20430

F.A.Q

WAREZ-RULEZ ügyeket privátban intézzétek! Frissített FAQ!
  • Amaro
    Készül egy magyarítás, most valóban. Részletek a portálon, s bár még nyilván sok munka van hátra, az első alfa verzió már le is tölthető onnan: köszönjétek sucellusnak.
  • RJoco
    Végre jött egy Q! El is foglaltam!
    Nem is tudtam, hogy a HCF Hull-ja önregenerálódik. A Q annyira nem izzasztott meg, viszont ahova ugrottam, ott volt 2 L meg egy LX. 90%-ra levették a testet. Mire beértem a HQ-ba, már 97%-on volt, mire kiadtam a Repair Hull parancsot, már nem volt mit javitani. Persze ez az után volt, hogy a Q 90%-át feljavitottam.

Most pont megvan a lóvé az Asgard-hoz és még vettem 16 fullos Mercury-t, melynek egyedül a raktere maradt 3000. A többit fejlesztettem.

Goner Ozias-t hol lehet kapni, esetleg roncsból összerakni?
    12 db TS dokkoltatható rá, nagyon kéne. Nem kellene annyit ugráltatnom a Hercules-t.
  • Phoenix lord
    boron:passenger
    Split:mercenaries
    teladi:war droid (aszem így hívják)
    paranid:cyborg
    argon:marines
    pirate:slave
    aszem ennyi terranoknál még nem jártam de lehet ott is van valami
  • RJoco
    négy van!
    Scorp map megmutatja mindet, csak tudd, hogy mit keresel.
  • maniac78
    Mit értettél az alatt, hogy "Na megvan mind az 5 faj 4 egységgyára". 4 gyára van cyborgoknak, marinesnek és a többinek? Eddig csak 3-at találtam mercenary-ből!

• RJoco
    Húúúú!
    Terminátor! Én még olyan katonával nem találkoztam!

Gyárat szerintem sehol. Asszem megnézegettem múltkor. Még Ashley fabja sem tartalmazza. Sajnos.
    Pedig az lenne az igazi.
    Viszont a Passengers-eket 600-asával adják és baromi olcsó darabja.
    Szerintem mindenhova beállitok egy Mercury-t, aztán megnézem, melyik a leghatékonyabb. Eddig a Cyborg veri a Marines-t, mert fele annyi támadó elég, mint amennyi védő van.
  • RJoco
    Hát némi angol tudás mindenképp kell, tekintve, hogy a játéknak nincs magyarositása.

Mindenképp patch-eld meg a játékot 2.5-ös verzióig legalább.
    A patch-eket az EGO oldaláról tudod beszerezni.
    Az XTM-et innen tudod leszedni: http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=186187&highlight=xtm

Mondjuk gyakorlásnak nem árt az alappal kezdeni.
  • xenon 792
    lecci ird meg mit kerresek az oldalon hogy letudjam tolteni mert nem valami fényes az angol tudásom
  • xenon 792
    talatam 1 plugin managert lehete aval telepiteni a scripteket ????? ha igen valaki segitsen mert nekem nem megy :((
  • maniac78
  • xenon 792
    hali lecci valaki dobjon 1 linket hogy honnan tudom letolteni a Cycrow Installer-t mert a goggle nem ad semmi lenyegest
  • xenon 792
    :) kösz :)
  • maniac78
    Google a barátod, nem az ellenséged!!!!!
  • xenon 792
    Kösz a segitséget RJoco, át olvastam az oldalt, NAGYON KIRÁLY!!!
    De én az X3-at a dvd-röl fel telepitettem és nem raktam hozzá semit simán telepitettem, az XTM az a játékkal együt van vagy lekell töltenem??? Esetleg honnan tudnám letolteni???
  • maniac78
    Passzolom, nem szkanderoztam velük.
    20-30%-al többen hagyják ott a fogukat, mint a védők létszáma, sacc/kb!
    Terranoknak meg van Terminator gyáruk, EQ-ban John Connort kell keresni és ő megadja a koordinátákat ................

És hol lehetne venni gyárat, mert eddig nem találkoztam vele, bár igazán nem volt időm bejárni az összes hajógyárat érte!
  • RJoco
    Na megvan mind az 5 faj 4 egységgyára.
    Este talán lesz időm TS-eket vinni oda.
  • RJoco
    KIRÁLY!!!
    Köszi, nem tudtam, mely fajoknál lehet még katonákat venni.
    Teladi-nak Boron-nak nincs?
    Milyen erős egy Split katona?
    A Cyborg kb 2-szer erősebb, mint a Marine.
  • maniac78
    Vegyél Split katonákat! Csak Rastar Oil kell neki és nyomatja mint atom!
    Soha nem volt ezzel gondom, jelenleg is kb 2500-3000 van hajókban és további 8000 HQ-ban! És persze egy teherhajó tölti és veszi az állomásokon!
  • RJoco
    17000 hsz-t visszaolvasni elég kemény, főleg, hogy sok benne az olyan rész, ami egy kezdőnek lényegtelen, ezért egyszerűbb kérdezni. De az ezzel foglalkozó oldalakat (Amaro, RJoco) mindenképp át kell olvasni, mert kevesebb lesz a kérdés. Remélhetőleg.

