20430
-
goyo2 #6910 De miért akarjátok ujrakezdeni? -
goyo2 #6909 Én se nyomultam már egy hete.
-
huh, ez de jó, hasznos lesz a 0,7-nél is ha újrakezdem :-) -
Zombye #6907 Ez tényéleg marha jó!
Köszönet érte.
Jó lesz, de én már megváram XM 0.7-t.
-
goyo2 #6906 Látom sok embernek gondja a complex számolgatás.
Ez nagyon tuti cucc. Ez nem az exel-es formátum!!!
Mindenképp próbáld ki, mert óriási segítség complex építéshez!
http://www.exogenesis.co.uk/Factory Complex Calculator
-
Ace McCloud #6905 Bocsi :)
senkitsem akarok elijeszteni...

-
Ha valaki még nem ismeri a játékot, most lefagy a gép előtt 5 percre 

-
Ace McCloud #6903 Bocsi az elírásokért!
J=í, ecm=ec
és 5db M es crastal fab percenként 10 crystalt termel ami nagyjából elég az XL es spp nek. -
Ace McCloud #6902 Csá !
Kis segítség, hátha jól jön....
Összepakoltam egy 70 es sil. asteroidára épített xl es sil. minet, 2db L es Cahona Bakeryt, 2db L es Cattle ranchot, 5db M es crystal fabot!!! és 1 db XL es Spp - t.
Most teljessen önellátó az egész komplexum, mindenből annyit termel hogy fennakadás nélkül menjen minden, ill 2 Silicon wafferral többet termel turnusonként mint amire szükség van, és 1perc 58 másodpercenként, ha jól emlékszem 1300 ec - t termel tisztán.
Az adatok így alakulnak : 1db XL Silicon mine termelési idő 1:15, Fogyaszt: 240 ec, termel 10 si. 1 db L Cha bakery termelési idő 1 perc fogyaszt: 75 ec, 15 Argnu Beef, termel 50 Mastec Cahonas. 1 db L es Cattle ranch termelési idő 1 perc Fogyaszt: 75 ec, termel 15 Argnu Beef. 1 db M Crystal fab termelési idő 8 perc fogyaszt: 240 ec, 160 Mastec cahonas 10 si, termel 16 crystal. Azaz a crystal fab 1 perc alatt megeszik : 30 ec, 20 mastec cahonas, 1.25 si, és termel 2 crystal.
1 db xl spp termelési idő 1:58 Fogyaszt 20 crystal, termel 2760 ec !!!
Az összes fogyasztás és termelés ha felszorozzuk a gyárak mennyiségével : ec: (2x75)+(2x75)+(5x30)+180=630 ec/perc! a termelésem kb 1288 ec/p, Jgy 658 ecm marad percenként.
MC: 5x20=100 db és a termelésem 2x50=100, igy pont elég.
AB: 2x15, és a termelésem szintén 2x15, így ezek szintén pont ütik egymást.
Si: 5x1.25=6.25 termel 7.5 itt többlet 1.25/perc.
Szerintem ebből már ki tudsz indulni. -
Zombye #6901 Pl. sim a 1 megás pajzsgyárakat összedobni, és ontani a pajzsokat viszik mint a cukrot.
Meg a kaja.
Meg a kissebb rakéták...
-
hát azért egy jó komplex nem lebecsülendő, tudja ám locsolni a pénzt dögivel... -
Lysandus #6899 Szerintem is az UT a leglukratívabb. Persze egy viszonylag gyors és megfelelően nagy hajóval, legalább 7000-es raktérrel. -
ezzel nem kell foglalkozni, mert egy, esetleg kettő, viszonylag gyors és azért 6-8000-es hangárú hajó hozzárendelése a komplexhez biztos, hogy megoldja az alapanyag-szállítást. ezenkívül ha megengeded, hogy más is dokkolhasson és átlagár alá veszed a termékeket, akkor még 90% alá sem esik a készlet, rögtön mennek és pótolják. olyan gyorsan azért nem termelnek, sajnos. ha meg megfelelő arányban rakod össze a gyárakat, akkor lesz igazán önellátó és nincs szükség beszállításra, csak a kész végterméket számolod:)) van egypár link ahol leírás van a megfelelő számú gyárak összerakásáról. mondjuk egy pajzs vagy fegyver-arzenált simán össze lehet hozni, csak persze elég nagy tőke kell hozzá.természetesen ahogy növekszik a "gazdaságod" arányosan növekszik a pénzed is.
