20430
-
Ninju #509 Nincs benne 2 mag. Csak úgy tesz mintha két mag lenne.
:) -
Ninju #508 Off:
A HT a Hyper Threading rövidítése. Lényegében annyit jelent, hogy a proci virtuálisan egyszerre két szálon futtatja az utasításokat. 5-10%-os sebességnövekedést lehet vele elérni. -
nekem ht-s van, és az everest meg aida is két procit lát sőt 2 vidokártyát. nemtom mennyit számit :) -
goyo2 #506 Jól mondod a Dual Channel amire gondoltál. A HT-s procikban két mag van, és ha az operenciás rencer (és asszem az alkalmazásnak is kell) támogatja akkor sok dolgot tud párhuzamosan csinálni a prockó. Azt nemtom, hogy ez játéknál gyorsít-e valamit. Tudja valaki?
-
hmmm akkor keverek valamit. akkor az a dual channel cucc okés. mondtam hogy nem vágom annyira sry :) mindegy, a lényeg szerintem az hogy ha nem két egyforma van (szerintem méretben is annak kell lennie de cáfoljatok meg) akkor lassitják egymást a memoriák. akkor a HT micsoda is ??? -
Uff! Pedig jó darab volt 2 éve... 
-
szerintem a méretbeli különbség is visszafogja a gépet de erre nem mernék megesküdni mert annyira nem vágom. de a véleményem szerint egy kissebb az visszafogja. majd valaki aki jobban ért hozzá felhomályosit minket
nekem pedig sehogyan sem megy mert nem vagyok hajlando ezért gépet buzerálni meg szétszedni. ha lesz crack az első amit ide be fogok irni hogy hány fps-el megy. kiváncsi leszek...
-
Nem akarlak kiábrándítani, de:
Figyelj, a probléma az, hogy jelen pillanatban a videó kártyád az egyik leggyengébb amit a piacon kapni lehet, olyanyira, hogy pl. még ebben a táblázatban se szerepel, ami azt jelenti, hogy, ha kb. 1 FPS azaz egy darab van akkor már örülj neki és ha kiizzad magából kettőt akkor szerintem gyári hibás szériád van
-
goyo2 #501 Lehet hogy kicsit lemaradtam, de mi köze a HT-nek a ramokhoz? -
A ramok természetesen a lentebb említett problémák miatt tök egyformák mind gyártó és mind órajel (400Mhz) szempontjából így Én arra gondoltam, hogy csak hozzácsapok szintén hasonló feltételeknek megfelelő ramot.
Most nézem milyen cofigod van...neked mennyivel fut a game? Hány FPS-sel? -
vágom igy már más. akkor csak a 256-ot dobd ki a fenébe és vegyél mégegy ugyanolyan 512-t. procid meg ha támogatja a Hyper Threading-et akkor be kell kapcsolni bios-ban, de lehet hogy már alapbol be van de mivel nem egyformák a ram-ok igy nem használja. ha két egyforma ram és HT van akkor látványos a különbség. ha benthagyod a 256-ot akkor az megint csak visszafogja a másik kettöt ergo meg kell szabadulni tőle. hasonlo problémával anno én is küzdöttem. -
SRY ezt a memória egyveleg dolgot nem nagyon értem, de az is lehet, h Te értettél valamit félre, mert jelenleg a 768 az 1 512+256-ból adódik össze (számomra értelem szerűen)
. Szal mit dobjak ki belőle?
-
hát szerintem ha 768-hoz veszel még egy 512-t akkor csodálatos memoria egyveleg lesz a gépben :) nemtom segitene-e egyáltalán. inkább a helyedben kidobnám a francba a 768-at és vennék 2x512-t és ha procid támogatja a HT-t akkor sokkal jobban jössz ki. de ez csak az én véleményem. egyéb hozzá nem értő rajtam kivül? ki mit ajánl neki? :D -
goyo2 #496 Nincs valakinek egy torrent jelszója? priviben? -
Végül is a 10 fpssel már játszahtó lenne valamennyire, de hát a célkereszt nélkűl...Ezeket a kijelöléseket a HUD-ban nem lehet kikapcsolni, h csak a célkereszt maradjon? -
Ti milyen gépkonfiggal nyomjátok és mennyi az fps-etek? Nekem P4 [email protected] Mhz és 768/400Mhz DDR, FX5600 vidkari ami kemény 3-4 fps-t produkál. Jah és a legíújjabb 81.85-ös ncidia driver van fent. Ha menüben bóklászok akkor stabil 3 fps, menet közben 4-5 néha 8 fps, seta-val 3 fps, ha kikapcsolom a HUD-ot ( shift+H ) akkor 14-17 fps...
