20430

F.A.Q

WAREZ-RULEZ ügyeket privátban intézzétek! Frissített FAQ!
  • Phoenix lord
    Jujj most nagy fába vágtam a fejszémet (vagy kyon-omat)
    ehatároztam hogy kipucolom és orellusokkal összekötöm a khaakok rendszereit ennek köszönhetően gyakorlatilag kiírtom a khaakokat...(amiket elméletileg nem lehet)
    aztán jöhetnek a xenonok utánna a pirátok...
    (a bail signal extensönt letöröltem most mert már egy egész xenon rendszernyi hajót löttem magamnak... és ez így nem jó....
    ja és végül egy kérdés:
    láttam egy ojan scriptet amivel lehet venni assault troopokat és lehet velük állomást foglalni

ez jó csak a letöltési helyről nem tudom leszedni xai corp valaki látta vagy használta már ezt a scriptet?
  • SaGa
    A játék lényegét is érinti. Nem az, hogy most fizikailag hogy sikerül lepakolni a gyárakat, hanem az, hogy jól raktad-e össze a komplexet gyártósorként. Nem lesz valamiből hiány, vagy túltermelés. Ronda, ha villog a komplex a listában...

Amúgy a fizikai lerakás is lényeges. Több gyárammal volt az a gond, hogy nagy a nagy hajók összetörték magukat a szomszédos aszteroidán vagy gyáron, dokkolás közben, mert rosszul raktam le a hub-ot vagy a gyárat...
  • Romeo One

Ok, de azért egy technikai dolog más, mint egy játék lényegét érintő....
  • SaGa
    Amúgy meg: Az X3-ban ez "A" játék. Kisérletezel, ha nem jön össze, másképp próbálod...
  • SaGa
    1: Az összekötött gyárak a komplex. Simán adhatsz hozzá újakat.

2: Emlékeim szerint az első két gyár összekötéséhez kettő kell, mert egyet elhasznál a hub-hoz, de lehet, hogy tévedek. Az biztos, hogy minden utólag hozzáadotthoz kell egy.

3: ha van a komplexben olyan, ami felhasználja a másik termékét, akkor szép egyenletesen kapja amennyi kell. A komplexen belül nem tudod megszabni, hogy az egyik soyerynek ennyi, a másiknak annyi. Van az egész komplexnek egy raktára, oda kerülnek a termékek és onnan is szedik kifele azt, amit kell. Ha felesleged van, akkor el tudod adni, illetve ha kelendő a köztes termék és jó alacsony árat adsz meg, lehet, hgoy hamarabb elhordják, mint felhasználnád. A köztes trmékek kereskedelmét meg tudod akadályozni, de nem egyenként, hanem vagy eladhatja a komplex ezeket (bármelyiket) vagy nem. Az árakkal lehet hangolni, hogy mit ne. Vagy azt mondod, hogy nem eladó, de ráállítasz pár hajót, amik elhordják az általad meghatározott feltételek szerint.
  • Romeo One
    Kapisgálom, de azért még mennék a részletekbe, ha nem zavar. (Játékkal tölteném az időt, nem a félresikerült kísérletek miatti visszatöltésekkel.)
    1, Lerakom a gyárakat, és összekötöm őket. OK. Ezexerint ha régebben raktam le gyárakat, és működnek jó ideje, akkor is összeköthetem őket utólag? (nyilván egyéb paraméterek fennállása mellett, 5km, illetve legyen érteleme)
    2, "Azaz: veszel 3 gyárat, meg 3 konstrukciós kitet." 3 gyárhoz nem 2 kell? A két alapanyagot is össze kell kötni?
    3, Mi van nem sorbanlévő gyártásnál? Pl: 1 SPP, 3 Soyfarm, 2 Soyery?
    Itt ugye az SPP 5 gyárnak szállít, és a többiek is keresztbe-kasul.
  • maniac78
    Ez már a második újratelepítése, hiba nélkül. Új játékként néztem bele mindig, tehát az sem mondható, hogy a mentésem volt a ludas.

Így már világos a roncs sorsa.
  • RJoco
    A Xenon roncs a sztorihoz van és tudtommal nem megépíthető.

A Castrum jó kérdés, esetleg valami telepítési hiba?
    Próbáltad már újrarakni? Az lehet megoldja.
  • maniac78
    Másfél hét alatt eljutottam odáig, hogy foglaltam 4 Q-t és van egy Hawk és egy HCF.

De sokára jutog még el a 9 Valhalláig.

