20430

F.A.Q

WAREZ-RULEZ ügyeket privátban intézzétek! Frissített FAQ!
  • SaGa
    Stimmel. Kicsiny hibája a scriptnek, hogy a küldetések akkor érnek véget, amikor az utolsó támadó vagy védő hajó is eltünt a szektorból. Azaz, ha sikerült pérat úgy kilőni,. hogy gazdátlanná vált, előbb össze kell őket szedni, kiküldeni a szektorból (vagy a helyi gyárban eladni) és csak az után szabad bedokkolni, vagy elmenni máshova, különben a küldetésért járó pénz elúszott...

A küldetések egyre nehezebbek és egyre többet fizetnek. 3-dik szintű mercenary-ként már simán adnak egy olyan feladatot, hogy egymagad védj meg egy szektort a 3-4 hullámban támadó ellenségtől. A lényeg a védelemnél az, hogy megmondják a támadók merre akarnak menni és az oda vezető kaput nem érheti el egy bizonyos százalékuknál több, különben bukott a mutatvány. A nekem legjobbban bevált taktika: megnézem, honnan jöhetnek a táamdók (mindig valami határszektor, így a belépő kapu jól megsaccolható), beállok a kapuval szemben jó közel és amilyen gyorsan lehet, kilődözöm a csapatot. A túl gyorsakkal nem szabad vesződni, mert ha sokan elmennek melletted, vége. Amikor nem jön több, akkor ugrás ahoz a kapuhoz, ami a támaddás céljaként megadott szektorhoz vezet és onnan visszafele megyek a belépő kapu felé és a szembejövőket levadászom. Két hullám között mindig van egy rövid szünet...

Egy jobb szektorvédelem több milliót hozhat, mert fizetnek a feladat teljesítéséért, plusz a kilőtt hajókért és a kiütött hajókat is össze lehet szedni.

Még valami: ha a begyüjtött hajót olyan szektorba küldöd eladni, ahol a megtámadott faj hadihajói cirkálnak, szinte biztos, hogy kilövik, mert számukra a támadó flotta részeként szerepelnek, nem a Te hajódként. Ha visszalő, esik a reputációd, így a fegyvereket mindig le kell szedni az így zsákmányolt hajókról...
  • antigua
    Egy kis tudással átlehet alakítani a custom hajókat, és reálisabbá tenni az értékeket. Nálam a BSG hajó épp egy picivel erősebb, gyorsabb, fordulékonyabb mint egy Titan. Ja a tűzerőt is lejjebb vettem mert igen brutális az eredeti.
  • antigua
    Unlimited Salvage Insurance script
  • antigua
    Bizony bizony van egy ilyen script is és nem kell elmenni a Goner templomba hanem bárhol bármikor ingyen lehet menteni :)
  • antigua
    A Mercenaires Guild scripttel csatlakozhatsz egy zsoldos klánhoz.
    BBS-n keresztül kapsz infót arról hol van az MG bázisa itt lehet jelentkezni a zsoldos klánhoz jó pénzért. Ezután bázisok BBS-ein kapsz majd felkéréseket különböző küldetésekre. ( segíts megvédeni ezt-azt, támadj meg egy gyárat...) Ami fontos hogy a reprutációd nem fog változni a fajoknál, tehát bátran lehet irtani Pl. a Teladikat nem romlik náluk a reprud ! :)
  • antigua
    szerintem a Product Finder scrpit az.
    Legaláb is ez a script pont azt tesszi amit it leírtál.
  • RJoco
    Ez az!
    Köszi!

És mi az a mercenariesGuild?
  • maniac78
    Ez szivacs ..... nem műxik a taktikám. 44BPPC van rajta és az istennek nem akar eltérni a céliránytól. Az pedig Omikron Lyrae, magától érthetődő, hogy ott azért van szektorvédelem. Szegényke, ha engedné akkor nem halna meg senki, békésen elengedném őket, nekem csak a haditechnika kell.
  • maniac78
    Megvan a második célpont "Boron Angel Mission", ebben is egy Galleon terpeszkedik. Nem is tudtam, hogy ennyi plot van a játékban!
  • RJoco
    Köszi, lehet, akkor ezt kerestem!
    Majd holnap ki is próbálom.
  • SaGa
    A Cycrow féle Merchant's Guildnek része egy ilyen Universal Best buy locator funkció...
  • RJoco
    Jólvan na!
    Én szeretem a kényelmet! Még a hajómban is.
    Most jut eszembe, Unlimited Salvage Insurance a script neve.