egyébként érdemes pár UT-t is kinevelni, mert ezek viszont önállóan működnek és rengeteg lóvét tudnak összeharácsolni. egy komplexnek jobban a körmére kell nézni szerintem. -
a szilikon bánya EC szükséglete ilyenkor már az SPP által megtermeltből vonódik le, ugye? -
Lysandus #6896 Szerintem erre már nincs külön recept, neked kell kitapasztalni, hogy az adott komplexum mit hogyan bír el... -
droidka #6895 Csak azt nem tudom igazából, hogy ha nagy gyárakat teszek a komplexumba mindenből, akkor vajon fog-e maradni EC az eladni kívánt talládium gyártására...??? Mert ugye a nagyobb gyáraknak nagyobb lesz a fogyasztása is. De vajon a kisebb gyárakkal költséghatékonyabb lenne-e egyáltalán, vagy csak lassabb??????????? -
droidka #6894 Ja, ja! A SETÁzást én is szoktam csinálni! Ezért is jók az automata gyárak! Csak az még nagyon kéne, hogy a hajóim rádión kommunikálni tudjanak egymással, akkor lehetne csak igazán kihasználni ezt az egészet! És nem csak annyi lenne, hogy egy hajónak egy bázisa van, hanem több szektoron belül is összedolgoznának!!!Mondjuk a műhold funkcionálhatna átjátszó állomásként, erősítőként...
Most, hogy nem tudtam, hogy milyen borzalmas nagy a fogyasztása a talládiumgyárnak, milyen hasznos lenne, ha a közelben lévő ércszállítók besegítenének ECt szerezni!!!... Azok bányája úgyis tele van töltve energiacellával...
-
Lysandus #6893 A sima műholddal is látni lehet minden üzem árait az adott szektorban, csak a hajóforgalmat látod kisebb körben. Ez logikus, mert nem kell ahhoz vízuálisan látnia a gyárat - ha már egyszer azt felfedezték - ahhoz, hogy az aktuális állapotáról (készletek, árak) tájékoztatni tudjon. Egy műhold ilyen szempontból olyan mint egy kapcsolat az adott rendszer "intranetjéhez". -
SaGa Jr #6892 Azért az egy picit bonyolultabb lesz. Silicon mine az aszteroidára, azt összekötni crystal fab-el, az mehet az SPP-hez és akkor lesz EC.
Namost kaja is kell hogy mejnen a dolog meg talán ruházat is. Ez utóbbiban nem vagyok biztos.
Az EC fogyasztás meg persze hogy brutális. Minél több gyárat pakolsz össze annál többet kell ellátni EC-vel. Bizonyos gyáregységek meg eleve sokat fogyasztanak. Ezzel nincs mit tenni. A lassú gyártásra meg ott van a SETA. Állítsd be a SETA értékét mondjuk az alap x6 helyett x100-ra, de legalábbis x10-re, aztán SETA bekapcs és várakozz. -
droidka #6891 Léci segítsetek már!
A helyzet a következő:
Trinity Sanctum környékén hatalmas a kereslet a talládium iránt, konkurencia szinte semmi, energiacella utánpótlása eléggé akadozik. Két gyárat kötöttem össze, de még így is hihetetlenül lassan termel, az EC fogyasztása brutális!!! Folymatosan el tudom adni a talládiumot maximum áron. Ezért gondoltam, hogy most végre meg kéne próbálni az beüzemelni az első önelllátó komplexet!
Van a közelben egy 42-es szilikon aszteroida, tán erre tennék kristály gyárat, plusz a kajáit termelő egységeket. Ezek és maga a bánya talán M-es méretű lenne(???), hogy minél kisebb legyen az EC fogyasztásuk... Az SPP és a talládium gyár lenne nagyobb méretű...
