20430

F.A.Q

WAREZ-RULEZ ügyeket privátban intézzétek! Frissített FAQ!
  • maniac78
    Milyen Mk2-es nem ment?

Felejtsd el a Kha'ak szektorokat. Valhallával meg pláne.
  • Dorgal
    Egy Valhallával le lehet nyomni egy khak szektort?Mert egy Ashgarddal nem sikerült,elég macerás az irányítása.Az Mk 2-es azért nem ment,mert nem állítottam be az interfacés-ben.A merc guildben a xenonok kértek segítséget az argonok ellen,erre azért figyelhettek volna.
  • maniac78
    Az idő előrehaladtával gyarapodik a Xenon haderő? Mert képtelenség egymásra ugrasztani őket a Starburst-el. 2-3 capital hajó leledzik csak egyes szektorokban.
  • RJoco
    Ez beállítás kérdése.
    A hajó parancsainál meg lehet adni, hogy kik az ellenségek is kik nem.
  • Freddy TNT
    Hello mindenki !

Még mindig azzal az anomáliával kűzdök hogy az eredetileg a szektor védelmére kirendelt hajók nem csak a xenonoknak meg kalózoknak esnek neki hanem mindennek.

Egyik alkalommal épp átpattantam az egyik ilyen rakoncátlan hajómba hogy mentsem a repumat és azt láttam hogy tiszta piros az egész térkép. Mindneki ellenség.
    Visszaszáltam a másik ladikba ott meg nem voltak pirosak. Ezek szerint egyes hajóim hadban állnak ? De miért és hogy lehetne ezt javítani ?
  • RJoco
    Nem ezek a gondok, hanem az időpont. Lőj ki néhány más Xenon-t máshol és akkor talán jó lesz.
    Nálam is csinálta, de volt, hogy nem, igaz akkor volt egy J is a szektorban.
    Mindezt úgy, hogy 1 mentett állásból töltöttem be 3-szor és csak a 2.nál nem csinálta az említett ok miatt.
  • maniac78
    Na vazz. A 7 és az XP is kifagy Xenon capital ship robbanásakor.
    Valakinek valami tipp?
    Ezeket használom
    -BBS extras
    -Debris Repair/utilization
    -Unlimited salvage insurance
    -Mercenary Guild
    -Move to coordinates
    -System override software Mk2
    -Nvidium mines
  • RJoco
    Nincs, de vanillához van külön is. Mégpedig a Titkok nevű fájlban.
  • Phoenix lord
    Wehheheh a Kao-mistaken mellett lévö khaakot nem okoznak több gondot...
    kiírtottam az egész bagánst :P
  • Romeo One
    Ez a hagyományos tiltás mentén épül fel.
    Spaceweed - fű, space fuel - alkohol, rabszolgák, és más hajókat manipuláló szoftver.
  • Romeo One
    Ok. Arról van lista, hogy melyik XTM-es, és melyik vanilla kincs?
  • Romeo One
    Nem olyan bonyolult. Kb 3-4 fajta tiltott áru van.
    Spaceweed, Space Fuel, Slaves, System Override Software.
  • RJoco
    Vannak, de ott sokkal kevesebb.
    Főként az értékesebb dolgokról van lista (CIG, Credit, pajzs, egyéb fegyver)
    Asszem a CIG-ekből nem rakta bele többet.
  • Romeo One
    A sima vanillában is vannak konténerek? A hajókat megtaláltam és begyűjtöttem, de konténert nem nagyon leltem, pedig az értékes áru miatt több szektort is átnéztem a listáról, a megadott pozíciókat, és semmi.
  • SaGa
    Mellé van írva a listában... (illegal)
  • Romeo One
    Meneleus Frontier és környéke BoGas és Teladianium miatt jó kereskedőzóna. Nekem sokáig mozgott ott hajóm.
  • Romeo One
    Ha ő azt mondta, akkor volt nálad illegális áru. Ez nem is lehet vitás. Ezt a "freight"-ben könnyű megtalálni, mert a tiltott áruk neve után van egy "(illegal)" felirat. Lehet, hogy nem vásároltál, de felvehetted kalózok lelövése után is az űrből. Illetve, ha van System Override Software-ed, akkor tudd, ez is illegális.
  • Grusalak
    Köszönöm, így akkor dobogós a reunion és az xtm párosítás :-)
  • NONPLUSZULTRA
    Nagyon egyszerű: próbáld ki mindkettőt.
    A Reu nehezebb és izgalmasabb, a TC könnyebb és (kicsit) szebb.

