20430

F.A.Q

WAREZ-RULEZ ügyeket privátban intézzétek! Frissített FAQ!
  • RJoco
    Pedig a hiba nálad van. Másnál megy, nálam is megy. Talán bekavar valami add-on. Ez egy elég egyszerű oldal, semmi php, meg ssl, natúr html.
    próbáld meg, hogy így írod: "http://csinaljukegyutt.atw.hu/index.html"
    Ha így sem, akkor próbáld meg egy másik gépen.
  • sznek1975
    firefoxon se megy nekem .
  • sznek1975
    chromos változata nincs véletlen?
  • sznek1975
    ja nekem chrome van
  • RJoco
    Firefox
  • sznek1975
    nem jön be nekem az oldalad csak egy üres lap van helyette , mi kell hozzá hogy be jöjjön?
  • RJoco
    Meg is feledkeztem, hogy a mindenkilapján is volt egy oldalam. De az már régi. Az utolsó frissítés 2010 év végén volt az oldalamon.
    De, ha még mindig nincs meg, akkor itt a link: X Univerzum
    Viszont, ha nem az én oldalamról szedted le az XTM-et, akkor az X-Tended oldaláról kellett, hogy leszedd, ott pedig sokminden írva van, hogy mit tartalmaz az XTM.
    Érdekes, a kézikönyvben nincs írva, hogy az egyéb scripteket, modokat, hogy kell felrakni mellé. Legalábbis az elején.
  • sznek1975
    X³ All In One Bonus Package (v3.1.07 meg ezt is hozzá raktam nem tudom hogy gond e ?
  • sznek1975
    x3

