20430
-
Hubert #2670 Alaptermék gyáraknál addig nincs profit amíg nincs valamennyire feltelve EC-vel. Ugye a gyár lassan termel, az elején kevés termék van, az EC-t teljes raktérrel veszi a szállító, tehát nem kell megijedni ha az elején a betett pénz fogy. Amikor full stock EC lesz, vagy ahhoz közel, akkor majd kevesebb EC-t vesz majd vagy ritkábban, a termelés folyamatossá válik, lesz eladás, lesz bevétel. -
Hubert #2669 Hmmm. Kezd nemszeretem lenni a dolog.
1. Mentés betöltéskor gyakran elszáll a játék. Sot, sikerült csillagkapun áthaladáskor is ezt produlálnia. Amíg csak az Argon szekttorokban járkáltam, nem volt ilyen gond.
2. Whi Family-ben bedokkoltam egy Split Equipment Dock-ba, végre van 25 MJ pajzs, de csak Split Family Friend-nek. :( Én meg alapból szégyentelen lény vagyok.
3. E legutóbbi dokk után elcseszodött a HUD-om, ami azt jelenti hogy a Menüablakok-gombok szellemképesek, azaz változás után megmarad egy halvány nyoma, s nagyon hamar bepiszkítja a képernyot. Eloször VGA driver-re gyanakodtam, meg hardverhibára, de elobbi mentések betöltésekor mind rendben van, csak ez az egy nem. :( -
-
Tényleg, most, hogy mondod, milyen jó is nekem! Ugyan nem tudom mi a jó benne, mert lenyírni konkrétan nem tudom őket, de még megsebezni se nagyon. De tényleg, milyen jó, hogy nekem kettő is ott flangál az orrom elött... 
Tényleg egy multi lenne ebből jó, gyere a flottáddal, és kezeld le légyszives a problémáimat. :D -
Ninju #2666 Igen.
1. Add bekerülési áron az EC-t és állítsd be a gyárba, hogy mások ne kereskedhessenek (?) vele. (He?)
Így elméletileg nem fogy a pénz az SPP-ből. (nem kell neki folyton pénzt adni).
2. Complex construction kit-tel kösd össze őket. -
GungHo #2665 Egy kis segítség kellene:
ha egy szektorban van egy BoFu és egy energia gyáram (külön), akkor milyen paranccsal mondhatom azt az egyik hajómnak, hogy hordja át az energiát a BoFu gyárba?
Meg kell adni neki, hogy creditért vegye meg a saját gyáramtól az energiát?
-
Jah! Azok a szemét négyszögek az előbb szétszaggattak!
-
Gryllus #2663 Hát igen, békés langyos kereskedek és ha van kedvem harcolok stílusú kezdésből szép csendben kezd az egész egy gettórepper világvégekáoszba átcsapni...
Na de... nemsokára beülök a centaurom (Firenze) műszerfala mögé, és szíjjelcsapok a gonosz piros négyszögek között. :) -
kisviku #2662 De jó neked! Van Khaak Destroyered normál szektorban?
Én csak egyet láttam eddig a Spliteknél.Nem sokáig fenyegetett...
10000 Cr jár egy Khaak Destroyer vagy Carrier elpusztításáért, de ami jobb, az a hatalmas rangnövekedés. -
kibékültem a terranokkal! végre nem zaklatják az UT-imet.
Úgy esett, hogy elhatároztam, elcsalom őket a déli kaputól, mert így nem tudtam különösebb katonai manővert végrehajtani. Ezért Jaguárommal ~600-al bezúztam Heretics Endbe, majd jól megszerzett lendületemet nem pazarolva tovább a földi kapu felé nyíl egyenesen. leggyorsabb hajóik mellett is úgy száguldottam el, hogy csak úgy porzott. Ahogy közeledtem a földi kapu felé, jöttek a rádióüzenetek, majd az is pirosra váltott, aki eddig kék volt a HUDon. Át a földi kapun, majd "a végtelenbe és tovább" :D. kb olyan 30km-re lehettem kint a térképről, mikor hírtelen mindannyian kékre váltottak, és soha többet ellenségeskedés :) -
Zombye #2660 Csóz difít
-
Megkell csinálni a Multiplayert hozzá, és összefogunk ellenük!
