20430

F.A.Q

WAREZ-RULEZ ügyeket privátban intézzétek! Frissített FAQ!
  • Freddy TNT
    Eltaláltad

Más célja nincs is ahogy én látom. Vagy tudsz valami jó vételt rá ?
  • RJoco
    Mire használjátok ezt a sok nvidiumot? Csak nem Kha'ak hajókat raktok össze?
  • Freddy TNT
    Itt jegyeznék meg egy aprócska bugot. A Panos mellett áll egy EC termelő ladik.(anastasius asszem) Az egyik EC-t termel a másik meg Nividiumot bányász egy sziklából.

Gondoltam olykor áttranszportálok egy adag EC-t és el van felejtve jó ideig....csakhogy nemlehet. Kell egy szállító hajó hogy egyikből a másikba átpakoljak
  • Freddy TNT
    Igaz, de ahhoz nividium bánya script kell.

Panos meg alapból van. Igaz drágább de bármit bányászthatsz vele. Csak oda kell vinni az aszteroidához és mutatóban kell lenni a hajón egy darabnak abból amit bányászni akarsz.
  • maniac78
    Én is meglepődtem amikor, már ott virított a szürkésfekete HCF alatt a piros Marauder.

Nvidiumot, még bányával is lehet bányászni.
  • Freddy TNT
    Ez olyan dolog hogy nekem meg a szürke Marauder-ek tetszenek. A pirosak nem. Végre találtam egyet, levakartam róla a védó flottát na meg azt a két Reavert ami arra kószált még és elfoglaltam.....erre nem piros lett foglalás után ???
  • Freddy TNT
    Szerintem meg be se kell dokkolni se additions menü hanem rákattintasz a shipyard-ra és a menüből kiválasztod a kereskedés almenüt. Amint megvetted a hajót átkerül az EQ-ba (itt legalábbis) Onnan már kiparkolhatsz vele.

Nividiumot kétféle képpen bányászhatsz. Az egyik ez a mobile drilling system-es. Ehhez azonban szét kell trancsírozni az aszteroidát. Ez nem túl hosszú életű dolog mivel az apró darabok egyszer csak elfogynak.

A másik módszer, hogy bányászhajót vásárolsz vagy javítasz meg roncsból és azt állítod be ércet bányászni. Ennek menetét elolvashatod a #18513 hozzszólástól kezdve.
  • Lacimanyó
    Sziasztok

Felraktam az Ashles mod-ját és nagyon tuti már a negyedik complexumot húzom fel!!! Viszont a HQ-ban van egy olyan hogy Spray shop. Egyből rá klikkeltem de elkezdtem fényezni az egyik shipemet de semmi változást nem láttam rajta. Ebben tud nekem segíteni valaki hogy miért nem látok semmit!!!

