20430
-
goyo2 #6470 Hehe, az jó zárlatos lett.
-
Zombye #6469 Én a mult héten fogtam el egy Khaak scautot. életemben először és utojára. irgalmatlan kevés burkolata maradt, és 400 méter után magától felrobbant. így nem tudtam megmenteni.
-
kisviku #6468 Nagyon ritka.De egyszer vagy kétszer sikerült elgnom egy Scout-ot script nélkül, alap játékkal.
A baj csak a fegyverrel van.Nem lehet hozzá fegyvert szerezni sehol sem.
A Kyon Emitter-en kívül semmi más nem szerelhető rá.
Nvidium-ot meg bányászni lehet csak normál esetben.
-
goyo2 #6467 Külön script nélkül lehet Khaak-ot elfogni? Ugy tudom nem. Ki mit tud erről?
Csak azért kérdezem, mert a HQ adatai között ott a nividium mint alapanyag, de nem jelenik meg a HQ ban. Vajon már előre gondoltak arra hogy valaki ugyis majd khaak-ot akar épiteni, és ahhoz jól fog mutatni?
-
DCPM - rövidítsd, majd mindenki belegondolja a neki megfelelőt :D
Vagy legyen DCC, azaz Docking Computer Creator ;) - de a hivatalos az a production queue, amint azt kisviku olyan jól írta vala.
-
goyo2 #6465 Vagy valami más elnevezést adjak neki? Gyártó modul?
Az mi lenne? Docking computer production modul? :-)
-
goyo2 #6464 Én magára az eszközre gondolok, amit meg lehet venni. Pl veszek egy Docking Computer gyártósor-t amivel gyártani tudok.
Erre is jó amit irtál?
-
kisviku #6463 PRODUCTION QUEUE
A "queue" azt a sort is jelenti, amiben sorban állsz valahol. -
goyo2 #6462 Assembly line?? -
goyo2 #6461 Mi a legjobban megfelelő szó a Gyártósorra angolul?
-
goyo2 #6460 Köszi, próbálkozok.
A HQ-hoz nem találtam semmi scriptet. Tudta valaki azonosítani, melyik script felelős a HQ működéséért?
-
kisviku #6459 Ez nem gúnyolódás volt, hanem elismerés.Szorri ,ha félreérthető volt. -
kisviku #6458 Készülőben az M1-es hajók tesztje, egyelőre annyit írtam egy hajóról, mint az előző ismertetőm fele... 
-
pedropedro #6457 Üdv mindenkinek.Lenne egy problámám letöltöttem a legujabb javitást a gémhez amikor inditom bejön a szokásos kis ablak abban kiírja hogy 2.02es verzió vagy mi,de a játékban márcsak 1.0.0-ás verziot ír.A mentésemet sem birom vissza tölteni.Maga a game müködik,egykét furcsaságot leszámitva pl:a célkereszt helyet négyzet alaku kis villozo fények vannak,de a hajokat jelölő kockák is el-el tünnek.Ezt az új javitást ezért tettem fel mert raktam be hajót a játékba de csak egy üres kockát irányitottam azt irtátok kell az újjab verzió de akkor most mit csináljak.Már újra telepitettem.Elötte kellet crackkelnem mert nem indult,most ezzel a javitással nemkelett mert indult simán a game.VALAKI SEGITSEN,ELÖRE IS KÖSZI. -
goyo2 #6456 Ne gúnyolódj, én csak segiteni akarok. Ilyen ötletekek én is szivesen fogadnék.
Amugy 2 HQ nem lehet, én csak becsiteltem egyet próbaként.
Mellesleg lehet Pl engine tuning ot adni a saját eq dock hoz, de sajnos alapból nem működik a limit ami megakadályizza hogy végtelen mennyiségűt tegyél egy hajóra. Ezt külön kezelni kell.
-
SaGa Jr #6455 Szerencsére nem, de letölthető a hivatalos oldalról egy kis csomag, amiben van pár cockpit az X2-ből. -
Grat a cikkhez! :) Jó rég nem szóltam hozzá és nem is játszottam ezzel a játékkal, de most néztem, hogy elérhető számomra a 2.0, így elolvasgattam néhány hozzászólást.
"Külön ajánlott a hajót külső kameraállásból irányítása..." ezek szerint megcsinálták már a belső nézetet, mint az X2-ben? -
kisviku #6453 Wow!
