20430

F.A.Q

WAREZ-RULEZ ügyeket privátban intézzétek! Frissített FAQ!
  • McFeet
    Roppantul nem értem ezt a shonon observeres küldit.

Leöltem az M6-ot amit kertek elvittem a plutóniumot erre adott egy koordinatat amiről fogalmam sincs hol van : Shonon Dyson Sphere 0.0.0

Mond ez valakinek valamit ?
  • maniac78
    0.75-ös. Csak miatta raktam újra az egész hóbelevancot. Na akkor ott sem fogok garázdálkodni.

Más. Ha már mindenetek megvan, mi az ami élvezetet ad még. Asszem kezdek beleunni, de biztosan bennem a hiba.
  • NONPLUSZULTRA
    Nekem sehogy sem sikerült, rengeteg hajót beáldoztam erre a célra, egyszerűen áthatolhatatlan, bármelyik kapunán próbáltam.
    Egyszer 30 kishajót (M3-M4-M5) küldtem be, pár másodpercig kitartottak és utána is megsemmisült bármi amit utánuk küldtem.

BUG

Mióta újraraktam a játékomat nem jártam arra, és reméltem, hogy mindenből a legfrissebb verzió esetén ez már ki van javítva.
    Neked hányas XTM van fent?
  • maniac78
    Xenon Core 5 szektoron, hogy lehet átjutni? Küldenem kéne egy feláldozható hajót, ami leszedi az aknákat?!
  • McFeet
    Köszönöm szépen :)
  • maniac78
    Sohnen Observer Mission Part 1 bővebb leírás
  • McFeet
    Találkoztatok már olyannal, hogy egy hajó (shonon observer) lebeg az űrben és plutóniumot kér ? foglalmam sincs honnan szedjek neki azt mondja, hogy Cardinal's Domainban érzékel ilyet de hiába mentem oda én nem találtam meg. Valami ötlet ?
  • maniac78
    Egyébként létezik olyan progi amivel ki tudom számoltatni, hogy milyen gyárhoz milyen és mennyi másik kell. Getsu Fune-tól ÉNY-ra lévő unknown szektort szemeltem ki egy új komplexnek, sok és kevés alapterületen lévő aszteroida van ott, legalább nem kell vontatnom őket.
  • tomonor
    ööö nem o.O csak úgy mondtam
  • maniac78
    Bocs ha öntömjénezésnek tűnt. Nem az volt a szándékom!
  • tomonor
    ha egy MMO-ban értél volna el ilyen eredményt, rég te lennél az első a top player listában.
  • maniac78
    Visszaállítottam egy korábbi mentésem és megmaradt a lóvém.
    4,5 milliárd kp, egy milliárdos komplex, és vagy két milliárdnyi hadianyag a HQ-ban (6 Valhalla felszerelve, 2 HCF, 1 Aegir, 1 Hawk telezsúfolva katonákkal és a gazdasági flotta).

Elérkezett az idő ............... felmondok a munkahelyemen.
  • tomonor
    az X3 HUDját úgy tervezték, hogy ne legyen szükség cockpitra.
    X2-ben a cockpit mutatta meg hogy milyen fegyver van installálva, mi folyik éppen itt-ott, seta jelző, stb. Ám az teljesen más feeling volt mint az X3 cockpit modja.
  • NONPLUSZULTRA
    Az adja a félreértést, hogy űrhajószimulátornak skatulyázzák be ezt a játékot pedig ez egy FPS, csak itt nem kézifegyvert tartasz magad előtt, hanem egy komplett űrhajót. Ebből adódhatnak a félreértések, és ezért nem az űrhajó kockpitjából nézel kifelé.

A Kockpit nézet hiánya egyébként ízlés kérdése, nekem nem hiányzik, mert túl sokat kitakar a látómezőből, és amiket eddig láttam azok a belső nézetek messze elmaradnak a hajók külső nézetétől, eléggé fapadosak.