Lényeg amire kiváncsi vok, h ha veszek bele még 1 512-es ramot mire számíthatok...mert ez így katasztrófa -
kisviku #493 Jó, persze mondjuk ki lehetne egészíteni a játékot azzal, hogy ADÓZUNK.
De ez egy rendkívül rossz húzás lenne, és komplikálná a dolgot.
Így marad a szabvány kereskedelmi modell, ami vagy tetszik vagy nem.
Nem nagyon lehet lemodellezni a valós élet kereskedelmét. -
MorGanN #492 Hát ha nem is ilyen mértékben, de az X3-ra is jellemző ilyesmi.
Ha valamiből hiány van, akkor jó profitot lehet termelni, és ezt tudják az AI kereskedők is, és a player is. Ha viszont ezt kihasználva, túltermelés vagy túlkinálat lesz az adott termékből, akkor értelem szerűen leesik az ára, profitnak fuccs... Szóval szerintem azért nem olyan kiszámitható dolog ez, hogy emiatt egysikúvá váljon az X3. (Természetesen sohasem lesz olyan összetett, mint egy MMO..., de talán nem is ez a célja) -
A szabalyok ott sem valtoznak. :P
Viszont nem gepies a jatekosok reakcioja. -
Hát csak arra hogy minden folyamatosan reagál többezer játékos folyamatos viselkedése folyamán.. míg egy single player játékban ha egyszer megtaláltad a szabályokat utánna minden kiszámítható:) -
MMO Persistent World.
Tehat az emberek egymast kozt kereskednek, es az egymashoz valo viszonyuk is nagyban fugg a masik karakter hozzad valo viszonyulasatol. (Sajnos fizetos de az ingyenes 14 napos kiprobalasi lehetoseget leirtam a #328-ban).
Hogy mire erted a "kicsit tobbet ad?" azt sajnos nem ertem. :P
-
Csak ott emberekkel is lehet kereskedni nem?:) meg kicsit többet ad:) Viszont sajna Pay2Play rendszerű:( -
Hat kiprobaltam es nem tetszett. :(
Talan majd ha, kijon valami turheto javitasu valtozat.
Addig marad az EVE online, mert az nyujtja azt amit a X3-nak kellene.
-
MorGanN #486 Nagyon köszönöm az info-t. Én a shift+e kombinációt akartam erőltetni, mert azzal szálltam ki is, gondoltam be is úgy lehet.
Hát szerintem én sem nagyon fogom akkor erőltetni most még a storyline-t.
Szerzek némi pénzt és veszek egy teherhajót, amivel összekaparok némi alaptőkét a birodalmam épitéséhez :) Aztán majd jöhet a storyline újra. Mégegyszer megaThX Mayan. -
Mayan #485 Ha kozel mesz a hajohoz (30 vagy 50m), akkor az I-re feljovo menuben lesz egy Aquire ship menupont. Utana mehetsz vissza a sajat hajdora, es mar adhatsz parancsokat ennek is.
En kb 3 kuldetessel vagyok elotted, de eddig nem adtak semmit. Abba is hagytam a sztorit, es nekialltam kalozokra vadaszni. Sokkal konnyebb mint az X2-ben, elso kiserletre elkaptam egy M3-ast, es egy az enyemnel joval gyorsabb M2-est, amit az M3 arabol fel is szereltem. :) Aztan ezzel elkaptam meg 2 hajot, mikor jott egy aramszunet. :( -
Basszus tényleg kell az SP2. Így már egyből elindult. -
MorGanN #483 Még egy apró kérdés.
Az első mission közben nem robbantottam fel az egyik ellent, hanem ki akartam próbálni, hogy el tudom e foglalni. Saját hajóból Eject, másik hajó megközelit, (tutorial irja is közben, hogy hogyan lehet gazdátlan hajót elfoglalni), ....és itt semmi. Nem tudok beszállni a másik hajóba sehogyan sem.
Kell ehhez valami spec cucc?? Vagy itt az elején ez még nincs engedélyezve?
Vagy csak szimplán béna vagyok?
(Egyébként addig-addig szenvedtem, mig nekirepültem a hajónak és kampec
)
-
MorGanN #482 Hali! Halad valaki előre a storyline-nal is? Vagy mindenki egyből a pénzt kergeti? Csak azért kérdem, mert hátha valaki tovább jutott már, mint én.
