20430

F.A.Q

WAREZ-RULEZ ügyeket privátban intézzétek! Frissített FAQ!
  • RJoco
    Felraktam a legújabbat w7-re, de feketeség. Érdekes, régebbivel megy...
  • tomonor
    InfraView-et használjatok, ám nekem a Vista alapból kezeli a .TGA-kat
  • NONPLUSZULTRA
    Én tudok készíteni gond nélkül screenshot-okat.
    A gond az, hogy a .tga képeket nehezen kezelik a képnézegetők, nálam az IrfanView és a Quicktime nyitja meg alapban. Ez nemcsak W7 gond.

Viszont ha a Fraps megy akkor sima jpegbe menti a képeket.
  • maniac78
    Win 7 alatt miért nem tudok screenshot-ot készíteni a játékról? Csak egy nagy feketeség látszik ablakba zárva.
  • NONPLUSZULTRA
    OFF: Átmatricáztam. Makettező vagyok van hozzá türelmem, és felszerelésem igaz nem sikerült valami szépen, de nekifutok mégegyszer, mert nagyon bejön ez a billentyűzet.
  • RJoco
    Felkerült 2 új videó a honlapomra. Az egyik egy Marauder foglalás, a másik egy gyors csata Hyperion-nal.
    Valamint bővűlt a script gyűjtemény és úgy néz ki, mennyiségileg elérte a teljes verziót.
  • RJoco
    Ááááá! Tényleg, most nézem, hogy a tied magyar!
    Átgravíroztattad?
  • maniac78
    Én csak kettőt láttam az egyik Xenon 534-től nyugatra lévő szektorban, amásik pedig valamaelyik kalóz rendszerben talán Nopileos Memorial, de legalábbis ahhoz közeli szektorban.
    Részemről nem jutottam vele semmire.
  • NONPLUSZULTRA
    A téd is magyar? Hehe. Értem, hogy mire kell, de hidd el nem jó dolog csata közben kapkodni a fejed ideoda a célkereszt és a kijelző között, mert mire az LCD-n leolvasod mennyi naftája van az enemynek, már le is lőttek.
  • antigua
    Hurrá nyaralunk ! Sikerült feljavítanom egy stationt ! :)
    Köszi még egyszer a segítséget !
    Mellesleg nem tudjátok hol vannak roncs kapuk ?
  • RJoco
    De lehet, viszont elöbb meg kell nézni, milyen és mennyi nyersanyag kell hozzá, majd megpakolni egy TL-t velük és úgy kiadni a parancsot.
    De asszem elég az 5 km-es távolság is. Vagy a még messzebb is. Én nem szoktam túl közel repülni hozzá nagy hajóval.
  • RJoco
    Hát pl: nem látom a kijelzőn, hogy mennyi lézer energiám van. De azt sem látom, hogy az ellennek épp mennyi van és ez elég hasznos lehetne.
    Azt nem tudom, hogy kiírja e a pajzs, hull, lézer állapotot %-ban, mert ha úgy nézed meg, akkor azt is látod, hogy mekkora pajzs van rajta.
    Nameg ba***a a csőröm, hogy nem jutottam egy ilyenhez és kíváncsi vagyok rá, mit hagyok ki. Lehet, hogy semmit, de az is érdekel.

Viszont, ha neked nincs értelme, akkor nem akarod elcserélni egy G11-esre?
    Adok hozzá egy órát is, hogy mindig tudd a pontos időt.
  • antigua
    Köszi a válaszokat ! A Pesinents Endben próbáltam egy roncs gyáron, sikertelenül, lehet hogy gyárakon nem lehet alkalmazni.
  • maniac78
    Egyébként Repair Assets azt hiszem a parancs amivel kiadja mi és mennyi kell a javíttatáshoz. Ugyanott megtalálod azt is.
  • maniac78
    Talán nem egészen Debris-t szerettél volna javíttatni. Találkotam már Gate-el amivel nem lehetett mit kezdeni, és egy stationnal Cardinal1s környékén ami szintúgy zenész. De minden más gyakorlatilag jó. Javaslom próbáld ki máson is a parancsot. Feltehetőleg a távolság is megfelelő volt és nem elírtad a 2km-t.
  • antigua
    Tudna nekem segíteni valaki abban hogy kell javítani a Repair Debrivel ?
    Megközelítettem az objectumot 2kmm-re kiadtam naki a Repair debri parancsot ,de semmi se történ, még egy üzit se kaptam hogy mit kelleme csinálni. Esetleg a raktérbe kell lennie alapanyagoknak, de miknek semmi infó nincs ezekről .
  • NONPLUSZULTRA
    Engem meg az érdekelne, hogy téged miért érdekel?
    Nekem ugyan G15-öm van, de nem látom hasznát annak, hogy a Combat Computer olyan adatokkal floodolja a kijelzőt, amiket (ha egyáltalán kell) könnyen el lehet érni játékon belül is?