Érdemes egyébként megfigyelni a két játék fórumát itt az Sg-n, a TC pl nagyon behalt.
    Személyes véleményem, hogy a TC eléggé öngól lett az Ego számára. Pl mindenki várja az XTC kieget, de az sem lesz tuti befutó mert teljesen más világba helyezi a játékot. Vagy be fog jönni, vagy nem. A kilátások nem túl jók sajna, ezért népszerűbb perpillanat a Reu+XTM.

Továbbra is kitartok azon kívánságom mellett, hogy Reu+XTM-et játszhassak de a TC-s új hajókat és állomásokat is beleraknám. Számomra akkor lenne kerek a történet.
    Ötletek ezügyben?
  • RJoco
    Tudtommal 2 játék 1 csomagban.
    Arra készűlj fel, hogy akármelyiket is kezded el játszani valsz a másikra nagyon nehezen fogsz áttérni. Én Reu-val kezdtem és épp ezért a TC irányítása nagyon nem jön be, külön meg kell tanulnom.
  • RJoco
    Hát az Asgard-od ennyivel talán sosem fog menni, mert a BBS tuning a hajó gyári ára alapján számolja ki a tuning árát. Egy szállítót vagy M3-ig még érdemes tuningolni, esetleg M6 is, de a Hyperion-t már én nem húztam, ahhoz az drága volt.
  • RJoco
    Kiírja, hogy illegal és valószínű a hajó is pirosra vált és neked esik.
    Asgard-ot pl Moon szektorban találsz.
  • Grusalak
    Értem, köszi!
    TC kieg alatt a TC2.0-t értettem de már rájöttem, hogy az kijött és az Mac-re volt értendő. Nem olvastam el régen elég alaposan a cikket csak a fejlécet...

Eddig abban a hitben éltem, hogy volt a Reunion és ahhoz csináltak mások XTM-et, majd kiadták a TC-t, ami a XTM-ből szerzett és egyéb bővítésekkel megtoldott Reunion igazából. Azaz a küldetések alapján a történet is ugyanott kezdődik.
    Viszont akkor mennyiben több a Gold, mint a TC??? Vagy a Reunion és a TCnek más a története, és a Golddal valami egyveleget kapok? Vagy szimplán két játékot egy csomagban???

