20430

F.A.Q

WAREZ-RULEZ ügyeket privátban intézzétek! Frissített FAQ!
  • Lysandus
    Az a baj, hogy ha van egy 19-es és mondjuk öt 18-as akkor is mind a négy a 19-es felé indul el. De majd felrakom a station managert. Egyébként nem fogom olcsón adni a cuccot, ez elvi kérdés! :-)))

Mondjuk így is jó vagyok az NPC-ékhez. Azt figyeltem meg, hogy ha berakok jó helyre egy SPP-ét, akkor beindul az egész gazdaság. Argon Prime-ban pl marha nagy energiahiány volt. De mióta ott az SPP szépen termelget minden gyár.
  • SaGa Jr
    Ettől függetlenül túl sok a 4 hajó eladáshoz. Egy is bőven elég és így mindig tele raktérrel mehet.
    Plusz az alacsony eladási ár mellett garantáltan más is elviszi a cuccot, meg ugye nem csak a 19 creditet kínáló helyek felé fog elindulni a kereskedőhajód, hogy ott passzolja el, mert csak akkor van nyereséged. Így folyamatosabb lesz a bevételed. Nem ritkán van ugrásszerű, hanem folyamatosan van némivel kisebb. Nem az a darabonkénti 2-3 credit különbség lesz amin meggazdagodsz, de ad egy biztos és folyamatos alapot neked, amire a későbbi gyáraidat építheted vagy eleve majd összeállítasz komplexumokat és akkor meg el sem adod a cellákat, hanem helyben felhasználod.

Ha alacsonyabb az ár, nem kell messzire mennie az eladóhajónak, hogy profitot termeljen, ezáltal hosszú ideig gyakorlatilag nem hozva semmit a konyhára. Nem lesz üresjárata, nem tér vissza megrakodva az eladandó áruval, csak mert megelőzte egy messziről érkező kereskedő a célállomáson.

Plusz ha nem tartasz fenn beszerző hajót, hanem az átlagárnál 1 credittel többet adsz a kristályért, már hozzák is neked a cuccost az NPC hajók. Így megspóroltál egy egész hajónyi árat. Egyszer feltöltöd az állomást maximumra kristályból onnantól meg rábízod a gépre az utántöltését.

De ahogy írtad is, mindenki másként csinálja. ;-)
  • Lysandus
    Oké, csakhogy én drágán adom a cuccot. Mondjuk pl az SPP-nél 1650-es kristály beszerzési áron a 11 credites EC ár a nullszaldós, asszem. De én nem fogom 13-ért vagy 12-ért adni. Ha 17-re állítom az SPP-ém eladási árát, akkor jó eséllyel a legdrágábban tudom eladni a cuccot. (Ha 17-es árnál indul el a traderem, akkor jó eséllyel 18-19-es max árat fog kapni, ha odaér, mert addigra elfogy minden EC az célgyárban.) Szóval ha 11 a nullszaldó, akkor a 18-as ár a 12-höz képest hétszeres, a 13-hoz képest pedig három és félszeres profit. Ez azt jelenti, hogy a magas árral megspórolok még három és fél - hét SPP-ét. (Mert ha több gyáram lenne akkor lenne ugyanannyi profitom.) Ezért nem engedem le az árat, ezért szállítom ki inkább én. De hát kinek-kinek az ízlése szerint! :-)))
  • Lysandus
    Akkor valószínűleg a pedálra rakta neked a "csűrőt". Nekem joystickom és pedálom van, de a kettőt külön ismeri fel, így a joyt választottam. A "rudder" (oldalkormány) így szintén a joyon van. Ha van joyod szerintem játsz azzal, ha pedig rakaszkodsz a kormányhoz, akkor játékon belül az option ---> controlson keresztül próbáld valahogy a tengelyeket (axis) újrakonfigurálni. Vagy egyszerűen húzd ki az egyik konrollert.
  • Cowek
    G25 kormány, és sajnos nem tudom külön pedálra rakni az irányokat. Mind a 2 pedált félig kell nyomva tartanom hogy ne forogjon a genyó.
  • DeviloftheHell
    videokari jelenleg egy gecube ati 9550 128 MB os és ami lesz egy HIS 1600xt tubro 256 megás
    én joystickal nyomom és valoszinü elég sokan még (saitek cyborg evo)
    és nekem ilyet egyáltalán nem csinál kalibráld be a joystickot vagy izazitsd a helyére a tengelyt mert van joystick ami anynira érzékeny hogy egy kis mozdulattal is már hátast dob a hajó
  • Cowek
    Játszik valaki kormánnyal vagy joystickal?
    Próbáltam beállítani, de forog az űrhajó mint a búgócsiga...
    Ha van tipp örömmel fogadom :-)
  • achime
    hello milyen karid van?
  • DeviloftheHell
    én iylet egyáltalán nem találtam amig mászkáltam állomásokra most nem játszottam 23. ota a játékkal mert várom az uj videokarit ráadásul a 23. kai mentésem megsérült nem tudom mi lett vele de addig nem tudom tovább épiteni a complexet mig nem lesz meg az uj kari mert ez már egyáltalán nem képes arra a sectorban is hogy az egeret normálisan tudjam mozgatni