Egységben az Erő! Meg Yodában! Éljen a forradalooooooomm... !!!

-
Júúúúj, ez nagyon komoly! Tényleg mindenkinek ilyen kedves lett a játék? Nálam is el fog kezdődni a hanyatlás? Szeretem a világvége-hangulatot! 
Qrvajó, a barbárok elözönlik a civilizált népeket.
Most hogy így mondjátok... Getsu Fune-ban én nem igazán találtam mindenféle EQdockot. Ellenben Xenon konvojokat aprítottam arrafelé. Úgy tűnik, hogy elkéstem.
Split M5 Raider-t merrefelé lehet kapni? Érezni akarom a sebességet!
-
goyo2 #2657 Úgy érzem én is magam a játékban, mint a földiek a babylon 5-ben. Az árnyak jönnek , lezúznak mindent, ha meg nem jönnek akkor meg valami másik barom banda őrül meg, és az osztogatja a lézernyalábokat.
-
azért azt a pár megmaradt xenont (ugye két kha'ak destroyer nem sokat hagyna belőlük) lényegesen egyszerűbb lenne eltakarítani :)) -
goyo2 #2655 

-
A jövő: az X univerzum egyik fele Kha'ak, másik fele Xenon, néha összefutnak, és kibeszélik az a pár csóreszt a megmaradt unknown sectorból
-
Csaberből vederbe:D ha nem a khaakok akkor győztes Xenonok lőnek szét mindent:D egyre jobb:D -
Ez kész!!! :DDDDDDD -
Ha nincs M1,M2-d, akkor talán meg lehet próbálni felbérelt TL-eket csalogtani a szektorba, és ha jó szögbe kapják el a Kha'ak-okat, akkor esetleg tudnak valamit kezdeni velük.(Egyszer próbáltam egy Orcát átvinni egy Xenon szektorba, nekem nem működött ez a módszer :D) Vagy egy olyan M6-os, amire lehet rakni PPC-t (én csak a Xenon P-ről tudok, azt meg még nem sikerült fogni) Esetleg ha arra járna egy prtyázó Xenon flotta, akkor összeugrasztani őket...
Na jó, nem osztogatok több ilyen idétlen tanácsot :)) -
Gryllus #2650 Lehet pár nap múlva az egy Khaak Sector lesz.
Letesznek egy Khaak Trading Stationt, Khaak Space equipment dockot, és Khaak Trutymó Weapon Factorykat.
Bárkivel szívesen kereskednek, de először ingyenes lézersebészeti kezelésben részesítik. :)
Próbád mondani a destroyereknek, hogy "You have no sense! You looose Profffit!" Ez lehet bejön! :)
-
A bajom az velük, hogy a New Income-ba szereték telepíteni két gyárat és a hozzájuk való TS flottát. Kedvemre való lenne, ha a kalózok nem lőnék szét a TS-eimet, ezért rendeltem ide védelmet. Amúgy meg mindjárt megsiratom szegény, szerencsétlen, többszörösen hátrányos helyzetű kalózokat, akik eddig több fegyvertelen TS-emet is szétlőttek.