Ha segítenétek, hogy lesz-e ennek így értelme, vagy ne ezt próbáljam, akkor azzal rengeteg fáradtságot megspórolnátok nekem!!! Mert az ilyen dolgok kikísérletezése is rengeteg időmbe telik, sajna!!!!... Úgyhogy minden tippet szívesen vennék!!! -
kisviku #6890 Viszont a repu akkor is nő, ha sajátod írtja az ellent.
Van az a nagyon távoli Teladi szektor, a térkép jobb szélén, tőle északra egy Xenon, alatta meg üres illetve kalóz szektorok.Oda berakok mindig egy M2-t, hogy megvédje őket, amikor a Xenonok vándorolnak. -
SaGa Jr #6889 Csak a saját hajódra vehetsz licence-t, mert személyre szól. Ha átülsz másik hajóba a licence-t viszed magaddal. De wingman/másik hajó részére nem lehet ilyet venni. -
Csak te vehetsz licencet vagy más hajó is? Mert igazán szépen termelne egykét jól elhelyezett centaur :P -
SaGa Jr #6887 Wingman nem te vagy. Neki nincs engedélye csak neked. Szóval csak azért kapsz pénzt, amit te lősz ki.
Kalóz szektorokban nem kapsz pénzt a gyilkolászásért. Csak az adott faj szektoraiban, melyiknek a rendőri engedélye megvan, csak ott kapsz pénzt az idegen támadók, a csempészek és kalózok kilövéséért. Másik faj szektoraiban márn nem jár ezért pénz ha nincs meg ennél a fajnál is a police licence. -
klb #6886 Van még egy dolog, ami nem világos nekem. Azokban a szektorokban, ahol van "Law Enforcement Licence" vagy hasonló másik fajoknál, a kalóz, stb. hajók lelövéséért kapok jutalmat. De vajon a wingman által leszedett hajókért is jár-e jutalom? Ha egy semleges kalóz szektorban, vagy xenon szektorban szedek le k'haak vagy xenon hajókat, azért ját valami, harci rangon kívül?
-
klb #6885 Egy hozzászólásban azt olvastam, hogy az UT pilótámat át tudom rakni másik hajóra. Ez hogy működik? Elég ha a Trade Software MK3-at átrakom, és azzal a pilóta is átmegy a másik, nagyobb hajóra? -
DeviloftheHell #6884 de nem lesz anynival olcsobb nyersanyagot igényel -
DeviloftheHell #6883 ird át a pajzs értékét a adott hajonak és nem lesz gond hogy lesérül 200x10GJ ig mehet max utána minuszba számolja és olyan mintha nem lenne pajzs -
droidka #6882 Ja, és még valami! Ha már lesz HQ-m, akkor a javítás olcsóbb lesz-e majd úgy????? Mert a hajógyárban javíttatni egyszerűen nincs értelme, olyan drága!!!!!!!! :( -
droidka #6881 Sima műhold már régóta van egy csomó rendszerben, és ez főleg az elején nagyon hasznos volt!(És a régiekkel is jól elvagyok!Az modernebb műholdakat még nem próbáltam...) Már van kb. 10 gyáram, de most olyasmit olvastam, hogy AZ UNIVERZÁLIS KERESKEDŐ AZ KB.ÚGY JÖVEDELMEZ, MINT A GYÁRTÁS... Ez igaz??? Mert akkor sok időt pazaroltam...
A nagy hajók ugyebár nem tudnak dokkolni a kisebb állomásokon. De az univerzális kereskedőt be lehet ezekre állítani valahogy???? Pl: mittudomén valami kisebb teherhajót hozzárendelni, vagy akármi...
Vagy ezek (Elefánt, Mammut stb.)hatalmas rakterét hogyan lehet a legjobban jövedelmező módon kihasználni???? Vagy egyszerűen állítsam őket bányászatra?????