majd az XTM meglesz akkor abbol majd pakolom oda a hajokat igy is inkább legyártatom a flottát mint egyesével megveszem igaz sok idö de olcsobb

ja mellesleg a sectorban elrakott gyárak száma asszem iylen 1000 körül van jó sokat ment érte a játék hogy meglegyen a pénz rájuk de pár nap futás után duskálni fogok a milliárd creditekben :D
  • SaGa Jr
    Sikerült már megvenni terran hajók leírásait? Nekem mindig azt mondja az eladó, hogy nem elég magas a besorolásom hozzá így nekem nem adja el. Pedig olyan jól mutatnának az M3+-os gépek mellett a gyártható Terran eszközök. :)
    De melyikre gondol vajon? Netán csak a sztori végigvitele után lehet venni?
  • SaGa Jr
    Nem része. Menj el a hivatalos oldalra (az Egosoft oldalára) és töltsd le a bomusz csomagot (bomnnus materials-ban van vagy a patcheknél). Abban benne van ez a script is. De az XTM-ben nem szerepel.

VAgy ugyanezen aaz oldalon a fórumok között a mod fórumokban megleled csak ezta modot is külön. Mondjuk nincs rá szükség abszolúte. Egy hajóval is vígan lehet működtetni egy állomást, nem kell 4 oda. Egy is épp olyan hatékonyan el fogja adni a cuccost. Még beszerzőre sem lesz szükség, elég ha fentebb veszi az ember egy 5%-al a nyersanyag vételárát és máris viszik neki a cuccot. Plusz a gépi kereskedők is elég alaposan lerabolják a gyárakat, szóval nem kell aggódni. Nem baj az ha tele a gyár, majd elfogy úgyis minden belőle.

Nálam még egyszer nem fordult elő, hogy egy XL-es akárcsak félig legyen tele energiacellával. Baromi gyorsan elvittek mindent a pénz meg csak jött. A kisebb SPP-k meg mindig kongtak az ürességtől, mert állandóan lógott rajtuk valamilyen kereskedő és amint kijött pár cella, már meg is vették.
  • DeviloftheHell
    jó lenne hamár jönne a .7 es XTM hiányolom a terran hajocskákat olyan jó volt nézni amikor egy terran TS hajom kilött egy csapat kalozt :D a pár ágyucskájával ami a legtöbb TS hajonak max 5 -6 van :D
  • BladeW
    hat nalam erdekes, mert bekoszontott az aranykor gombamod szaporodnak az SPP-k, a gyarak telitve nyersanyaggal, meg végtermékkel, nemritka, hogy az UT-k standby-ban varnak valami kedvezo lehetosegre. Jol jonne mar valami kis Xenon/Kha'ak invazio, ami berombol 1-2 SPP-t
  • Lysandus
    Az XTM extended modjának része egy ilyen script?
  • Lysandus
    Nos, a négyből kettő majdnem super freigheter Caiman Tanker (7000-res raktér). A másik kettő szintén a tanker változata az argon freighternek (kb 5000-res raktér). Három ugrásnyi kereskedelemet engedélyezve éppen ennyi kellene, hogy sose legyen tele az L-es SPP. Sőt, lehet, hogy még ez is kevés lenne, mert egy L-es SPP-be 25 ezernyi EC fér. Az nem segít, ha alacsonyabbra veszem az árat, mert hiába 12, ha csak egy 19-es árat adó gyár van, mind odamegy.

