20430

F.A.Q

WAREZ-RULEZ ügyeket privátban intézzétek! Frissített FAQ!
  • SaGa Jr
    A merc guild állomásokat előbb meg kell ám találnod. A hollétükről vagy véletlenül értesülsz (észleled őket) vagy pont jó időben nézed a BBS-t és akkor meglátod hírkként hogy valahol, egy rendszerben új állomást nyitottak.

A race military mod is csak akkor lesz érdekes számodra, ha már megvan egy faj police licence-e. Ezután el kell menni az adott faj egy Trade station vagy shipyard vagy ED állomására és ott bőszen nézegetni a BBS üzeneteket. Ha szerencséd van akkor találsz olyat aminél beléphetsz a seregbe és vállalhatsz járőrözési feladatokat.

A BBS extrák is csak a BBS-en jelennek meg. Nem mindig találsz extrákat vagy sokszor észre sem veszed majd őket. De bejönnek nagyobb számban lottózási lehetőségek, új hírek, fuvarozási melók és ha a megfelelőt tetted fel, akkor még jönnek tuningolni akaró emberkék is akik jó pénzért gyorsítanak a hajóódon netán jobban manőverezővé teszik.

Ja és a scriptek aktiválása után azért ellenőrizd a játékon belül az artificial life settings-nél (options - gameplay - artificial li settings), hogy be van kapcsolva egyáltalán a dolog. Ha például a merc modnál nem aktív a spawn guild outpost rész, akkor sosem fogsz találni állomást (mondjuk általában így is jóval kiesnek a többi állomás környékéről).
  • Lockheed
    Uuuhhh... Ez jó hír, hogy memkell nekik harcolászni. Bár ez eléggé aggasztó, hogy ha nem vigyáz rájuk kellőképpen.
  • erdos
    Nem kell nekik harcolni hogy rangot lépjenek, csak küldözgesd őket patrolba. Nekem volt már egy komoly taskforce-om, vért izzadtam érte és a rábízott 20 novából simán űrszemetet csinált elég gyorsan :-(
  • bigapó
    nekem mindhárom szintén fent van és mennek rendesen. nézd meg hátha mégsem a legfrissebb van fent (mintha BBS lenne újabb). csinálok military küldetéseket, az extrák is megvannak, igaz még repair kit-et még mindig nem találtam, csak utalást, hogy cloudbase vmelyik szektorban van valahol, de ott nem találtam semmit. azóta meg nem is nagyon foglalkoztam ezzel a dologgal.
    az van a lottóval amit írnak, lehet felvenni embereket nagy hajóra (ha már lenne felvennék:) ) stb., szóval minden extrával találkoztam már.

esetleg próbáld a Xscript manager-t. ja, nekem is a 2.0.0.2 van fent.
  • Micsu
    qt plugin manager1.84et használok és installáltam 3 scriptet a gémhez (race militari 1.10, Mercanaries Guild 2.81, BBs extras 1.61) de eddig semmi jelét nem tapasztaltam hogy működnének a scriptek, én 2.02es verzióval tolom a gémet :(

