20430
-
Nálam is 0.75, de van egy "XTM_Ship_Stats_073_v2" nevű pdf-em amit mazsolázni szoktam, abban pedig M7-esek közé van sorolva, de valóban apróbetűs részként fel van tűntetve, hogy -Reported as M1-. Szóval ez legyen a legnagyobb gond.
Amúgy meg szerintem, miért M1-M2 osztályokat lehetne csak EQ és SY állomásokat dokkoltatni? És miért kellene mindent romboló osztályba sorolni? És akkor az M8-as miért nem tud máshol is dokkolni? És ha már M8, miért van ugyanannyi pajzs rajta, mint a Reaver-en, ami ugyebár szerinted M2-es?
Meddig vitázunk még ezen? -
Hogy milyen szép dolgot olvastam Amaro oldalán melyet Kisviku írt!
Csak cirka 200 millát kell összeszednem és úgy tudom majd foglalni a hajókat, hogy azok vissza sem lőnek
-
maniac78: neked milyen xtm patch-ed van? Csak mert most olvastam Amaro oldalán, hogy a Xenon Q, Pirate Reaver nálad M7-es, nálam meg M1-nek írja a gép és dokkolás szemponjából is így kezeli. A legfrisebb 7.5-ösöm van fent. -
Az egybeépített SY/EQ állomásokon van valami XTM-es spec menüpont, ami alatt vásárolni lehet. Nem ugrik most be csak meg akarlak nyugtatni, hogy nem bug.
Én most kezdtem újra, és én is kereskedéssel keresem ezúttal a kenyerem - amíg fel nem daraboltam egy Nividium aszteroidát én is egyik hajó árából vettem a következőt, de egy darabig tuti nem fogok spec dokkokból hajót venni, egyelőre vígan elvagyok 4 teherhejóval, 1 M5-össel, 2 M4-essel és 1 M3-assal. A Plothoz is csak ritkán fordulok vissza.
Nem kapkodom el, csak simán élvezem a játékot. -
Tudom, hogy új kezdésre gondoltál. Amikor elkezdtem, szinte csak kereskedtem, két év játék után jutottam el addig, hogy vehettem egy Titan-t, azután vettem egy HCF-t az előbbi árából, mert eladtam!
Ekkor pedig robbanásszerűen kezdett gyűlni a pénzem. Szal azt akarom mondani, hogy ha elölről kezdeném akkor is HCF-re alapoznám és rövid idő után már szintén nem tudnám hová tenni a lóvét!
Apropó bug lenne nálam, vagy csak a repum miatt nem lehet Terran ShipYard-on dokkolnom és vásárolnom. Illetve ha utasítom, hogy dokkoljon ide a hajóm, be is dokkol, de egyből át is dobja a SpaceDock-ba, ott pedig nem tudok venni semmit?!
És még egy kérdés. A legjobb hajót keresem vadászgépek ellen, ki milyet használ? -
Fektess be komplexekbe vagy csinálj csak gyárakat ide-oda, ahol szintén jó sokat hoznak a konyhára.
Nekem szándékomban áll kipróbálni 1-2 scriptet pl.: flotta építés jó sok hajóból. A hajókat a HQ-n gyártatom le, amit előzőleg szétszedtem.
Szóval van egy csomó dolog amit lehet csinálni!
Ja, azt nem is említve, hogy szándékomban áll az összes kalóz, xenon, jaki szektort elfoglalni és ehhez igencsak nagy flotta kell, meg gép is hozzá és rengeteg idő, szóval ez még odébb van. De aztán jöhetnek a barátságos szektorok is, persze minden hajóból van blueprint a HQ-ban.
És akkor még mindig ott vannak a costum hajók, egy Borg kocka vagy Atlantis-nak elég húzós ára van...
Szóval céljaim vannak csak kérdés, hogy lesz-e rá elegendő időm? -
tomonor #17863 mármint hagyd ott a régi játékod és kezdj egy teljesen új játékot, mert hogy így már megszereztél mindent meg ennyi pénzt, nem sok értelme van az egésznek
-
Akkor sem tudnám egy idő után átutalnom 
De lehet majd egyszer az lesz a vége. -
tomonor #17861 szerintem új játékot kéne kezdened -
Pistike javított az arányán. 1 Stazura alatt 8 Q és 1 Carrack + 1 Reaver! És még mindig nem adhatja el a foglalt hajóit, mert nincs hová átutalni 2 milliárdot.
