20430

F.A.Q

WAREZ-RULEZ ügyeket privátban intézzétek! Frissített FAQ!
  • Ace McCloud
    Szevasztok !
    A 2.01 es verzió van fenn.
    Valamiért nem megy az Utraider, pedíg a hajón a sector traider már 10 es szinten van, és minden leírt eszköz fel van pakolva a fickó hajójára + advanced satellite vagy 16 szektorban. Azonkívül régebben láttam hogy a bolygók sötét oldalán látszanak a városok fényei, de ez egy pár napja nincs. Szerintetek ezek a dolgok mitől lehetnek??
    Még megkérdezném hogy a küldi során összeszedett paranid ormine megmarad végleg, vagy majd a küldi folytatásában elveszik tőlem??
    Aki esetleg a küldetést viszi, és még nem jutott el a bányás részig, de szeretne a Paranidoknál bevágódni, az nem fog tudni, mivel mindíg unholy nomád lessz bármit is csinál, vagy esetleg roszabb.
  • erdos
    Beony, UT-t nem nagyon vesztettem még, kodobják a drone-okat és már pattannak is elfele egy másik szektorba aztán kereskednek tovább.
  • SaGa Jr
    bigapó:
    Ilyen beleskelődést más rakterébe csak olyan rendszerekben csinálj, ahol az uralkodó fajnak a police licence megvan. Máskülönben te követsz el bűntettet illegális ellenőrzésért és jogosan támadnak rád, plusz azonnal esik pár százalékot a reputációd az adott fajnál. Tehát csak ott scannelgess, ahol a police licenced érvényes. :-)

Micsu:
    Amint UT státuszba kerül a kereskedőd mert ebbe raktad, onnantól ő határozza meg mit vesz meg és mennyiért. Ha úgy érzi szüksége van a jump drive-ra, akkor be fogja szerezni. Mint ahogy garantáltan venni fog pár fighter drone-t is a saját védelmére. Hagyni kell had csinálja. Úgyis a te javadat szolgálja a dologgal.
  • bigapó
    hali!

a legutóbbi demeter-em amire vettem Trade Command MK3-at, olyan hosszú nevet vett fel, hogy ha belenézek az adataiba, akkor nem látom, hogy hanyas szinten áll!? ezzel mit lehet kezdeni? őt is át tudom nevezni? mert eddig csak a hajót sikerült:)

3 UT már szépen hozza a lóvét - igaz, mikor vesznek, akkor viszik is, de hát profittal adják el:) - sikerült is megvennem egy Silicon Mine-t (egyenlőre csak egy M-est). időmből sajna csak arra futotta, hogy kirakjam egy 61-es yield-ű aszteroidára, de EP-t még nem vittem bele. ha jól emlékszem a 61-es szép nagy szám, már csak abból adódóan is, hogy ritka az ilyen:) ez egyébként mit takar? az egységnyi idő alatt kitermelt mennyiséget?
  • Cowek
    Azért találtam egy bugot...

egy ócska sérült hajóra ha rápakolom a hull repairt, és telerakom kittel, 2 milláért el lehet adni a hajót sérülten :-/ ha nem pakolom rá a kitet, ér vagy 15.000-et... Így hát önfegyelemmel nem csítelek :-D
  • Cowek
    18-as szinten megjön az önbizalma, azt költi a pénzed :-D
  • Amaro
    Eddig is kedveltem Cycrowot, ezek után meg pláne - lám megint megmentett a melótól, pedig ő van szabin :D Kíváncsi leszek, mit alkot, ha majd kipihenten megint beleveti magát.

Más. A szkriptek, ha egyszer installálva lettek, ott maradnak és működnek az eltávolításukig, vagy kikapcsolásukig (utóbbit néhány szkript esetén a játékon belül lehet elkövetni az AI menüben), külön kezelést vagy speciális játékindítást nem igényelnek. A modok hasonlóképp működnek, eltekintve attól az apróságtól, hogy az X3 indítóképernyőjén kell kiválasztani az éppen játszani kívánt darabot. Több mod használata esetén javasolt a mentéseket külön könyvtárba pakolni, mert egy hónap múlva már senki se tudja, a mod döglött be, vagy csak másiknak a mentését töltöttük be. Pláne igaz ez, ha valaki mod/szkript-gyártásra adja a fejét, itt a tesztverziók számozása szerint érdemes elkülöníteni, debughoz nagy segítség lehet.
  • Micsu
    Van 1 18as szintű universal traderem, hagytam hagy gyűjtse a lét de igencsak meglepődtem mikor ugrálni kezdett el, mert én jumpdriveot nem vettem a sfre, utána nézem mik vannak a hajón és ott a jumpdrive :)! Én azthittem hogy csak scriptel használja a jumpdriveot az ut!
  • bigapó
    nem:)

