20430
-
SaGa Jr #5030 Ha megvenni nem tudtad és nem volt piros színű a csíkja (azaz rangod nem volt elegendő), akkor csak az marad, hogy nem volt már elegendő raktered ahová betehetted volna. A BIRE (beta impulse ray emitter) nagyobb helyet foglal, mint az AIRE.
Az autopilótás problémát már én is tapasztaltam, asszem ez egy ronda bug. De nálam speciel magától szokott kikapcsolni. Ilyenkor lekapom a sebességet felhívom az állomást, leszállási engedélyt kérek és bedokkolok manuálisan. Gyorsabb így, mint ha az automata csinálná. Az van olyan hülye, hogy kimegy a leszállófények végéig, manuálisan meg elég ha megközelíted a zöld csillagot ami a "parkolóhelyedet" mutatja és máris bedokkoltál. -
hahó:)
egyszer csináltam olyat, hogy dokkolás közben véletlenül kinyomtam az automata pilótát, erre a hajó átment a falakon, a végén meg beleütközött egy üvegfalba. ez biztos az átlátszó alumínium volt. alig tudtam visszavergődni a biztonságosabb űrbe:) ez bug? vagy csak sima grafikai hiba? -
olyat már csináltam. akkor ennyi, kösz. -
nem. olvasni még tudok, hiába vagyok szemüveges;) mindegy, majd megkukkolom hétfőn, hátha valamit mégis elnéztem. -
jano1 #5026 A Toucan valóban személyszállító, de ez csak annyit jelent, hogy kisebb konténert (S,L) tudsz bele rakni. Valamint gyorsabb, mint egy teherszállító.
Személyszállítást BBS-en tudsz vállalni. -
jano1 #5025 Nem a Pulsed beam emitterrel kevered?Én azzal szoktam összekeverni.
-
dave42 #5024 ezt is megoldottam... még egy utcsó kérdés: hogyha nincs best sell/buy szoftverem akkor azt hol tudok beszerezni? -
dave42 #5023 valaki meg tudja mondani hogy hol tudok venni jumpdrive-ot??????
fontos lenek...thx -
közben a kapott xls-t böngészve ráakadtam egy linkre, ahol le vannak írva külön az űrhajók: a link
amint látható, a discover Alpha illetve Beta Impulse Ray Emitter-t tud hordani. nos én ezekből egyiket sem tudtam megvenni. további "indulatfokozások" elkerülése végett megnézem majd otthon hétfőn mégegyszer és azután nyilatkozom ismét:))
más: vannak személyszállító hajók. ezekkel egyik rendszerből lehet a másikba "embereket" szállítani? és hogy? gondolom pénzért. ha igen, mennyiért? -
nem, egyáltalán nem tudtam megvenni. azt a fura csilingelő hangot adta ki.
amit jano1 írt, lehet, hogy jó, de akkor nem értem, hogy miért jelzi megvásárlhatóként? ja, pénzem az lett volna rá:) argon-éknál próbáltam venni, gondolom ott magas a reputációm. az a furcsa, hogy mindent meg tudok venni (űrhajót, software-eket), de ezt nem.
apropó, lehet, hogy shield-et sem tudtam venni. ennek is van valami "követelménye"? mer ugye elvileg a discover 3 db-ot tud használni, nekem meg még csak 1 van. -
jano1 #5020 Minden fajnál van megítélésed, ettől függ, hogy adott fajnál mit vásárolhatsz, minél magasabb annál jobb fegyverekhez juthatsz.
Elvileg fel kellene mennie, biztos nem nézted el a fegyver nevét?
-
SaGa Jr #5019 Mármint benn volt a raktérben és nem sikerült beállítani fegyvernek (hajó menü, weapons részlegében)? -
SaGa Jr #5018 Csak annyit ad alapból a wingman, hogy a beállított alakzatnak megfelelően követ téged. De harcolni ettől még nem fog. Ehhez még külön ki kell adni a támadás vagy a protect me parancsot.
Ha meg csak protect me a parancs, de nem wingman a kísérő, akkor csak úgy jön a vezér után és védi ha megtámadják. Nem alakzatban jön, hanem valahol a védendő célpont körül röpköd. -
khm, még valami. az említett discover hauler-ra megpróbáltam felrakni alpha ray emitter (magyarán valamilyen tűzfegyvert), de nem engedte. no ez miért van?