Vicces sztori: egyszer láttam egy Mammoth belsejét egy bug miatt. elugrasztottam egy szektorba a Mammothom, én meg utánaugrottam, és a hajó belsejében kötöttem ki a Centaur MKIII-mal, de amint a "héjához" értem azt ütközésként értékelte a játék és felrobbantam (szerintem biztosan ki tudtam volna ugrani belőle).
  • antigua
    A műszerfal megjelenitéséhez kell a Cockpit mod !
    link: http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=219037
    ( ne ijedj meg ez a TC-hez van, de teljesen jó a vaniliához is ! )
    Műszer fal be/ki (F1)
    célkereszt be/ki (k)
    van még automata célrásegítés is a játékban :
    Kell a Fight command software hozzá
  • azaz
    Na nekem lenne pár kérdésem akár melyik videót nézem mindegyiken találok azaz látok egy kezelőfelületet oldalt + célkeresztet és a hajóknak van műszerfala...na nálam ez egyik sincs meg ...Miért van ez valaki tud segíteni?? Ja és ha tüzelek valamire akkor max azt látom h az ágyú tüzel de a lövedékeket már nem ez a felbontás miatt lehet?? a gépem elég erős hozzá azzal nincs probléma de akkor miért nem látom ezeket a dolgokat??

Pls help!

Thx!
  • antigua
    Nem tudná valaki elküldeni nekem a Khaakhunter scriptet, mivel az Ego oldaláról nem lehet már letölteni ?
  • antigua
    Jó van na nekem ez újdonság még, pedig közel 1éve játszok az X3-al !
    A felvilágosítás amúgy meg köszönöm.
    ( jól gondoltad megpróbáltam elkapni,de csak kilőni tudtam )
  • tomonor
    -áll.
  • tomonor
    -.- ezen már végigmentünk egy párszor.

A lényeg hogy az ufó az egy npc hajó, és nem lehet elkapni. Ne is próbáld, ám a kiváncsíság miatt úgyis megfogod próbálni, ne tedd. Én már mindenféle körülmények között próbáltam, a fájlokat is átnéztem, ám a hajónak nincsen cameradummy-ja, se kokpitja, az egész csak egy 3D mesh-ből, egy pörgő animációból, egy animált spriteból egy hangeffektből, amelynek a hangja volt még annó az X2-ben a spacefly-oké is, és egy scriptből. Ennyi.
  • antigua
    Sárkánnyal ? Vörös egyfejű sárkány, és tűzet is okád ?
    Az biztos egy Technomágús trükkje :) ( lásd: Babylon5 Crusader )
  • NONPLUSZULTRA
    Ja van pár érdekesség. Ha Felrakod az XTM-et még sárkánnyal is találkozhatsz.
  • antigua
    Találkoztatok már repülő kis csészealjjal a játékban ?
    Ismeretlen objectként határozza meg, még nem sikerült elkapnom mert nagyon gyors 350 megy! Scenelésnél se adott róla semmi infót.

[IMG][/IMG]
  • SaGa
    Csak szólok: bármely állomáson leadhatók a begyűjtött hajótöröttek. A Hacker Station az AI-k kereskedelmére és fejlesztésére szakosodott csapat, mert az AI-k kereskedelme egyéb helyeken tiltott, de a foglyok leadása bárhol megejthető, nem kell őket a hackerekhez cipelni...
  • McFeet
    Nem rossz sikkasztási módszer :) Szólhatnál a katonáidnak hogy tanitsák, meg hogyan lehet 4 milliárdot lenyúlni :)
  • RJoco
    Még jó, hogy én mindig elköltöm, ezért ilyenre nincs gondom :)
  • maniac78
    Hát már mind1............Everything gone. Bekavart a Pilote script és kiadni már nem adta a pénzt, de mint a hunniás bankoknál elfogadta volna. Szóval tegnap 4 milliárdot buktam, mert későn vettem észre a figyelmeztetést a script összeütközésekre.

Kezd olyan hazai társadalmi helyzet kialakulni.
  • RJoco
    A HCF egy hajó, melyet az Otas HQ-n lehet megvenni Aakelas Beacon-ban (Aladna Hill-től keleti szektorban.)
    Katonákat hozzá pedig minden faj megfelelő 4 állomásán. Ezeket véletlenszerűen adja be a gép, így senkinél nem azonos (tudtommal).
  • McFeet
    Nekem más a gondom régebben írta Rjoco, hogy elfoglalni m6-ot vagy nagyobbat csak HCF-el lehet de nem tudok rajönni mi az :). Segítenétek ?

Előre is köszi
  • McFeet
    A Rendelkezésre álló (eladható, vehető stb) ai-k listáját a General menü Global AI Setup parancsa alatt a AI database listnél találod, ha felveszel egyet akkor ott meg fog jelenni.

Felvenni pedig úgy lehet, hogy közelebb mész hozzá mint 800 m es retrieve AI / astronaut paranccsal lehet.