mármint nem jól érzed. nem kell abból indítani, én még egyszersem csináltam és mégis megvan minden amit beraktam.
  • Zseblovag
    Halihó! Na végre megleltem a hajókat, igazad volt egy script dugta el őket. Ha a játékot az x-script installer-ből indítom kb 8-10 sectoráthaladás után kifagy. Gondolom ha nem abból indítom akkor az új scriptek nem lesznek benne a gaméban, jól érzem?
  • bigapó
    akkor csak hibernálásban voltak, mert természetesen kalózbázis közelében próbálkoztam:) biztos nem voltam elég türelmes, nem vártam elég ideig.
    az is jó ötlet lehet, hogy freight scanner-el átnézem és ha kidobja, hogy illegális cuccot visz (elvileg ilyenkor kalóznak minősül), akkor kinyírom?
  • SaGa Jr
    Csak egy olyan találat, ami komolynak látszik. Nem feltétlenül lesz semmi hatása. Bizonyos rakéták becsapódása után szokott ez előfordulni. Majd abbahagyja.

Az alacsony reputációt az adott faj rendszereiben történő kalóz/khaak/xenon gyilkolással leeht növelni. Illetve a szövetségesüknél kell növelni a reputációt. Minden fajnak megvan az ellenfele és a szövetségese. Az argonopedia oldalára elmész és ott elolvasva a történelmet rájössz ki kivel van haverságban és kit utál de nagyon.
    A police licence meg amúgy is csak bizonyos reputáció után vehető. A lényege mindössze annyi, hog ha megvan egy adott fajtól az engedély, akkor ha valamilyen ellenséget lelősz az ő rendszereikben (kalóz/khaak/xenon) akkor fizetnek neked. M5-ért 500, M4-ért 1000, M3-ért 5000 creditet. M6 és nagyobb hajókért is fizetnek csak nem emlékszem mennyit.

Ja és minden fajnál vannak olyan rendszerek, ahol van kalóz bázis. Na ott tuti találsz kalózokat.
    Pár tipp:
    Argon - The Hole, Ore Belt (tovább kell menni észak felé az északi kaputól), Nathan's Voyage
    Boron - Barren Shores
    Split - Rhonkar's Clouds, Ghinn's Escape
    Teladi - Teladi Gain, Company Pride, Bad Dept, New Income, Mines of Fortune
    Paranid - Priests Pity, Spring of Belief
  • bigapó
    az micsoda amikor elkezd füstölni a hajó, de nem vesz le semmit sem a hull-ból vagy a pajzs-ból? elvileg rakéta, de besült vagy mi?

más: rossz reput hogy lehet növelni olyan fajnál, ahol már leszállni sem engednek, ergo nem tudok venni license-t (már ha ez kell a kalózok lelövéséhez), ja és persze kalózok sincsenek a környéken.
  • bigapó
    abban benne van a hrt, igen. 1.31-es verzió az is? de egyébként hol van hozzá kit? eddig még mindig nem találtam csak a szokásosokat a BBS-eken.
  • SaGa Jr
    Nem kell nekimenni. :-)
    Amúgy a raider nem a legjobb nova változat. Akkor már inkább egy vanguard. Annak jóval több a fegyver energiája és gyorsabban is tölti vissza azt.