Te egyébként mire költöd? -
Köszi a lóvét, de inkább ezért megdolgozom, az életben kellene néhány millió :))) dollár :DDD
Semmi különleges nincs benne, csak az utols patch elött úgy volt, hogy Last Frontier-ből fog nyílni és egy küldi kell hozzá és saját szektor lesz. De aztán egy pici Argon szektor lett, ami tök üres. Egy állomás sincs benne. -
Adok lóvét! Nekem meg újra állomsát kell vennem, mert nem tudom hová rakni a lóvét! 6 milliárd + vagy 4,5 milliárd egyéb ingóságok, ha a Valhallákat csak fél milliárdal számoljuk.
És igazából mi olyan különleges Memorial of Light szektorban? -
A Xenon CPU-s küldikhez kikötés egy bizonyos harci rang?
Csak mert mióta nincs BSG-m, azóta nem is kaptam ilyen küldit. (Persze azóta újrakezdtem Costum hajók nélkül, ezért nincs BSG-m.)
Megjegyzem, ha az ember megcsinálja a BalaGi küldit és megszerzi az Arrow-ot, de akár a Starburst is jó, egész jó kis lóvét lehet összeszedni azzal, hogy egy emberkét viszünk állomásról állomásra.
Jelenleg nálam csak arra jó, hogy szinten tartsam a kölségeket, olyan kiadásaim vannak, ezért a foglalás jövedelmezőbb. -
Az új patch-ben nem Last Frontier-ből nyílik Memorial of Ligth (ha jól emlékszem a nevére) kapuja, hanem SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!az Otas HQ mellett van a kapu. -
Megjegyzem, egy fullos Sohnen Incubus-t is elfüstöltem Xenon Core 05-ben. Csak a nyomaték kedvéért. -
A Xenon Core 05-ben nem hiszem, hogy aknák vannak. Inkább bug.
2 Colossus-nyi vadászt küldtem magam elé a Colossusokkal utánuk, mégsem pucolták ki a terepet. Soha nem sikerült 2 másodpercnél többet kihúznom abban a szektorban, BÁRMILYEN ultrabrutál vagy ultragyors hajóval próbálkoztam.
Igaz, a 7.5-ös XTM-ben még nem jártam arra.
Anno a Xenon Grid 2-höz kaptam ugrókoordinátákat, de az 1-esbe sosem jutottam be. A Xenon Grid 1-be, meg a Last Frontierből nyíló (?) mesebeli szektorba nem sikerült még bejutnom az előző játékomban, a többit mind feltérképeztem (a Xenon Core 05-be végülis be lehet jutni :) -
Végülis nem kezdtem bele.
Használ valaki Tern-t? Az érdekelne, hogy mennyire hatékony? Vagyis legalább olyan sűrűn pakolja az aknákat, mint ahogy Xenon Core 5-ben van? -
tomonor #17852 értesz egyáltalán scripteléshez/modoláshoz/3D modellezéshez? Mert amúgy nem sok esélyt látok rá.
De igen, ha okosan csinálod, akkor megy. -
És ha beleszerkesztek akkor is megy XTM alatt a módosított hajó? -
tomonor #17850 GMAX-al többet érsz, és még szerkeszteni is lehet vele. -
Akit esetleg érdekel a 3D Models and Stats Viewer : Version 2.0.0.4 (23rd Sept 09) annak örömmel jelentem, hogy a legújabb verzió remekül működik a legújabb XTM-el is, eddig nem akart, de noszogattuk egy kicsit a fejlesztőt, és baromi gyorsan kijavította.
Nem győzöm eleget hangsúlyozni ezen a fórumon, hogy mennyire hasznos progi - és látványos is egyben. TC-hez is jó.
LINK -
Pistikének nem fog elfogyni soha a raktárkészlete, ha csak 5 Q / 2 stazura a cappolási rátája.
De ha megyek és ellopom Pistike számítógépét, akkor akár most is elfogyhatott neki
-
SaGa #17847 1: eladási árat a késztermékre tudsz beállítani, ami ebben a komplexbwen az EC. Ha szilikont is akarsz árulni, akkor kell egy trader script a sok közül, ahol a kereskedőhajódnak meg tudod mondani, mit adjon el, vagy tételenknt kézzel megadod a Sell ware parancsot.
