20430

F.A.Q

WAREZ-RULEZ ügyeket privátban intézzétek! Frissített FAQ!
  • goyo2
    Tidja valaki, hogy lehet egyszerre két mod-ot használni?

A salvage modban néha összefutok olyan hajóval hogy ,,A salvager" ez ugye mentőhajót jelent. Piros a hajó piktogramja. Ez most konkurrens mentő hajó amit ,,illik" kilőnőm?

• LegionarR
    Kössze! Ja elég értelmes vagyok mert a pénzt pont nem vizsgáltam meg az elején.
  • Zeenoo
    Elvileg
  • Zeenoo
    Hali és üdv.
    Ahogy én kivettem a játékmódok között eggyetlen apró külömbség van, az pedig te vagy.
    Elvileg a világ ugyanaz, semmi sem erösebb, okosabb meg ilyenek, hanem mindössze a te kezdöhajóidban, kezdötőkédben van eltérés.
    Ez a sztori mód 3 fokozatára igaz csak, mert a másik 3 játékmódban (off campaign) ahogy néztem még a kezdö reputációdat is megpiszkálták eggyes fajokkal. Elvileg mindössze ennyi az eltérés.
  • LegionarR
    Ja és még valami. Majdnem szívbajt kaptam amikor találkoztam az első Centaurral. Alaposan áttervezték :)! De valószínűleg megszokom, mert nem béna a dizájn, csak marha szokatlan...
  • LegionarR
    Helló minden X3-asnak! Most kezdtem el játszani ezzel a játékkal (eddig meg az elődjeivel) és most nem kezdem el isteníteni, mert már előttem megtették páran, de nagyon hangulatos. Szeretném megtudni hogy az EASY miben külömbözik mondjuk a HARD-tól. A hajók páncélja szívósabb? Avagy a fegyverek általánosságban erősebbek? Vagy jobban céloz az AI?
  • Kaziking
    Az autopilot inteligenciáját is fejleszthetnék valamelyik javításban, pl ne az állomás oldalán kersztül akarjon dokkolni, vagy egy aszteroidán keresztül.
    marha mérgesítő tud lenni.
  • erdos
    Aham. akkor bocsesz, rosszul tudtam :-(
  • kisviku
    Az X2-ben élő videóképet adott az Adv.Satellite.Persze csak a műhold körül.
    Itt a hatósugara nagyobb, meg az ára.Mindkettő megmutat mindent, csak a simának kisebb a sugara.
  • erdos
    Szerintem a relay szat csak a hajókat mutatja meg, az advanced meg a szektorban felfedezett összes (még a szat hatósugarán kívülik is) gyárnak a tulajdonságát is látja. Nagyon fontosak, az UT-id csak oda mennek ahol van ilyened. asszem :-)
  • Zeenoo
    Mi lényegi külömbség a "navigation relay satelit" és az "advanced satelit" között?
    Az oké, hogy az adv az fejtettebb, de ez miben nyilvánul meg?
    Megéri a dupla árát vagy az alap is elég a kereskedéshez?

