, hogy el ne veszítsd, szal nem árt egy fegyvert venni rá és kiadni a Turret protect ship parancsot.
És igen, ha nincs minimum 2 millád bele se kezdj ebbe a folyamatba, ám ha minden megvan, és úgy csináltad ahogy leírtam akkor bőven vissza fogja hozni az árát neked. -
antigua #16867 Hoppá, most hogy vissza olvastam egy kicsit a fórumban vettem csak észre hogy számodra egy kicsit bővebben kell leírni a válaszokat, mivel teljes kép zavar van. No ez nem baj majd belerázódsz, ha lesz elég kitartásod, no meg a fórumozóknak is. ( rám számíthatsz :) ).Tehát 1 lecke :
Beülsz a hajóba el repülsz a shypjardhoz, majd a másik hajót is a shipyardhoz viszed a hajó command consoljában lévő navigation / Dock at... paranccsal. Vársz míg a másik hajó is bedokkol az állomásra. ekkor kiválasztod az alsó ikonok közül a station, majd a ship, majd itt kiválasztod azt a hajót ami másodiknak dokkolt ( fontos hogy ne azt válaszd amiben ülsz ), végül pedig a megjelenő ablakban a freight exchange-t.A bejövő új ablakban pedig kiválaszthatod melyik hajóról mit szeretnél átrakni. ( És láss csodát kész is a varázslat ! :) )
2. lecke. dokkolás nélküli árú mozgatása két hajó között :
Megveszed a transpoert device software-t ( bedokkolsz majd a trade ikonra klick ) mind a két hajóra egy equipment dockban ezutá már kint az űrben is tudod mozgatni az árukat a két hajő között.A két hajó legyen 5km-n belül ekkor klick arra a hajóra amit nem te vezetsz nyomd meg az I gombot és klick a Transfer Freight ikonra( alul ) és láss csodát kész a második varázslat is . :) Na ennyit mára ! -
antigua #16866 TIPP: egyébként szerintem nem érdemes kínlódni a Buy- ShelL parancsokkal nekem legalább is túl macerás volt, inkább javasolnám a Station Manager script-et ." A station manager egy teljesen automatizált szoftver rendszer, ami menedzseli és koordinálja a kitelepített gyárunkhoz rendelt kereskedőhajókat. Eldönti milyen árukat kell venni vagy eladni, és hogy hol vannak a legjobb helyek a kereskedésre. A rendszer nagyon rugalmas, és gyakorlatilag tetszőleges számú hajót rendelhetsz a gyáradhoz.Az azonos gyárhoz rendelt hajók kommunikálnak egymás között, így nem fog mindegyik ugyanarra a helyre egyidejűleg ugyanazért az árúért menni " Persze ez sem tökéletes sajnos vannak hibái is, de jelenleg ez a legkényelmesebb megoldás, ha nem akarsz manuálisan kereskedni .(6-8 hajónál ez bizony már feladat) -
antigua #16865 Nos mindenre van recept és mi itt a fórumozók azért lennénk hogy segítsünk eligazodni miből mennyi és mi kell egy jó" gulyáslevéhez ":)
Na de a lényeg : Az árukat át tudod rakni a shipyardban, ( mind a két hajó legyen bedokkolva ) SHIP /FREIGHT EXCHANGE, illetve dokkolás nélkül az űrben ha van TRANSPORT DEVICE a hajókon. A Buy ware - shel ware aktív lesz a Trade menünél mihelyt hozzárendeled a hajódat egy bázishoz ( Home Base )és van special software !
UI:Remélem az utóbbit jól írtam mert egy ideje pihentetem a kicsikét . -
SteK #16864 Egyébként kérdezősködtem külföldi fórumokon is és átnézegettem a kézi könyvet... sok mindenre választ kaptam, amik szerintem igen csak alapjai a játéknak és nélkülük olyan a játékos mint az autó motor nélkül... tehát kezdem átlátni a dolgokat, csak valahogy recept nélkül kaját sütni lehet hogy nehézkes. hiába tudom mi kell bele, hogy kell kinéznie és milyen legyen az íze, ha nem tudom miből mennyit kell belerakni! de a hajóra átrakni dolgokat még mindig nem tudok, pedig már az összes létező menüt kipróbáltam. a másik, hogy mikor rányook a mercuryra, hogy menjen dolgozni, hát az bukó! mivel a buy sell, trade részek mind ki vannak szürkítve... és nem engedi, hogy rákattintsak, így viszont mire utasítsam szegény hajót??? na mindegy majd rájövök! azért köszönöm a segítséget, és elnézést az értetlenkedésért... de az ember úgy tanul, ha kérdez! :) üdv -
SteK #16863 jól vagyok köszi... de nekem kicsit tényleg átláthatatlan ez a dolog.! :) semmi baj majd idővel rájövök erre... -
tomonor #16862 de érdekes így az reunion kezelőfelületét látni 2 nap folyamatos TC után :D -
Ha szájbarágós útmutató kell, akkor töltsd le az X3 Handbook-ot.