Ui.: Nagyon köszönöm az eddigi segítség nyujtást!!
  • RJoco
    Miket beszélek, a SY-ba nem kell bedokkolni, de ha bedokkoltál a HQ-ba, akkor át tudod rakatni magad SY-ba a parancs segítségével.
    A Terran EQ-SY állomások is ilyenek. Sőt, méretüknél fogva a manuális dokkolás nagy hajók esetében szinte lehetetlen. A robotpilóta meg sokáig vacakol. Oda kis hajóval érdemes menni.
  • RJoco
    A HQ-ba nem is kell bedokkolnod, hacsak nem akarsz hajót javítani. Amúgy az ilyen állomásokon, ahol egyben van a HQ és SY, ott be kell menni a hajó Additionals Command-jába és ott kiválasztani a megfelelő parancsot. Benne van a shipyard szó. Ekkor kerül át.
    A legfrissebb XTM van fent? Ott van csak S kapu.
    Nvidiumot pl. Mercuryval tudsz bányászni. Kell rá egy Mobile Drilling System meg egy Ore Collector. Az elsővel szét kell lőni az aszteroidát, miután a másodikkal leszkennelted. Aztán egész kis darabokra kell lőni. Ha célba veszed és megnyomod az "i" betűt, akkor a megjelenő ablakban a 3. sornak Yes-nek kell lennie. Ekkor tudod begyűjteni. Ehhez le kell eresztened a pajzsod (o).
    Vagy felrakod Ashley modját is és akkor vehetsz bányát is.
    Tudtommal egyenként lehet átnevezni hajót.
  • RJoco
    Én úgy emlékszem, hogy nem random a yield, nálam eddig mindig ugyanott volt ugyan az a yieldű kavics minden kezdésemnél.
    Én pl. nagyon szeretek Ore Belt-be telepedni, mert van 2 szép Ore kavics meg 1 Silicon. És ezek mindig ugyanott vannak.
  • Lacimanyó
    A Segítséget nagyon köszönöm, viszont megtalálni megtaláltam a SY-t de csak a HQ-ra tudok dokkolni, sanos nemtudom hogy miért? Viszont én déli kaput ( S ) az nem találtam meg, állítólag van délre is egy rendszer!
    Nividiumot lehet bányászni? Hogyan tudok egyszerre átnevezni hajókat és nem grouppolni?
  • maniac78
    Erre választ mi nem tudunk adni, mert random mennyiségű Ore és Silicon kerül egy-egy aszteroidába és azt csak te tudod megnézni, hogy hol található a legtöbb.
    Érdemes egy elhagyatott szektort választani, ahol sok érc található, mert ugyebár mindkettő alapanyag.

OTAS hajót, OTAS Shipyardon lehet venni. Ez Akeela's Beacon rendszer déli kapujánál található.
  • Lacimanyó
    Hogyan tudok OTAS hajót venni?
  • Lacimanyó
    Hali Mindenkinek!

Tud nekem valaki olyan szektorokat mondani ahol érdemes nagyobb multinacionális complexum felhúzására?
  • maniac78
    Gameplay - Artifical life settings - Chech Race Notoriety
  • Freddy TNT
    Hello mindenki !