Most csináltam azt a küldit amikor egy drone-val kell navigálni egy böhöm aszteroida belsejében, tök fun ... nem mondom hogy tökéletes, mert néha a fényviszonyok kissé idegesitöek voltak, de egyébként semmi hiba nincs benne, nagyon jól kitalálták :)
  • Amaro
    Hasznos, nekem legalábbis, ugyanis energiacellákat szállít a nagy hajóknak. Automatikusan. Néhány M5 ill. TS vesz részt a műveletben, csak ez a feladatuk, cserébe nagyon mozgékonyak a flottáim, még sose kaptam "kifogytunk a naftából" üzenetet. ( Persze mindez múltidőben, mert új játékot kezdtem sztorival, szóval a kis buster+mercury kombinációt még ellátnám egyedül is, ha kéne)
  • erdos
    Okés, kössz a választ, akkor az akadémia nem állhat meg :D
    A legkissebb rangú flottaparancsnoknak is 19 hajója lehet azt hiszem meg a sajátja, ha két mammutot tennék bele 8-8 hajóval meg mondjuk két M6-ot az elég ütős meg mobil flotta lenne nem? Jah más, a Xai supportot nem próbáltad? mennyire hasznos, mit szállít a flottának? megéri?
  • Amaro
    Minden hajóba kell pilóta, és tényleg nem egyszerű egy TL flottát kiépíteni - de ha egyszer megvan, hamar azt mondod, hogy megérte
  • erdos
    Aki csinált már TASK FORCE-t az segítsen pls, minden hajóba kell bérelt pilóta a flottában vagy ha lesz egy kapitányom akkor pilóta nélküli hajót is rendelhetek hozzá? Mert ha kell akkor nem egyszerű lesz ám egy komoly, M6-M3, anyahajó (illetve még csak TL) flottát kiépíteni a rengeteg tréningezés miatt. Nomeg a flottában is fejlődnek az embereid? Pls help.
  • erdos
    Én most álltam rá a pilótaképzésre, nagyon lassan indult be de most 20-25 M5-ös termeli a kadétokat. Elég költséges sport mertugye aki szintet lép annak már M4 kell, a felszabadult paripába meg új pilóta. Az M3-as szintlépésnél meg elég sokat fizetgetek, van vagy 3 milla egy jó Nova és tizesével kell venni őket. Mondjuk én 6-7 centaurral megszűröm a hívatlan vendégeket, nem is nagyon vesztettem hajót. Arra figyelni kell hogy ne legyél bennt a szektorban ahol a kishajóid vannak mert akkor hajlamosak nekimenni valaminek. A másik, vettem két PBE forge-t (asszem) 10 millájért darabját, gondoltam jó biznisz, erre nem lehet sehol sem eladni, röhej...
  • deph
    Tényleg, nálatok mi a kereskedelmi és harci rang?
  • deph
    Én próbálom írtani az ellent, de a megbízások jobban fizetnek és jobb a reputáció növekedés, mint ha összevissza lövöldözöm :-D
    a kereskedelem csak egy szintig hoz reputációnövekedést, utána belassul a dolog, legalábbias nélam. Úgy hogy most a Centaurral portyázom állomásról állomásra.
  • BorK
    Ja tényleg a katonaságal foglalkozik valaki?
  • BorK
    Akor látnod kéne ahol a vasat(8 L-es), szilikont(5 L-es), kristályt(6), energiát(1XL) és a Paranid kaját(8 Soyery L) termelem egy szektorban ja meg az a jópár asztroida ami ott van. A gépem meg erőlködik szegény. A vas komplekszusom ban 24-25000 vas van általába pebig 100-ért adom 20-as körzetben
  • kisviku
    Szerintem elég lesz.Főleg ha valamennyire élvezni is akarod a játékot.Ugyanis 8-9 gyár összekötése után már igencsak akadozik a játékmenet, még üres szektorban is.
    A másik, hogy minek ennyi?
  • kisviku
    Na ezt nevezem!Mennyi őrült van...
    Szépen kidolgozták.

Azért én is megnézem.
  • BorK
    Szép estét szerintetek 18Db 25 MJ-os pajzs egy komplekszben az már fanatika vagy tegyek még hozzá párat?
  • deph
    Akkor ez keményen bug.
    Ja, a kalózok unknown objectjei jól jönnek, ha kifogyok belőle elég pár őrjáratot elfüstölni és máris van 6-7 db. Mondjuk a 4 bhept + 4 Mass driver nem engedi őket kiugrani a hajóból.
  • Kaziking
    nem müködik akkor se, nekem 1 bizonyos gyár hozzákapcsolásakor fagyott ki mindig, teljesen mindeggy hova raktam (probáltam vagy 20*). De ha vittem oda 1 másmilyen gyárat azt hozzá tudtam kapcsolni.
  • Etele1
    Akinek kifagyott, de inkább megvárja a full-os patch-et és nem akarja kipróbálni az 1.4.x BÉTA-t annak javaslom,h cipelje arébb az ominózus gyárat (esetleg gyárakat) a tractor beam-el,h másképp fusson a cső a hub-hoz. Bár én még nem próbáltam ki (mert most Oblivion-ozok), tehát csak elmélet, de szerintem müködni fog.
  • Etele1
    Én úgy vélem nem a gyárak száma, ami miatt kifagy a progi összekapcsoláskor, hanem az számít,h térben hol helyezkednek el, mikor a Hub-hoz csatolnád őket. Nekem már akkor kifagyott mikor egy 3 gyáras komplexumhoz egy 4.-et csatoltam volna. A 4 gyár egymástól egyforma távolságra és egy síkban van (mint egy dobókockán a 4 pötty) és köztük sacper középen de térben kicsit lejebb a hub. Szerintem akkor fagy ki ha a gyárakhoz futó csövek összeérnének/kereszteznék egymás útját a hubbal való összekapcsoláskor.
    Örülök,h a Bétában ezt már javították bár még nem próbáltam, remélem minnél hamarabb kint lesz az 1.5-is.
  • Amaro
    1.4.1 béta2 megoldja a komplexes problémát. Visszaraktam egy régebbi mentést, pakoltam a komplexre még egy pajzsgyárat, semmi gond, pedig eddig mindig lefagyott az a mentés. A kalózokról meg annyit, hogy majd minden szétlőtt Nova Sentinelből hullik egy-két unknown object, és nem csak szállítják a mocskok, ez így igaz. De amin kiakadtam, az a három Falcon című epizód, akik mihelyt átértek a kapun, kilőttek rám fejenként egy-egy Rapiert...
  • erdos
    Jaja, kifagy pedig van egy komplexem tele szilikonnal, ore-val meg energiával pluszba és összvisz 2 csipgyár meg egykét fegyvergyár van rajta.... tiszta pazarlás....
  • deph
    Neked kifagy? Nekem van egy komplexem ami 34 gyárból áll. Még tudok hozzá pakolni, de az eredetileg 30-35 fps-es szektor most már csak 5-6 fps