A bonus packban van a commercial agent, illetve a két Commodity logistics script, mindkettő jó erre is. Az utóbbihoz meg kell venni két szoftvert, és a magasabb szintű (munka közben fejlődnek) pilóták már idegen állomásokra is szállítanak. Alacsony szinten csak egy cikket és saját állomások között.
2: Szintén a Commercial Agent lehet jó. Mivel a fegyverek és pajzsok nem alapanyag sehol, csak az EQ dockok veszik őket. ráadásul nem mindegyik mindent. Ha pl bedokkolsz valahova egy halom rakétával és látod, hgoy vesz belőle 8-at, majd amikor átvette, ismét vesz max 8-at, végül amikor elfogyott a rakteredből az adott raketta, eltünik az állomás listájából, arra a fajtára alapvetően nincs kereslete, így az automata hajóid nem is fognak oda ilyet szállítani. Ugyanez igaz a különböző pajzsokra és fegyverekre is...
A Commercial Agent addig megy, míg el nem tudja valahol adni a cuccot. Ha azt modnod nmeki, hogy szeretnél valamelyik fajnál reputációt növelni, akkor ahhoz a fajhoz fog szállítani főleg... -
seso #17846 Amm... már lassan számon sem tom tartani hanyagyára segit nekem ez a kedves kommuna, /és még 1x köszi szépen/
Viszont még mindig vannak kérdéseim! :)
Eljutottam odáig, hogy összekötöttem 1 erőművet, 1 szilikon bányát és 1 kristály gyárat... viszont nemtudom eladni az 1-es termékeket, mivel csak olyan opciókat találok, hogy menyiért vegyék a "kamionok" az alapanyagokat, pedig ezeket mind +termeli a komplexum (a husit kivéve).
szoval kérdés(ek):
1. valahogy nem lehet -e beállitani, hogy eladhassam a cumókat és hogy menyiért?
2. ha össze paszentolok 1 nagyobb gyártási folyamatot aminek a fő végterméke mondjuk közepes pajzsok, vagy pl.: B HEP thrower -ek, vagy rakéták...stb +oldható, hogy valami képp eltárolja őket autómatán hajókba? vagy más egyébb módon, hogy a gyár ne telitődjön mig nemtom személyesen átvenni tőle, de el se adják a freigth -erek?
Elörre is köszi és ui: Holnap... már joytick -al tolom :))) /yipiiii/ -
tomonor #17845 Cannot divide by zero. -
Elérkezett az idő a 8. Valhallára!!!!
Körkérdés: Pistike rendelkezik 16 000 mercenary és 8 000 War droid katonával, hány Xenon Q-t kell elfoglaljon, hogy elfogyjon a raktárkészlete, ha beleszámoljuk az 800 mercenary és 250 War droid \ stazura készletnövekedést?
Bónusz kérdés: Pistikének hány földi órára van szüksége a művelet végrehajtásához, ha 5 Q \ 2 stazura a cappolási rátája? -
SaGa #17843 A fight programok alapvetően neked kellenek, hogy tudd használni pl a célzó computert (k).
A harci gépekben általában az 1-es verzió alapban benne van, ki sem vehető, de ha nincs, kell bele. A nem általad vezetett gépek esetében a különböző szoftverek azt befolyásolják, milyen parancsokat tudsz nekik adni, mi jelenik meg a menüjükben. Fight 2 nélkül pl nem tud patrol feladatot ellátni, az 1-es nélkül meg még azt se tudja, hogy "védj engem", vagy hogy Wingman-ként melléd soroljon és kövessen. Kell még nekik az alap navigációs szoftver, mert nélküle fennakadnak az első szembejövő aszterodán és azon túl, hogy dokkoljon be egy általad megadott állomásra, semmiféle manőverezési parancsot (repülj egy meagadott szektorba és hasonlók) nem tudsz nekik adni.
Pilóta ugyan van bennük, mert nem üresen röpködnek, de mindent neked kell megmondani, mit tegyenek. A már említett PiloteAIII a tökéletes flottavezérlő. Ezzel egy adott szint elérése után "önállóan" is képesek harcolni, nem csak az alapvető, általad, kézzel megadott feladatot hajtják végre, hanem keresnek maguknak ellenfelet, tisztán tartanak kijelölt szektorokat, stb...
