20430

F.A.Q

WAREZ-RULEZ ügyeket privátban intézzétek! Frissített FAQ!
  • LordGamer
    Köszi a választ! hol kapok Best buy/best sell locator programot? mer eddig sehol nem találtam bár nem nagyon jártam még be a rendszereket mivel picit lassu a gép és sokáig tart a rendszerek közti utazgatás:)
  • SaGa Jr
    Úgy, hogy manuálisan adod ki a parancsot neki. Rámész a parancsokra a hajónál és beküldöd a kiszemelt állomásra ahol vásárolni akarsz. Bedokkolása után belépsz az állomás menüjébe, ott kikeresed a hajót, majd bemész annak a menüsébe és ráböksz a trade opcióra. Ekkor vásárolsz. Majd utána bemész a hajónak a menüjébe, azon belül a navigációba és ott megadod neki hová dokkoljon be (ahol el kívánod adni a cuccost). Ha bedokkolt a célállomásra, akkor ugyanazt eljátszod amit a vásárlásnál, csak itt eladni fogsz.

Ehhez persze kell trade extension kütyü a gépedbe és azt hiszem a kereskedőhajóba sem árt.

Magától úgy kereskedni nem fog, hogy csak azt mondod meg neki mit vegyen, meg hol adja el.
    Ha hozzárendeled egy saját állomáshoz, akkor beállíthatod neki, hogy vásároljon az állomásnak cuccot vagy adja el az állomásodról a cuccot. Azt viszont nem szabályozhatod konkrétan hol tegye (legfeljebb azt állíthatod be, mennyi szektorra távolodhat el ezügyben az állomástól).

A másik megoldás, hogy veszel Trade Mk3-as progit (például a Home of Light-ban a Terracorpnál vagy a Teladik bármely equipment dockjában, kemény fél milláért) és ezután a hajónak kiadod a sector trade parancsot. Beállítod neki a szektort és hagyod had kereskedjen.
    Ő maga megkeresi az adott szektorban a legjobb kereskedelmi lehetőséget és olyan cuccokkal csencsel, amiből hasznot tud csinálni. Persze ehhez érdemes olyan szektort választani neki ahol van is értelmes kereskedelmi lehetőség, azaz nem csak 1-2 állomás van.
    Ha elérte a 8-as szintet a pilótája a hajónak, akkor beállítható neki az Universe Trade is, amikor már más szektorokba is elmegy a jobb bolt reményében.

Best sell és best buy opció csak akkor aktiválódik, ha van Trade Mk1 és 2-es progid, plusz megvetted emellé a Best buy/best sell locator programot is a hajóra.
  • LordGamer
    Hali nekem az lenne a kérdésem hogy hogyan tudom kiadni másik teherszállító hajómnak hogy vegyen árut majd adja el a megadott helyen? mer a command/trade-nél egyik se működik (best sell,best buy) ezek mikor működnek?
  • DeviloftheHell
    nekem eleve az 1.4.0.3. al ment a játék amiota megvan
  • Gabesssz
    Nahvégre elindult a game . Gondoltam beírom ide hátha masnak is ez a problémája a videok akadtak nagyon a game viszont jól ment (a legujab 1.4.3-as patchal aszem )feltettem a radeon omega drivert és simán megy.
  • DeviloftheHell
    tök jó felraktam ujra az egész játékot scripteket mindent és felraktam ezt a 6b Tship fix nevü szarságot ami kiütötte a átirt adatokat amiket átirtam az x3 edtitorral azt néztem hogy mért csak 8 GJ pajzsa van az argon one nak mikor 100X10 GJ os modult irtam be :D:D:DD:
  • DeviloftheHell
    öö az lehetséges hogy azért fagy le mostanában egyre többet a játék mert tul sok mindent irtam át a x3 editorral? :D az mellékes hogy crackelt :D
  • DeviloftheHell
    ja meg a terran hajok kifogyhatatlanok :D elöbb ment le a 50GJ pajzs minthogy kilöttem az összes m1 est :D pedig nem sok volt ök löttek a saját fegyvereikkel az én hajom meg(vidar) minden ágyuvall tüzelt az ö fegyvereikkel :D
  • Zombye
    Próbélj meg kilőni egy másik M1-es argon hajót aszem csak a One sérthetetlen.
  • DeviloftheHell
    a storyt má végig vittem :D gondoltam kirpobálom mennyi argon jön nekem ha elkezdem löni a a pajzsot gyorsan lekaptam a terran fegyverekkel :D de a hajotest nem sérült :D
  • fenris
    Urak!

