20430

F.A.Q

WAREZ-RULEZ ügyeket privátban intézzétek! Frissített FAQ!
  • tomonor
    nem csak az. Nekem annó az X2-ben az egész játékot befagyasztotta csak úgy simán.
  • maniac78
    Így már világos!
  • SaGa
    Ráül a játék által használt hangfájlok kezelésére és nem fér össze az X3 motor hangkezelésével. "Ellopja" a hangok lejátszását a programtól és torzulást vagy fagyásokat okoz.
  • maniac78
    Miért az mit befolyásol?

És köszönöm mindenki válaszát!
  • tomonor
    ffdshow vagy valami viccess codecet nem használsz véletlenül?
  • RJoco
    Nem.
    Én 9300-as, kétmagos(2GHz), 2GB-tal rendelkező Vistas laptopon próbáltam ki azt a játékom, amit 6600GT, 3000plusszos, 1,5GB-tos gépen játszom és semmi gond nem volt vele.
  • tomonor
    hát ha az a konfigja van amit leírtál, akkor nem kéne számítania...
  • achime
    ok köszönöm. Mondjuk laptopon játszom nem tudom hogy ez számít e.
  • tomonor
    Öh, na ez egy fogas kérdés, ilyen rendszernél NEM kéne szaggatnia, nekem se szaggat, a konfigom a bannerba van. Rakd újra a rendszered, vagy a játékot, ha még mindig szaggat pont ennél a játéknál, akkor nemtudom mi a baj.
  • RJoco
    Hajótípusokra rá tudsz keresni, ahogy Nonpluszultra írta.
    Megkapod a koordikat, hogy épp hol találhatóak az univerzumban, így nagyjából megsaccolhatod, hova kell ugranod a szektorban.
  • RJoco
    Egyszerűen xar a rendszered.
    Rakd újra és meglásd, jobban fog menni.
    Én külön tartok egy rendszert csak az X3-nak, amin semmi más nincs, csak a game, a driverek. Hálókártya letiltva, így nem kell rá tűzfal, vírusírtó.
  • eleldiablo
    A játék brutálisan sok adatot számol egyszerre, bármilyen gépen képes szaggatni.
    4 giga ram, 4 magos proci a konfigurációt fejből megnem mondom, új még a gép, de néha nekem is beszaggat elég durván
  • achime
    Hello valakinek van ötlete arra hogy 2,5 patch mellett mért szaggat?
    GÉP: 3G Ram Nvidia geforce 9500M GS 512MB XP rendszer Köszi
    Ja és csutira le van véve a grafika!
  • maniac78
    1 Otas Scarab (Fading Echoes), 2 Boron Angel plot (Farham's Legend, Seizewell), 1 Bala Gi során (Grand Exchange) és 1 nemtom mi során Brennan's Triumph!
    De mivel szerencsétlenkedem az Angel plottal, újra generálja mindig Farham's Legendben, szóval lesz még!
  • Phoenix lord
    egy kérdés:
    hol talákoztál te ennyi galleonal én még egyet se láttam..
    upsz hazudok mer egyet láttam grand excancéba de elugrott
    a másikat meg az otas scarab küldiben...
  • Phoenix lord
    a GONOSZ Lila Katica BUGOS foglalása (kha'ak destroyer)

installálva van az improved khaak script aktiv a core is bbs-en látható üzi hogy egy destrolyer játszik a kalózokkal hativas faith ba..
    -hmm destrolyert azt szeressük és még úgy sincs úgyhogy uccu oda..
    merérkezek a roncsból megépített T2-esemmel a ny-i kapunál kyon fényvillanások
    -ááá szóval ott vagy te kis te!
    T2-sel full speed közben beugrik mellém (advanced jumpdrivéval) a rolyal capture frigattom szorosan mögöttem
    -akkor most ACTION PAK
    a T2-esen nem volt Gkayon csak Bkayon úgyhogy nekiestem a destroyernek semmivel nem tötödve elkeztem gyakni amint a pajzsa 10%-alá esett fegyver helyett turrent inactive jump a frigatébe a kalózok közbe már majdnem meghámozták úgyhogy mindenkit kültem át a hcd-röl egy gombnyomással(hcf capture hotkey script) amint a raktár kiürült vártam
    ekkor a destroyer egyik turrentje engem és a T2-est vette tüz alá....