Ha flottákat akarsz harcba vinni, kötelező...
Egyébként meg egyszerű a dolog, Megveszed a hajót, megnézed, milyen felszerelése van, és azt, hogy milyen parancsokat tudsz neki adni. Veszel bele valami szoftvert és megnézed, mi változott a parancs listában...
-
Pilote scripte és Saga intézte -
AzzPiloteIAIII a script neve amivel pilótát ültethetsz a gépekbe. Néhány oldallal hátrébb részletesen kielemezte (azt hiszem SaGa, ha mégsem ő bocsánat) és leírta a működését, illetve linket dobott mellé!
De valóban alapból nincs hozzájuk pilóta. -
seso #17840 Maniac 78 thx a segéjletet!
...De +int kérdésem lenne! :) /bizta idegesitek már valakit!/ :)
Ha harci jellegű csónakot veszek nem ad pilótát hozzá, ezek szerint ahhoz nem is kell? csak a fight cmd mk1-2 és kész? vagy ha kell hogy szerezzek? van ilyen parancs, hogy hire/dismiss pilot, de még nempróbáltam mire is jó pontosan. -
Úgy sem jött össze, ha végeznek a vadászokkal akkor meg valami vírus miatt eltűnik a Station, de a Krait marad. Mind1 már letettem róla.
Visszamentem Xenon szektorokba turkálni.
-
Ez a Leviathanos küldinél tuti így van, lehet ennél is (ezt még nem próbáltam) -
Lehet, hogy amig az elpusztitandó hajók a szektorban vannak, nem sikerül a küldi. -
Holnap estére elkészül az XTM menü, ott fog szerepelni az írásod. 90%-ban készen vagyok az átszerkesztéssel, de Kisviku rengeteget írt a témában :D -
Feladom!
Minden hajót megszereztem, a Krait is egészben maradt, de az Orca után elment a többi Split vadász én pedig nem mehetek utánuk, mert akkor a küldinek vége. Gyakorlatilag a M7-eseim ott bénáznak körülöttük az egyetlen M3+ pedig amiben csücsülök. Nincs hajóm kilőni őket!
Esetleg a foglalt hajókat el kéne onnan zavarni és akkor mindenki happy lesz?! -
Most először áldom az AI-t. A Krait fogócskázik egy Harrierrel jó messze a csetepatétól. A 3-as Dragon már a birtokomban van a másikat éppen foglalom, a Tiger pedig az egyik hajómat üldözi a szektorban....
Szóval elvagyunk.
-
1: Mivel a tiéd nem kell érte fizetni Adjust station parameters parancs alatt, cserélhetsz árut vele.
2: Construction Kit-et tudsz vásárolni hajógyárakban (kb 250 000 Cr) azzal össze tudod őket kapcsolni és ezáltal megspórolsz magadnak egy rakat hajót, meg időt. Csak arra ügyelj, hogy elég közel legyenek egymáshoz. Az állomás már automatikusan beállítja, hogy melyik az alapanyag, köztes és végtermék! -
seso #17832 Köszi szépen a helpeket, főleg "SaGa" -nak.
Nem is tudom station managger nélkü hogy jöhetett volna ez össze!
Felemerült (1enlőre) 2 másik kérdés.
1. dokkoltam a saját "solar power plant" -embe, viszont hogy lehet tölle cuccot venni saját részre?!? nemtalálok se trade se freight change opciót.
2. ha nagyobb gyár komplexumokat állitok fel teszem azt silicon,ore mine,solar power plant... medium shield production facility 1 naprendszerbe és ugyan igy ellátom őket hajókkal station managger...stb 1mást kifogják szolgálni, vagy azt valahogy máshogy kell +oldani?
Válaszokat elörre is köszi.
-
Bakker, én meg mit szívtam, ezekszerint nagyobb haderőt kell mozgósítanom...
Amúgy nem olyan rossz az a Krait, de nem elfelejtendő, hogy csak M6. Viszont rámegy a BHEPT, amitől egyedülinek számít ebben a kategóriában. -
Csak megcsináltam, ment mint a karikacsapás. De el is veszítettem a Krait-t egy Chimera lőtte ki, gondolom akkor annyit is ért!
De legalább ott a Tiger és a két Dragon, lehet cappolni!