Tudom, hogy lémer a kérdés, de a DDRS Mod-ban lévő hajók, stb. hogyan aktivizálhatók? A MOD fel van telepítve, a X3-at azt kiválasztva indítom. De nyomát sem látom eddig semminek a MOD-ból (pedig már egy ideje játszom. Biztos én vagyok a lémer. Valaki felhomályosítana a teendőkről?

• Zombye
    Mer az az argon zászlóshajó, és különben is a sztorihoz tartozik. fontos építőelem azé!!!
  • DeviloftheHell
    az argon one-t mértnem lehet kilöni? :D
  • DeviloftheHell
    de a sectorokat meghgayom legyen legközelebb is mit vadászni :D
  • DeviloftheHell
    hát én terran hajokkal vadászok sectorokat kicsit több ágyu megy rá mint egy lassu kis titanra igaz drágább föleg ahogy nekem van már a játékban 700 millára álitottam a tyr árát me kicsit modositottam a hajo adatait :D
  • goyo2
    Jótanács az Xtended Mod 0.5 -öt használóknak.

Mielőtt ujra akarod telepiteni a játékot, mindenképp uninstalláld le a mod-ot, mert aznélkül a friss telepítésnél fagyhalál. Tök mindegy miket telepitesz vissza, milyen file-okat másolsz vissza, akkor is lefagy. A fórumjukban volt egy két ötlet hogy lehet életre kelteni, de sajna a ,,megmentő" scriptek már nem letölthetők. Stevio mester se tu segíteni, AalaarDB aki meg tudna nem válaszol. Szóval odafigyelni. :-)

Előlről tuti nem fogom kezdeni.
  • Kockáspiton
    Leirtottam a getsu fune fölötti xenon sectort, mert már nagyon zavart, hogy
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    a mellete lévő unknow sectorban
    lévő bázisomat csak jumpdriveal lehetett elérni. Fogtam egy titant, be jumpoltam kinyirtam 2-3 k-t és j-t kiugrottam, a shipyardos módszerrel újratöltöttem a pajzsokat majd megint beugrottam. 2-3 szor megismételtem ezt aztán behívtam a flottát, a tl-el leraktam a tradeing stationt (és mivel sector takeovert használok 5mp múlva az enyém volt a szektor). Felmértem az aszteroidákat, egész jó kis komplexet lehet ide építeni. A flak artilery-k nagyon kemények, csak a durranésokat hallotam amikor valami elrepült a hajóm mellet. És akaratlanul sikerült 3l-t és egy m-et cappolni.
  • DeviloftheHell
    pontosabban 3 félét meg több pajzsot de igy is levadásszák aztán tölthetem ujra a mentést :D
  • DeviloftheHell
    100 vadászt még elbir nekem de az 1000 amit a pár carrier kisérete ként használok azt má nem igazán :D mondjuk az tény hogy az argon leviathan vadász befogadását keveseltem aztán modositottam viszont az árát is jól felnyomtam hát vmit vmiért :D meg átirtam a fegyver adatait is hogy necsak a 3 photon ágyut lehessen rátenni
  • Zombye
    Az a poén ebben a játéban, hogy mindíg meg lehet vele fektetni az épp aktuálisan legjobb PC-t is, Gyors géped, van? Nézzük meg 100 vadásszal milyen gyors. Hmmm. tényleg bírja! No dobjunk be még 100at. No ugye hogy szar géped van!!! Némmá hogy szaggat!

Bár az is igaz, hogy azé optimalizálhatták vóna egy kicsit a kódott, pl. 1-2 éven belül már igen csak elterjettek lesznek a 2 ill. többmagos procók, jó lenne ha az X3 is profitálna ezen újdonságogból. Főleg úgy, hogy valsz. én is visszatérek majd 1 évi szünet után.

• DeviloftheHell
    jó kis küzdelem lehetett :D föleg ha sok hajó volt a sectorban akkor szépen be is szaggathatott :D
  • erdos
    Nah, sikerült letakarítani a 472-es szektort is és nem lépett ki a játék, hujj de jó kis csata volt :-)
    Ez a játék egyszwerűen zseniális
  • DeviloftheHell
    ööö azt ne mtudjátok véletlen hogy a terran fegyverek nevét hogy lehet átirni ugy hogy ne unknow object legyen?
  • DeviloftheHell
    hmm kösz ezt az oldalt
    igymár értem mi az a 3 jegyü évszám a játék idönél :D:D
  • SaGa Jr
    Argonopedia magyarul
    Itt le van írva magyarul az egész történelmi vonal.
  • Zombye
    No akkor mondom, ill. írom gyors leszek, mert 9.30ra a déliben van a tatabányai buszom!