Terran reput hol lehet megnézni ?
  • Phoenix lord
    ezzel nem mondtál újat
  • RJoco
    És azt tudtátok, hogy a CPU-s küldik is időkorlátosak?
    Amúgy Valhalla-val jobban lehet aprítani a K-kat.
  • maniac78
    Tudtuk , de most már akkor te is tudod.
  • RJoco
    Hát ez érdekes!
    Lehet, hogy minden Otas hajót felszerelnek egy hull javítóval?
    Csak mert a HCF is javítja magát. Elég gyorsan, mert 90%-ra szedték le, szerencsére nem dobott el semmit és mire befejeztem a foglalást, majdnem 100% volt.
    A Castrum pajzsát meg még nem sikerült úgy leamortizálnom, hogy utána csak kicsit sérüljön a hull, olyankor általában kilőttek. Igaz, én is az ellent :D
  • Freddy TNT
    Tudtátok hogy a Custodian javítja magát ? Lassan de biztosan. Otthagytam egy szektorban mert nem volt pénzem megjavítani és mire ránéztem már majdnem 100%-os lett.
  • RJoco
    Basszus!
    Már 2 napja késik a ramom, nem tudok X3-azni!
    Pedig beszereztem már egy 8500 GT-t!
  • maniac78
    Bár Castrum még nincs de legalább már engedett dokkolni a Dyson Sphere-be.
  • RJoco
    Nézd meg honlapom, sok okos dolog le van írva.
  • RJoco
    Egyrészt be van állítva a biztonságos dokkolás, másrészt a Valhalla-val volt gondom, berakott 27 km-rel odébb. A Levi jó, mert elég lapos és nem éri el az EQ-t.
  • Phoenix lord
    ha van cargo lifesupport system-ed akkor felveheted az asztronautát mint tárgyat alapból o-gomb a raktérkinyitás/becsukás de vigyázz mert az asztronautából slave-lessz ami illegális..
    a hajóhoz meg odamész asztronauta-ként azaz kiszálsz a hajódból
    megközelíted a hajót és 30-méterről lesz egy ojan parancs hogy claim
    arra ráböksz és a hajó a tied...
  • Dingoday
    Nem tok angolul.
    Elekzdtem bérgyilkossal a játékot, lövök mindent ami mozog elég jól megy ez a része. Most előbb szétlőttem egy civil hajót a hajó még megvan, a pilóta elmenekült. Ilyenkor tudok valamit csinálni az Asztronautával vagy a hajójával? és hogy? Szálítóhajókat is öltem.
  • NONPLUSZULTRA
    Bocs, itt akézikönyv linkje helyesen: Link
  • NONPLUSZULTRA
    Hali. Üdv a fedélzeten!
    Először is olvasd el a játékhoz mellékelt kézikönyvet, az unalmas részekkel együtt (ez a legfontosabb):
    Link
    Majd nézz körül itt is ,csak vigyázz nehogy túl sok választ kapjál egyszerre
  • NONPLUSZULTRA
    A Leviathan használatától rögtön az első EQ dock kidokollolásnál elment a kedvem. Az M0-ások hajlamosak ilyenkor felrobbanni.
    Meg a turretek is bugosak...
    Próbáld Tyrrel, annak tuti jól műxik a P2P ugrása, leteszteltem.
  • Dingoday
    Hellósztok ma raktam fel a játékot, kéne egy kis segíség. Elkezdtem a normal játékot és nem értem mit kéne csinálni. A kapukkal bejáratm kb 6-7 területet. Pénzt hogy szerezhetnék? Ha szétlövök egy szállítóhajót hogy tudom felvenni a kiesett rakományát? Meg hogy tudnám őket megadásra bírni mert sose adják meg maguk.
  • RJoco
    Akkor nálad valami nagyon nem jó, se Otas Castrum, se Sohnen állomás...
  • RJoco
    Én sem inváziós flottával megyek, csak egy Leviathan-nal. Elvileg tudnia kéne a P2P ugrást, de valamiért ebbe a szektorba nem ugrik így, csak a kapuhoz. Onnan sem tudok tovább ugrani p2p-vel. Utoljára a BSG-vel jártam erre, de hát annak 200 GJ pajzsa volt. Az is igaz, hogy csak 3-4 M1, M2 volt összesen, most meg legalább 10 nagy hajó volt benn. Még mindig van 4, amit nem lőttem le, mert sajna a turretek nem azt csinálják, amit kellene.
  • maniac78
    Hát valami nem okés, mert a Sphere ott van, mert vizuális kontaktusban vagyunk, de a minimappon nem látni, illetve az állomás ikon sem látszik a HUD-on!
  • NONPLUSZULTRA
    Használd az XTM Comms parancsot, hopgy bejelentkezz.
  • maniac78
    Kéne a Sohnen mission 2, de nem tudok dokkolni a Dyson Sphere-n. Valamit kihagytam volna? Az első természetesen készen van.
  • NONPLUSZULTRA
    Remek!
  • maniac78
    Fel kell vidítsalak, mert 0.75-ös XTM-ben már tökéletesen működik.
    Nemegyszer bejártam keresztül-kasul, azt a szektort. 0.72-nél nálam is ez volt a helyzet, de azóta okés a dolog.
  • NONPLUSZULTRA
    Egyébként a Xenon Grid 2-be csak direkt Jump koordinátákkal jutottam el, mert a Xenon Core 05 áthatolhatalan volt bármilyen irányból, így a Grid 1-be nem sikerült eljutnom kapukon át. Az XTM csapat folyamatosan ígérgette a bug javítását de a jelenlegi játékomban nem tartok ott, hogy eljuthassak odáig és kipróbáljam.
    A jelenség abból áll, hogy belépsz a Xenon Core 05 bármelyik kapuján és felrobbansz. A Starburst-től a Sohnen Incubus-ig minden hajóm felrobbant.
    Egyszer előreküldtem 2 Colossus-nyi vadászt aknákat takarítani, de nem használt. Nem aknák voltak, hanem bug. Hamar elfüstöltek.
    Kíváncsi vagyok most be lehet-e lépni, ha valaki arra jár jelezzen vissza légyszi.