valami tipp?
  • Lockheed
    Gondoltam rá én is, hogy berakom őket egy NMY szektorba, de még így is a szigorúan ellenőrzött spawnok is olyan hamar kikapálják őket az M5 hajókból, hogy az már röhejes... Van most egy 25 -ös leadershippel rendelkező Ensign rangú emberkém, és próbálok vigyázni a lelkemre, csak lépne már szintet... Igazából, ha már legalább M4 -es hajókban ülnének simán beküldeném őket egy nemtúl "piros" szektorba, de még nemmerem bedobni őket a mélyvízbe. Igazából a TaskForce -ra gyúrok, és amint lesz egy rendes Leaderem, akire rábízhatok egy csoportot, hogy majd Ő trainingezi könnyebb lenne... Szóval ez a tervem. Mert ahogy a TF readme -jében olvastam róla, igencsak földobná a játékot. Meg kíváncsi is vagyok, hogy rendezi egy ilyen "főnök" a TF sorsát. :) De mire oda eljutok... Pedig minden NMY -nek próbálom lelőni a shieldjét, hogy ezeknek a NOVICE pilótáknak még egyszerűbb dolguk legyen... :)
  • dimre
    Űdv mindekinek !
    A fórumon új vagyok, de a gamét már nyúzom egy ideje.
    A script editorban van egy aa.taskforce.cheat ezt használva fel tudsz gyurni egy kiválosztatt (csak kétszer tudod használni egy játék alatt), saját tapasztalatom alapján csak a rangját növeli,olyan pilotát tuningolj akinek már van kellö harci tp.-je. Ha egy zöldfülüt választasz annak csak a rangja nő, és nem tudod beleültetni nagyobb hajóba.
    Szerintem a Create ship helyett próbálj meg egy kalóz szektort, gyorsabban fejlödnek.Ha szerncséd van,kegyes hozzád a game kapsz egy áldott tehetséget és pár bevetés után már commander.Nekem egyszer bejött,egy kis segitséggel már kapitányi rangban feszit.
    Viszont az egy kicsit bosszant a játékban, hogy ha egy hajód elpusztul(pl nekiment egy aszteroidának) akkor a műtyúk nem szól, hogy jött egy üzid.
  • Lockheed
    Hmmm... Én ezzel a combat pilot scripttel öregítem magam napok óta... Van 5 darab 3fős rajom, és őket gyakorlatoztatom "szülői" felügyelettel... Van az a create ship nevű script... Na 3asával spawnoltatom a nyakukba a gyengébb kalózhajókat, hadd edződjenek. Hát elő még nem léptek, és a leadershipjük is a vezéreknek azthiszem 0-ról 1-re nőtt... Azthiszem 25-nél lehet őket M6 -ba és 50-nél TL -be ültetni őket... Hát azthiszem eddig 2 patrolon vannak túl, és ha ez így megy tovább nemigen lesz nyár előtt TaskForce -om... :)
  • bigapó
    a zenés dolgot lehet kipróbálom. köszi.

a később említett fegyverismertető nem rémlik, hogy megvan, csak valami hasonló, úgyhogy azt is leszedem:)

beraktam a BSG-s hajókat és úgy tűnt,hogy már repked pár az űrben. mindenesetre nagyját már megvehetném. ezekben van valami plusz (pajzs, sebesség stb.) az adott osztályban előforduló hajókhoz képest?

közben haladtam annyit, hogy már van egy M-es SPP-m :)) red light-ba tettem le, mert a környék rendesen "szomjazik" az EC-re. mit mondjak, párszor ránéztem, hogy mennyi cucc van benne és 1 max 2000 egység után már el is vitték mindet. ár alatt adom 2-vel. a crystal-t meg kicsit drágábban veszem, így mindig van benne elég, szóval amit vettem hozzá hajót már be is állítottam sector tradernek. jó kis gamma ez kérem:)))
  • kisviku
    Van egy fegyverismertető Amaro oldalán.Elég terjedelmes (én írtam) és részletes.Ott mindent megtalálsz a fegyverekről,rakétákról,stb.
  • Micsu
    egyébként azt nem mondtátok hogy a gamma shockwave generator olyan brutal fegyó, tettem kettőt a hyerionra, úgy írt mint állat, arra kell vigyázni hogy span ne legyen a környéken :P:B:B, csatahajókat is jól írtja, vadászokat meg tömegben pusztítja! :)
  • kisviku
    Hm,nekem nem unalmas a zene.Szerintem pont jó a csatazene.Bár a Freespace 2 zenéit szívesen hallanám csata közben.A zenének mindig olyan hangulatúnak kell lennie, amilyen a játék témája.Én személy szerint nem rajongok az általad említett Scooter-ért, sem a technoért.
    Viszont a játék zenéit megtalálod valamely alkönyvtárában.Ha emlékeim nem csalnak mp3-ban vannak.Ami nekem legjobban bejött az a Getsu Fune szektor zenéje.

A banner nekem sem jön be,sejtem mi a baj.Valszeg aki csinálta, már törölte a kép fájlt a szerverről, így nem látszik.Mint az én egykoron feltett ingame képeim is.Azokat én töröltem,de persze otthon megvan mind.

Visszatérve a zenére.Nézd meg, hogy mi az elnevezése a zenefájloknak, és nevezd át az újat,amit be akarsz rakni helyette ugyanarra a névre.Másold be és próbáld ki.Én ezt csak gondolom.Nem próbáltam még, de gondolom a játék valahogy a zenefájl nevére hivatkozik belül és így talán le lehet cserélni őket.
  • SaGa Jr
    Ennyi elég. Ha az adott script kompatibilis a játék általad használt verziójával, akkor azzal, hogy engedélyezted, működésbe is léptek.