Viszont keresek egy msik scriptet!
    XFP alatt még megvolt, az a lényege, hogy egy bizonyos anyagra rá lehet keresni vele és megmutatja a legjobb vételi, eladási helyet a felfedezett szektorokban. Ha van sat ott, ha nincs. Ez nekem nagyon hiányzik!
    Valaki tudja melyik ez a script?
  • NONPLUSZULTRA
    Vannak lusta játékosok....
  • Romeo One
    A Salvage Insurance mióta script? A Gonereknél kapható, kb 5000 Cr/db áron. Az alap játék részét képezi.
  • maniac78

Na ezzel DONE ............ most megint kereshetek újabb célpontot!
  • RJoco
    Oldalamon olvasható, hogy én nagyjából miket is használok.
    Én mindenképp ajánlom Ashley's Fab-ját a nagyon nagy komplexekhez.
    A HullRepairTechnology-t, amivel a sérült hajókat lehet baromi olcsón javítani. Nekem mondjuk elsődleges bevételt jelent.
    SystemOverrideSoftvareMKII-t is ajánlom, amivel hajót tudsz foglalni 3km-en belül, a hajódból. És legális.
    Valamint a SalvageInsurance-t. Asszem így nevezik azt a scriptet, amivel bárhol, bármikor menthetsz. Nagyon előnyös.
    Fennt van a bonus pack is.
    Hajóknak mindenképp valamilyen modot ajánlok. Roguey, XFP, XTM. A külső hajókkal az a baj, hogy nem elég kiegyensúlyozottak. Szerintem. Pl: egy BattlestarGalactica-val az egész rendszert le lehet tarolni. Ha full pajzzsal nekimész egy gyárnak, akkor annak azonnal annyi. Nem igazán élvezhető egy idő után. Én ezért játszom Costum hajók nélkül most. XTM-mel.
  • ColmCorbec
    A többi script a játékstílusodtól függ. Érdemes mindegyiknek utánanézni, és a legfrissebb verzióját feltenni, na meg persze vigyázni arra, h egymást ne üssék.
    Ha pl nagy flottát akarsz, sok egyéni pilótával, akik fejlődnek, képességeik vannak, stb, akkor ajánlom a Terracorp Fleet Package-t. Érdekes, de sokat kell vele bíbelődni.
  • ColmCorbec
    A bonus pakkot érdemes sztem feltenni, vannak használható dolgok benne, pl Remote Transporter Device (hajóról hajóra pakol az űrben), Explorer Software (felderítés), Fleet Support Ship Software (utánpótlás szállítása egy/több hajónak), Defend Position, Missile Defense Mosquito.
  • maniac78
    Hát ezek közül alig néhányat ha használok. És nem tagadom némelyikről lövésem sincs, hogy mire is jó éppen. Én alig egy tucatot használok, kereskedésre pedig egyet sem (Station Manager, ....)!
    Lehet, hogy mazoista vagyok, de én saját kezűleg irányítom maroknyi kereskedő hajómat. Szerintem, te döntsd el, hogy mi az ami kell is neked!
  • maniac78
    Köszönöm. A lányaim nevei, a feleségem neve nem látszik, mert dokkol éppen. Egy Arrow egyébként, kulcsfontosságú, mert Xenon aprításra használom.
  • gaben9000
    Ja... és gondoltam hogy még pár új tökéletesen működő és szép hajót is belerakok.... Erre is örömmel veszek bármi féle javaslatot és tanácsot!
  • gaben9000
    Hali...
    Így a nyár közeledtével elképzelhető hogy ujrakezdem a sima X3-mat 2.5-ös patch-el (azt hiszem ez az utolsó hozzá kiadott patch).
    Még nem nagyon raktam bele eddig scripteket mivel valaki írta régebben, hogy úgy érdemes hogy már a játék elején belerakni őket mert különben lehet, hogy a játék összeakad magával... Akkor nem akartam ujrakezdeni. De mivel most ígyis úgyis az elejétől fogom tolni gondoltam míért ne.
    Azt szeretném tőletek kérni, hogy ide leírnátok e esetleg azokat a scripteket amiket érdemes felrakni?
    Ja és még fel szeretném telepíteni az "x3 bonus package 3.1.07"-et. Erről mit gondoltok?
    Eza pack amúgy ezeket tartalmazza:
    Afterburner
    Attack Rocks
    Cartel Capture Passengers
    Cartel Shield Hacker
    Collect Astronauts
    Commercial Agent
    Commodity Logistics Software MK1
    Commodity Logistics Software MK2
    Defend Position
    Dock Ware Manager
    Explorer Software
    Fleet Support Ship Software
    Group Management System
    Group Hotkeys
    Manual Trade Commands
    Missile Defense Mosquito
    Mobile Mining / Mineral Collection Software
    Remote Transporter Device
    Scrap Ship at Player HQ
    Station Manager

A válaszokat előre is nagyon köszönöm!
  • RJoco
    Milyen szép női nevei vannak a HCF-feidnek.