Éppen azért telepítettem a gyárat oda, ahol van (Omicron Lyrie), mert elég messze a legközelebbi SPP, áltak a gyárak az EC hiány miatt. Ezért persze nem is fogom olcsón adni a cuccot, tehát más kereskedők nem fognak bejönni hozzám, de ez nem is lenne baj, hajóm van, majd szállítanék én.

mrzed: jól hangzik, eddig ódzkodtam a mindenféle scriptektől, de lehet hogy ráfanyalodok. Köszönöm!
  • mrzed
    Tedd fel a station trader script-et, és akkor tutira elég lesz egy hajó. Arról nem is beszélve, hogy akkor teljesen mindegy, hogy mit hova telepítesz, mert akár 50 szektornyi távolságra is elviszi a jump drive segítségével. Ja,és persze a script figyeli, hogy több hajó esetén ne legyen ugyanaz a célpont.
  • SaGa Jr
    Minek annyi hajó egyáltalán? Egy is bőven elegendő (egy TS super freighter mondjuk vagy egy másik típus minimum 8000-es raktérrel), az is eladja az egész készletet pár forduló alatt, plusz a gépi kereskedők is viszik majd mint a cukrot (a beállított ártól függően persze és attól, hogy engeded vagy sem a gépi kereskedőket ott vacakolni).
    Azért mennek egy célpontra a gépeid, mert ott kapják a legjobb árat a celláért. Ha valahol jobbat kapnának, akkor oda fognak menni. Vedd lentebb az SPP-ben az eladási árat mondjuk 13 vagy 12 creditre és akkor több helyre is megindulnak a hajóid, mert ilyen árak mellett gyakorlatilag majdnem mindenhol el tudják adni haszonnal a cuccot.
    Plusz nem árt olyan helyre telepíteni, ahol akad bőven felvevő is. Azaz olyan szektorba érdemes berakni, ahol van sok energiacella fogyasztó gyár, illetve a környező szektorokban is akadnak ilyenek nagy számban, ellenben nincs jelen másik SPP.

Amúgy meg nem tudod beállítani, hogy oda ne menjenek, legfeljebb annyit állíthatsz be, hogy mennyi szektort távolodhatnak el az otthonuknak kijelölt állomástól. Esetleg manuálisan adod ki nekik az utasításokat, mikor hová vigyék.
  • Lysandus
    Hali!

Van egy kis gondom. Vettem egy L-es SPP-ét, és hozzá négy teherhajót, hogy az EC-ket eladják (plussz egy ami veszi a kristályt). Nem lehet beállítani valahol, hogy ha egy hajó már elindult mondjuk cattle ranch alfába eladni, akkor a többi már ne szállítson oda abban a körben? Van olyan, hogy mind a négy ugyanabba a gyárba megy eladni, és persze csak az első szállítmányt fogják megvenni. A többi hajó meg jön vissza teli raktérrel. Az SPP meg közben áll, mert full tele van. A legrosszabb, hogy ez bármikor előfordulhat újra, tehát ha bejönnek, akkor megint ugyanoda indulnak eladni, és hárman megint tele raktérrel jönnek vissza.
  • Arden
    Hali

nem a reklámért, de, :-)
    http://www.galaxisnet.hu/termek.php?id=9279
  • BladeW
    Most egy Busterrel jarom az urt, 3 UT szedi mar nekem a lovet, es gondoltam itt az ideje, hogy vegre harcoljak is a jatekban. Felraktam 6 db APAC-t (alpha particle accelerator beam), es ha meglovok vele valakit hat ugy belassul a jatek hogy "orom" nezni. Extra lassulas is tapasztalhato, amikor pirate falconra lovok. Ezen kivul a Seizewell (vagymi) rendszerben esik az fps olyan 15-20 korulire, mashol teljesen jol fut a game. Azert remeltem - ha mar final patch - akkor megtisztitjak az ilyen optimalizalatlansagoktol.
  • kisviku
    Na, úgy tűnik az igazam csak-csak bejött...
    Én voltam az egyik aki csúnyán becsmérelte a játék élvezhetőségét és lám-lám igazam volt akkor, amikor még nem is hallottunk ilyen videokártyákról.
    Ez igen!
    Megint csak dicsérem az Egosoft-os srácokat...
    Ideje lassan befektetnem 5 kilót egy új gépre?