Olvasd el az elejétől a végéig, azokat a részeket is amik nem érdekelnek, vagy csak kevésbé érdekesek számodra. Utána kérdezz ha valami még nem vili.
Ha nem vágod az angol nyelvet vagy bármelyik másikat ami a játékban van, akkor szinte fölösleges erőltetned. Ha pedig vágod, akkor olvasd el figyelmesen a menüpontokat, mégpedig mindet. -
Nemakarlak baszogatni, de jol vagy? 
Tehat ennyi magyarazat utan szerintem vagy szivatsz minket (vagy aki meg valaszol), vagy tenyleg nem erted es akkor nemtudom, nem neked valo ez. Bocs ha valami erzelmedbe vagy hassonloba gazoltam, csak leirom amit gondolok.
-
SteK #16859 hehe változatlanul világos, az elmélete... de nekem a gyakorlat nem megy... hogy melyik gombot nyomogassam a kis ablakokban, hogy azt csinálja amit és hogy hogyan kell használni ezt a trading cuccot... érted? tehát nem az a baj, hogy értem, hogy hogyan kezeljem a programot csak az nem világos, hogy mit kell csinálni... éppen fordítva! értem én mit kell csinálni, csak azt nem tudom mivel csináljam... hogy érthetően fogalmazzak.... mire kell kattintani és hova hogy a dolgok működjenek /ergó óvodás szájbarágós szint... csak az elején... mert ha egyszer rájövök mit kell akkor utána már minden megy./ zsír? :D -
-
Ha jól értelmeztem te átszállsz a másik hajódba, hogy kereskedj?! Távolról is megpakoltathatod áruval, eladni pedig valóban egyszerűbb a fentebb említett két szoftverrel, de ha beküldöd egy rendszerbe áruval vagy anélkül, a pont billentyűvel M mellett kettővel jobbra bejön a rendszer térképe. Klikk egy állomáson és Station Details, egyből látod mi kell neki és mennyiért.
Azért gondolom, hogy bekavartál bennünket, mert átültél mint írtad és EC vettél, ezért nem kellett volna átülnöd, mert nem hiszem hogy használsz Jumpdrive-ot. Amúgy meg másra nem használható még a kereskedésen kívül.
Ha én nem jól értelmezem akkor sorry. De küldök egy képet is mit csinálok amikor éppen nem a lányaim szobáját csinálom! -
SteK #16856 bár érteném is hogy miről beszéltek -
tomonor #16855 úgy érted freight exchange nem?
akkor inkább transporter device és egyszerűen átküldöd >.> -
SteK #16854 a fegyverzet működik, arra már rájöttem azért kösz...
a másik megoldást viszont magyarázd már el, hogy hogyan gondolod! -
Nem erre a képre voltam kíváncsi, de ezt láttam is egy sima HUD-os nézet, semmi menü, semmi ablak. De elvileg műxik ha nyomsz egy numerikus 1-et és tüzelsz, mert szerintem nem az aktív fegyverzeteden áll.
Más, minek átpakolni. Trading extension és utasítod a Mercury dokkoljon, majd Trade with station. -
tomonor #16852 azt is megcsinálhattad volna, hogy kidobod a busterből a két softwaret és felveszed a mercury-val... -
SteK #16851 na... sikerült megvenni 16 cr-ért EC-t és eladni 19-be! :D:D:D életem első üzlete...