Ezt olvastam és ezt is még X3 2

x3 3
  • RJoco
    Merre jársz, mit olvasol? Pár napja beszéltem meg TokraFan-nal, hogy hol is az oldalam elérhetősége (az aláírásban).
    Kisviku kézikönyvét mennyire olvastad el? Vagy az XTM-ről bármiféle információt? Mi alapján választottad az XTM-et, ha azt sem tudod, mi van benne? Csak mert még elég sok mod van, amit nem célszerű keverni hasonló modokkal. Az XTM egy nagyon kiterjedt csomag és bugos lesz, ha más olyan mod-ot raksz fel amiben plusz rendszerek vannak. Vagy lehet el sem indul a játék. Sosem próbáltam, nincs is értelme.
    De akkor, hogy tisztán láss:
    Az XTM-ben van a Sohnen faj, új hajókkal és egy hatalmas nagy állomással. A Terran faj, a Nap rendszerrel: új hajók, új fegyverek. Pár új Xenon és kalóz szektor. 5 darab Kha'ak rendszer, melyek ugrókoordinátáit úgy kell megvenni. Több új hajó minden fajnál. Az OTAS vállalat is megjelenik egy állomással, ahol szintén új hajókat tudsz vásárolni. Pl.: hajófoglaló, pajzs visszatöltő, stb. Bekerülnek a katonák is, mert hajófoglaláshoz az kell. Ha jól emlékszem, akkor 3 fajnál és a kalózoknál lehet beszerezni őket.
    Nagyjából most ennyi jutott eszembe.
  • sznek1975
    a Plutó az a A Terren Conflict ban van benner ha jól tudom ugyebár?
    mi is az oldalad? regisztrálni kell ott nem de?
  • RJoco
    Oldalamon megtalálod, én miket tettem fel. Kis leírást is mellékeltem hozzájuk, én azokat használtam. Bár nem biztos, hogy mindet egyszerre és így utólag van ami fölösleges is volt, mert sosem használtam ki.
    Amit mindenképp ajánlok XTM mellé, a Debris Utilisation, mert a Pluto-nál rengeteg a roncs és össze lehet szedni majd a Terran hajókat 'olcsón', de mindenképp repu nélkül.
    Pár darabot az oldalamról is leszedhetsz, a többi az Ego fórumain van. (És a gépemen is.)
  • sznek1975
    szeretném továbbá meg kérdezni hogy tudsz ajánlani tovvábbi XTM es modokat? az alap Kisviku féle van csak
  • RJoco
    Az M5-ös nem igazán vadász. Az inkább felderítő.
    Az M4-M3-asok, amik inkább vadászok. LooManckStrat's Legacy-ban van egy Mamba Raider. Elég nehéz elfoglalni, főleg XTM-ben, de nagyon megéri. Nekem a kedvenc hajóm volt.
    Ha megcsináltad a Bala'Gi küldetéseket, akkor meg a Hyperion(M7)-ból nem lehetett kilőni. És pont rá is tudok dokkolni a Mamba-val. A másik oldalra meg vagy a Starburst-öt vagy az Arrow-ot dokkoltatom. Az egyik összeszedhető, a másik, ha jól emlékszem, akkor a küldisorozat egyik részénél kapod. De már nem tudom, melyik-melyik. A két hajó M5-ös és iszonyú gyorsak. Ha csak keresel valamit vagy felfedezel, de nem akarsz harcba bocsátkozni, akkor ezek javallottak.
  • sznek1975
    m5 ös helyett milyen vadász jó még hosszú távon?
  • TokraFan
    Néha a bonyolultabb módot választom, az aláírásodban észre sem vettem a címet. :-)
  • sznek1975
    ha tudsz ilyesmi oldalalkat ahol a bővítésekről írna akkor érdekelne vagy bármi ami magyar írás és a játék jobbá tételéhez ad tanácsokat meg leírásokat.
  • RJoco
    mapok? Mármint szektorokra gondolsz? Igen, vannak. És kapásból megváltoznak a hajógyárak is. Hatalmas, feltűnő jelenségek lesznek. Eltéveszthetetlen.
    Sok új hajó is bekerül a játékba és jópár küldi, amivel hajókat lehet szerezni. Valamelyikhez több nagyot sem árt vinni.
    A küldikhez lehet leírást is találni, illetve nekem is megvan valahol, mert nem egyszerűen fellelhetőek. Magyar nyelvű.
  • RJoco
    Ha az xvilag.try.hu-t használod, akkor igen, mert sajnos a try.hu elfelejtett fizetési emlékeztetőt küldeni és egy év hosszú, hogy elfelejtsek ilyenre is odafigyelni. Viszont amint észrevettem, korrigáltam nagyjából mindenhol. Aláírásban ott az eredeti, amin mindig elérhető.
  • sznek1975
    xtm es mapok vannak ha már fel tettem a modot?
  • TokraFan
    A honlapodra valami egészen más oldal jön be.
  • RJoco
    Elveszett hajókhoz van egy lista, melyiket hol találod. Ami a radar hatósugarában van, azt látod a térképlistán is. Az alap játékban ez általában nagyon kevés hajót jelent, XTM-ben már elég jó.
    Az XTM és egyéb modok telepítése megtalálható kisviku kézikönyvében, a sorrend fontos, mert nagyon könnyen lehet bugos a játék. Amit lehet csak pár nap játékidő után fedezel fel. A könyv is és a lista is elérhető oldalamról.