Az LCD kijelzős billentyűzet leghasznosabb funkciója számomra az óra kijelzése, mert ezzel a játékkal könnyen elvesztem az időérzékem.

Példa (azóta nem sok minden változott, csak egy nagyobb, 24"-os monitorral nyomom, és most Ursus helyett Gösser van a kezem ügyében)

Mellesleg, mióta újraindítottam a játékomat, nem vettem, és nem is akarok venni a scripthez szükséges Combat Computert szóval valóban érdekel, hogy mi hasznát látod benne.
  • RJoco
    Végre kicsit sikerült játszanom!
    Fogtam két P Raider-t, meg feltöltöttem katona készletemet, most van 3500 Mercenaries-em, meg a többiből is 500-500 darab.

maniac78: A BEMPC problémát ki lehet küszöbölni Ashley modjával. Berakok a komplexembe egy M-eset, ami 0.6-ot termel óránként. Bár lehet, hogy építek neki egy külön komplexet, amibe XXL-t rakok, az 6-ot gyárt le óránként.
    Meg dolgozom egy új asszimilációs technológián, amiben fő szerepet fog kapni a Kardhal. Kíváncsi vagyok, gépem hogy fogja bírni. Félek hamar The End lesz :(
  • RJoco
    Érdeklődnék, hogy akinek van LCD kijelzős billentyűzete és az nem a G15, annak működik-e a G15-re írt script?
    És érdekelne az is, hogy melyik ez a billentyűzet!
  • maniac78
    Nem akarom a Sohneneket feldühíteni, ez csak az üldözési mániám miatt kell!
    Tudod rosszakat álmodom csúnya űrhajókról ...................
  • RJoco
    Az az egy-két óra játékidő lehet, hogy meg is van a két Q között. De lehet, hogy olyankor bejön 3 is egymás után, még nem figyeltem meg.
  • Phoenix lord
    nemakarok nagyképü lenni de így talán van esélyed egy sohnen scyyta ellen
    (m2)
  • maniac78
    Hát az geba...sz!
    Igazából Kettőt hármat bead mondjuk, azután nem szokott egy darabig, ekkor én másfelé nézek, Khaak hajók után, vagy Cardinals Domain-be megyek esetleg Plutó szektorba. Néha ránézek (van ott satellite) és beadja. Sacc/kb 1-2 óra játék után. Majd megnézem a játék időszámítása szerint is!

Megvan az ötödik Valhalla is.
  • RJoco
    Hát ezzel van egy kis probléma. A Split-ek megelőztek és kiírtották a szektort. Ha egy Q betelepít egy Xenon bázist, csakhamar megjelenik egy Split M2 és célba veszi.
    Amúgy már egy jó ideje itt tanyázok és nehezen szabadulok. Bár sajna Q nem sok jön, de P Rader annál több. Nem győzőm őket fogni.

A Q milyen időközönként toppan be?
  • maniac78
    RJoco

Pénzszerzés céljából javaslom, hogy írtsd ki a Xenon szektor 347-et. Utána rendszeres időközönként dobálja át a Q-kat a játék. Az meg ugyebár 33 milla kb plussz felszerelés. És az egyik legkönnyebben cappolható hajó.
  • McFeet
    Csakhogy a complexben nincs crystal fab igy a silicon végtermek.
    De közben rájöttem mi volt a baj lement mindenütt a silicon ára lejjebb kellett venni az eladási árat.
  • maniac78
    Akkor rosszul írtad lentebb, mert ott "epítettem egy complexet silicon waferst termel meg Ecellt".
    Na már most az ECell-hez crystal kell, amihez pedig silicon. Siliconhoz pedig EC is kell, ergó mindkettő alap. Csak ebből gondoltam.
  • McFeet
    Nem hinném mivel a silicon waffers még mindig végtermék csak csökkenteni akartam a költségeit a gyártásának.
  • maniac78
    Tomonor kösz a választ!