csak hogy értsétek, hogy mit össze szenvedtem ezzel is:
először is oda hívtam a mercuryt magamhoz... majd kidobtam a pilótát, átkúsztam a másik hajóra. azon nincs se BestBuy se BestSell... fasza, akkor azt kéne rakni, úgy ahogy itt olvastam... de előbb kipróbálom a kereskedést... na akkor kidobni az embert megint át a busterbe megnézni mi van olcsón és hol. EC 16-ba akkor menjünk bár igazából még nincsen viszonyítási alapom, ezért bízom a gépben, szóval ha ő azt mondja akkor jólvan. Tehát ki a pilóta át mercury, majd menni a helyre Megvettem mindent a gyárból aztán elvittem egy másik helyre ahol mindössze egyetlen darab EC volt. Gondoltam ide jó lesz. Ők átvették 19-be az összeset. majd UNDOCK. ok... na most akkor meg kéne oldani a cucc átpakolást... pilóta ki, át buster. kijelöltem az állomást, és utasítottam a mercuryt, hogy dokkoljon a kijelölt helyre... mármint arra az állomásra ami nálam ki volt jelölve. COMMAND ACCEPTED! zsír mondom fasza... utánna én is bedokkolok és lehet pakolászni. AHA. azt hittem. én is bedokkoltam ugyanoda. látom is, hogy jön a mercury. nézem a dokkolt hajók listáját. nincs közte. mondom kipróbálom a freight-et ugye azzal kell átpakolászni. semmit sehova nem tudtam, tehát kajakra nem értem, hogyan lehet átpakolászni, meg átmászkálni a hajók közt. utánna rájöttem, hogy a busterben van "teleport"! de a mercuryban nincs... bááááá. azt sem tudom hogyan hívják ezt a cuccot. hogyan venném meg, ha nem tudom mi az. meg a másik, hogy gyorsan kimerülnek a fegyvereim és gondolom kell neki valami energiaforrás /pl.: aksi vagy egy atomreaktor :D/. de mi az és hol kapható ilyen?
tehát... a segítségek után sem sikerült átpakolni egy cuccot. tehát ha valaki lenne olyan kedves, hogy leírja lépésről lépésre, parancsról parancsra, hogyan lehet átpakolászni a dolgokat, és hogy hogyan lehet átmászni:
pl... mercury kijelöl, command consol, navigation, dock at... majd ha bedokkoltál, ships.. stbstb.....
a másik, hogy a mercury nem csinálja meg ezt amit mondtam... nem dokkol oda amit kijelölök neki, csak ha azt mondom dock at my target... de a sima dock at-re csak COMMAND REJECTED...
előre is köszönöm ismét.... -
SteK #16850 "http://kep.ivpicture.hu/101204.N.jpg
tessék... itt egy másik"
akkor itt van még egyszer... mert már beraktam a képet... lejjebb!!!!
a zenét meg akkor nem tudom küldeni max msn... mert nagyon genny a net!!! -
Vanillát nyomod? Igazán nem sokat toltam, de nekem a Nova Raider vált be, mindet zsákmányoltam a kalózoktól (5). Az XTM-n tanultam meg játszani vele, én kis naiv még azt hittem, hogy a Mammoth egy über kis hordozó ... 
-
<= meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8">Na csumi: itt a zene �= �s bocsi, hogy eddig nem küldtem!
http://upload.vi= pmail.hu/dl/?tid=5b5fa720275879bba2f231f197f102bd6
Hát ettől nem lettem okosabb, melyik része a link? Nah mind1.
Úgy tegyél fel képet, hogy látszik a HUD, akkor meg tudjuk mondani de írták is. -
SteK #16847 tehát valakinek ötlet????
miért nem lő a masinám, ha ezek a beállítások?????? -
Romeo One #16846 Komolyan mondom, visszaülök M6-ból M3-ba, ha sikerül elfognom egy LX-et. Brutális.
A Split Pithont repülte valaki? Tetszett neki? Én megpróbáltam, de szerintem rém gyenge. A sebessége jó, de a két pajzs...
Mondjuk a fegyvereket frankón tölti, az pozitív. -
Romeo One #16845 Ha kalózvadászatra állsz rá, vegyél a Trading Stationon Police Licence-t. Repufüggő, hogy odaadják, de utána a kalóoknak a puszta lelövéséért is jár némi pénzecske. Nem valami rengeteg, de sok kicsi sokra megy. M5 - 1000Cr, M3 - 5000Cr. -
SaGa #16844 C:\Documents and Settings\%USERNAME%\Dokumentumok\EGOSOFT\x3\screenhots (vagy amit megadsz az induló ablak beállító részében) -
SaGa #16843 Téves elképzelés. Rengeteg pénzt lehet keresni kizárólag harccal. Elballagsz valamelyik határszektorba, ahol gyakorta mgóegjelennek kalózok, elkezded őket egyelni. Óvatosan, mert kötlékben közlekednek, de általában kicsik. Előbb-utóbb fogsz szerezni nagobb (M3-as) hajót. Azzal már komolyabb csapatoknak is neki lehet menni...
Ha a kezdő hajód nincs felszerelve, mihamarabb szerezd be a Fight MK2-t, A Triplex Scannert, normális fegyverzetet, rakétákat. A fegyvereknél mindig nézd meg, hogy mekkora a fogyasztás, és mérd össze a hajód generátorának utántöltő teljesítményével, nehogy ott állj egy harc közepén lemerült ágyúkkal...