Én most készülöm megvenni az elsőt, amivel majd egy Yaki M1-est akarok foglalni. Aztán mégegyet. Aztán meg a 2 OWP-jüket is be akarom zsebelni. Aztán ha még kell OWP, akkor ismét bezsebelem őket, mert a gép újra rakja :)
  • maniac78

Kettő pipa, a harmadik meg ki tudja?! De már csak a Galleon maradt .....
  • RJoco
    Hülye Terran-ok Heretics End-ben a Paranid állomást lövik.
    Persze hiába, mert elpusztithatatlan...
  • maniac78

Halad ez csak lassacskán, egy már pipa!
  • RJoco
    Passz.
    Néhány rendszert megélt már a játék.
    Lehet az kavart be.
  • Romeo One
    A CIG nagyon szemét fegyver. Egy Elephantot kellett volna likvidálni, 4 Mamba védte. Nem nagy ügy. ...lett volna. A Mambákon CIG volt... Gyakorlatilag csak akkor nem pörgött szegény Centaurom, amikor a jobb spirálból egy találat átdobta balba...
  • maniac78
    Hát asszem az eddigi legnagyobb hadműveletem következik. A cél a Fading Echoes-ban tartózkodó Galleon, amit közvetve 3 Reaper véd. A többi aprólék és darált hús ... lesz hamarosan.
    Az összeset meg akarom szerezni, bár az egyik M7-est nélkülöznöm kell majd szerintem, mert azt már nem tudom elterelni amíg a másikat foglalom. Már a fél flottám Velvet Tears-ben rendezi a terepet (3 Phoenix, 1 Aegir, 1 Hawk és az egyetlen vadászom (Pirate Kea).

Csak még összeszedem agyilag magam, mert szerintem össze-vissza csikargatom magam az AI miatt. + Az OTAS által küldött 2 Reaper miatt, akik bizonyára a pajzs nélküli Reavereket akarják majd előszeretettel kilőni, amikben éppen folyik a gyilok!
  • tomonor
    maguktól márpedig nem tűnnek el :/
  • RJoco
    Nincs fenn ilyen mod.
    A reinitet akkor csináltam, amikor Sohnen hajót akartam venni. Az működik is.
    Arra sajna nem emlékszem, hogy Argon-oknál megvolt-e a gyár. De asszem, hogy messziről mintha láttam volna.
    Most már mindegy, megoldottam 3 kisebb gyárból azt, amit 1 nagyból akartam.
  • tomonor
    esetleg valami raid-es mod nincs fent neked, mert lehet akkor hogy a khaakok vagy xenonok pusztították őket el.

Talán a Reinit script opció segíthet...
  • RJoco
    Hát még ilyet sem pipáltam!
    Eltűntek Ashley shipyard-jai! Egyedül a Teladi-t, meg a Split-et találtam meg.
    Ez szivás, mert igy nem tudom megépiteni a frankón megtervezett önfenntartó komplexemet
  • maniac78
    Hát gondoltam visszaállok én is vanillára, mert jó volt vele. ... Emlékszem az ötödik megszerzett Nova Raider után két napig vigyorogtam.

Hát most viszont kiábrándító volt .... hiányoztak az M7-esek, a zsúfolt kalózszektrok, a temérdek Xenon szektor. Egyszóval az XTM.
  • RJoco
    Nekem még nem volt vele gondom soha.
    Illetve DE!
    Amikor a sztori végét csináltam, akkor a Paranid-ok elvették a bányámat, mert nem tudtam adót fizetni nekik, mert az Argon-ok elvették a vagyonomat :(((
  • ColmCorbec
    A Sector Takeover-rel csak óvatosan. Próbáltam már, és sikerült is elfoglalnom szektorokat, de utána olyan csúnya fagyásokat produkált a game, h inkább lemondtam erről a lehetőségről...
  • Romeo One
    No, akkor nem is foglalhatja vissza, ha én nem foglalhatom el. De jure nem az enyimé, csak de facto. Ok, lehet, hogy feeling a kiírás, hogy Romeo One Sector, de majd valahogy túlélem...
  • maniac78
    Szkenneltem és a raktér alapján mondom annak, de egyetértek veled inkább hasonlít egy Incubusra. Meghát, hogy 6000 manus védi ...............
  • RJoco
    Szektort foglalni csak a Sector Takeover scripttel lehet. Ilyenkor tök üresre kell pucolni az adott szektort és a közepébe letenni egy Trading Station-t. Persze hajók lehetnek benne, csak állomások nem. Még a sajátjaid sem. Amikor leraktad a Trading-et, megváltozik a szektor tulajdonosának neve. Pl.: Unknown --> Rjoco vagy Xenon --> RJoco.
    Elvileg fajok Border szektorait is el lehet foglalni, de ez nekem még nem sikerült. Core szektorokat biztos, hogy nem lehet elfoglalni.
  • Phoenix lord
    hmm én azt hittem ez egy m2-es mert nagyon hasonlít rá de az naon kemény
    a bassiliskot ismerem DE nem ugrik be hogy így nézett volna ki
    becsíteltem egyszer egy ijet (vagy hasonlót) de az m2-es volt iszonyatos tűzerö és valami sohnen scyyta vagy mi volt ez eléggé hasonlít rá....