De probléma lényege az volt, és most is az, hogy a New Income-ban két Kha'ak Destroyer garázdálkodik... -
cselszövés, hogy az ösvényükre telepített mindenféle lézertornyokkal akarod szegény kis kalózokat elkapni :))
Téged minden kalóz támad? mert engem nem, álatlában békén hagynak, pedig ott vadászok rájuk ahol csak tudok... Lehet elég lenne őket békénhagyni, aztán ha valamelyik mégiscsak akaadékoskodik, beugrani a szektorba és elkapni a nyavalyást, szerintem a gyárak pajzsa jó ideig tartaná őket -
Ha cselszövésnek lehet tekinteni, hogy én le szeretnék rakni egy átkozott CF-et és SPP-t a New Income-ba, és próbálom megvédeni a TS-eimet, akkor cselszövés. De a játék mindent megtesz, hogy ezen próbálkozásom meghiusuljon. -
lammaer #2646 Köszi a tippeket centaurral kapcsolatban. Megnézem a módszereiteket... az MD alatt egyébként tornyok esetében a Missile Defensét értettem :)
Az igazán meglepő számomra, hogy a PAC-ok ilyen hatásosak a Centauron, úgy látszik ez nem FPS ahol a nagyobb fegyver a jobb :) -
a játék reagált alantas cselszövéseidre :)))) -
Andrew-nak igaza van, próbáld meg a másik verziót :) -
Nagyon boldog vagyok...
Boldogságom indoka egyfelől az, amit most lent említettetek, és én is hamar megtapasztaltam: a Teladi Shipyardoknál termelődnek a kalózok. Az Ianamus Zura-béli shipyardnál kb. 10 percenként jelenik meg egy-egy falkányi Falcon, Nova, Buzzard, stb. Ennek örömére idecsőditettem az összes megmaradt vadászomat, hogy majd a New Income keleti kapujánál szépen levadásszák az errefelé igyekvő kalózokat. A terv látszólag működni látszott, egy TS már a lasertowereket is hozta volna teljes körű biztosításért, mikor beugrott a két Kha'ak Destroyer. Megint. Újra betöltöttem az állást, de harmadszorra is megjelentek. Szóval a visszatöltés nem megoldás.
Most komolyan, miért ne legyek boldog egy ilyen helyzetben. Hülye kérdés, mi? -
szerintem az azért van, mert a cockpit callbackkel együt a minimalhud-ot is felraktad -
az én Centaurjaim: elől 8 BHEPT (hogy minél hamarabb lekapja mondjuk a TL-ek pajzsát, illetve így elég csak rövid ideig célon tartani) két oldalsó torony: AHEPT-protect ship és hátul egy BPAC-missile defense. Ahogy én harcolok: Inkább egy-egy pontos lövés (8 BHEPT így is kellően hatékony) mintsem folyamatos sorozatlövés. Kivárom a megfelelő pillanatot. A két oldalsó torony azért jó, mert nem kell pontosan célra tartsak, csak nagyjából az M5,M4 menetirányába kell fordulni, a torony majd finomhangol. ráadásul ha nem pontosan az ellenség felé fordulok, hanem arra amerre repülni akar, akkor így lépéselőnybe kerülhetek vele szemben.
Rendkívül hatékony tud lenni, volt már rá példa, hogy 3 minden hájjal megkent Hydrát szedtem le vele tisztességes harcban (jumpdrive és firestrom nélkül) -
Cockpit callback nálam működik rendesen 1.3 alatt. Bár nem ültem azóta sok hajóba. Egy észrevehető hibát láttam csak nála, ha fent van akkor a sector térképen nincsenek formái a különböző gyáraknak (nincs kis ikon) hanem minedgyik helyett egy kis karika van csak. Megszokható, nem annyira zavaró. És a pilótafülke nem csak azért jó, mert jól néz ki, hanem csomó hasznos dolgot is kijelez. Mennyi energiád van még, pajzs, hud, sebesség, rakéták stb. -
Sajnos az X3 rolling demo nem az igazi benchmarkolásra, mivel egy jó bencmark ismérve az, hogy ha 10x futtatod le a tesztek, akkor 10x fog minimális eltérésű eredményt adni. Az X3 demo ezzel szemben akár 1-2 fps eltéréseket is produkál egymás után lefuttatva, bármiféle módosítás nélkül. -
Gryllus #2638 Centaur: Tegnap este vettem egyet. Felfestettem rá hogy "Rovar -és Xenonirtás, kalózűzés, csak 500 credit!".