ITT JÖN a BUUUUUUUG

a kyon egy DEKÁT nem sebzett senkin még külsö nézetböl is láttam hogy a kyon telibekap és semmi magamban
    -milyen romboló ez a fegyverei sza*rt se sebeznek még a kalóz m3-asokat SE találta el vagy ha mégis semmi darmagét nem kaptak......

miután a destroyer az egyém lett a T-és a hcf-et a homerendszerembe ugrasztottam(Xenon sector 256 aszem pontimax centaury fölött lévö xenon rendszer ahol 39-yieldü nividium kavicsok is vannak :)

átpantattam az újonnan foglalt rombolóba SETA nuku ugyhogy irány a legközelebbi EQ a pirátok utánnam a kyon még mindíg semmien darmagét nem okozott a pajzsom 1/4 ét meghámozták mire egy másik rendszerbe értem a kalózok utánnam jöttek a másik rendszerbe is 2-lövés a kalóz elporladt
    - óóó szóval mosmár jóó a kyon
    a kalózokat szétszedtem és az új destroyerem felavatásaként a xenon 101
    és mégegy xenon redszer látta kárát :)
    -vége.
  • maniac78
    Köszönöm fáradozásod!
  • NONPLUSZULTRA
    Hajó típusokra rá tudsz keresni szintén egy gyorsbillentyűvel, amit ugyanott tudsz beállítani, valami "SEARCH SHIPS" néven, de az nem fogja a térképen megmutatni, csak kiírja, hogy az adott típusból melyik szektorban van hány darab (asszem). Ezek ugyan együtt települnek, de két külön dologról van szó. Van egy Readme file a telepítési mappában.
  • NONPLUSZULTRA
    Nekem nincs. Nem is arra való. A térkép, miután frissíted, a pillanatnyi állapotokat mutatja Holt tartanak a gyárak a termelésben, és mi hol mennyibe kerül. Ha elmozdítasz valamit, vagy frissen építesz, a térkép az új helyén mutatja. Rá tudsz keresni sokmindenre, de ha hajókat akarsz látni rajta arra nem jó.
  • maniac78
    Köszönöm a segítséged!
    Már csak a hajókat nem látja a térkép, erre is van megoldásod? Előre is köszönöm!
  • tomonor
    sehol. Azt mondtam hogy ship creatorral be lehet rakni őket. Ám ha jól tudom bugos a camera dummy-juk és belelőg a hajók orra a képernyőbe.
  • eleldiablo
    A Goner Aran-nal kapcsolatban lenne egy kérdésem: amikor kiadom neki a reserve engineer ship(ilyesmi) parancsot, kapok egy üzit hogy írjam át a halyó nevét '$'-re. A gond az hogy a $ jelet nem lehet kitenni játékon belül, mert nem használható az alt gr. Valami ötlet?
  • NONPLUSZULTRA
    Állíts be egy gyorsbillentyűt a "search of objects" parancshoz, a gameplay-controls menüben. Miután elsütötted, lesz egy log001 fájlod.
    Ezzel frissíted és tartod naprakészen a térképet.
  • antigua
    Azt írtad hogy az odin,tuor Terran hajók benne vannak a vaniliábanm de hol lehet őket megvenni, megtalálni ?Kélek ha tudsz segíts !
  • SaGa
    Persze. Mindig vannak épp aktuális édekességek, amiket megnézek, kipróbálok, de az X3 fent van és számtalanszor újrakezdtem, félbehagytam, folytattam. Az Oblivion még ilyen örök darab nálam...
  • tomonor
    Welcome to the new generation, old veteran!
    http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1204839032
  • sWbFII
    Sziasztok! Ó látok én itt még régi arcokat :) <SaGa>
    (egyébként te még mindig játszol?)