A következő betöltésnél már működni fognak. Persze előfordulhatnak olyan scriptek, amiknél időbe telik míg találkozol a hatásaikkal (a legtöbb guild script ilyen, mert előbb meg kell találni egy állomásukat, majd jelentkezni náluk és csak utána lesz ténylegesen haszna számodra), a legtöbb azonban azonnal működik.
  • Micsu
    meg lenne még 1 kérdésem: feltettem az x script installert, és 2 scriptet insalláltam a gémhez, enableden van mind2ő, ilyenkor már megy a script a gém alatt a köv indításkor vagy még kell esetleg valamit tennem?
  • Micsu
    azt tudtam hogy mobile drilling systemmel kell szétszedni csak azthittem hogy kell hozzá ore collector vagy mittoménmi, de közben rájöttem de thx a segítséget, a hq is megvan már, ha én beleteszek pénzt meg pár cuccot mint energy cell, stb akkor azokkal a cuccokkal telihordják az npck, csak azt nem értem ha bevan állítva az ár 16ra és annyiért hozzák az npck akkor vinni is annyiért fogják vagyis semmi haszon rajta...
  • SaGa Jr
    Ha jól emlékszem a Mobile Drill bányászeszköz segedelmével. Bányászni is így a legegyszerűbb, igaz ez kinyírja teljesen az aszteroidát, de általában marad utána nem is kevés tartalom, amit be lehet gyűjteni. Plusz az aszteroida eltünésével kisebb a megjelenítendő objektumok száma.
  • SaGa Jr
    Fogalmam nincs. Garantáltan nem kellenek hozzá ellátóhajók, mert minek? Nem termel semmit, csak raktároz és kereskedik a cuccokkal. Arra jó talán, hogy minden vackot megveszel és eltárolsz benne, amit majd elvisznek az NPC hajók.
    De szerintem egy totál felesleges állomás, főleg ha lesz HQ-d. Annak meg ez lesz az alapja, amint leszállítottad a megadott helyre. Nem kitelepítettedd, hanem ahogy mondják, szállítsd le a megadott helyre.
  • Micsu
    thx a helpet, de az nvidiumot hogy tom az aszteroidából elővarázsolni :P
  • Micsu
    jah én meg kitettem a stationt :S
  • erdos
    A megvett trading stationt el kell szambáztatni a kingdom end-i shipyardhoz, utána mondják el mi kell még és ha kész belepakolják abba a hajóba amivel odavitted.
  • Micsu
    megnéztem az üzieimet de arra nincs utalás hogy milyen anyagok kellenek csak az írja hogy 1 argon trading station kellene, utána nincs semmi hogy miből mennyi kéne :(
  • Micsu
    és abban tudnál segíteni hogy mivel jó kereskedni a trading stationokon, vagy kell e hozzá venni transporter hajókat?
  • SaGa Jr
    Ott van az üzeneteid között pontosan leírva miből mennyi kell. Pilóta menü (p) majd ott az üzeneteket (messages) elolvasod.
    Háromféle cuccot kell begyűjtened, elég kis mennyiségben. Ez hamar megvan, aztán csak vissza kell vinni a megadott helyre, ahol leadtad a station-t. Majd szépen megkapod a kitelepíthető állomást, amit oda viszel ahová akarsz. Előtte persze dokkoltass az állomásra egy TL hajót, hogy be tudják rakodni neked.
  • Micsu
    kösza segítséget, de pontosan milyen alapanyagokat kellene odavinnem?
  • Micsu
    annyi a dolgod hogy bedokkolsz a paranid prime shipyardjára, meg a Family Pride shipyarjára és visszaméz kingdom endsbe a shipyardra és kész!
  • Wolwerine
    Nekem úgy rémlik, hogy
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    át fogják alakítani a trading stationt,ezért venned kell egy csomó alapanyagot /Computer Components, stb. meg szerezni 15 egység Nividiumot). Ezeket berakod az ST rakterébe és visszamész a shipyardra. Már át is építik.
  • erdos
    dokkolj be mindkét szektorban a shipyardra, ennyi.
  • Amaro
    Gratulálok, remek munka, mint minden (általam) lényegesnek tartott elemből, ebből is cikk készült a portálra, nickeddel fémjelezve. Köszönet érte mégegyszer.
  • tizhusz
    T.Micsu legyszi ird mar le egy par mondatba ezt a BALA GI MISSZIO
    sorozatot. Hogy mit kell tenni azert a bizonyos HQ-ert.
    En kb 2 hete szenvedek annal a resznel amikor a Bala Gi elkuld a
    Paranid es Splitt fo szektorokba. Nem tudom hogy mit kell tennem.
    A segitseget elore is nagyon szepen megkoszonom.
  • Titan
    Tökéletesen 1et értek!
  • Titan
    Ez igen! Gratula és tiszteletem!!
  • Micsu
    a bala gi misszió végén járok, ügye megvettem a free argon trading stationt de nem ír semmit hogy hova kéne mennem a hqé, ha viszsamek a shipyardra semmi...