Sajna nem jött a Q, úgyhogy kilőttem vagy 3 P Raider-t, aztán foglaltam is egyet viszont többre nem maradt egységem, így megint kilőttem vagy 3-at belőlük.
    Majd eladom, veszek Marine-ket, és visszamegyek, mert úgylátszik P Raider jön szép számban.
  • maniac78
    Hát nemtom ........ valaki mindig jön, hogy új még és légyszíves segítsetek, mert lusta vagyok visszaolvasni, és még sokkal többet is megtudhatna a játékról közben. Nah persze nem vagyunk egyformák. Nem kötözködésképpen írtam, csak egy gondolat volt! Bocs ha valakinek a lelkivilágába gázoltam bele!

RJoco hol tartasz cappolás ügyben?
  • RJoco
    Afenne!!!
    Lassan termelnek a Cyborg gyárak, nem tudok hajót foglalni, mert nincs robotom. Úgylátszik mégiscsak kénytelen vagyok katonákat is használni...
  • RJoco
    Hali!
    Először is légyszi irj normálisan, lehetőleg helyesen, de mindenképp érthetően!

A szoftver segitségével tudsz hajókat foglalni, melyből kiugrott a pilóta. Nem kell kiszállnod a hajóból. Illegális, ezért érdemes egy elrejtő szoftvert is venni hozzá, ami BBS-en található. A továbbfejlesztett változata az MKII, amit scripttel tudsz berakni, igaz 10-szer annyiba is kerül.
    Gyorsan pénzt keresni sokféleképpen lehet. Ez mind az Asztronautától függ. Egyrészt nézd meg honlapom, olvasd át. Nézd meg Amaro honlapját is, azt is olvasd át. Nagyon sok hasznos tanács van rajtuk.

Roncshajók: ha XTM-et használsz, akkor kell 2 script: Debris Repair/Utilisation. Aztán kell hozzá egy megfelelő nagyságú TL (gyárszállitó) hajó: Mammoth, Hercules... A megfelelő mennyiségű nyersanyag (mindegyikhez ugyan az kell, csak a mennyiség változik). És persze sok pénz. Ez a hajó eredeti árának kb a 70%-a.

A vontatáshoz Tractor Beam kell, amit a BalaGi küldiben érsz el. Addig nem találsz az Univerzumban sehol. És persze egy megfelelő M6-os hajó: Nemesis, Centaur...
  • xenon 792
    hogy lehet roncsokbolhajot epitenii? minimum mien tipusu hajo kell hozza, holtalalok ojat? es pls hogy kell vontatni, mi kell hozza?
  • xenon 792
    hali a kaloz bazisokon van system owereid soft. vagy vmi ijensmi az mire jo, h tom hasznalni? es a claim mon kivul h tudok meg hajokat elfoglalni. nagyon kellene a cr vki segitsen meg uj vok az X3 ban
  • Romeo One
    Hmmm... Pedig épp azon gondolkoztam, hogy végigrombolok a kalózrendszereken, de akkor ezzel egy picit várok. Illetve kérdés: Ha egy kalózbázist megtámadok, mind ellenség lesz, vagy csak az?
    Visszatölteni nem akarok, egy egész jó csata lett a vége, és már nagyon rég volt, nincs meg ellőtte való mentésem.
    Tornyok kikapcsolása érdekes gondolat. Egy nagyobb kötelék ellen nem biztos, hogy kellene, bár az M7 1GJ pajzsa már lehet, hogy bírja.
  • SaGa
    Mint már többször megjegyeztem: erre való a MARS script. Az azzal kezelt tornyok nem lőnek állomásra. Úgy kell felfogni, mintha értelemmel bíró kezelőszemélyzet ülne a tornyaidban: azt a fajta fegyvert használják, amire épp szükség van (ha biztosítod nekik, hogy legyen megfelelő) és nem lődöznek összevissza...
  • RJoco
    Hát van egy rossz hírem!