Egy igazi programozó! -
Zseblovag #6452 Üdv! Biztosan mással is előfordult már, hogy bevállalt olyan küldetéseket mercenary-ban, hogy egy adott rendszerben meg kell akadályozni, hogy a támadók áthaladjanak egy kapun.....aztán jó egy órás küzdelem után a gép közli, hogy sajnos túl sok hajó jutott átt, cseszheted. Nos tegnap kipróbáltam egy módszert és úgy tűnik ez műxik. Nekem egy battlestar pegazusom van amin a hátsó ágyúkat alfa pulsed beam emitterekre állítottam, majd a megvédendő rendszer ugrókapujához mentem és rátolattam a kapura úgy, hogy ne férjenek be a kishajók (felülnézetből kb 1-1.5 cm hely volt a gépem fara és a kapu síkja között. Úgy tűnik, hogy ilyen esetben nem érkeznek hajók a kapun keresztül, így nem kellett attól félnem, hogy az érkező hajók felrobbanására csökken a repum...Ez után már csak kimentem egy kisebb hajóval és a nagy csetepaté közepette egyenként intéztem el azokat a hajókat amelyekkel nem végzett a bflak+bhept+gppc+bpbe. Így aránylag könnyen lehet 15-25 milliós díjakhoz jutni... -
kisviku #6451 Milyen két HQ-n?
Miért, lehet kettő is egyszerre? -
goyo2 #6450 Múltkor szó volt a függetlenítésről. Nos ha lehetne gyártani Hajó tuning cuccokat, akkor is még ott vannak olyan mint pl. a Triplex scenner, Docking Computer stb, ezeket is gyártai kellene.
Mellesleg a tuningot én úgy oldom meg, (irtam egy scritet rá) hogy kiadom a hajónak az ,,equip ship" parancsot, utána kiválasztom az eq dockot ahonnan vásároljon, és lám a hajó elmegy bedokkol, mindent fullra húz, és vesz alapszoftvereket. Mindezt rendes EQ áron.
-
Köszönöm a segítséget. Sajnos csak angolnyelvűt találtam. -
goyo2 #6448 Én is pont ilyeneken töröm a fejem. Úgy fest, 2 HQ egyszerre nem működik rendesen. Legalábbis nekem nem ment. A 2. -on nem indult el a folyamat.
De még próbálkozom.
Amit meg szeretnék csinálni, hogy az EQ-ban vagy a HQ-ban lehessen gyártani Engine Tuning-ot, Cargo-t, meg Rudder.op.-t valami alapanyagból.
-
Bonczi #6447 Az EQ dock, ugytudom , hogy itt is csak raktár. Ha tévedek javítsatok ki. -
kisviku #6446 http://x3reunion.freeweb.hu
Asszem itt van egy valahol eldugva.
De lehet, hogy majd csinálok egyet, csak most más cikken dolgozom. -
kisviku #6445 Apropó EQ Dock.
Nekem csak az X2-ben volt sajátom, de ott sajnos csak raktárként funkcionált.
Itt is csak raktár?Vagy esetleg van még valami?
Mert 51 milláért nem akarok és nem is fogok raktárt venni magamnak...
De ha már lehetne valahogy tuningolni is,az jó lenne. -
kisviku #6444 Ez igen!
Ez nagyon szép így.
De én már a megoldást is kitaláltam a saját hajógyárra.
Kéne valami "gyártómodul" pluszban a HQ-hoz, amit mondjuk meg lehetne venni egy Shipyard-on, és ezáltal gyorsabban termelne és/vagy egyszerre többet is gyártana.
Plusz jól jönne szintén egy kiegészítő modul,amivel meg fel lehet tuningolni hajóinkat, á lá EQ Dock.
Már csak meg kéne rajzolni hozzá,meg kicsit programozni,stb,stb...
-
Köszi a tippet,majd kipróbálom, újrakezdtem a játékot, gáz volt a balagis patchell, a nemesisre nem lehetett tractort rakni.Újratelepitettem, most már müködni fog, remélem.A xenon szektor úgyis útba esik, majd kipróbálom a tipped. -
goyo2 #6442 M5 példa röviden:
Először is a gyártás ,,munkadíja": 8*(hajogyári csupasz hajó ára)/12
Ecell = munkadíj/295
satubbi.