meg az érdekelne engem hogy a trading stationnál,elég ha dobok bele lóvét és hagyom hagy járjanak oda az npck vagy kell vennem hozzá pár transporter hajót, hogy lehet jól beállítani?
  • Lockheed
    Nemhiszem, hogy Nálad lenne a hiba, mert nekem sem jön be a banner... Sem Explorer sem FireFox alatt... Ha rákattintok a kép megjelenítése menüpontra, a következő üzit kapom:

"Not Found
    The requested URL /galeria/9858011931130918732.jpg was not found on this server."
  • bigapó
    hát GYU az, nem ismered ? a feje se áll jól

a banner-ről jut eszembe, hogy nekem sosem jön be, csak egy piros x-et látni. az active x vezérlővel (azaz az Én gépemben) lesz a hiba?

asszem Te írtad kisviku - vagy Amaro?! - , hogy van egy kedvenc zenéd. nekem is van egy, szerintem egyről lehet szó. a címe nem jut eszembe, azt se tudom, hogy hol lehetne megtudni, meg elég keveset is hallom, mert mindig a csatazene jön be - ami kezd már kicsit unalmas lenni - , de hát sokat harcolok, meg sok az ellenség, szóval hamar vált a zene, ha kell ha nem. ezt nem lehet állítani az options-be? hogy mikor milyen zenét adjon be? mint pölö az NFS új részeiben, hogy melyik menjen menü alatt és melyik játék alatt. itt a harci zenéket kellene átállítani. mondjuk tetszene, ha néha a Fire menne a Scooter-től
  • kisviku
    Hmm, folytatva Bigapó válaszát, lehet a békésebb módszereket megpróbálni, azaz iparosodás, iparmágnássá (vagy mágnessé? :) ) válás.
    Étel,élelmiszer,érc,szilicium,EC (Energy Cell) ezekkel kell kezdeni, mivl ezeket tudod megfizetni és viszik,mint a cukrot.Továbbá ezekből hiány van bizonyos szektorokban és abszolút monopol helyzetbe kerülhetsz.
    Ha meg működnek már, akkor akár közben vadászhatsz is,kalózkodhatsz,rabolhatsz, avagy játszhatod a jófiút, a hős megmentőt.A lényeg, hogy van egy biztos pénzforrásod, azát rajtad múlik melyik utat választod.
  • kisviku
    Lehet, hogy ki kellene rakni egy banner-be a fellelhető tutorialokat és infokat az új játékosoknak.Pl, mit keressenek,kinek az oldalát nézzék, kiknek az írásait olvassák, stb.
  • kisviku
    Ki ez a degenerált? Mi az, hogy "beúszik a dö end hajó a képbe" ?
    Hogy lehet ilyen szarul bemutatni egy játékot?Vagy csak nem értem a humort?
  • bigapó
    először is olvass vissza. gyár és kereskedés kulcsszavak. ja és fent a faq-ba is le van írva a kezdet.
    3 milla az már jó. abból tudsz venni 3-4 full felszerelt nagyhajót ts mk3-al, így automatán fog neked kereskedni. onnan már dől a lé. persze minél több van annál jobb. ha fent van a military script, akkor meg tudsz küldiket vállalni a fajoknál. alsó hangon is 80-100 ezret fizet és lehet, hogy csak 3 szektort kell menni. ha meg van harc az külön jó, mert fejlődsz a harcban és nő a hozzád való viszonyuk is.
  • pedropedro
    Hali mindenkinek.Lenne egy olyan problémám hogy már honapok ota játszok az X3-mal de nemigazán megy a pénzszerzés 3millám már van amit hajok eladásábol szereztem de ez kevés.Szeretnék venni valami nagy hajot de az milliárdokba kerül,az én kis kézdeti hajom már nagyon elavult.Ha valaki tudna nekem valami pénzszerzési modot,vagy kodot légyszi segitsetek lassan idegbajt kapok ettöl a játéktol.Vagy ha todna valaki magyaritást azlenne a legjobb. Elöre is köszönöm.
  • erdos
    Akkor csak hajrá, nekem ebből a kevés hajból is számtalan hullott ki tőle :-)))