20430

F.A.Q

WAREZ-RULEZ ügyeket privátban intézzétek! Frissített FAQ!
  • mrzed
    Bakker, ez aztán a szívás...
    Vettem egy equipment dock-ot, hogy legyen hol tárolgatnom a legyártott fegyvereket, pajzsokat, stb. Dugig pakoltam egy hajót gppc-vel, artirelly-vel, és egyéb nyalámsággal és irány a dock. A csomag célbaérkeztekor pakolnék kifelé a hajóból, de ez a motsok program nem enged kirakni csak két-két fegyver mindenből, mint ahogy az ai dock-jaiban. Ígaz, hogy közel 15 milla jön óránként a konyhára, de akkor sem fogok kiadni több mint ötvenet ezért, inkább visszatöltök egy mentett állást.
  • goyo2
    Rég nem olvastam a huvatalos fórumot, meg jáccani sincs időm már 2 napja. Ezért itt kérdezem: Mit tudtok a kiegészítőről, mikor lesz? mi lesz benne stb.

• Lockheed
    Mellesleg jelzi a fegyverrendszer aktuális töltöttségét is, ami jól jön ám harc közben... :D
  • Hubert
    1.3-as (nem beta) patch-el kb 2 hete CockpitCallback modullal játszok. (amikor van idom, mostanában nem volt)

Minden hajóosztálynak egy cockpit-ja van. M3 az egyféle, M5 másféle, M4, M2 megint másféle, viszont a fajok közt nincs különbség. Azaz pl. a Maba cockpit-je az ugyanolyan mint a Nováé, annyi hogy az orr, ami kilóg elol és látszik a Cockpit-bol , az más. :)

Az elején fura volt, mert a cockpit grafikai színvonala érezhetoen gyengébb mint a világ amit rajta kívül látsz. Egyesek szerint jobb mint annó az X2-ben volt, de nem olyan profi ahogy azt az új 3D motor nyújtotta kép után elvárna az ember. Ugyanakkor a teljesítményen is ront, viszont létezik egy olyan változata ami a 2D logókat nagyon leegyszerusíti, s ezzel valamit javít e teljesítményen. (Cockpit Callback Minimal Hud mod)
    Ami a cockpit azaz vezérlofülke fílinghez nagyban közrejátszik hogy a játék világítási viszonyaira reagál. Amikor harc közben közel vagy egy hajóhoz, ami lõsz, s a pajzsa kéken izzik, s te elsuhansz mellette, a fülke felületei visszatükrözik ezt a fényt, ha AHEPT-el lonek rád közelrol, akkor zöldes villanások futnak végig a muszerfalon stb. Nem rossz. Gondolom az Ego dolgozik a kiegészíton, és abban remélehtoleg lesz majd fajok szerint különbözõ cockpit is, esetleg feltuningolva egy picit grafikailag. Addig is ez a mod kielégítheti azt akit a Cockpit hiánya nagyon zavar.
    Miután eloször kipróbáltam, nem tetszett a fenti hibák miatt, s levettem. Akkor viszont a képernyo nagyon csupasznak tunt ... :D