Termelési idő: munkadíj/(4.62x12)
-
hú, ez egy kicsit magas így elsőre vagy lehet, hogy nekem volt hosszú a napom. le tudnád vezetni egy példán? -
goyo2 #6440 HQ hajógyártás számolása_:
Credits = 8 * (shipyard price for stripped down ship) / Class
where Class is 12 for M5, 15 for M4, 20 for M3 and 30 for M6.
and
ECells = INT(Credits / 295)
Ore = INT(Credits / 24 / 295)
Teladianium & Silicon = INT(Credits / 32 / 295)
Rastar & Chips = INT(Credits / 48 / 295 )
Rimes & Crystals & QTubes & Comp = INT(Credits / 96 / 295)
and
Prod.Time (seconds) = Credits / (4.62 x Class)
... to within 0.1% error,
so I think all you need is the shipyard price of the (stripped down) ship.
-
Esetleg egy magyarnyelvű keymap-ja nincsen valakinek? (kerestem a fórumban róla infot, de nem találtam vagy csak
vagyok)
-
goyo2 #6438 Megvan a HQ termelési táblázata excelben. Ha kell valakinek.
-
kisviku #6437 A titkárnődnek először is egy elmebeteg X-es játékosnak kell lennie, mint amilyen én is vagyok.
Különben az ilyet, hogy "Boron Orca" vagy "Split Elephant"-ot az állatkertben kezdi el keresni... 
De ha lemegy hídba, szólj kérlek, főleg ha csinos... -
kisviku #6436 Köszönet,Nektek csinálom.
Üzenem nincs titkárnőm (bár lenne), tegnap este írtam.Fáradt voltam X-ezni, így inkább megírtam.
A játék meg elég összetett ahhoz, hogy jó sok kivesézni való legyen rajta.
A többi hajó tesztje szerintem több időt vesz igénybe,mert azokat inkább harcban kell tesztelni.
Amúgy köszönet illeti Amaro-t és az oldalán található hajó táblázatot,mivel a szükséges adatokat onnan szedtem.Az már csak körítés,amit írtam. Elismerem van benne egy két szóközhiány és felesleg,de ezek javíthatók.
Végülis nem copyright-ozom a cikkeket. -
huh ez dejó lett kisviku, grat
-
ja, mindenképpen grat és köszönjük:)
-
Két titkárnője van, minimum
Legalábbis ha az én kis egy szem asszisztensemmel ilyet gépeltetnék, lemenne hídba (ki kéne próbálni
) Ámde szerintem kiváló mesterünk, kisviku (tm) ezt saját kezűleg alkotja, ami több, mint elismerésre méltó, figyelembe véve, hogy a többség csak játszik, esetleg olvassa a fórumot,és csak akkor ragad billentyűzetet, ha segítségre van szükségre. Magától értetődik, hogy eme eszmefuttatása is öröklétre magasztalódik a portál cikkei között, de nem ma, mert kicsit sok bor csúszott a vacsora alatt/mellett/után (az ördögbe a sok alkesz kuncsaftot), sz'al ma feláldoztam magam a meló oltárán, de holnap!!! alkotok egy cikket a maestro legújabb szösszenetéből. Holnapután, vagy legalábbis március havában pedig az új XTM is kijön, ha el nem csúsztatják megint... talán... remélem.. adja az ég... na mára sok volt belőlem.
-
goyo2 #6432 Tudom, köszi, már megvan egy ideje.
Vazze, most nézem az új regényed. Asztamindenit. Van egy titkárnőd is? -
kisviku #6431 Mint mondottam, íme a teszt a nagy hajókról
Kezdem a sort a legkisebb nagy hajóval (nevezzük inkább Capital Ship-nek) a TL-el.
A TL hajók az első elérhető Capital Shipek, mivel elég olcsók. (a Destroyer-ek és Carrier-ekhez mérten)
Mindenki, aki nagy hajókra vágyik, áltlában ez az első, amit meg tud venni.Kifejezetten állomások szállítására való,ezenkívül használható még aszteroida bányászatra és esetleg harcra is.Ez utóbbival azonban vigyázni kell, mert ugyan ütőképesnek látszanak a számos rászerelhető ágyú miatt,a nagy méret és a sok pajzs miatt.
DE,a kicsi pajzsgenerátor és fegyvergenerátor észhez térít minket gyorsan.
Általánosságban elmondható, hogy mindegyiknek van hangárja, ahová M5,M4,M3 hajók tudnak dokkolni.Ez típustól függően 6-15 db hajót jelenthet.