Valaki nem tudja a választ, hogy nálam miért nincs Castrum és Xenon roncs a 101-es szektorban?
  • Phoenix lord
    2300?
    sztem az jó leszz kb 4500-nak-is én is beterveztem egy mantis foglalását
    de ahhoz kell egy pár katona....
  • maniac78
    Amit én mondok azzal autamatice összeszedi a cuccost, csak 5 km-en belül kell lenned. Más szóval pl: kilövöd a J-t az eldobál vagy 10 féle fegyvert. Bemész megfelelő rakterű hajóval és nem egyessével szedegeti, hanem betranszportálja a raktérbe.

RJoco
    Asszem 2300 katona védi, egyszer már próbáltam.
  • RJoco
    Hát a Sohnen-em eltűnt, így fogtam inkább egy Q-t.
  • RJoco
    Egy állomáshoz nem tudsz kitet rakni, annak nincs értelme, mivel az állomásnak vannak kampói.

A komplexépítés menete:
    1. Lerakod a gyárakat kb. 5 km távólságra egymástól.
    2. Összekötöd az első 2 állomást - először az egyiket jelölöd ki, majd a másikat, amivel össze akarod kötni. Majd lerakod a HUB-ot, ami elvileg bármilyen messze lehet az összekötött gyárraktól.
    3. A következő összekötésnél kiválasztod a komplexed, majd a következő listán a lehetséges gyárakat, amiket össze tudsz kötni. Ezt minden kitnél el kell játszani. Az első mindig a komplex.
    A gép mindig úgy alakítja a csöveket, hogy az neki jó legyen és egyik gyárból másikba mehet cső, nem kell közvetlenül a HUB-ra csatlakoznia, nem csillagpontos rendszerben dolgozik.
    Ha valamelyik anyagod nyersanyagja egy másiknak, akkor autómatikusan átküldi oda a cuccot. A gyárak beindulásához kell némi idő.
    Ha önfenntartó komplexed van, akkor EC-vel érdemes feltölteni.
  • SaGa
    Egy állomást egy másikkal, a következőt meg ezekkel lehet összekötni. Bármit bármivel, csak legyen értelme. Azaz, az egyik legyen egy másiknak alapanyag termelője, különben értelmetlen az egész.
    A HUB az első elem, amit létrehoz a komplex építésekor a program.
    Azaz: veszel 3 gyárat, meg 3 konstrukciós kitet. Leteszed az első gyárat. Leteszed az első konstrukciós kitet. Megkérdi, hogy hova kösse. Mivel egy gyárad van a szektorban, ahhoz. Megkérdi, hogy hova tegye a Hub-ot. Megmutatod. Leteszed a következő gyárat, majd összekötöd az előzővel. A hub lesz az a pont, ahova be tudnak dokkolni a hajók.
    Létezik script is, az a nagyon nay gyárak (XXL fabs) és a nagy, sok kampóval ellátott hub-okat teszi a játékba.
  • Romeo One
    Végigolvasva több helyen megfordul, csak a legtöbben nem említik, hogy egy adott dolog vanilla/XTM/script miatt működik.
    Úgyhogy inkább megkérdem.
    Az állomásokat összekötni csak úgy lehet, hogy egy állomást egy másikkal?
    Egy állomásba mehet több construction kit, de egy állomásból mehet több is különbözőekbe? (pl Solar PP több gyárat lát el). És a Constuction HUB az script?
  • RJoco
    Akkor vajon mennyi katona kellhet a Sohnen M0-hoz, amit készülök elfoglalni?!
  • Freddy TNT
    BBS-en olykor figyelmeztetik a kereskedőket hogy kerüljön el xy nevű szektort mert egy ismeretlen M6-os járőrözik ott.
    Egy Otas HCF-el és egy Otas Custodiannal na meg kb 4000 marine-al elfoglalható kb 1 óra alatt.

Meglehetősen nehéz és időigényes de 430 milliót ér.... kicsit jobb mint egy Q.
  • Freddy TNT
    Azt hittem abból is csak egy ugrik ki
    Szerintem van collect ware in the sector parancs. Vagy valami ilyesmi.
  • maniac78
    Nahh végre meg tudtam venni a HCF-et. Megyek a Q-k ért.
  • maniac78
    Hát még szép, hogy maradok a foglalásnál. Igazán nem értem minek ilyen script. Akkor egy J-ből kiugrál 1784 astronaut?