Szóval voltak a földiek Ugyi a füldi emberek. nagyon szerettek volna űrutazni a holdig még viszonylag könyyen el is jutottak, de távolabbra már nem igen értek sokat a kémiai meghajtású rakéták. egy tudóscsapat felfedezett egy anomáliát laboratóriumban amelyből rájöttek, hogy féregjukserűen viselkedik, kvászi ha kaput építenek, min 2-t, akkor egy ugrással az adott célnál teremhetnek. építettek 2 kaput, egyiket elkülték a marshoz, amásik maradt föld körüli pályán. tesztelgették, tesztelgették, marha jól működött, úgyhogy küldtek egy kaput a proxima centaurihoz is, ami persze jó messze volt, így csak vagy 80 év után érkezett volna meg, amikor érdekes dolgok kezdtek el történni. asszem az egyik hajó egy ugrás során nem a marshoz, hanem egy másik rendszerbe ért haza, és amikor viszajött a földre és újra nekirugaszkodott, megint egy másik rendszerbe érkezett. mint kiderült, egy ősi igen fejlett faj már kitalálta ezeket a "kapukat" és ők már egy igen komoly hálózatot is felhűztak ezen kapukból, így a földi kapu randomszerűen elkezdett csatlakozni ezekhez a kapukhoz Az idegenek ezt persze észlelték, és jól be is fostak, hogy valaki megismételte azt, amit ők xpármillió évvel ezelőtt már megtettek. íg gyorsan átprogramozták a kapuhálózatot, és egy önmagába záródó. rendszert hoztak létre (én ezt csak kozmikus játszótérnek hívom) mégpedig azért csinálták ezt, hogy ezek az újak, nehogymá rájuk találjanak legalább addig ne, amig ki nem ismernek minket.

A földiek szépen kolonizálgatni kezdték a talált bolygókat, de ezekből nem volt túl sok, így terraformálni kényszerültek a maradékot. létrehoztak egy AI lényt, az un terraformereket. ezek kvázi robotok voltak, mesterséges intelligenciával. Rájuk bízták a terraformálást, és a kolóniák felhúzását. ez ment is szépen, egészen addig, ameddig egy windows update őőő izé egy software frissítés révén, ezek a terraformerek öntudatra nem ébredtek, és szépen lekaszálták a földi kolóniákat. ez volt a nagy terraformer háború. a föld is majnem odalett, de a sokkal kisebb földi flottának sikerült a kapun át elcsalni a terraformereket, majd a földi kaput felrobbantották az ittmaradtak. A taurusz kolónia 20 millió lakójából asszem kb 20000 marad életben, ők 12 kapu távolságra új otthonra találtak, amit később a nagy hadvezérről neveztek el Argon Primenak, majd ők is felvették ezt a nevet, mint a fajuk megjelölését. Innentől nem embereknek, haenm Argonoknak nevezték magukat. elégették ill. megsemmisítettek, minden fennmaradt infót ösi otthonukróla földről, mert szentül hitték, hogy úgy sem jutnak vissza.

Folyt köv este, mert lekésem a buszt.

Bocsi!
  • bigapó
    jó lenne:) legalább megismerném kicsit a hátteret.
  • Zombye
    2x ment el.
  • Zombye
    bocsesz!

2x ment el
  • Zombye
    valmilyen elkectromagneticplasma canonjuk van, abból is van alpha beta meg asszem talán gamma is. A terránok egyébként az "original" földiek, kvázi most be vannak szarva, hogy ismét részei lettek a "nagy láncnak" gondolom az X univerzum alapsztoriját ismered. Ha nem leírkászom neked nagyvonalakban.
  • Zombye
    valmilyen elkectromagneticplasma canonjuk van, abból is van alpha beta meg asszem talán gamma is. A terránok egyébként az "original" földiek, kvázi most be vannak szarva, hogy ismét részei lettek a "nagy láncnak" gondolom az X univerzum alapsztoriját ismered. Ha nem leírkászom neked nagyvonalakban.
  • DeviloftheHell
    na befejeztem a játékot eléggé érdekes volt a videot nézni a végén a csillagkapuval párhuzamosan egyiket sem értettem rendesen :D

