20430

F.A.Q

WAREZ-RULEZ ügyeket privátban intézzétek! Frissített FAQ!
  • Kaziking
    hát én kitaláltam, forditsd le :))
  • mano1b
    nem ártana ha valaki kitalálná az uj évbe hogy lehetne magyaritani ez kéne meg valahogy meg oldani..
  • mano1b
    Kellemes ünnepeket minden X3-as vadásznak..
  • LegionarR
    Kellemes ünnepeket minden X3-as pilótának!

kisviku: nem hiszem hogy a spacefuel fogyasztása jó ötlet lenne
  • kisviku
    No, akkor csak beköszönök ide.Kellemes karácsonyt mindenkinek!
    Tessék sok Spacefuel-t inni és aztán lehet rá elropogtatni egy kis Meatsteak Cahoona-t.
  • Dave000
    Áhhh, na most elegem lett a story line-ból, hagyom a francba... nem hiszem el... van az a küldi amikor spy drone-al menni kell az asteroidában, nagy nehezen végre átjutok rajta, megvan kész, erre megjelenik a főköcsög a Thalonjával, rámküld 4 kalózt, ráállok az egyikre, erre a másik 3 hátulról lesorozott... persze az asteroidás küldi előtt van ugye mentés, mert közben nem lehet menteni, hogy ***ná meg... Ez a kezd elölről az előbb fél óra alatt megcsinált dolog nagyon ki tud akasztani... erre a szaros busterre nem lehet vmi normális pajzsot rakni???

jah és persze előtte is már meg volt lőve a hajóm, úgy hogy még 200k-ba került megcsináltatni, még pénzem se nagyon maradt...
  • BladeW
    Gyors hajokkal a legtobb raketat le lehet razni, nekem legalabbis nem volt gondom amig busterrel mentem. A lassabbakat meg akar ki is loheted.
  • bigapó
    igen az árral játszál, állítgasd, de sokat nem kell, mert csak ráfizetsz vagy továbbra sem jönnek.

attól függően, hogy milyen géppel mész be lehet állítani, hogy a hátsó ágyú mit lőjön. a kijelölt célpontot, mindenkit stb. vagy a rakétákat. azt, hogy ide neked, kell-e rakni fegyvert vagy itt mindig van azt nemtom. nekem is volt olyan, hogy követett a rakéta, de aztán egyszercsak eltűnt, gondolom lelőtte, de én nem hallottam lövéshangokat. mindegy.

apropó, a rakétákról van valami táblázat vagy hasonló? melyik milyen sebzésű stb.?
  • Dave000
    Még egy kérdés, ha kilőnek rám egy rakettát, akkor azt le lehet vhogy rázni??? mert én akármilyen manővert csináltam betalált... és az elég durvát sebez
  • Dave000
    Köszi, a beírásom után egy óra pihi után neki leselkedtem és manőverezéssel kikerültem utána rá kell tapadni hátulról és osztani neki :) a pénz dolog is kezd jönni, mert magamtól leirtottam egy kalóz csordát és 5k-t adtak érte szal valami már alakul :). Apropó, az miért van hogy a wheat farmomra gyakorlatilag csak az én hajóim járnak, meg egykét express, meg kis busterek, de azok nem vesznek semmit... Az eladási árral lehet gond?
  • laba
    kössz
  • SaGa Jr
    Bemész az adott hajó menüjébe és ott legörgetsz a parancsoknál (tudod, ahol az olyanok vannak mint navigation, special, fight és így tovább). Lesz egy olyan is hogy Home Base jó lent, a turret opciók után. Erre rábökve megadhatod.
  • laba
    Van MK II es szoftver minden azt hiszem most néztem meg egyet azon talán nem volt MK Ies az baj ? Amúgy hogy kell beállítani a homebaset vagy minél kel beállítani mert nem találom?
  • bigapó
    trade software mk2 kell neki mindenképp, ott tudod beállítani, hogy mi legyen neki a home base ahonnan visz és ahova majd hozza a cuccot. asszem így automata, tehát nem kell megadni több dolgot, a szoftver a lényeg.