A Kha'ak rendszerek nem kipucolhatóak. Az a 6-7 Destroyer mindig meg fog jelenni radar hatósugaron belül (kb 25 km) és elindul feléd. A kicsik sokkal közelebb ugranak be melléd.
  • RJoco
    Én úgy hallottam, hogy kalózbázison jó pénzért meghekkelik az állomást és akkor barátságos lesz megint. Sajna állomásoktól nem lehet bocsánatot kérni.
    A másik megoldás, ha visszatöltesz egy régebbi mentést és ismét apritasz...
    Én, ha állomás közelében lődözök több turretes hajóval, akkor mindig kikapcsolom a turreteket és csak a main-nal lövök.
  • Romeo One
    Kici problem, kici kerdes:
    Xenonirtás közepette véletlen beleengedtem egy sorozatot az egyik gyárba. Kicsit nyafogtak, aztán harcforduló közben szépen végigsorozta a hátsó torony is. Namost a gyár szép piros, docking denied. Viszont a rádióforgalmazásban nem találok semmi olyasmit, amit más hajóknál megszoktunk, hogy "bocsika...". Szóval ez már így marad a világ végéig, vagy van valami csel, amivel ez gyógyítható?
  • maniac78
    Egyetértek, bár én Aegir-rel aprítottam szét kettőt is. Sőt a szektorukba is bemerészkedtem. Ha lenne hozzá AI script 3 Aegir szétkapná az egész szektort! 2-3 Carrier és 6-7 Destroyer volt a Security Force!
  • RJoco
    Viszont a GPPC hatósugara 7km, mig a GKyon-é csak 5km.
    Igy egy Destroyer-t simán ki lehet lőni úgy, hogy téged meg sem sebez.
  • Phoenix lord
    a Xenókat még visszavertem dhe a khaakokkal már nem boldoultam
    mert egy nagy igazság
    M6-os felett a ppc lövedékeket még kikerülüd a kyon-t már nem :(
  • int
    lehet.
    nekem nem elég erős a gépem.
    fölöttébb bosszantó hogy nem tudok javítani mint a TC ben
    idegesítő hogy mennyire lassúak a hajók az x2-höz képest és hogy mennyit változott a gyárak mennyisége és helye
    Meg hiányzik az orinoco is....
  • maniac78
    Kihalt az oldal, vagy mi?!

Xenonok söpörtek végig itt is?
  • Phoenix lord
    a Khaak intruder a khaakok m3+ os hajója olyan mint a elipse vagy stake a boronoknál vagy Kea a teládiknál..
    a másikkal még soha nem találkoztam...
  • Romeo One
    A Hyperion tényleg gáláns ajándék, mondjuk az M3+ az nagyon jó kis hajó, csak mire odakerül a sor, már nem olyan nagy kunszt. Bezzeg pár küldivel előtte sírva tettem volna össze a kezem érte...
  • RJoco
    Sima X3-nál, semmi extra nélkül a vontatás tényleg sima ügy.
    A visszaút második Unknown szektorában nem vonulnak keresztül M1 osztályú kalózhajók, eleve kevesebb a kalózhajó. Nálam is elég volt a Mamba Raider, meg vontatásnak a Nemezis. Csak az XTM-ben kell több M6 vagy M1,M2 osztályú hajó kíséretnek.
  • Romeo One
    Úgy látszik a hírem megelőzött... Annyira zöld utam volt, hogy majdnem el sem hittem. Olvastam a beszámolókat, drága pénzért kifoltoztam, felszereltem fullra négy claimolt M3-at, bekészítettem őket, aztán jött 3 db M5, meg Maelstomnél 3 db M3. Ennyi. A többiért visszamentem, egyenként claim, elküldtem őket a hajógyárba. Az M3 flottám vigyáz a roncsderbi-kötelékre, legalább ennyi hasznuk van. Mikor a három őrzőhöz visszamentem, végigszkenneltem őket, az egyik már ettől piros lett, a többi már könnyen ment. Kettőt lelőttem, a harmadik köddé vált, nyilván az egyik tornyom szedte szét. Most átültem az M7-be, egész jó kis hajó. Gyorsabb is, fordulékonyabb is a Centaurnál. Meg a kéthajós hangár sem rossz. Ja, a gigás pajzsot se feledjem, meg a rahedli ágyút rajta...
  • maniac78
    Mi az a Kha'ak Experimental Shuttle és az Intruder?
  • NONPLUSZULTRA
    Mázlid volt. Az emberek eléggé változatos támadásokról meséltek a visszaút során, még Sohnen támadásról is volt beszámoló. Úgy látszik van zöld út is. Viszont a Cappolt hajókat érdemes lenne ugratni, mert van köztük pár darab, ami egyébként beszerezhetetlen.