a sajátról le tudtam szedni és eladni, de ezt vissza már szintén nem tudtam vásárolni. -
Bonczi #5016 Sokszor olvastam itt fórumon is,de nemtudom , hogy mit jelent az hogy wingman ?Az ugyanolyan mintha kiadnád neki, hogy protect me? -
jaa, értem. köszönöm. most már igazán haza szeretnék menni és játszani:)) -
SaGa Jr #5014 Megvan a dolognak a maga taktikája. Nagy segítség lehet ha ionnal gyilkolod a célpont pajzsát, majd gyenge fegyverrel időnként meglövöldözöd. Nem szétlőni kell a célpontot, csak alaposan leamortizálni. Ha túl nagy a tűzerő vagy túl kicsi, akkor nem fog ugrani. De ideális esetben is csak olyan 5% esély van arra, hogy kiugrik a manus. Szóval jóformán csak a mázlin múlik a dolog. Vagy sikerül hajót fogni vagy nem. -
SaGa Jr #5013 Nem kell beleülnöd a megszerzendő hajóba. Odamész hozzá 30 méterre, majd megnyomod az i-t és a felugró menüvől a claim ikonra böksz. Ekkor már a tiéd is a gép. Adhatsz neki parancsot (akár simán csak ráböksz, akár a térképen keresztül), küldheted ahová jólesik, nem kell hogy a wingman-ed legyen (ez amúgy elsősorban vadászkíséretként működne jól). -
Bonczi #5012 Igazán nincsmit :) -
hopp, ez a hsz most ütötte meg a szemem. hogy kell felszedni azt a teherhajót? kiugrom az űrbe, odalavírozok, aztán beszállok és a másikat meg kijelölöm wingman-nek és "hazamegyünk"? -
Kaziking #5010 bazz kondor én végig arra utaztam meddig jáccottam hogy xenon P m legyen, kb 300!! db-t löttem ki és 1 se ugrott ki :(((( -
mostanában nézz sűrűn hátra, mert hálám üldözni fog:)))
kösz-kösz-kösz... -
Bonczi #5008 BigApó:
http://bonczi.atw.hu/x3reunion.xls
Itt van a nagy X3 táblázat :) -
dave42 #5007 megtaláltam a script managert.... előbb kellett volna olvasnom aztán kérdeznem:D sorry -
dave42 #5006 a letöltött scripteket hova kell bemásolni??? ha egyáltalán be kell -
na, akkor most durrant el az agyam...
megkérnék nagyon szépen valakit, hogy legalább egy nyomorult excel táblázatot dobjon fel egy másik oldalra, mert nekem az itteni rákos gépen állandóan kifagy az oldal. előre is köszönöm szépen. -
dave42 #5004 csá!
valaki help please! már vagy a harmadik boron tradert robbantottam frl...:( valahogy nem akarnak kiugrani a hajójukbóül! why???
vagy ha tudtok olyan helyet ahol érdemesebb hajók után kutatni az is jó, de valami közelit mert nincs kedvem átutazni a fél univerzumot egy hajóért:D -
Bonczi #5003 Trading Software MK III-at a Terracorp Headquartesben is kaphatsz, és télleg 500.000 cr-be kerül. Érdemes letölteni a térképet Amaro Sitejáról, azon látod mi hol van. Terracorp épületet Home of Lightban találsz. Az ottvan Argon Prime alatt, biztos voltál már ott.
Jah és én pl úgykezdtem, hogy elmentem megkeresni néhány elhagyagyatott hajót. Azoknak a koordinátáit is megtalálod Amaro oldalán. Szerintem töltsd le onnan a Nagy X3 táblázatot, abban benne van minden :) -
közben utánnaolvastam és képbe kerültem, persze köszönöm a help-et.
viszont olvastam, hogy 500ezer egy ilyen TS MK3. ez igaz? mer akkor kell repkednem space fuel-ért pár kört, ráadásul egy idő után full-on van és már nem veszik meg, muszály várni, időm az meg nemsok:(
ja és teladi rendszerekben van, faq szerint, de azok hol vannak, fent, lent balra jobbra? eddig csak argon és boron rendszerekkel találkoztam. -
SaGa Jr #5001 Kereskedéshez amúgy szerintem nagyon nem lesz megfelelő az a discoverer. Akkor inkább keresd meg a Menelau's Frontier nevezetű rendszert (biztonságos út oda Argon Prime-ból indulva: É-K-K-É-É kapukon keresztül). Ha odaérsz menj el a következő koordinátákra:
x:43, Y:-7, z: 35
Itt egy kisebb teherhajót találsz majd amit felszedhetsz (1000 körüli raktérrel). Na ezzel már el lehet kezdeni kereskedni. -
SaGa Jr #5000 Igen ez az oka (majd ha lesz Trade Software Mk3, majd azután lesz elérhető a sector trade). Meg nem árt ha beszerzel olyan best buy/best sell cuccosokat is.
A sima trade-nél kell megadni home base-t ha van saját gyárad. Ekkor a hajót hozzá lehet kapcsolni egy ilyen gyárhoz (innen viszi az árut vagy ide hozza az alapanyagot ahogy beállítod neki). De a sector trade-hez nem kell. -
hali!
felteszem a kérdést bár Kondor lehet, hogy megválaszolta.
szóval sikerült vennem és felszerelnem Discoverer Hauler-t. ez volt a legolcsóbb és lényegében a minimális kereskedelem elkezdésére pont elég. ami van benne: Fight Command Software MK1 és MK2, Trade Command Software MK1 és MK2, Trading System Extension.
tehát még nincs Trade Com.Soft. MK3. ez lehet az oka annak, hogy nem tudom rávenni sector trade-elésre? mert a menüpont már látható a command console-ban, de mindegyik opció szürke. se eladni se venni nem tudok vele. egy help már előjött, amiben azt írja, hogy először homebase-t kell neki megadni. na, én próbáltam, de mikor bejön a sectortérkép, akkor nem tudok kijelölni semmit. ha átmegyek egy másik sector-ba, akkor ott meg ezt írja: only stored object information available.
plíz help, mit tegyek? -
jano1 #4998 Az X2-ben az Ion Disruptort használtam erre a célra,mert nem kellett vele
célozni.Itt még nem próbáltam.