Óriási nagy hajók, nehezen irányíthatók és nagyon kell vigyázni a szektorba lépéskor, mert könnyen elüthetjük a méretéhez képest porszemnek látszó kishajókat és ezzel sok-sok "elismertség" százaléktól válhatunk meg.Külön ajánlott a hajót külső kameraállásból irányítani és a belépés után rögtön gyorsan körbepásztázni a Jumpgate-nél,nehogy elüssünk valakit.
Csatában nem jeleskednek,de megvédik magukat a szemét kalózoktól, kik a könnyű prédákra hajtanak.
Mindenféleképpen kell legalább két-három vadász a "hasába" és előnyös, ha mi vezetjük át egy nem túl barátságos szektoron.
Kötelező felszerelések: Docking Computer, Trade,Special,Fight,Navigation Software-k,Jumpdrive,Transporter Device,egy radar lehet Duplex vagy
Triplex,SETA,Boost Ext.Szóval szinte minden.
De a Docking Computer a legfontosabb.
Nézzük fajonként:
Argon Mammoth
---------------
Az emberek hajója elég könnyen elérhető a sztori teljesítése után vagy közbeni fejlődéssel.Ára 25 milla, felszerelése még egy-kettő pluszban.
Meglehetősen gyors (87 max.), ennek a hajónak a legnagyobb a raktere az összes TL közül.Hangárja 5 hajónak ad biztonságos helyet.
Irányítása TL-hez képest nem nehéz, elég könnyen fordul.
Itt kell megjegyeznem, hogy érdemes mindent fullra tuningolni a hajókon, nem kell spórolni, meg mire idáig eljut az ember, nem is lesz anyagi probléma sem.
A rászerelhető ágyúk közt megtaláljuk még az APPC-t is,de mielőtt nagyon beleélnénk magunkat,gyorsan felejtsétek el, mert nagyon keveset lehet vele lőni a kicsi fegyvergenerátor miatt.
Ráadásul az APPC nem is igazán való vadászok ellen.
Én a következőt ajánlom: AHEPT vagy BHEPT minden oldalra vagy lehet még az oldalsókat ötvözni egy gyorsabb BPAC-al.A Back Turret sort lehet MissileDefence-re állítani.
5 db 125 Mj-os pajzzsal szerelhető fel, aminek töltése átlagos.A dokkolás az oldalán történik, akárcsak a "kilövés"
Összegezve nagyon jó kis hajó, hatalmas raktér,jó sebesség, átlagon felüli fordulékonyság.Fegyverzete jó és jó helyen vannak az ágyúk elhelyezve.5 db 125 Mj-os pajzzsal szerelhető fel.
Boron Orca
---------------
A "vízlakók" óriás transzportja először azzal tűnik fel, hogy gyönyörű szép.Másodszor, hogy külső mérete alapján baromi nagy, harmadik szembetűnő, asebessége.
Érdekes,szép formájú hajó, mely egészen sötét és világosabb zöld színben pompázik.Ha másért nem a dizájnért már érdemes megvenni.No,de ne bántsuk
szegénykét,az Argon Mammoth után ennek van a második legnagyobb a raktere (50000-es).Sebességével még az M3-as hajókat is megszégyeníti, tekintettel hogy vagy 5000-szer nagyobb.Sebessége egyébként 110 maxon.Hangárjában 10 hajó fér el kényelmesen, melyek rendhagyó módon szemből dokkolnak be, azaz, mintha frontálisan ütköznénk TL-ünkkel.
Nehezen irányítható és a hátsó rész tetején kiálló "szárnyra" nagyon kell figyelni,mert csúnyán összetörhetünk valamit.
Ez különösen a Shipyardra való beállásnál számít, már ha valaki manuálisan dokkol.
Fegyverzete hasonló, mint a Mammoth-é,szerelhető rá Mobile Drilling System is, azaz tudunk bányászni aszteroidákból.Az ágyúk elrendezése azonban nem a legjobb, ez főként a hátsó Turretnél gázos.Ez csak egy bizonyos szögben képes lőni, pedig többet is tudna.5 darab 125-ös pajzs szerelhető fel.
Összegzés:Kellemes, szép külsejű és nagyon nagy.Raktere,hangárja egyaránt hatalmas és kellően gyors.
Split Elephant
----------------
A Splitek mindig is egy harcos nép volt az X univerzumban, ennek megfelelően hajóikon is meglátszik eme agresszivitásuk.Az Elephant egy olcsó és gyors hajó,fegyverarzenálja a legjobb a TL-ek közül.Szerelhető rá BPPC is, de ahogy említettem, nem kell elájulni tőle, mert ki is kell szolgálni ezeket a félelmetesfegyvereket.