De mint írtam, nem kell leállni pofozkodni egy J-vel a kristálybeszerzős küldetésekben. Noha nem ellenfele egy M3-nak sem, ha megtanulja az ember rendesen használni a sodródási manővereket. Ilyenkor vígan körbe lehet táncolni és lehet rá küldözgetni a rakétákat. Mondjuk Typhoon vagy valamilyen torpedó. A legjobb a Hammerhead lenne (unknown objectként lehet legtöbbször találni lelőtt kalózok után), de az lassúcsak, ne mvehető és baromi nagy a hatósugara, így könnyű belepusztulni egy ilyen kis hajóval. De ha egy kicsit is gyengébb a pajzs, akkor egy M6-ot is lazán lekap ez a rakéta. Egy J vagy K ellen persze nem egy kell, hanem legalább 5-6. Ezzel a pajzs le is lesz tudva, utánam meg már a sima AHEPT is rendesen szétkapja a célpontot.
  • Micsu
    kösz a segítséget, igazad van tom hogy a lánya csak késő este írtam és már nem voltam magamnál :)! M3as hajóm az van, 1 nova raider, de sztem vlami über rakétákkal tok megnyomni 1 jt, mert kva sok a hullja meg a pajzsa!
  • Cowek
    Hogyan tudok ware slotot csinálni neki?
    Érdekes hogy a hivatalos X³ Reunion - Bonus Package 3.1.05 vágja felül a slotokat...

Szerkesztve:
    Közben felraktam a teljes Cycrow script packot, és láss csodát... megjelent a Hull repair is... Azt hiszem ezzel a verzióval fogo most már játszani...
  • SaGa Jr
    A DDRS modban vannak szép számmal ilyenek. De ha felmész a hivatalos mod fórumra, azon is találsz ilyesmit.
  • erdos
    Véletlenül Starwars-os hajókat nem lehet beletenni a játékba? Nem lenne egyszerű egy ilyen flottát összerakni :-)
    A másik meg hogy a printszkrínes képeket hova teszi a gép? Olyan jókat csináltam hogy szédület, hátha lesz egy kettő amit ide is fel lehetne tolni.
  • SaGa Jr
    Kis pontosítás. Nem a don csaja, hanem a lánye aki ki lett mentve. :-)

Úgyis el kell menned mindhárom helyre, szóval lényegtelen melyikkel kezded. A Xenon szektor esetében válassz egy nagyon gyors hajót. Nem kell lövöldözni sem itt, sem a többi esetében (na jó, majd a bizniszelősnél kell, de nem lesz vészes). Nem a fegyverek fognak dominálni, sőt ha leállsz harcolgatni, akkor alaposan meg is szívhatod a dolgot.

Xenonoknál berongyolsz, felszeded a megadott cuccot és kiugrasz.

Egy másik esetben nem a saját hajóddal fogsz menni, mindegy mit teszel. Itt ne keveredj harcba, csak tedd amivel meg leszel bízva és manőverezz ügyesen.

A harmadik esetben meg majd kelleni fog nem kevés pénz és mászkálgatás is lesz. Utána a Paranidok nagyon utálni fognak majd. Harc amit nem lehet elkerülni csak itt lesz. A többi esetben legjobb ha nem harcolsz.

Szóval nem kell lelőni semmiféle xenon J-t, sem K-t. Gyorsan kell menni és nem lesz baj. J ellen meg a legjobb ha M3-al vagy M6-al mész. Tegyél rá az elérhető/hordozható legjobb fegyverekből annyit, amennyi rá fér és rakétázz. Ennyi a dolog titka.
  • Micsu
    Mikor kimentettem a don mittoménkinek a csaját a komplexumból ami mellesleg felrobban ügye a csaj szól hogy készenáll és lehet menni hozzá, lehet 3om lehetőség közül választani hogy mit csináljunk, láttam hgoy mehetek a xenon szektroba is, gondolom akkor a többi is ilyen kaliber lehet! melyik variációt válasszam a 3 közül és ha xenon szektorba mennék hogy tegyem, a nagy j hajót hogy írtjam ki? :(
  • Cowek
    Azt előre is megköszönnénk!
  • Amaro
    Nem lehet kapni? Nem szabad a neki szánt ware slot - tehát az EMP nem csinált neki - tehát rossz EMP verzió fent. EMP-ből jelenleg fut vagy 6 verzió, modokhoz igazítva, sz'al ezt mindenkinek magának kell belőnie, mire van szüksége. Szokás szerint el vagyok szállva időügyileg, de itt az