Kontrollert én sem ajánlom, nem lesz kényelmes. Élvezetet leginkább egy joy hozhat, ha van mellé gázkar, mégjobb, de én joy-jal is nagyon jókat játszottam vele. A billentyűzet elengedhetetlen. Bár egy 12 gombbal ellátott joy-ra a legfontosabb dolgok ráprogramozhatók, így harcban és repkedésben nem nagyon kell mellé nyúlkálnod, egyéb esetben a billentyűzet kell.
    Utoljára szerkesztette: RJoco, 2015.04.14. 13:33:50
  • sznek1975
    az elveszett hajó keresgélés hogy lehet megcsinálni ? annyira emlékszem hogy térképnél kellet valamit nyomni hogy ne csak a állomások hajók és egyebeket pörgessem végig.
  • TokraFan
    Lehet, csak figylj rá, hogy a mod kompatibilis legyen az XTM-el is!
  • sznek1975
    a xtm et már felraktam modolni lehet a játékot ezen kívül is ?
  • TokraFan
    Kontrollerrel önmagában nem játszjató, mert rengeteg funkció van (ha egyáltalán támogatja a jéték, erről őszintén szólva nincs pontos információm, amit 100%-ra állíthatok, hogy az Albion Prelude már rendelkezik natív gamepad támogatással, de ott sincs túl sok értelme). A key commandok száma meghaladja a 100-at, tehát billentyűzet+egér nélkül esélytelen játszani vele. Legjobb egyébként egy komolyabb Joystick+gázkar kombó a harcokhoz, mellé billentyűzet+egér az egyéb műveletekhez...
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2015.04.13. 12:59:17
  • sznek1975
    másik kérdésem az lenne hogy x360 controllert lehet hozzá használni úgy hogy minden gomb és ravasz működjön rajta vagy jobb egér és billentyűzettel?
  • TokraFan
    Nincs, de vaszínűleg jobb is.
  • sznek1975
    van hozzá magyarítás ?
  • kiss1990
    Egosoft fórumban elvileg fent van minden, csak regisztrálni kell.
    http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=96340
    Csalást nem tudom, hogy kell aktiválni, már ha egyáltalán lehet. Rakd fel a Reapir Kit-es scriptet, és azokkal lehet rendesen pénzt keresni.
  • fuho
    Helló mindenki! Régen játszottam az X3 Reunionon és sok mindenem megvolt hozzá. De sajnos a külső vinyóm hibája miatt minden elveszett! Tudnátok nekem segíteni? x script maneger kellene meg a játékhoz letölthető scriptek honlapja mert én sehol nem találtam sajnos őket :S Előre is köszönöm :) Illetve azt kérdezném meg, hogy a csalást, hogy lehet aktiválni az elején egy kis többlet pénz jó lenne :)
  • RJoco
    Igen, ez nálam is így volt. Aztán az állomásra raktam egy erősebb hajót, talán M6-ot. Az elintézi őket, ha közel merészkednének. De nem is nagyon szoktam olyan hírt kapni, hogy támadnák az egyik tulajdonom és az a komplex körül lenne.
  • kiss1990
    Van még jópár nagy kő tartalmú szektor, de azért, hogy ott bányánk legyen minimum egyszer (kalóz), vagy állandóan meg kell küzdeni (xenon és khaak:D). Én nem vagyok kemény, ezért csak egyszer harcoltam a szektorért, azóta nyugalom van.
  • RJoco
    Hát én ott találtam a legnagyobb Silicon és Ore kavicsokat. Így oda települtem. Közel van Argon Prime is, ahova SPP-t raktam, mert a rendszer gyárai mindig pangtak EC-ben.
  • kiss1990
    Igen, ritkán teszem be oda lábam, de nem az fps miatt, hanem egyszerűen nincs ott dolgom. A station manageres teherhajók mennek csak oda, vagy utaznak át rajta, mert Home of Light-ban van egy gyáram, amit el kell látniuk ore-al, EC-vel és meatsteak-kel.
  • RJoco
    Aha, akkor értem. Gondolom Ore Belt-be ritkán mész. Ott még nekem is csúnyán leesik az fps. Mondjuk nekem van ott egy hatalmas nagy komplexem is.
  • kiss1990
    Ááá, kevés ehhez gép (4 éves notebook), a vga kb csak videózásra való, de a többi paraméter is kevéske már (dula core 2,0Ghz és 4Gb RAM).
    A Reu+XTM is a játszhatóság határán van, nem sok híja van, hogy élvezhetetlen legyen a játék.
  • RJoco
    Ha jó a procid és van vagy 6 GB ramod, akkor érdemes kipróbálni. Én is egy 4770-én játszom. Viszont a proci dolgozik leginkább, az meg 4x2,8. De ha csak 4 GB-od van, azzal is érdemes próbálkozni, csak sokminden fölös cuccot érdemes kikapcsolni.
  • kiss1990
    Ollerus roncsról nem tudok, ehhez nyalni kellett:)
    Annyit olvastam a REbirth-topikot, hogy muszáj volt beülni ismét a pilótafülkébe, kár, hogy a gép nem bírná azt a játékot, mindenképp kipróbálnám a lehúzások és hibák ellenére is...
  • RJoco
    Nekem az egy csöppet minuszos, így maradt a plutoi roncsjavitás. Viszont az Ollerusra nem emlékszem.