Cockpit és cockpit közt is különbség van, az M2-es, M4-es cockpitek a kedvenceim, az M5 az sem rossz, az M3 a leggyengébb, de azért az is elviselheto.
  • BorK
    kér bizony
  • mrzed
    daemontools 4.03-al megy nálam. Kódot pedig nem tudom, hogy kér-e, mert már nagyon rég telepítettem.
  • BorK
    E-mail:[email protected]
  • BorK
    Ja mégvalami egy serial is kellene ha lehet. Köszöntem
  • BorK
    Halihó. Valaki elárulná melyik alcohol kell a futatáshozz? Előre is köszöntem.
  • erdos
    Uhh, ez aranyat ér, köcce. Bár még nem kéne erőltetnem egy árva novával amire még egy 25-ös pajzsot se találok sehol :-(
  • Etele1
    Na eddig tartott mire megtaláltam azt a hozzászólásom, ami erről szólt. Nézd meg a #3310-est, ott leírtam,h hol van jó esélyed ilyen küldetést kapni. A fő harci rangod számít, mert csak 1 bizonyos szint után kapsz ilyen K-t írtó küldetéseket (még nagyobb rangnál pedig a nehezebb J-s küldetéseket), de azt sajna nem tudom, h melyik rang fölött...majd valaki biztos tudja és leírja neked. Szóval a rang kell hozzá és mivel a Paranindokon kívül minden fajnál van esélyed ilyen felkérésre nem árt ha nem lődözöd szét az állomásaikat. :)
  • [Jakuza]
    Meg mindig nincs az 1.3as vagy az 1.3.01beta patchoz, mukodo cockpit modul ?
  • erdos
    Hát igen, ha vért akarok nem számolok :D. (a másikat tévedésből egy boron gyárra lőttem ki, nem nagyon dícsértek meg érte.. ) de még csak kereskedtem eddig, azt sem tudom hogy hol és miként kell ilyen küldetéseket kapni. Vegyem meg hozzá a police engedélyt egy fajnál vagy mit?
  • Etele1
    Drága írtás volt vazze... :)
    A clusterért kapott össz fejpénz (már ha volt licensed annál a fajnál) szerintem nem érte el azt a 80 ezret, amit a rakétáért kaptál volna ha eladod egy equipment dockban...inkább tartogasd a XI K-ra...azért az 5 milla jobb ár érte mint a 80 rugó ;)
  • erdos
    No megnéztem,az Amaro-tól letölthető táblázatban van írva a wheat primary resourcesnek a Bakeryhez és tényleg nem kell hozzá csak Argnu beef+energy.
    Ez az "unknown object" igen nagyot pukkan vazze, tegnap ellőttem egyet egy szétesett clusterre. jáj, kitakarította a térképet :D
  • mrzed
    Nem tudtok olyan script-et, ami leegyszerűsíti a nagy hajók fegyverzetének a cseréjét. Elég gáz egy romboló negyvenakárhány ágyúját egyesével cserélgetni...
    Az RS-TurrentControll-ra rátaláltam, még a beüzemelése is sikerült, sőt még az automatikus fegyverzetválasztás is tetszett, attól függően, hogy az adott turret éppen mire lő, de sajna, néhány lövés után belefagy a game...
  • erdos
    Ez a tuti, köcce szépen

"Cahoona Bakery = 15 Energy and 3 Argon Beef makes 10 Meat steak Cahoonas."

Érdekes, bár emlékezetből mondom de nekem be van kötve egy Wheatfarm is és nem termel semmit, illetve amit termel azt sztem felhasználja a kahúna pékség. megnézem ha hazaértem.
  • Gryllus
    Nu, emlékeztem rá, hogy valahol láttam ilyen táblázatot.

itt a link:

gyártási ciklusok - miből mennyi?

és beküldöm a táblázatot is.

Lehet ki kéne tenni FAQ-ba vagy valahova, mert időnként erre is rákérdez valaki.

Másik dolog, hogy saját gyáradnak a primary resource kell csak, a secondaryval nem kell foglalkozni. Az AI gyárak használják a secondaryt is.
    -----------------------------

1MW Shield Factory = 90 Energy, 60 Meatsteaks and 15 Ore make two 1 MW Shields.

BoGas Factory = 18 Energy makes 1 Bogas.

Bofu Chemical Lab = 18 Energy and 1 Bogas makes 3 Bofu.

Bliss Place = 60 Energy and 8 SwampPlants make 1 Spaceweed.

Crystal Fab (Argon) = 120 Energy, 80 Meat steak Cahoonas, 5 Silicon makes 8 Crystals.

Crystal Fab (Boron) = 120 Energy, 20 Bofu, 5 Silicon makes 8 Crystals.

Cahoona Bakery = 15 Energy and 3 Argon Beef makes 10 Meat steak Cahoonas.

Cattle Farm = 15 Energy makes 3 Argon Beef.

Chelt Aquarium = 15 Energy makes 3 Chelt Meat.

Chip Plant (Teladi) = 120 Energy, 80 Nostrop Oil and 5 Silicon make 1 Microchip.

Drone Factory = 72 Energy, 96 Mossom Powder, 3 Silicon Wafers makes 4 Drones.

Flower Farms = 15 Energy makes 15 Sunrise Flowers.

Laser Tower Factory (Teladi) = 1650 Energy, 1100 Nostrop and 275 Ore makes 1 Laser Tower.

Masson Mill = 15 Energy and 15 Scruffin makes 20 Masson Power.

Mass Driver Factory = 2400 Energy, 160 Meatsteaks and 400 Ore makes 1 Mass Driver

Mass Driver Ammo Factory = 24 Energy, 16 Meatsteaks and 4 Ore makes 2 Mass Driver Ammo.