Több konfigurációt próbáltam ki, egyelőre xenonirtásra specializálódva. Nálam is úgy rajzanak a Xenonok, ahogy Andrew írta. Középen egy P, és M-N-L konvoj szépen libasorban.
Először ezzel próbálkoztam: Elülső fegyverekbe mint BHEPT, a többibe AHEPT, attack enemies üzemmódban.
Berepültem a rajba, rárepültem a P-re. Nem volt rossz érzés, ahogy a BHEPT össztűz 3 másodperc alatt űrszemetet csinált belőle, és még energiám is maradt.
Az L-eket simán, az M-eket már nehezebben, de le lehet szedni az első ágyúkkal. Az N-ek túl gyorsak, csak akkor szokott szemből sikerülni, ha olyan buták, hogy egyenesen rámrepülnek. Ezt néha meg is teszik, nyugodjanak békében processzoraik.
Viszont egy nagyobb L-M-N raj viszonylag gyorsan leszedi a pajzsom, többször kellett taktikai jumpdrive manőverekkel trükkölni. Amikor már látom ,hogy gond lesz, akkor elugrok ugyanabba a szektorba valamelyik kapuhoz, amelyik jónak tűnik.
A kis turretekbe viszont nem találtam jónak HEPT fegyvert. Lassú, és igazából ezek a turretek ilyen csatákban az N-M hajók ellen kellenek, amikre nem tudok ráfordulni a Centaurral. Kicseréltem először B-PAC-ra, aztán A-PAC-ra. Nekem ez volt a főnyeremény. Az A-PAC lövedékek sokkal gyorsabbak mint a HEPT-ek, valamivel gyorsabbak mint a B-PAC, és pont ez kellett, hogy elég nagy gyakorsággal eltalálják a mellettem cikázó gyors N-eket. 2-3 N-et viszonylag gyorsan ledarálnak. Egy 30%-ba lesebzett L-et is leszedett egy alkalommal az oldalsó PAC turretem (bár az még B-PAC volt), mire rá tudtam volna fordulni, hogy kivégezzem az első ágyúval, addigra megnyiffant.
Az utolsó finomhangolás az volt , hogy az első 8 HEPT helyett 5 BHEPT , 3 BPAC lett. Az L-ek ellen elég az 5 HEPT is, ha meg kisebb hajóra lövök, nagy pazarlás a HEPT, és jobban eltalálja az M-N hajókat a gyorsabb lövedék, és több energiám is marad.
Tegnap csak ezzel szórakoztam, nagyon tetszik a centaur. Ki fogom próbálni a turretekbe a PSG-t is, de tegnap nem volt már kedvem elmenni még azt is megvenni. Plusz minden jump után beszaggat egyszer a PSG miatt.
Más. Tuningolás. Megnéztem azt a tuningprogit amit belinkeltél Cifu, köszi.
Sajna az alaplapomhoz (MSI 945p neo-f) még nincs verziója.
Leszedtem az alaplapomhoz tartozó MSI gyári tuningprogramot. Ezzel a feszültségeket és a FSB frekót tudtam húzni. Nem tudom, ez a memória órajelet is húzza-e? Vagy a memóriát külön kell tuningolni?
Egyébként ezzel felhúztam a procit 3.0Ghz-ról 3.3-ra. és semmivel nem hozott többet az X3 benchmark, sőt 31 átlag helyett 29-et hozott. :) -
Az MD tényleg jóóó! :) És ha van elég lőszer nemcsinálja azt, mint a HEPT -ek, hogy egyszercsak kifogy... :)
Kisviku! (#2634)
Gyűjtöm ám amiket írsz! :))) A végén bőrkötésben kiadom! :D Annyit hozzáfűznék, hogy én úgyszoktam lerakni a gyáraimat, hogy odamegyek a hajómmal ahova le szeretném rakni a gyárat, és megjegyzem a koordinátákat (esténként már fölírom...
), és amikor kirakom a gyárat pici eltéréssel jó helyen lesz.