Nálam nagyon gyér az ellenséges tevékenység. Alig van kalóz, Xenon meg Khaak meg alig alig. Tudom, hogy menjek be egy szektorukba majd lesz nemulass, dde azért mazochista még nem vagyok.
  • erdos
    No ez azt jelenti hogy nem fog kifagyni ha még pakolok gyárakat a komplexhez?
  • Kaziking
    kis érdekesség: a kalózok mostmár használják az unknown object rakétát. Most robbantam szarrá a centaurommal eggyütt full pajzsal. márpedig tudomásom szerint más ekkora erejű rakéta nincs nálluk soha, ugyhogy tuti ez volt (mert én nem löttem ki)
  • Kaziking
    hát mondom én hogy fáradt vagyok
  • saba30
    Patch 1.4.1 BETA 2 to fix savegame loading issues

* Certain crashes related to loading savegames have been resolved (some savegames from version 1.3.02beta might no longer be compatible with 1.4.1)
    * A crash that appeared when adding a new station to a specific complex configuration has been resolved and complex building routines have been adapted
    * A crash that appeared under Win98/Win2000 when firing weapons has been resolved
    * A crash when starting the game on older CPUs (Athlon, C3) has been resolved
    * Issues with older ATI graphics card drivers (pre cat6.3) and medium shader settings that resulted in videos being played back as a white screen have been resolved
    * Some textures have been improved to reduce the "see-through" effect (e.g. planets could be seen through certain pixels at the border of otherwise solid objects)
    * Improved installation of Windows Media Codecs under Windows 98 / 2000 (the default installation sometimes did not complete the setup process)
    * Support for widescreen resolutions has been improved, aspect ratio corrected

Of course this version is compatible with savegames from all previously released as well as future versions of X3.

Please post your feedback, whether this version has resolved your crashing problems and also please let us know if you still experience problems when loading savegames.

IMPORTANT NOTE:
    If you purchased X3 as downloadable version protected by StarForce ProActive, please do NOT install this patch. It will have no effect!
    Obviously the final version of this patch will be compatible with ProActive-protected versions.

Everyone who has got X3 has CD or DVD version and is experiencing problems loading savegames should download and install this patch 1.4.1 BETA 2:
    http://dl2.egosoft.com/download/x3/files/X3Update1.4_to_1.4.1BETA2.exe (33 MB)

• Amaro
    DDRS v2.1 és nincs a portálon, mert szép nagy darab - csak beharangozó hírt írtam róla. Itt a hivatalos fóruma, az összes bepakolt hajó képével:
    DDRS v2.1 topic
  • Kaziking
    bocs amaro oldalán (kicsit fáradt vagyok)
  • Kaziking
    már meg vannak csinálva, vallen oldalán ott a mod asszem DDRS a neve
  • kisviku
    Szorri, de nem nagyon használok modokat a játékhoz.Nekem elég a tiszta verzió is.
    Habár a múltkor olvastam egy olyanról, hogy valaki meg akarja csinálni a bizonyos filmekben szereplő nagy hajókat.Pl: Alien-ből a Sulaco-t, Star Trek-ből is a hajót,SW-ból is a Star Destroyert...
    Na, ez elég érdekes lenne.
  • kisviku
    Igen, ez mondjuk engem is érdekelt.Használta már valaki?
  • Zeenoo
    a kis hamis engem scak 4 évig tanitottak és kb a négy év anyagát leirtam az elözö hozzászólásomba