Az érdekelne hogy mit tudtok az új X- részekről? És az X3mmal mi a helyzet? Még mindig gépzabáló? Vannak hozzá új dolgok?
    Csak azért kérdem mert lehet megint belevágnék a játékba, csak előtte még körbeszaglászom ;)
  • tomonor
    1. Trade - Start universe trader
    2.
    Argon: Mammoth
    Boron: Orca
    Teladi: Albatross
    Paranid: Hercules
    Split: Elephant
  • tomonor
    nos, először is, a következő hajók vanilla játékban benne vannak:
    Odin
    Thor
    Mjollnir
    Valkyrie

Ezeket egyszerűen a ship creator-ral is be lehet rakni egy egy faj hajógyárába.

A többi custom terran hajót azt már ne kérdezd hogy hol láttam, azt hiszem valami reunionos hajósoldalon, ahol a BSG-s hajók voltak, és ott láttam Terran Hulkot asszem. De a DDR'S-STM is aktiválja a terran hajókat, ám az a mod picit elszáll az X univerzumtól.
  • achime
    Hello tud nekem vki segíteni abban hogy ha már a kereskedő hajóim 10 es szintűek akkor mért nem tudok velük kereskedni csak 1 adott szektoron belűl?

A másik argonban milyen nevű hajóhoz kell odamenni hogy gyárat tudjak felhúzni? ( Mammuth-ot nem találtam.)

Előre is köszi
  • antigua
    Tudnál segíteni linkben is ?
  • maniac78
    Akkor biztosan udod, hogy merre találom hozzá a log0001.txt fájl-t, amivel elvileg működik is? Mert nálam ez sem műxik!
  • NONPLUSZULTRA
    Akkor Tomonornak lesz igaza? :) Nálam a korábbi játékomban működött, de voltak más Xtm-es bugok nálam, ezért most teljesen tiszta lappal kezdtem újra a Frissen telepített Vanillára felraktam a 7,5-ös XTM-et, és reménykedem benne, hogy nem lesz gond. Korábban csak egy gondom volt az XTM-el: a Leviathan küldi után nem kaptam meg a jutalmat, amikor visszamentem a Leviathanhoz, újrakezdődött a küldetés utolsó szakasza. Akárhányszor, bármit bárhogy próbáltam. Az XTM fórumokon csak a vállukat vonogatták, és felajánlották alternatív megoldásként, ha nagyon akarok Leviathant, csíteljek be egyet az LV's Cheats-el. Nos megtettem. Persze a Sohnen hajókat is becsíteltem akkor már... Azóta élvezhetetlen az a játék. Most újrakezdtem és az XTM-en kívül csak a Scorp Mapot használom, semmi mást.
  • maniac78
    Ha a BBS-es vásárlásra gondoltok, akkor nálam van a hiba, mert már többször is megvettem, de semmi változás!
  • tomonor
    Mire gondolsz? Azokat az adatokat vanilla játékban is meg lehet vásárolni, mint X2-ben a khaak adatokat lehetett annó. XTM berakta a terranokat a játékba, de sajna azt nem tudták kitörölni a játékból ezt az adatos dolgot. Így kissé átb@szás ha terránal kezdesz, és nincsenek meg a fajodhoz kapcsolódó adatok xD Á la Terran Conflict.
  • NONPLUSZULTRA
    Nono. Ez az XTM egyik legzseniálisabb ficsőrje. RJoconak van igaza, meg kell vásárolni az infót, és utána gyönyörűen kíírkál mindent. Nagyon hiteles megoldás.
  • tomonor
    léteznek.
  • Phoenix lord
    én úgy todom vanilliában
    csak heretics end-ben vannak terran hajók
  • antigua
    Tud-e valaki arról hogy létezik Terran custom hajók a vanilliához ?
    (vallhala, ordin...)
  • tomonor
    azért mert mit vársz egy modtól, ami nem nyúlhat bele a hardcoded fájlok közé?