McFeet
    Csak tippelek, mert én manuálban nyomom, de nincs ahhoz köze a dolognak, hogy most mindkettő alapanyag és nincs végtermék!
  • McFeet
    Az idegeimre megy a következő : epítettem egy complexet silicon waferst termel meg Ecellt. Amig nem volt meg a complex simán ellátta két hajó (commercyal agentek) el tudta adni az összes silicont. Most hogy megvan nem hajlandó üzemelni az eladás és egyszerűen nem tudok rájönni miért.

Mindkét hajón freighter pilot rangú commodity agent van és ha megpróbálom rávenni őket a reprezentációra akkor azt mondják h nem engélyezett nekik a station árúi közül semmivel kereskedni.
    Namost a station automatán van és a hajók nincsenek alapbol hozzárendelve a trade barrier (cag) ki van kapcsolva és nem kereskednek semmivel.

Ha hozzárendelem az ügynökök hajóit akkor nem használják csak odafele a jump drive-ot visszafele meg megölik őket.

De a lényeg a lényeg nem adja el a complex a silicont ami irtózatosan bosszantó, mit rontok el ?

• tomonor
    az kyle brennan hajójának roncsa, X2-ben volt szerepe, annó a Split Dragon úgy nézett ki.

http://www.elite-games.ru/images/x2/sp_m6_sm.gif
  • RJoco
    Kha'ak szektortól még messze vagyok. Csak a kalózok felé akarok indulni, de annyira itt ragadtam a Xenon szektornál, hogy csak na. Folyamatosan jönnek a P Raider-ek, nem győzöm őket foglalni. Az utolsó mentésemben is épp farkaszemet nézek egyel.
  • RJoco
    Én nem mondanám, hogy ennyire bonyolult lenne. Ez is még egy új dolog neked, amit meg kell tanulni, semmi extra nincs benne. Van egy csomó táblázat, térkép, meg leírás, amik nagyon megkönyítik az ember dolgát.
    Van 3D modellező progi is, amivel meg tudod nézni a játékban található hajókat, állomásokat 3D-ben. Hol vannak a lövegek és merre néznek vagy épp hol vannak az állomások összekötő kampói.
    Az mondjuk tény, hogy nagyon időigényes, de ki mire szán időt. Ha minden nap játszól vele akár csak 1 órát, már az is sokat számít.
    Nekem sajna csak 3 hetente jut 1 hét délutános játékidőm, igaz akkor ezt ki is használom 3-4 óra játékkal.
  • RJoco
    Pár napja valaki már feltette ezt a kérdést és választ is kapott rá: kalóz bázison BBS-en meghackelik neked az állomást és ismét barát lesz.
  • maniac78
    BBS-en tudsz asszem felbérelni hackereket, és azok megteszik a magukét ...
  • kokos
    Hali!Oké,oké igazat adok nektek(nehéz)!Szóval csak annyi ám a helyzet,hogy nagyon kedvelem ezt a X3-világot.Gyerekkori álmom!Kiskoromban sokat űrhajóztam otthon!.Jó lett volna játszani rajta.Mondjuk így is el repkedtem pár órát.De valahogy nem tudom összerakni a dolgokat(mit,hova,mikor és azt miért,miért nincs meg+a nevek:ilyen hajó ,olyan hajó....meg a sok fejlesztés,annak a nevei, mi mire jó,hova kell,mikor kell.MIKOR LEHET!!!!!....tehát ezekre gondoltam!Tehát pontosítok:Ez egy nagyon jó játék,meg szép is,biztos sokat dolgoztak rajta,de nekem már kicsit(nagyon)bonyolult meg hát időben sem dúskálok.Hay
  • McFeet
    Ha véletlen rálövök egy stationra akkor "haragszik" rám ezt hogy lehet eltüntetni ? Már elnézest kértem a rendszerben levő Phonix kapitányától de a station még mindig morcos :)
  • maniac78
    Az első Khaak szektorban van egy roncs, valaki kitalálta már, hogy milyen roncs is az, mert nálam semmit sem írt ki hozzá!
  • RJoco
    Nem, M6-os vagy annál nagyobb hajót csak HCF-fel tudsz foglalni.
    Visszatámadni nem fog, de mindenképp meg kell szállni.
  • McFeet
    Köszönöm a tippeket.

Valahol találtam egy centaurt mk1 et de nem sikerült leclaimelni mostani tippem szerint azért mert túl közel voltam hozza a busterrel es a progi nem engedte a claimet fel hiába mentem közelebb űrruhában.

Esetleg ehhez is rang kell az argonoknal ?