-
Uhhh! Dejó, akkor megvan a megoldás! :)) Köszönjüüüüük... 

Mondjuk nekem csak a PSG -vel volt gondom! Meg rájöttem, hogyha 6óra (függősééég... :) játék után újraindítom, akkor nemlassul be! :) Viszont a HUD -ról meg a négyzetekről alkotott véleményedet teljes mértékben osztom, az ezokból folytatott lázongást, idegeskedést, gyötrődést, teljes mellszélességgel támogatom!!! :))
-
lammaer #2635 HEPT-ek vannak rajta, a turreteken is és magamnak is raktam be előre, Iont is. Mégis, mire 4 csirke Falcon/Buzzard kategóriájú kalózzal elbánok, a fél pajzsom oda (asszem 3*125 Mj). Mambával örültek ha eltaláltak, itt meg pusztitanak.
A turreteket inkább MD-n hagynám, a rakéták nagyon brutálok és amúgy se pusztitják nagyon az ellent. MD módban is lőnek az ellenre ha éppen nincs rakéta. -
kisviku #2634 Nah, tegnap írtam egy szép hozzászólást az állomástelepítésről, plusz a komplexumok működéséről, de valami adsl karbantartás miatt nem mindig megy a net.Most bepótolom eme hiányosságot és berakom üzenetemet.
----------------------
Gondoltam írok egy picit a komplexumokról.Ezzel főleg az új játékosokat céloznám meg, de mindenki hasznára válhat.
Mik is a gyárkomplexumok?
Az X3 újítása, hogy több egymáshoz közeli gyárat a "Complex Construction Kit"-tel összeköthetünk.Az X előző részeiben ez nem volt, de nagyon ötletes dolog.Ezeken keresztül szállítják a gyárak egymást közt az anyagokat,alkatrészeket,élelmiszert,mindent.Egy bizonyos rang kell hozzá, hogy megvásárold, amúgy minden Shipyardon kapható.Ára kb.300-400 ezer Cr.
Az előző részekben a legnagyobb gond az volt, hogy rengeteg transzportot kellett alkalmazni egy gyárhoz, attól függően, hogy mit gyárt és mennyi féle anyag kell hozzá.Voltak kiegészítő Mod-ok, amikkel ezt orvosolták, de itt a legnagyobb előny, hogy nincs szükség már arra a sok transzportra, gyorsabb,dinamikusabb, és folyamatosabb lett a termelés.
Hogyan kell telepíteni?
A Construction Kit-nek kizárólag akkor van értelme, ha egynél több (min. kettőt) gyárat akarsz összekötni.Megveszed a kívánt gyár(ak)at, veszel egy vagy több ilyen összekötő elemet és már indulhat is a pozícionálás.
1.Lerakod a gyárat/gyárakat.Ugye ehhez TL hajót kell fogadni vagy vásárolni.Utasítod a hajót. Saját tulajdonú TL-nél a Command-->Special Commands menü alatt van a Drop Station parancs.
2.Bejön a Sector map.Itt lehet pozícionálni a gyárat.Alapbeállításként a num padon 1-9-ig lehet pozícionálni,dönteni,forgatni.Az Insert gomb egyszeri lenyomása után a num padon az eltolás,közelítés (Num 8 és 2) átváltozik a MAGASSÁG állításra.Mivel ugye a térben vagyunk, ezért természetesen lehet minden irányba helyezni.Itt adnék egy tanácsot.Mivel az előző hozzászólásomban elmondtam, hogy kicsit átláthatatlan a dolog a következőt tegyétek:
a saját hajóddal állj úgy be, hogy majd AZ ELÉ fogod telepíteni a gyáradat, így jó eséllyel LÁTHATOD is, hogyan fog kinézni.