Igyekezz az argonokkal olyan szintre vergődni, hogy megvehesd a jump drive-ot, azzal sokkal könnyebb az élet. Pl harc közben, ha nagyon benne vagy a szoaréban, el lehet ugrani a legközelebbi kapuhoz és onnan ismét beszállhatsz, vagy elmenekülhetsz, ahogy épp adódik.
Ha a scripteket is hajlandó vagy használni, keresd meg Cycrow guild scriptjeit. Az Assassin, Bounty Hunter és Mercenary küldetések sok pénzt hoznak, bár az Assassin feladatok rontják a reputációdat annál a fajnál, akinek a területén lőtted ki a célpontot...
A Guild tagság pénzbe kerül (fél milla körül) és meg kell hozzá találni azt, aki felvesz a guildbe, de onnan kezdve egyre keményebb és drágább feladatokat kapsz.
Volt olyan játékom, amikor többtíz milliót szedtem össze úgy, hogy egy darab bányám vagy gyáram nem volt, minden hajót eldtam, amit sikerült zsákmányolni.
Meg olyan is, amikor nem is ültem fegyverbíró hajóban egész idő alatt, csak kereskedtem, igazgattam a gyáraimat, utasokat fuvaroztam, és a vadászokat csak a kereskedő hajóim és agyáraim védelmére osztottam be.
Ehhez is van guild (Merchants)...
Rajtad áll, milyen világot alakítasz ki magadnak... -
tomonor #16842 igen, és olyan is van hogy "válasz erre" a félreértések elkerülése végett. -
SteK #16841 amúgy [email protected] ! :) -
SteK #16840 itt van olyan hogy privát üzenet???? :$ 
-
Hová küldjem az e-mail címemet, hogy el is küldd végre a zenét?!
Privátban már 2* is elküldtem.
-
SteK #16838 http://kep.ivpicture.hu/101204.N.jpg
tessék... itt egy másik -
Sajnos ebből nem sok látszik. Keress jobb képtárhelyet.
Azt mondjuk látom, hogy a fegyverek a helyükön.
Viszont azt nem látom, hogy bal oldalt hogy vannak beállitva.
Ugyanis a számbillentyűkkel tudod váltani a fegyvereket.
Pl: Beraksz a 4 slotba 2AHEPT-et, meg 2IonDisruptort. Aztán be lehet állitani, hogy ha megnyomod az 1-est, akkor csak AHEPT, ha a 2-est, akkor csak Ion, ha 3-ast, akkor mindegyik lőjön.
A fegyverek elött van 4 vonal. Amelyik aktiv, az világosabb. Ráklikkeléssel tudod váltani. -
SteK #16836 -
Összesités?!
Ha-ha! Irj inkább jegyzetet, én is azt szoktam. Sőt most jutott eszembe, hogy a Lilith gyártásához asszem egy beszerzési listát irok a P990-enembe, azt onnan szedem össze.
Ez ilyen. Vagy van egy jó memóriád vagy papir állapotú memóriát használsz.
Gombok terén nézd át a beállitásokat, angolod úgyis perfect.
A gyárak nem biztos, hogy ott vannak, ahol. Előfordúlnak változások, melyek a játék első inditásakor kerülnek helyükre.
Persze vannak meghatározott gyárak is.
Egy példa: nekem minden egyes játéknál Ore Belt-ben 3 SPP volt, de az utolsónál csak 2-t rakott be.
Viszont Argon Prime-ban a shipyard-ot mindig ugyanott találod.
A dokkolásról és lövésről dúnsztom sincs.
Valószinű egy rohadt nagy bug. -
Romeo One #16834 Mi is erre tippelünk, úgyhogy a Silicon Mine ott van Power Circle-ben, meg Herron's Nebulaban, a Mercuryd meg nem véletlenül csinálja azt, amit. És fegyvereid nemlövése is érdekes... Be vannak rakva a slotba is, vagy csak bapakolva a raktérbe? -
tomonor #16833 dokumentumokba nézz körül egy egosoft nevü mappát keress. Amúgy amikor elindítod a játékot ott lehet beállítani hova mentsen (screens folder)
szükséged lesz infraviewre amugy -
SteK #16832 egyébként nem hiszem, hogy specliális verzióm lenne, mert szimlán alap játék... semmi extra script vagy valami! a natúr telepíthető, szűz játék! :D -
SteK #16831 nekem nincs olyan könyvtár! -
Romeo One #16830 Fejből nem tudom, az X3 gyökérkönyvtárában van egy screen vagy hasonló nevű könyvtár, oda. De úgy tűnik neked valami speciális verziód van...