Navigation Satellite Factory (Argon) = 120 Energy, 160 Majagit and 5 Silicon makes 2 Navigation Satelites.

Ore Mine = 12 Energy makes 2 Ore.

Power Plant = 2 Crystals makes 276 Energy Cells.

Rimes Factory = 12 Energy and 18 Wheat make 3 Rimes.

Sunoil Refinery = 15 Energy, 15 Sunrise Flowers makes 10 Nostrop Oil.

Soy Farm = 15 Energy makes 12 Soya Beans.

Silkworm Missile Factory (Argon) = 90 Energy, 60 Meatsteaks and 15 Ore makes 2 Silkworm Missiles.

Snail Farm = 15 Energy makes 2 Maja Snails.

Space Jewellry = 15 Energy and 2 Maja Snails make 20 Majaglit.

Silicon Mine = 24 Energy makes 1 Silicon.

Space Fuel Distillery = 15 Energy and 10 Wheat make 1 Space Fuel.

Wheat Farm = 15 Energy makes 10 Wheat.
  • erdos
    No még egy utolsó kérdés. A Cahhona Bakerynek kell Wheat vagy nem? Az Amaro-tól leszedett táblázatban kell, de sehol máshol nem találom csak az Argnu Beef-et meg az E-cellt alapanyagként...
  • erdos
    Hát sehol sem találok egy olyan listát ahol le lenne írva melyik gyárnak mennyi resources kell hogy elő tudja állítani a készterméket :-(
    Nem találkoztatok ilyennel?
  • erdos
    Megvan az első Novám, raider, hasít mint az olajozott villám :D
    Viszont nem lehet rá csak alfa verziót rakni a HEPT-ből és a PAC-ból, a hátsó toronyra viszont csak bétát enged...
    Valami selejtet sóztak rám... :D
    Megraktam pajzsal meg fegyverekkel és maradt összesen 5 azaz öt egység helyen E-cellnek, tuningolhattam fel a rakteret egy vagyonért.
  • Lockheed
    Azt szeretném megkérdezni, hogyan is működik ez a ComChatter Script? A hajó menüjében kellene lennie a monitor com chatter parancsnak, vagy a scriptek között? Mert sehol nem találom..
  • Gryllus
    Emlékszem volt valahol egy olyan script, ami megengedi, hogy TL-be bedokkoljak a transporterekkel ill. a M6-tal is.

Használja valaki? Működik rendesen? Ennek a nevére sem emlékszem, tudja valaki?

Olvastam valami dynamic bay configuratorról is, ami a TL cargo space-ből csinál bay helyeket a dokkoló hajóknak. Ezt próbálta valaki?

Goyo2 köszi, de nem akarom a remote transporter device scriptet használni,inkább azt akarom, hogy bedokkoljanak a SF-ek az elefántomba, és ott bizniszeljenek a vadászokon hozott jumpdrive-ért.

Bár az is lehet, hogy nem teszek fel emiatt több scriptet. most dilemmázok, hogy folytassam-e a komplex építgetést, vagy elég lesz ennyi...
  • gamsli
    Köszi!Majd próbálkozom...még lehet hogy akadályokba ütközöm de majd írok
  • deph
    Hát igen, az elején nagyon nehéz volt nekem is. Akinek meg nincs X2-es előképzettsége, annka teljesen át kell az agyát állítani a játékra. De ha végigolvasod a topicot (tudom hogy sok), akkor sok olyan trükköt találsz, amivel csökkenthető a felfejlődési időszak.
    Én már január eleje óta játszom kb. napi 1-2 órát, de még az űridőm 9-10:10. Igaz nincs is még Titánom, de ami késik az nem múlik. Jó volna ez a Centaur, csak ne fordulna olyan lassan...
  • Hubert
    Normális. Ez olyan MMO szeru lassú játékmenetu program, a 20 óra az nagyon kevés. De egyénenként változó, ha soha nem játszottál X játékot, és nem hasznalsz külso segítséget, tippeket, rövidítéseket akkor minimum olyan 3 hét egy hónap effektív játékidore számíthatsz, ha nem többre. Ez effektív ennyi azaz kb. 510-680 óra. Ez ijesztonek tunhet, de itt nem az a cél hogy végigviddm hanem hogy élvezd, kutass, fejlesz, kereskedj. Mivel bármikor abbahagyhatod és folytathatod, eljátszogathatsz vele több hónapig, akár egy évig is.
  • lammaer
    Háááát... az elején lassú a buli, akárcsak az életben. Itt is pénzből lehet pénzt csinálni. Amúgy azon is múlik hogy mit művelsz abban a bizonyos 20 órában....
  • goyo2
    Ha valakit érdekel hogy lehet Jump driver ot ártakni távolról:

Átirtam egy ici-picit a xai remote transfer device scriptet.
    Ami nem túl elegáns hogy nem csak a hajón levő árukat kinálja fel átrakásra hanem az összes létező cuccot. Viszont ha olyant választasz ami nincs a hajón azt természetesen nem pakolja át. Tehát semmi cheat.
    Ha valakit érdekel szóljon.
  • gamsli
    sziasztok!
    árulja már el valaki hogy normális-e 20 óra játék után ugyanazzal a hajóval menni és mégcsak ágyút vagy új fegyvert sem tudtam venni-nektek hány játék óra után sikerült?ja és a másik hol találom azt a szerkezetet amivel lehallgathatnám Iont?segítsetek!
    kösz-kösz előre is
  • Gryllus
    Nu, remote transporter device. Csak a sima árukat lehet vele transzportálgatni, a hajó felszerelését képező jumpdrive-ot nem.

Így maradt a SF-ek kézzel felszerelése.TL-ben hozott fighterekre vásárolt JD és trade soft MK3.mat pakolgatom át kézzel. :( nyaff.
  • Gryllus
    összetett komplexumot próbált már valaki elvontatni?
  • goyo2
    Gondolom úgy is lehet, de akkor tolatni kell.
  • deph
    Köszi!
    Én meg hüle fejjel előre tettem. :-D
    Apropó, ha L-est nem húz el, akkor komplex dokkoló részét eltudja?

Asteroidát szétlőni valamivel?
  • Gryllus
    olvasd el a FAQ-t, abban választ találsz. fent az x3 logo alatt a piros FAQ link ezen az oldalon.
  • Finci
    Sziasztok. tegnap raktam fe a játékot de nem tudom elindítani néztem pár tanácsot dem ment sehogy. indításnála azt írja ki CHECKING DISC és várok 268 évet miután kiírja azt hog error engem meg kúr szét az ideg. nincs véletlen valami nocd crack valakinek?
  • goyo2
    Tractor Beam használat:

Felteszed a hátsó turretre, jó közelmész a gyárhoz(aszteroidot nem lehet vontatni szerintem, csak ha már van rajt gyár), rálősz a Beam-el.
    Nem mindegy hol találod el, akkor jó ha zöld csóva marad akkor is ha már nem lősz. A bányát úgy kell eltalálni hogy az aszteroidára épült fémszerkezetet találd el.
    Igy szép lassan kb max. 8 km/s -el lehet vinni a cuccosokat.
    Úgy vettem észre hogy egy M6 nem tud elvontatni egy L-es bányát. Akkor csak pörög a bánya, ahhoz szerintem M1 kell.

• erdos
    Omycron Lyare-ban elvileg van az Amaro-tól letöltött táblázat szerint Nova Raider.
    Jó drága de muszály lesz egyet beújítani :-)
  • Hubert
    Tapasztalatom hogy a Falcon-ból sokkal inkább-gyakrabban kiugranak, de ez lehet csak azért van mert Falcon sok van, Nova meg viszonylag kevés. Én még nem találtam helyet ahol Nova Raider-t lehetne kapni ... igaz csak kb 100 szektorban jártam eddig.
  • erdos
    Raidert szeretnék csak le kell menni érte a halál f...ra :D
    A Busterrel meg se merem közelíteni a Novákat, a hátsó ágyújukkal igen erősek, mindig szétkapnak. A Skorpionokat szépen szedegetem lefele, ha közel megyek nem bír rámfordulni és esélye sincs. Node hogy kiugorjon...
    Sír mint gép hogy így a pajzsát lelőttem, így kér segítséget, de ugrani azt büdös neki...
  • deph
    Két kérdés:
    1. Tractor beamet hogy kell használni? Betettem az m6-os elejébe, de nekem ne vontat.
    2. Asteroidát mivel lehet szétlőni vagy arrébb vinni, ugyanis útban van az egyik komplexemnél...