amugy azok a terran hajok mi a jó istennel lönek 400 al ment a hajom aztán ugy telibe lötték folyton és a modositott hajo igencsak lement a 50GJ pajzsa
  • DeviloftheHell
    na már azt a bányát kel lmegépiteni vagy mit csinálni majd kitalálom :D
  • DeviloftheHell
    na végre hülye kristályok már megvannak video megvolt de utána nem adja a következö küldetést vagy várni kell rá?
  • DeviloftheHell
    hmm
    oké csak az a gond hogy akárhányszor mentem addig nem volt ott a kiscsaj a sectorban meg az állomáson az emberke amig benem mentem a cél szektorba az a olak akármi nevübe utána már másodszorra menve senki ellenség nincs ott akkor a xenon meg a paranid megvan a yakival van gondom
    na megint neki esek aztán azt csinálom másodiknak mert a xenon sectorban van mentve utoljárra aztán játdszatok megint még johogy egy viszonylag jól fegyverzett jó pajzsmenyniséggel ellátott terran m6 sal mászkálok :D
  • SaGa Jr
    Nem állandó sebességgel kell menned a Yaki állomás scannelésénél. Nem ezt mondja a srác. Hanem egy adott időtartamon keresztül folyamatosan egy bizonyos távon belül kell legyél az állomástól (100 m alatti távban). Közben persze támadni is fognak, de nem mozdulhatsz el a hatótávból míg a manus azt nem mondja.

A xenonoknál még harcolni sem kell. Megkeresed a ládát és felkapod. A paranid csávó majd kipurcan, kinyírod a maradék Khaakokat és utána mehetsz el (lesz itt video). A harmadiknál nincs semmiféle video. Bemész Bala Gi's Joy rendszerbe, itt szól neked a kiscsaj hogy mit kell tenni (hozni 10K értékű cuccot majd dokkolni a megadott helyen). Kiröppensz majd egy másik hajóval és mész a másik rendszerbe kémkedni. Scannelsz és kész, meg próbálsz életben mardni, plusz tartani a távolságot. A legjobb ha 50-60 m közötti távban maradsz az állomástól.

Ha nálad mindhárom kristály utána menj az Argon One-hoz és kérd a kommhoz Ban Danát. Ott lesz hidd el. Mindig ott van, csak keresd meg a hajón utazók között.

Aztán jön az egész haddelhadd lezárása, amhez kapsz videót meg útbaigazítást.
  • DeviloftheHell
    az anyját még mindig nem ad be semmit az argon one on nincs ott a ban danna ugyanaz megint ujra kezdve a kristály vadászatot hogy hülye paranidnál jön a video hogy neki megy a sziklának miután kinyirom a khaak hajokat a gyárnál meg mondja hogy scannel 1 perc aztán menjek 120 alatt és nagy semmi végig
  • DeviloftheHell
    aha akko megnézem azt a nyüves hajot
    me elvileg megvan mind kifizettem egy rakás pénzt a találkáért meg a kristályért a xenon szektort levadásztam me marhára szaggatott aztán össze szedegettem a yakinál kell vmi videot adnia vagy csak mondja hogy menynivel menjek aztán enyni?
  • SaGa Jr
    Ácsi. A 2. küldetésben, mikor te egy teherhajó hátsó tornyában ücsörögsz, akkor ott alapból van maxos szintű ilyen kütyü. Csak be kell kapcsolni. AMúgy meg a saját hajódra venni bármelyik equipments yardon tudsz.

De ha a kalózokat nem tudod lelőni, akkor mégis hogyan szedted le a drone-okat? Ott elmondja a csaj miként használd a fegyvert. Befogod a célt, majd ráviszed a célkeresztet és lősz míg szét nem esik. UGyanezt kell csinálnod a kalózoknál is. Gyorsbillentyűvel befogod a célt és lelövöd, aztán mész a következőre és így tovább.

A fight software Mk1 és 2 abban segít, hogy az első mutatja hová lőjj a találathoz, a második meg rá is tart neked, ha majdnem rajta van a célkereszted a célpontra lövés helyét mutató kis célkereszten, így nem kell teljesen pontosnak lenned. Elég ha a környékére lősz.

Megsemmisülni meg azért fogsz, mert nehézségtől függően 1-3 hajó hagyhat csak le téged. Magyarán lőjj szét mindenkit. Nem nehéz.

Mivel játszol, egérrel vagy joy-al? Az egérrel könnyebb célozni, viszont a joy-al jobb a játékélmény és könnyebb irányítani a hajót. Lövegtoronyban ücsörögve meg nem okozhat nehézséget pár lassan közeledő gép leszedése. Csak elsőként a legközelebbit lődd szét, miután lőtávon belülre került. Nyomod a tüzelést folyamatosan és kész. A mass driverből itt nem fog kifogyni a lőszer.
  • Tutilevi
    többször próbálkoztam de nem tudom leszedni őket sajna:mikor már közel vannak nem tudom eltalálni őket. ilyen célzó rendszert hol lehet venni és mennyiért?