Mindegy, jóccakát!
  • DeviloftheHell
    vki tudja hogy lehet megnyitni a 3ds max al a hajokat meg az állomásokat?
  • DeviloftheHell
    http://www.overclockers.ru/lab/print/21440.shtml
    erröl az oldalról néztem a táblázatokban az értékeket
  • DeviloftheHell
    öööö ugy néztem azt hogy vmi time demot vagy nem tudom mit futttak vele minden lehetséges opcio a max beállitáson
    azért 800 állomásbol áll eddigi komlexet is eléggé nehezen épitettem meg nyavajás 9550 es ati éphogy az egeret tudom mozgatni abban a sectorban szoval igy is ugy is jobban fog menni vele mellesleg asteroida van böven elena's fortune ben van a fél kész complex ezzel a high yield asteroida csinálo srciptel raktam még be párat oda méreg drágán de megéri hosszu távon :D én majd inkább megvárom az uj ati karit azt majd egyszer megveszem addig jó lesz az 1600xt de nvidiát max ugy használnék ha ingyen oda adnák :D
  • Amaro
    Nem akarlak elkeseríteni, de az 50fps-t felejtsd el. Olyan rendszerben, ami nagy complexet tartalmaz, netán még aszteroidákat is, az x1800xt is kevés - tudom saját tapasztalatból. Az idei karácsonyi őrületben hálistennek kezem alá került egy 8800GTX, 768MB DDR3-as RAMmal, és voltam olyan megszállott, hogy feltegyem a gépre az X3-at - no az kell az X3 komplexeknek. Fájt a szívem, mikor vitték a gépet
  • jano1
    C:\Documents and Settings\dokumentumok\Egosoft
  • erdos
    köszi, akkor várok a 0.7-ig. Amúgy a mentéseim hol vannak hogy legyen róla másolatom?
  • Sippie
    sziasztok! Olvasgattam már régebb óta az X3 fórumot, és úgy látom nagyon hangulatos a játék, és érdekel is az X univerzum, viszont az én gépemet azt alapból kiröhögné a játék, úgyhogy meg sem kísérlem feltelepíteni a gépre, viszont az lenne a kérdésem, hogy az elődökhöz képest, körülbelül ugyanaz a játék, csak szebb grafikával? Az X2 már futna a gépemen, és ahhoz képest sok újítást tartalmaz, vagy főbb vonalakban ugyanazok a lehetőségek?
    A Beyond the frontier demojával is játszottam még régebben akkor is marhára tetszett a játék, csak aztán az The Threat grafikája mintha rajzoltabb lett volna vagy nem is tudom.
  • DeviloftheHell
    ja és van srcipt az egosot forumán amivel alap cuccokat és tuningokat ráteszi a gyártáskor és nem kell külön EQdockba külden ia hajokat
  • DeviloftheHell
    ööö azt rákell nyomni eltünik onnan berakja máshova és elkezd egy kis készitési ablakban vissza számolni gondolom csa kbeküldted a hajokat nem? me arra még ki is kell adni a listára
  • DeviloftheHell
    m2 es hajoknál napok :D m6 osnál kb 20 ora tl meg olyan 1 nap körül
    nekem két napig ment a gép mire berakta a boron és argon csatahajokat :D seta 10 en :D
  • SaGa Jr
    Mennyi idő míg a reserve engineeringből lesz valami? MErt kb 2 órányi játékidőt töltöttek már ott a gépeim, de még mindig semmi. UGyanaz a 100% van nmindegyik mellett kiírva.

Mondjuk míg azt kiderítem, jól elvagyok a színezgetéssel is. :-)
  • SaGa Jr
    A 2.0.0.2-vel nem fog menni a 0.6-os XTM mod. Az még az 1.4.0.3-hoz készült. Várd meg a 0.7-es verziót, az fog működni a legújabb változattal.
  • DeviloftheHell
    ja megnéztétek az oldal a kép cimét amit bemásoltam? mert kaptam privit hogy neki nem jött be
    komplexet épiteni jobbm int hajokkal állomástól állomásig csakhát nagyobb félkész komplexnél már igencsak kell a video kari ami most nekem is bajom nem birom összekötni egy teljes sectornyi állomást szép körivben lerakosgatva mert egyszerüen az egeret is 10 mp megmozditani :D majd az x1600xt vel jobban fog menni böngésztem kis teszteket rola és elvileg iylen 50fps körül kell majd mennie alapból :D kivi leszek nálam meglesz e
  • DeviloftheHell
    .6 os XTM nem fog menni a 2.02 vel
  • achime

hello nem tudja valaki hogy ha fel rakom a DDRS update-et akkor az összes hajót átírja vagy az eddigi hajók mellé rak még be plusszok
    köszi
  • erdos
    Az öreg róka
    Egy csomó cuccotok még most is megvan kinyomtatva a kezdeti segítségekre :P
  • kisviku
    Legalább valakinek hiányzom...
    Okés, ahogy elnéztem valamikor május-június környékén szóltam hozzá utoljára.De szívesen segítek, ha kell.
  • erdos
    Azért az M-es SPP is vastagon fél milla fölött van, nem? Az XL-esnél valami 10 fölött van asszem.
  • erdos
    na felteszem a 2.02-t, a 0.6 os XTM modot meg pár, Amaro oldalán található finom kis szkriptet, kellene még szerintetek valami? Idáig a sim 1.4 volt XTM nélkül.