Sima Vulturral próbáltam a kézi bányászatot... Hááát, nem az tűnt a legyorsabb pénzszerzési módnak!!!... (Bár maga a művelet önmagában hatalmas poén!!!)
-
SaGa Jr #6880 Nagyobb távon érzékel, ezáltal nagyobb távot lát be. Folyamatos adatokat szolgáltat az érzékelő körzetébe tartozó állomásokról. Ez annyiban hasznos, hogy ha van automata kereskedőd (UT) akkor mindig tudni fogja hogy azon a területen mi mennyibe kerül az adott pillanatban.
Szóval szerintem nagyon is megéri. -
droidka #6879 A fejlettebb műholdra érdemes-e kicserélni a régit, vagy az már nem oszt, nem szoroz olyan sokat????
-
Lysandus #6878 Ha kalóz szektorban fogod el, akkor csak a boronoknál esik. Ha valamelyik faj (argon, boron, split, stb.) szektorában támadod meg (akár elfogás, akár csak kill végett), akkor annál a fajnál is, akinek a területén kötekedsz. Sőt, lehet hogy a hajói a megtámadott védelmére is sietnek. -
Két esetben használtam jumpdrive-ot: ha megtámadták egy hajómat, vagy ha jól fizető szektorvédelemre hívtak (a xenon/khaak lézerektől ments meg Uram minket
) Amúgy jobb a játék nélküle, és mivel a gép nem használja, szabadon eldöntheti mindenki, hogy kell-é neki ugrálni.
-
kisviku #6876 Igen, csak mennyivel több idő lenne a tiszta játékidő!És mennyivel többet tombolnánk emiatt...
Én csak gyűjtésből illetve a teszthez vettem meg az összeset.De egyszerre én is csak egyet vagy kettőt használok, attól függően, hogy hány gyárat akarok letelpíteni. -
kisviku #6875 Nem, nem használja.Kizárólag ha Universe Trader és akkor is csak magasabb rangon.Akkor már meg is követeli.
Az UT-hez meg kell a Teladi-k Trade Software Mk3-a is,ami mellesleg 500 ezerbe kerül.
Nem érdemes túl nagy hajókkal sem szállítatni, kivéve, ha a termék nagy darab, tehát 1 egység nem egy egységet foglal el a cargo-ból.Pl Silicon,Ore,fegyverek,stb.A nagyobb hajók (Super Freighter-ek) lassabbak.Bár ezt mindenki döntse el maga. -
kisviku #6874 Igen esik.Én kalóz szektorban előszeretettel támadtam állomásokat.DE, az nem a kalózoké, hanem valamelyik fajé, és pár lövés után úgy esik a repid, hogy nézel, mint a moziban.
Ugyanez van, ha hajót találsz el vagy lősz ki, akár véletlenül is."Rosszkor volt rossz helyen" alapon.
Úgyhogy nem játszom többé a Védelmezőt, ha nem védi meg magát, akkor szeva.Majd utána felszedem a cuccát és kiírtom a kalózokat. -
klb #6873 Tapasztalaitok szerint, ha a gyárakhoz rendelt hajón van jumpdrive, használja a hajó? Az ore eladására beállított hajóra raktam, mert mire átért 5 szektoron, már feltöltötték az adott állomást, így csak oda-vissza kevert a bánya, és az állomások között. De egyenlőre úgy tűnik hiába raktam rá, pedig még mellékeltem 120 energiacellát is, akkor se használja. -
droidka #6872 Ja! Most vettem észre. hogy a "szentem '" az kétértelmű... Természetesen úgy értettem, hogy SZERINTEM! :) -
droidka #6871 Igen. A "maximum jumps" alatt van. Szentem' még azért se állítsd túl sokra, mert akkor a konkurencia(ha van) hamarább odaér... De akkor lenne fajább ez, ha ki lehetne jelölni hogy melyik állomásra ne dokkoljon be! Mert ha van ércbányám, és SPPm, akkor az energiacellát sajnos beviszi a konkurens bányához!!!!! Pedig az ellent azért lehet, hogy nem kéne tápolni...