3.Megvan a gyár helye, szépen rendezett,egyenletesen áll,stb.Enter lenyomása után lerakja a gyárat.Ha csak egyet szeretnél lerakni, akkor már végeztél is.Kettőnél vagy többnél szerintem az a jó megoldás,ha először lerakod mindet és utána kötöd össze a Constr.Kittel.De tök mindegy.A lényeg, hogy ne messze rakd le egymástól az állomásokat (asszem max 5 km)és ne érjenek egymásba, amit a gép úgysem nagyon enged, de sajnos már pusztult el gyáram, amikor túl közel tettem egy aszteriodához.
4.Lent vannak a gyárak, jöhet az összekötés.Újra hívod a TL hajót és mondod, hogy dobja le a Construction Kit-et. Bejön egy új lista és először azt a gyárat jelelöd meg amit össze akarsz kötni a másikkal.Két gyár összekötéséhez EGY darab Constr.Kit kell!Miután megvan, bejön mégegyszer a lista, hogy a DOKKOLÓÁLLOMÁST hová rakja.Ezt csak egyszer kell egy komplexumnál megcsinálni, utána a gép úgy alakítja, hogy összepasszoljanak.A dokkolóállomás lényege a nevében van.Ide fognak beállni a hajók.
Érdemes úgy elhelyezni, hogy a későbbi gyárak ne zavarják, jól megközelíthető legyen és ne legyen akadály.
5.Kész van minden.Ha további gyárat akarsz a komplexumhoz kötni, vedd meg a gyárat és egy Construction kitet, majd kösd vele össze, de itt már nem kell a dokkolóval foglalkozni, az marad fixen.
Remélem segít valamit. -
kisviku #2633 Én már teljesen hozzászoktam a HUD-hoz.Szerintem nem rossz.Bár néha valóban idegesítően sok dolgot jelenít meg, főleg egy zsúfolt szektorban, de azért élvezhető.
A cockpit hiánya sem érdekel.Szokás kérdése a dolog.Egy nagy hajónál szerintem kárpótolja, hogy olyan ku*va nagy a hajód, hogy nem látod az elejét...
Ez azért kelt egy olyan érzést, amitől érzed milyen nagy hajóval mész. -
kolbaszosfank #2632 Sziasztok,
Latom sokaknak codec problemaja van. Ezt az okozza, hogy az X3 osszeszed
mindenfele elmebeteg kodeket a geprol, es annyira barom, hogy nem a neki
valot hasznalja. Itt van leirva hogy hogyan kell rendbetenni:

http://forum2.egosoft.com/viewtopic.php?t=113628

Kiprobaltam, lepesrol lepesre megcsinaltam, es tenyleg ! Az X3 felszedte
a normalis MP3 codec helyett az FFDSHOW codecjet a gepemen pl. Szval
rendbetettem, es miutan VALOBAN a neki valo kodekeket kajalja meg, utana
teljesen rendben van, nem tapasztalhato hang miatti akadozas. Mondjuk nem
ertem, hogy a programozok hogyan lehetnek olyan barmok, hogy nem ugy irjak
meg a cuccost hogyha megtalal 2 codeket, miert nem kepes a neki illot
hasznalni, meg akkor is ha a windows szerint a masiknak nagyobb a prioritasa ?
Mert ez a problema gyokere. (bovebben a linken amit betettem, a csavo
tenyleg nagyszeru eszkozt keszitett)
Mas: utalom a HUD-ot, telefossa az urt kek negyzetekkel, miert nem lehet csak
a szelektalt targetet mutatni ? Ekkora baromsagot... Ha meg kikapcsolod akkor
teljesen kikapcsolod... okrok...
Egyebkent: nem vagyok megelegedve az X3-mal, elsosorban a pilotafulkek hianya
miatt. Van ra mod, (Cockpit Callback) de a fejlesztok azt is elszartak az 1.3
as peccsben (nem megy rendesen 1.3 alatt es a keszito nem tudja rendbehozni).
Uff..
-
Háát tegyél rá HEPT -et sztem és a turreteknek vagy protect ship(csak a téged támadót lövi), vagy attack enemies! Hidd el jó a Centaur! Én nagyon szeretem! :)