EMP fórum

ahonnan a Cycrow által korrigált 2.01 verziót le lehet szedni. Azt már látom, hogy a problémák nem egyszerűek, a következő hétvégére megpróbálok egy egységesített, kommentelt szkriptbázist feltenni a portálra.
  • Cowek
    Nem túl nyereséges a Wheet Farmom pedig szerintem elég jó helyen van (Menelaus Frontier). Szerintetek hogy állítsam be hogy megérje? Gondolom vannak tapasztalataitok :-)
  • Zseblovag
    Thx! Kipróbálom az általad javasolt dolgot....
  • SaGa Jr
    Akkor nem lesz használva az adott script. :)
    Valószínüleg nem kompatibilis a 2.02-vel vagy a DDRS tesz be neki. Illetve ha jól emlékszem Paranid és Boron Equipment dockokban lehet kapni a cuccost.De nem mindig van ott sem.
  • Cowek
    Nem tudja valaki, mivan akkor ha nem lehet kapni hull repairt?
    Nekem csak ez van fent:
    DDRS_ShipStation_Mod_V2.4.1b
    emp.spk
    hrt1.31.spk
  • mano1b
    jelent kez be DeviloftheHell
  • DeviloftheHell
    hát jól mutatna de megcsinálni az már más téma arrol nem beszélve hogy igy is igényli a videokártyát hát még akkor fogalmam sincs hogy lehetne azt megcsinálni
  • mano1b
    ki jártas az x3 script kezelésébe ugy rendesen szeretném ha jelentkezne volna pár kérdésem
  • kalmi
    Fut a játék de jo
  • SaGa Jr
    Az aszteroida mögött van.
    De amúgy az xscript az önmagában semmit nem csinál. Ha nem aktiválsz vele scripteket, akkor semmi haszna. Önmagában nem is ad hozzá semmi a játékhoz és nem is vesz el belőle. Külön le kell szedegetni és aktiválni scripteket a progival. Majd utána lesz hatásuk.

Van egy script viszont, ami átrendezi a hajók helyzetét és totál véletlenszerűen szétszórja a gépeket a játéktéren. Így nem fogod meglelni azokat a megadott helyeken.
    Keress meg egy másik gépet is ha már egyszer ennek tudod a helyét. Ha az sem elsz ott, akkor a kérdéses script működik. Egyszerűen kapcsold ki az xscript-ben és indíts új játékot.
  • Zseblovag
    Üdv! Új vagyok még itt, most regsiztráltam és kellene egy csöpp segítség a játékkal kapcsolatban. A problémám konkrétan az, hogy hiába megyek el Menelaus F-be a megadott koordinátákra nem találom a Toucan haulert, csak egy bazi nagy aszteroidát...ez valami bug a gamémban vagy valahogyan szét kellene robbantani azt? Hogyan? Alap busterem van és hiába lőttem sokáíg meg sem kottyant neki....
    Ja azt elfelejtettem, hogy 2.02-őm van, a legujabb xscript installert felraktam frissítettem...
  • Cowek
    Nálam nem lehet megvenni a Hull Repair-t a Boronoknál :-( Kit-et lehet kapni BBS-en, de a 114.000-ért a kütyüt nem :-(
  • mano1b
    le egy munka valakinek aki értene ehez jo lene csinálni és van értelme
    mert a játékba csak beszélnek rola de látni nem lehet ez a pajzs szerintem
    jolmutatna az elképzelés pedig ugynézneki mint a fügetlenség napjába
    vagy valami hasonlo van valakinek valami ötlete hogy lehetne létrehozni nézetek körül hatha tudna valaki segiteni köszi.
  • mano1b
    ha joltudom átlehet de nemprobálkoztam vele én minden hajora veszek amire lehet. külőn külőn
    freight scanner nem illegális csak nézd meg hogy mit nézel meg vele mert
    nem mindenki szereti ha be kukucskálnak a hajójába
  • Cowek
    2 kérdés:

1. a repair kitet át lehet pakolni sérült hajókra is? Csak kölcsibe :-) aztán visszaszedni :-)

2. a freight scanner illegális?
  • mano1b
    énekem ez volt a kedvencem föleg az elején a leg jobb pénz kereső modszer
    az a lenyeg 1 vadászon tőbb tipusú fegyvernek kell leni pajzs bonto
    meg egyéb kőnyü pajzsot leszedni 0 ra a hajot 75% re kifog ugrani a manus 99% ba de van aki sajnos nem az meg hal ez igy megy ezt most is használom prima dolog csak nehéz sok türelem kell hozzá
  • Micsu
    már vagy 20x próbáltam capelni pirate nova raidert de soha nem sikerül, valaki tudott capelni nova raidert?
  • mano1b
    most már sikerült letőlteni hrt 1.31