-
Bonczi #4997 Kondor, akkor neked is szerencsés napod volt :)
A rakétákkal én úgy birkóztam meg eddig, hogy a hajómmal manővereztem egy kicsit, utána meg gyorsan befogtam a rakátét és kilöttem normális fegyverrel. Jah és én manőverezés közben kilöttem az ellenséges hajót, nehogy küldjön még egy rakétát.
De jobb módszert én is szivesen fogadnék :) -
SaGa Jr #4996 Hali!
Még egy kérdésem akadna. Van valami mód a rakéták elkerülésére vagy hatástalanítására? Elég zavaróak ezek az intelligens rakéták, amivel mindenki puffogtat (elsősorban a kalózok). -
SaGa Jr #4995 Hali!
Van valami módja annak, hogy aktiválni tudjam a különféle guild scripteket, amik fenn vannak Amaro oldalán (plusz a kérdés vonatkozna a BBS extrákra, a Military és a Race response fleet srciptekre is)?
Ezekhez van egy installer, ebben aktiváltam is őket, majd megpróbáltam a script editorban is megtenni ugyanezt a játékon belül. Viszont ezekhez nincs egyetlen starter vagy más jellegű script sem, amivel elindíthatnám. :(
Akkor miként kell belőni ezeket? Vagy elég mindössze a script installerrel enabled-be tenni és hajrá? -
Kondor #4994 Képzeld Bonczi, éppen elküldtem minden hajómat hentelni egyet Xenon 101-be. Durva mészárlások folytak és üldöztem egy Xenon P-t. Az M6-os osztályú Xenon hajó. Beszorult szerencsétlen a kapu mögé és folyamat nekiment a kapunak ami leszedte a pajzsát meg a hajótest is csúnyán rongálódott. Rálőttem egyet, és eltűnt belőle a pilóta. 
Wingman-eknek kiadtam a parancsot protect me, odarepültem...claim...és van egy Xenon P-m
Beraktam a Condoromba és elküldtem Seizewell-be javítani. És most nekem is örül a fejem :D
-
Kondor #4993 Sector tréderhez kellenek a Trading Software-ek I-III + valami szállítóhajó
HA 'Core' (security level) szektorban indítod kereskedni akkor elég az 1 MW pajzs (S felszerelés) neki, ha 'Border' szektorban, akkkor érdemes 3x5 MW pajzsot (M felszerelés) rátenni.
Universe tréderhez is kellenek a Trading Software-ek, plusz a szállítóhajóra érdemes komolyabb pajzsrendszert rárakni. Super freighter típusú szállítóhajóra tán a 125Mwos pajzs is ráfér, de a minimum a 3x25MW (L felszerelés). Továbbá érdemes a Best Buy és Best Selling projectorok rápakolása az UT-ra, egy triplex scenner (mert így a különböző szektorokat frankón felfedezi neked.
HA van elég zsebpénzed, akkor nem hülyeség lézert pakolni a gépre, mert faszán megvédi magát. A kalózok meg biztos rámennek, ha látják, hogy mondjuk 5000 egység EC-t szállít...
Jah és Amaro oldalán van egy szkript amivel tilthatod a különböző szektorokat, hogy oda ne menjen. Ezt is érdemes beüzemelni, mert így nem fut bele kalóz meg xenon szektorokba a szállítóhajó.
Fontos még, hogy az UT-re pakolj Jumpdrive-ot, anélkül talán útjára sem indíthatod, mindenesetre a JD biztosít affelől, hogy az UT-d nem haverkodik Xenonokkal...
Hirtelen ennyi jutott eszembe. -
Kondor #4992 NNNa
Ezt a választ kerestem! Valahogy túl egyedül érzem magamat, hogy folyamat command console-on kell kiadni az utasítást... 1001 köszönet
-
Bonczi #4991 Nah csináltam még egy Silicon bányát, ennél már gondosan választottam ki az aszteroidát :) Köszi a helpet.
Kis történet: Kicsinyke is Busteremmel nekirontottam egy Pirate Novának meg a kiséretének (1 buzzard hauler+1 falcon), elösször leszedtem a kíséretét, ami könnyen ment, de mikor nekirontottam a Novának szinte az életemért küzdöttem, és akor jött egy Argon csapat ami kirántott a csávából, sőt mi több, amint az Argon hajók elkezdték lőni a Novát, a pilótája ejectelt, így gyors megszereztem a Novát és innentől egyből egyszerübb lett az űrcsata :D Gondoltam leírom, mert virul a fejem :D