----S_P_O_I_L_E_R veszély!!!!!-----
Szóval patrol küldi megvan. Utána némi ugra-bugrával a kristály is visszaszerezve. Most valami egyéb csókát kell keresgélni, ehhez Freedom's Reach-be el, verseny végre (harmadjára) megnyer, irány Ore Belt, már majdnem odaér amikor gép kifagy :)))
---------
Szóval esetleg lehet számitani valami kis pénzügyi támogatásra a storyline folyamán, amiből már el lehet indulni az Argon Buster-em eladása nélkül?
Merthogy ez az 5000Cr, ami közben 2500-ra apadt, nem elég semmire.
Egy rozzant Mercury is elég lenne ehhez.
(Ja...normal-on kezdtem.) -
kisviku #481 No, éppen ma kaptam egy visszaigazolást,hogy már postára is adták "légi csomagként" az X3-at részemre.A várható érkezési idő 2-4 nap.
Mondhatom, ez elég bíztatónak hangzik, mivel az X2-re tavaly vagy másfél hónapot vártam.Látjátok milyen jó nekünk ez az EU? :)
Ja, és hogy egyáltalán kaptam egy visszaigazoló levelet, ez sem semmi! Előző rendelésemkor semmi ilyet nem kaptam, látszik, hogy sokat változott az Egosoft. -
Zombye #480 Úgy vettem észre, hogy lehet Profilokat beállítani. Szerintem én ehte újradefiniálom az egész cuccot oszt kísz.
-
A joyt Én sem preferálom, de egy kis beállítással elég jól el lehet boldogúlni egérrel is..
Ha a winfosban leveszed az egér érzékenységet ezzel lehet jobban célozni és Én beállítottam a megszokott WASD-t is, ahol a W és S szabályozza a tolóerőt és az A-D a rotate...a sréfet meg lasz.rom soha nem használtam. -
...háát igen sajna a megszokot hotkey-eket el lehet felejteni...Át lehet szálni a másik hajóba, de úgy vettem észre, h csak menün keresztűl miután bedokkóltál mind a 2 hajóval...
Monjuk ez a menüvadászat számomra is túl bonyolúltnak tűnik főleg ezzel a 3-4 FPS-sel -
Zombye #477 Kár, hogy nem lehet 800x600-ban játszani, nagyon picik nekem így a feliratok. Meg a menük is "beleolvadnak" a háttérbe.
Szerintem egy kicsit sikerült túllihegni a designt.
-
Zombye #476 Háát mindenhol azt írták, hogy kell.
1 kérdés.
Engem ez az új interfész nagyon megzavart, miért nem lehet a jólbevált menüket meg főleg forrógombokat alkalmazni?! Egy rendkívül egszerűnek tűnő dologgal szenvedek.
Vettem egy aktopuszt, felhúztam maxra a sebességét, és a busteremből át szeretnék szálni beléje. mindketten dokkolva vagyunk a Kindom Endi Rojál Boron Shipyardban. X2-ben ezt simán megoldottam. Itt ez a módszer nem műxik. Más: megpróbáltam átmenni, beléje, de semmire sem hajlndó Ejectelni. Bármit állítok be a controllnál, nem tudok kimászni a hajóból és átcsorogni az új aktopuszomba.
ISZONYÚ BOSSZANTÓ. (Transporter Device-ra most még nincs píz.)
-
Egy utolsó kérdés. Kell az SP2 hogy elinduljon a game? -
Thanatos #474 nemtom szvsz ennek már ugyis mind1 kategória :P najó nem de itt én nem sok értelmét látom személy szerint -
azé' jobb joy-jal -
Thanatos #472 nah ez pont az a tipikus ürszim amihez semmi szükség joyra :) -
ne vegyél FF-s joyt... Drága és pontatlan lesz tőle minden:) -
Zombye #470 Nincs JOyom, soha nem is volt, mert amikor még lehtett kapni rendes FFbackos JOyt, akkor nagyon drága volt, nem volt rá pénzem, most meg már nem látok sehol értelmes Yoysticket. Másrészt nekem ez az ellenfél piros is nagyon zavaró, mert nagyon sötétperoska, én meg nem vagyok túl sasszemí, így majdnem vakon lövöldözök. Jó lenne, ha át lehetne definiálni a szineket. ez nem olyan bonyolult.