Az állomasoknak is megadhatsz 2 milliárdos tartalék pénzt igy nem kell a bank script.
  • maniac78
    Amolyan bankos script! 2 milliárdig tartja számon a pénzed a játék, ez a limit. Nálam pedig 4,5 milliárd van ezért kellett ez hozzá. És igazság szerint fogalmam sincs, hogy most akkor mihez kezdjek vele. Befektetni be lehetne (fegyverekbe, mert értékálló), de valahogy csak ki lehet tolni azt a limitet, hogy működjön normálisan a Pilota script!
  • RJoco
    Nem tudom, mi az a bankkonto, de nálam tökéletesen működik. Igaz, hogy sehol nem látom, de elvileg bekerül az adatbázisba.
    Ja és nálam is pirossal jelenik meg. Ha kiszedtem belőle, akkor kap még egy empty jelzést is a neve mögé.
  • maniac78
    Nálam pirossal kiírja, hogy "AI Escape Pod-7" nem tudom begyűjteni, meg sem jelenik a Retrieve AI/Astronaut parancs. Ez normális, vagy a bankkonto kavar be, mint írják, hogy nem szeretik egymást?
  • RJoco
    WOW! Miben volt részem! New Income melletti Xenon szektor keleti kapujáan vártam a belépő P Raider-eket. Megjelent az első. Neki is estem, közben megjelent a második is. Hát azt is elfoglaltam. Aztán egyszercsak bejött egy Q. Még el sem foglaltam, de már megjelent a következő Q. Hát ennek is neki estem. Közben már volt 4 P, meg nemtom mennyi XL, L. Még el sem foglaltam a második Q-t, egymás utánban bejött 3 P-Raider a kíséretével.
    Hát sajna Asgard pajzsa már nem nagyon bírta, így elugrottam, gondoltam visszamegyek a Hyperion-nal és lelövöm a P-ket, meg a kíséretet. Hát annyira meggyepáltak, hogy azzal is ugranom kelett. Így maradt a Titan. Ez már azért bírja :)
    És ráadásúl elfogytak a katonáim is. De vagy 100 millát összeszedtem :)
  • maniac78
    Mégiscsak találtam egy működő mentést, éppen összeszedtem a 4. eldobott fegyverzetét. Kipróbáltam egy K-n.
    Soha nem örültem ennyire egy Silkworm és egy Thunderbird raksinak....
  • maniac78
    Köszönöm szépen mindenki segítségét!
    Amíg rendezem a HQ körüli krízist, szüneteltetem a fegyverszerzést. Mert ugye a Valhallák eszik szépen az arzenált.
  • RJoco
    Elszámolta magát a procid és ezt úgynéz ki tartalmazza a mentésed is, mint a bugokat mindig.
    Szerintem per. pill. nem tudsz mit csinálni, esetleg próbáld meg más szektorban is. Ha ott is csinálja, akkor ezzel a művelettel fel kell hagyni.
    Nálam pl. olyan volt, hogy ugrottam egyet egyik Terran rendszerből másik Terran redszerbe és a játék elkezdett akadni. Szó szerint értsd, a kép szabályos gyakori időközönként megfagyott. Tartalmazta a mentett állás is, úgyhogy kellett keresnem egy olyat, ahol jó volt. Azóta ezzel nincs gond. De van sok egyébbel, sorolhatnám még.
  • antigua
    Á megvan a megoldás be is kellett dockolni !
    ( szerencsém is volt mert pont volt egy körözött kalóz vezér is a rabszoldámi között. )
  • tomonor
    az a gond hogy az egyik script egy olyan line-ra hivatkozik, amely már nem létezik, ezért megy galyra az egész játék. Mint mondtam, nem lehet megjavítani. Tehát amikor az ötödik khaakot kiírtod, valamelyik scriptet el szeretné indítani a story plugin, de az megváltozott, vagy törlődött.
  • antigua
    Hát valamit biztosan megint rosszul csinálok mert se a salvek se a pasingereket nem tudom eladni,a Hacker-nél csak az AI databázisból tudok eladni AI-t. Nálam a Hackernél csak az AI eladását vételét adja be.
    ( AI comm.with station->Shell AI ) ezután mag szépen kidob a csomagot melybe át kell raknom az AI-t.
    A rabszolgákból meg rájöttem hogy lehet utasokat csinálni ( kidobom őket majd szépen felveszem őket és máris utasok )csak ép nem megyek vele semmire mivel nem tudom eladni.