• Vertigo1982
    Jah még egy ... Annyiszor emlegetve volt az Asgard.. Olyat merre lehet halászni ?
  • Vertigo1982
    Van az argonokkal és a splitekkel licensem, de honnan tudom hogy ha szkennelek akkor mi az illegális árú...?
  • SaGa
    A TC-nek pont úgy nem lesz kiegészítője, ahogy a Reunionnak sem volt. Mármint gyári. A különböző verziók hoztak különböző pluszokat (pl Bala Gee missions), de nem önálló kiegek, "csak" patchek, amelyekben "befejezték" a játék küldetéseit. Az XTM Ru kieg, de nem az Egosoft, hanem egy külön modder csapat csinálta. Egy részük besegített a TC fejelsztésébe, más részük pedig készíti az XTC-t, ami a TC-hez való XTM és talán karácsonyra lesz belőle valami korai verzió.
    A Ru XTM is kb a 7-8. verzió után lett "végleges", így én várnék még legalább egy évet az XTC használatával...
  • SaGa
    Ez igaz, de a licence alapvetően arra való, hogy scannelhesd az adott faj szektoraiban a hajókat és ha tiltott árujuk van, azt kidobasd velük, vagy levadászhasd őket némi pénzért és reputációért. Licence nélkül a scannelés illegális...
  • Dorgal
    Köszi Maniac!
    Észre is vettem,hogy egy csontváz Asgardot kaptam javítás után,de innen szép ez a játék.Hatalmasak a tuningok,amiket a BBS-en lehet venni,a 4000-es Mercurym már 232-vel repeszt.Közben nyomom a guildes küldiket is,WoW hanyagolva!
  • Grusalak
    Sziasztok!
    Nekem az lenne a kérdésem, hogy mivel érdemesebb játszani? (Azt olvastam, hogy a Reunion+XTM-et a többség többre tartja, mint a TC-t.)
    Vszont láttam, hogy van GoldEdition is. Ezzel mi a helyzet? Egyedül azt tom, hogy a TC alap van benne és majd év elejével jön a TCnek valami kiegészítője. Illetve az XTM ehhez is működik, vagy ehhez még nincs?
    Köszi!
  • maniac78
  • RJoco
    Hát nemtom, hogy mindenkinek-é...
  • maniac78
    Ez egyértelmű. :D
  • RJoco
    Csak akkor kapsz lóvét, ha te lövöd le, ha egy másik hajód lövi, akkor reput növelsz, vagyont nem.
  • RJoco
    A hiba az Ön készülékében van!
    Most szedtem le és tökéletesen be tudom tölteni belőle a fájlt.
    Amúgy csak annyit takar, hogy a játékban vannak előre kihelyezett konténerek, mint pl a CIG-esek. Az XTM-ben rengeteg van - fegyver, pajzs, szoftver, nyersanyag, stb. - én ezeket gyűjtöttem össze és raktam táblázatba, így bármi kell és nincs rá zséd, esetlegesen össze tudod szedni. Persze van amihez egy Asgard kell, mert annyi van egy helyen és nagy rakteret foglal.
  • maniac78
    Vertigo1982
    A license tulajdonában minden lelőtt ellenség után lóvét kapsz az adott fajtól, az adott faj rendszeren belül.

Dorgal
    Nem csak HCF-en működik az MK2-es, bármelyik hajó megteszi.
    Feljavítás után csak magát a hajót kapod. Se pajzs, se tuningok, se egyéb ketyere.
  • Vertigo1982
    A Toucan -t és az iguana-t ráállítottam Kingdom end és queen space közti útvonalra... nem nagy fogás (csak energy cel) de szép lassan megy a repu felfelé és az alapvető szükségletekhez megtermelik a creditet. Egy merkury power circle és argon prime közt mozog (szilicium) Egy pedig a paranid szektorban soya beam mel kereskedik... Jelenleg ez a legjobb talált útvonal, és 3 fajnál növeli a reput is...

A license -k túlajdonképpen mire valók ?... Ja és vajon miért akart kilőnni egy boron police? Közölte hogy dobjam ki az illegális árut ami nálam van... :S Nem volt nálam semmi (busterrel mentem)... Talán dobtam volna ki az ágyút (mass driver)...
  • Dorgal
    Akkor,ha jól látom,az Mk2-es csak a HCF-en működik.
    Nyertem egy Buzzardot a lottón!Ha feljavítom az Asgardot,fullos hajót kapok,vagy a felszerelést még meg kell venni?
  • Romeo One
    Helyesen:
    "A vásárlás ugyanígy működik..."
  • Romeo One
    AVE Vertigo! A Te órád is így jár??? Szerintem ez valami tér-idő törés lehet a rengeteg ugrókapu működése miatt!
  • Romeo One
    Ja, a heurisztika működéséről: Soyery Menelaus Frontierben.
    Soyfarm Menelaus Frontierben, ÉS Rolk's Driftben. Ár ugyanannyi.
    Hová indul az a nyomorult beszerzőhajó Soya Bean-ért?
    ROLK'S DRIFTBE! Mert az ár ugyannyi, de a sorban hamarabbi pozíción van, mint Menelaus, ezért a képlet előnyben részesíti...
    Szóval a hajó elindul 2 rendszerrel arrébb, hogy a végén elhozzon 40 db SB-t, bár a saját rendszerében lévő farmról elhozhatott volna 3-4000 db-ot is. A kereskedelemben még van egy-két ilyen anomália, amikhez ezért kell némi trükk, hogy kiküszöböld. Ezt is megoldottam, hogy mindenki a saját rendszeréből vásároljon.