Hangárja tágas,14 hajó fér el benne.Külsőleg inkább hosszú,mint széles vagy magas.A raktere azonban már nem ennyire nagy.A legkisebb az összes TLközül, így a nagyobb gyárakból max egyet tud egyszerre szállítani.Ne feledjük, hogy a fegyverek és EC-k a jumpdrivehoz is sok helyet foglalnak.Sebessége átlagon felüli, irányítasa viszont nehéz.Lassan fordul és nem látjuk az elejét.Olyan kábé, mintha egy nagy Mercedes-be ülnénk és csak a csillagot,azaz a jelvényt látnánk kizárólag.
Kell a külső kameraállás,de ez asszem standard ezeknél a hajóknál már.Az 5 darab 125-ös pajzs itt is megvan, ez meglepő,mert aSplit hajók inkább erősebbek fegyverben, mint pajzsban.
Összegzés:Ha jól összehaverkodtunk már az amúgy is gyanakvó Splitekkel, akkor potom 19 milláért már vihetjük is.A leggyorsabb hajó a TL-ek közt (max 131),sokféle fegyver szerelhető rá, hangár is szép nagy, csak az a fránya raktér kicsi.
Paranid Hercules
------------------
A Herkules névre keresztelt hajó majdnem hasonlít is a mitológiában szereplő alakra, főleg ha megnézzük, hogy PSG is szerelhető rá.Gondolom, most sokaknak felcsillan a szeme és mosoly fakad orcájára (nem a Boron Orca-jára :) ) "végre van egy PSG-s hajóm, amit meg is tudok venni" felkiáltással lát neki a játéknak.
Háát igen, amig az Odysseusig eljutunk, addig itt van ez.Maga a hajó a Star Trek-es hajóra hasonlít, modern, szép formája van.Nagy és lapos,de ami szerintem a legjobb, az a hangár helye.Olyan mintha a hajó "tarkóján" lenne a ki-be dokkolás a parancsnoki híd mögött.
Sebességével az Albatross-t és a Mammoth-ot lehagyja, amúgy kezelhető és átlagos irányítása van.A hangárja és a raktere normális,9 hajó és 40000-es rakomány fér el benne.
Fegyverzet: mint mondottam PSG már szerelhető rá, de csak max a BPSG.Ez már kezd elrettentő lenni a kisebb hajóknak és a nagyobbak is meggondolják kétszer,hogy mit csinálnak.
A PSG keveset fogyaszt, ergo jó sokat tud lőni, de vigyázznuk, nehogy a hangárjában fekvő hajókat lője ki, amik támadáskor a segítségére sietnek.Vadászatra nem való!De kisebb kalóz csapatokat meg lehet fingatni,de rendesen.
Összegzés: Szép, nagy lapos hajó, jó fegyverzettel és normális raktérrel.Pajzsai 6 darab 125 Mj-os darabból állnak.
Teladi Albatross
-------------------
A gyíkszerű pénzmániás lények szállítóhajója.A Teladi hajók elég csúnyák, de mint mindig mondom, ízlés kérdése.Cserébe szép nagy,de raktere akkor is csak 3000 egységgel nagyobb a Paranid Hercules-nél.
Átlagos irányítás és sebesség jellemzi, bár azért a 88-as max sebesség nem rossz egy ekkora hajótól.
Hangárjában 7 hajó foglalhat helyet, dokkolás oldalról történik.Az ágyúk jól vannak elhelyezve és érdekes módon helyet kapott a FAA azaz, a vadászok elleniveszedelem.
Hmm, ha nem fogyasztana annyit és folyamatosan tudna lőni, egész ütőképes lenne.
Gyíkszerű barátaink ügyelnek a biztonságra, ezért megtoldották plusz egy 125-ös pajzzsal, így összesen 6 darab van.
Összegzés:Csúnya,nagy,amúgy átlagos minden,előny lehet az FAA fegyver.
Ennyi egyelőre.
"Szép ,amit leírtál,de mit is válasszak?"
Hangzik el a fenti kérdés.Hosszú távra az Argon Mammoth vagy a Boron Orca javasolt a nagy raktér miatt.Támadni úgysem érdemes, esetleg elütni lehet velükmindent.De aki harcosabbra vágyik, annak ott a Paranid Hercules vagy a Split Elephant.
Folyt köv...