egyébként ha beállítod a gyár vételi illetve eladási árait, akkor a többi kereskedő is jönni fog. lentebb le van írva, de a lényeg, hogy ha az átlag ár alatt adsz el 1 kredit-tel és felette veszel 1-el, akkor már profitot termelsz nekik is és magadnak is. de elég, ha veszel szerintem, aztán majd eladod időnként. nézz szét ehhez kapcsolódó script-ek után, van menedzselő is. könnyebb az ilyet beállítani.
  • laba
    Hellósztok most az a bajom hogy vettem egy wheatfarmot vagy mit és még kettő mercuryt is amim a F.A.Q-ban van.A mercurykat viszont nem tudom hogy kell beállítani hogy kereskedjenek a wheatfarmnak.A mercuryk csak ott állnak nem adnak el és nem is vesznek. Mit csináljak?
  • SaGa Jr
    Talán azért nem kapsz egy fityinget sem, mert a saját céljaidat mozdítják előre mások. A sztori még a 2. részben kezdődött és ez a közvetlen folytatása. A cél apuci drága magához térítése és kiderítése annak, hogy mi a fenét csinált amiért ilyen állapotba került. Mások tesznek szívességet ezzel a "hősünknek", ő meg viszonozza ezt a szivességet ahogy tudja. :)

A lelövés elleni megoldás a gyakorlás. Tessék sűrűn használni az oldalra csúszásokat és szinte érintetlenül át lehet vészelni a harcokat. Meg persze egy jó joystick sem fog ártani a túlélés érdekében. De hidd el nem lehetetlen még átirkálások nélkül sem. Majd beletanulsz, rájössz milyen ellenfélnél mire számíts, milyen géptípus mire képes, milyen fegyverrel miként harcolj és így tovább.
  • DeviloftheHell
    én ahogy átirkáltam a Tships filéket ugy egész héten otthagyhatnám egy xenon sectorban a hajocskáimat akkor sem vadásznák le :D max a oajszot tudnák leszedni
  • bigapó
    kösz a tippet. bár 4 szemem van, de mégse látok velük:))) már jön a másik, illetve kettő, mert nemtom melyik van felrakva.
    majd kiderül, hogy megmarad-e a patch után a mentésem.
  • Dave000
    Azért ezt nem hiszem el, hogy ebben a játékban a küldetéseknél egy fityinget sem kapok... Most valami csávóval kéne találkoznom egy trading station-on nagy nehezen kérdezgetve az utat, haladok a sector felé, erre egyik sectorban kapunál 4 kalóz, á mondom elintézem, na ez volt az utolsó szavam, szétkaptak mint Foxi a lábtörlőt... Kérdem én, hogy a rákba viszi végig az ember a történetet, ha nem tud menni a szálakon mert lenyakazzák...
  • SaGa Jr
    Speciel van ott olyan patch is, ami 1.4-es változatokról rakja fel 2.0.0.2-ig a játékot.

A mentések nem tudom változna vagy sem, de szerintem nem piszkál hozzájuk.