Az összeszedésre létezik script. Warecollector a neve.
  • Freddy TNT
    Most hogy mondod elég kézenfekvő az improved xenon után....
    Érdekes. Megvan de nincs a menüben. Talán valami bug.
  • RJoco
    Osztom véleményed, a foglalás sokkal izgalmasabb.
  • Phoenix lord
    igen akkor a reavenekből is kiugranak..
  • Phoenix lord
    Improved khaak script....

(csak nehogy meglepődj :))
  • Freddy TNT
    Nekem nincs bekapcsolva és nem dobál szart se. Olykor egy-két rakéta de ezzel ennyi. A patchelés elött volt mikor negyed órán át kukáztam egy K robbanást követően.
  • Freddy TNT
    Requirements: Cycrow's Salvage Claim Software - Available at Teladi Equipment Docks (required to claim big ships).

Ezek szerint úgy fest igen. Csak azt nem értem mi abban a játék ha mész a galaxisban és kiugráltatsz mindenkit a hajójából ? Semmi kihívás nincs benne. Ezzel szemben a hajófoglalásnál el kell látnod pl: a marine gyárakat hogy legyenek katonák és egy K-t vagy J-t sem egyszerű elfoglalni.

A kha'ak-ok szándékosan lapulnak ? Mert nálam a Xenonok sétálgatnak bizonyos szektorokban de a kha'ak-ok nem. Be kell mennem értük a szektoraikba. Nem lehet valahogy felpiszkálni őket is ?
  • Freddy TNT
    Hali !

Nem tudom már ki írta nekem,de jelentem az összes bázis visszaépül ! Igaz kell hozzá vagy 6-12 órányi játékidő

Eőször a trading station majd az EQ dokk és végül a shipyard is. Tegnap szúrta ki szó szerint a szememet.
    Vagy a közelben lévő mamoth vagy csak úgy simán nem tudom,de épp repesztettem az arrow-al mikor az AI leb@szott elém egy EQ dokkot. Hát kicsit lekapartam a festését...
  • maniac78
    Azzal kiugrálnak Reaverekből is?
  • Phoenix lord
    Bail Signal Extension és system override software mk2
    ezt eggyütt használva próbáld ki jobban megéri mint a hcf-szerintem
    persze lehet mellette hcf-et is használni
  • maniac78
    Mondjuk megmaradna a roncs, és mentőcsapatot kéne átküldeni, hogy hozzák a menthető értékeket. Úgymint micro, porszívó, videó, plazma tévé, meg a műholdvevőt.

De most végre eldobált 6 GPPC-t egy J. Holnap ...... ööööööööö, vagyis ma gőzerővel rágyúrok az első HCF-re. Azután meg majd dől a lé.
  • NONPLUSZULTRA
    Hehe, igaz. Kíváncsi vagyok, te mit találnál ki.
  • maniac78
    Valóban úgy reálisabb. De nehogy már a 40-50 milliós fegyverzetből ne csurranjon már nekem is. Szóval a kettő között kellett volna valamit kitalálni.
  • NONPLUSZULTRA
    Azt én is mindig bekapcsolom, mert úgy sokkal reálisabb számomra a játék.
    Igenis féljél egy M3-asban ,amikor felrobban melletted egy M2-es.
  • Romeo One
    Harc közben véletlenül eltalálhatott valakit. AI nem kér bocsánatot, úgyhogy szépen elkezdték egymást egyelni. A végén már mindenkit lőtt a saját hajód. Ha megnézed a listáját, akkor ott egészen más friend/foe beállítások lesznek. Ugyanis van egy globális, mindenkire érvényes beállításod, meg egy egyedi, amit hajónként változtathatsz. Ha a hajódnak nincs sajátja, a globált veszi alapul. Aztán ha összekakaskodik valakivel, akkor majd lesz neki egyedi...
  • maniac78
    Idiotski. Be volt kapcsolva a robbanáskori sebződés, ergó minden elvitt a lökéshullám.
  • maniac78
    Előző játékomban voltak dögivel. Itt meg, plussz a Castrum sem szerepel.
    Ráadásul, amikor felrobban a J, vagy K csak rakétákat dobál el. Már vagy 20 alkalommal szop...tt meg így.

Tudja valaki, hogy milyen változást hozott a 0.75 patch?
  • RJoco
    Valhalla erősebb mint M2...
  • RJoco
    Nem nagyon lesz több, viszont állomásra lehet ugrasztani :)
  • Phoenix lord
    valhallával ne nikább valami m2-essel azzal még van esélyed...
  • Phoenix lord
    Felejtse el ? miért én már egy rendszerüket elfoglaltam....