TL, M1 és M2 hajókat az alapjátékban szerintem nem lehet kilövéssel megszerezni. Legalábbis még hallottam ilyen cselekedetről script és egyéb módosítások nélküli játéknál. Ha ilyen gépet akarsz, akkor venned kell.
  • bigapó
    most töltöttem le az egosoft-ról a 2.0-át. nevében azt írja, hogy 1.0-ról upgrade-el. most ehhez az kell, hogy újra felrakjam az alapjátékot, mert most 1.4 vagy ilyesmi van fent. így viszont elvesznek a mentéseim is, nem? mármint a 2.0 felrakása után.
  • bigapó
    tegnap sikerült összefutnom egy Óriás-sal, egész pontosan egy TL-es állomáshordóval, egy Split Elephant volt. szépen nekimentem annak rendje és módja szerint, de nem akart "behódolni". ilyen hajót így nem lehet szerezni vagy csak nekem nem sikerült?
  • Dave000
    Vegyél energy cell-t, ugrás előtt ahol kiválasztod, hova akarsz ugrani, ott van hogy mennyi energy cell kell hozzá, én általában 200-300-at szoktam tartani a hajón, így még sosem ért olyan meglepetés, hogy 7 sectorral arrébról ne tudtam volna haza ugrani.
  • SaGa Jr
    Jumphoz nem árt ha van a raktérben jó sok energiacella. Ezt használja ugyanis a gép ugráskor.
    Amúgy meg nézd meg a hajódon a felszereléslistát. Ha rajta van a gépeden, akkor a listádon is rajta lesz mint installált eszköz.
  • laba
    Hi most ott tartok hogy vettem egy jumpdrive-ot de nem tudom atrakni a mercurymra azaz hogy átraktam mert a bustenél nincs de amikor jumpolni akarok a mercuryval nem ír ki semmi olyat hogy ezt meg lehetne vele csinálni. Szoval hogy kell átrakni hogy működjön is????????????
  • laba
    Hi most ott tartok hogy vettem egy jumpdrive-ot de nem tudom atrakni a mercurymra azaz hogy átraktam mert a bustenél nincs de amikor jumpolni akarok a mercuryval nem ír ki semmi olyat hogy ezt meg lehetne vele csinálni. Szoval hogy kell átrakni hogy működjön is????????????
  • modoshawan
    Nem rossz terv. Épp most jött össze a zseton egy farmra nekem is. De sztem a vásárlás előtt összeharácsolok még egy Mercury-ra.
  • Dave000
    A küldiket szerintem hagyjad a fenébe... én el se kezdtem, csak régebben, de ott is csak az első négyet csináltam meg, most tiszta lappal kezdtem kereskedéssel összeszedtem 800k-t vettem egy wheat farmot meg még1 mercury-t és most valamilyen szinten termel, bár nem túl gyorsan, úgyhogy majd jönnek a bővítések :) Aztán majd ha elég sok zsetonom lesz, megcsinálom a bustert, fasza pajzsokkal meg fegyverekkel és büntik lesznek :D
  • modoshawan
    Kösz szépen! Ha majd a kereskedő életmódom kezd egy kicsit az agyamra menni , akkor neki is állok a küldetéseknek újra.
    Remélem hamarosan beindul az önálló kereskedő, termelő "vállalatom". Akkor talán lesz időm kicsit jobban körbenézni az X univerzmunban
  • laba
    Hellósztok most kezdtem egy quickstartot.Abszolút kezdő vagyok néztem már a F.A.Q.ot is de még mindig nem tudom mit kell csinaálni és főleg hogy hogy kell kereskedni. Segítségeteket megköszönném.
  • kobra223
    ja még kérdés az x2 hol lehet modokat letölteni?
  • kobra223
    valaki nem tud egy X2 The Threat-hez egy Trainert?
  • netsearc
    sziasztok.
    Szeretnék segitséget kérni. Nincs valakinek egy olyan magyar weboldala ahol le vannak a játék alapjai irva .?

Segitséget elöre is köszi.
  • SaGa Jr
    Nézegessed bőszen az üzeneteidet. Abban mindig ott fog szerepelni a dolog.
    Amint teljesítetted az első, kísérgetős/patrol feladatot, bejelentkezik rádión egy köpenyes főszer és elmondja hová kell menni és mit kell tenni. Ahogy Dave000 mondotta, menj el a megadott rendszerbe és dokkolj be a megadott állomáson, majd ott kresd meg és beszélgess el a delikvensel (bedokkolás után az állomás opciói között megtalálod az állomáson lévők listáját és ott válaszd ki a delikvenst).
  • mano1b
    pedig a x2 volt legaláb azt rakták volna bele kicsit hüjén óldoták meg ezt igy egy fekete kép át menetel.
  • Dave000
    ha még nem voltál el kell menni cloud base south westbe, a gonert temple-ben beszélni, és onnan lesz majd egy küldi
  • modoshawan
    Hi! Nemrég kezdtem el az X3-mal "komolyabban" foglalkozni. Quickstarton indultam, kereskedem a Mercuryval minden OK.
    De a sztorit nem tudom vinni. Az első küldetésben leírtakat megcsináltam s visszatértem az Argon Prime-ba. De semmi! Mit tegyek ,hova menjek a köv küldetésért?
  • SaGa Jr
    Nem nem jó, hanem nincs. Nincs benne a játékban az ugráshoz semmilyen átvezetés. Tehát nem hibás, hanem egyszerűen hiányzik.
  • mano1b
    nekem az lene a kérdésem mért nem jó az ávezető anim még a X3Update2.0.01_to_2.0.02 sem mikor átmész egy kapun
  • Dave000
    Köszi, pénz van a gyárban azzal nincs gond, valószínűleg homebase-nek nincs beállítva a Mercurynál. Megnézem, köszi.