20430

F.A.Q

WAREZ-RULEZ ügyeket privátban intézzétek! Frissített FAQ!
  • Filder
    off

Te csak olvasni tudsz, vagy meg is érted amit olvasol?

A helyesírást és a fanáziálást ne keverd össze.

Sokadik olvasásra sem látok a hozzászólásomban olyasmit:
    1. Ami felhánytorgatná kinek milyen iskolai végzettsége van (szemben Veled),
    2. Ami támadó, vagy provokáló lett volna (Te, ha valaki szól, ne a gyerekek homokozójába dobd a papízsebkendőt kést rántasz és leszúrod? Majd valami csökött szabályokat kidolgozó, mások elé állandóan korlátokat állító kreténeket okolsz?)
    3. Ami ledorongolta volna őt az élet szépségeinek meglátása, vagy az azokra rácsodálkozása miatt.

Azt igyekeztem jelezni, hogy az anyanyelv ápolása sem elhanyagolandó, mert egy idő után, köszönhetően az újsütetű "nyelvújítóknak", a magyar nyelv annyira "leegyszerűsödik", hogy nem fogja tudni igazán visszaadni azt amit Ő észrevett.

A komplexusod, meg a Te problémád. Azért mert szarul érzed Magad valaminek a hiánya miatt, egyből azzal hozakodni elő, hogy minden diplomás gondolkodni, fantáziálni képtelen idióta elég nagy szegénységi bizonyítvány.
    (Persze gondolom az ismerősi körödben lévő diplomások azok kivételek, mert Te természetesen csak a hozzád hasonló szárnyaló elmékkel találod meg a közös hangot.)

Azért meg külön felnézek rád, hogy Te ki tudod választani azokat az írókat, akik mindent pontosan írnak meg az eddig meg nem ismertről. (Vagy inkább azok a jó írók akiknek az írásai alapján kialakítottad a "saját" világképedet.)

Egyébként öröm olvasni magvas hozzászólásaidat, amikben a mások tudásának pocskondiázásán kívül semmi konkrét nincs. (Igaz, az viszont van benne rendesen.)

• droidka
    Kíváncsi vagyok, hogy az aszteroida övezet vajon tényleg egy szétrobbant bolygó maradványai lehetnek-e, ahogyan azt a sumer Tiamat-legenda tartja???... Errről hallott valaki valamit?
  • droidka
    Én ezt tényleg abban látom, hogy nincs, olcsó hatékony technika a kezünkben!!!!! Hiába van is esetleg egy csomó hasznos dolog az űrben, ha ipari méretekben még nem tudnánk kihasználni(TL hajók, ELEFÁNT MAMMUT STB:) ). Az űrutazás drága és energiapazarló (és hát környezetszennyező)... Szerintem.

Meg még egy nagy előnye, hogy JOGILAG azé lesz a kibányászott cucc, akinek a kezében lesz a technika, hogy elmenjen érte!...
  • droidka
    Én bizony (többet már) nem esek senki előtt hasra, attól ha van két diplomája, Nobel-díja stb!!!!...
  • droidka
    Sose "törődj"- Helyesen írva.
  • droidka
    Én örölök, hogy vannak még olyan emberek ebben az ostoba, hazug világban, mint Te! Sose tördőj a nagyokosokkal!
  • fuho
    rendben megfogadom a tanácsod
  • droidka
    Persze azt nem mondom, hogy most akkor már mindet tudok!!! Csak tán' épp egy leheletnyivel jobban, mint amikor mások teljesen félremagyarázták a dolgokat a suliban. Sőt, inkább azt mondom, hogy van még egy csomó minden, amit NEM tudunk!!!!! Mert a rendszer pont úgy állítja be magát, hogy már mindenről, mindent tud!!!!!!!!!!!!!!!!!! (És én balga ezt el is hittem.)
  • droidka
    Amikor otthagytam az iskolát, később ez volt az egyik első és legfontosabb dolog amit megérteni véltem: hogy mindig mindet túlbonyolítanak, teljesen feleslegesen! Hogy a kéménynél kezdik az építkezést, a kevésbé fontos dolgokat helyezik előtérbe! Míg a fontos dolgok, az alpofogalmak gyakorlatilag teljesen kimaradnak!!!!!!!!!!!!
    Ebből kifolyólag mindent áttekinthetetlenek láttam, és nem értettem semmit! (Persze nyugodtan mondhatják rám a kritikusaim, hogy még most sem értek semmit, de nem érdekel már.)

Pl: Magoljál kémiából reggeltől estig az elektron pályaszerkezetéről, amikor még azt sem tudod, hogy mi az a tömeg, idő, sűrűség stb.... Bár ha a tanító néni sem tudja, akkor úgy nehéz lesz...
    Túlzottan ránagyítanak a relatíve lényegtelenre (persze azt is kell, de nem a másik véglet rovására...), és nem tudják felülről szemlél(tet)ni az rendszer egészét egybefüggően, madártávlatból!!!....
  • droidka
    Persze, persze! Csak egyesek átesnek (és ami még rosszabb,hogy ebből kifolyólag másokat is átejtenek) a ló túlsó oldalára!!!...
  • droidka
    Hogy minden szabály körülmányfüggő! Ha megváltoznak a körülmények, akkor megváltozik a tétel kimenetele...

És VALÓSZÍNŰLEG nem is ismerünk minden lehetséges hatást.(Ahogy azt az előbb kifejtettem.)Szerintem ilyen egyszerű a lényeg, nem kell mindig mindent túlbonyolítani!
  • Lysandus
    Azért a szabályokat ne vágjuk ennyire gyorsan sutba. Szabályokra szükség van, egyébként közlekedni sem tudnánk. De azért nem kell bálványozni őket. Rugalmas hozzáállás szükségeltetik! :-)
  • droidka
    "Bár a mi vélekedésünk, de úgy tűnik mégis igaz, hogy vannak természeti törvények (most azt hagyjuk, hogy egyesek szerint egyáltalán nincsenek, mert úgy gondolom mégis van valami, amit a természeti törvények névvel illethetünk)."

Szerintem egy a lényeg. IGAZÁN csak egy szabály van: az, hogy NINCS SZABÁLY!

(-Végső soron olyan, amit ne lehetne áthágni.) Én ebben hiszek.
  • Lysandus
    Ha nagyképű akarok lenni, akkor azt mondom, hogy a gondolkodás nem úri passzió, hanem kényszer! :-)))
  • droidka
    Ami nálam inkább jópontnak számít... Talált?
  • droidka
    A nyakdaba ugrani nem fogok :), de azért néha tán' mégis jó látni, hogy van aki még gondolkodik!...
  • Lysandus
    Valamivel el kell ütni az időt a megjelenésig! :-)
  • bigapó
    és mi lesz itt akkor, ha megjelenik az XTM? :)))) 39 új hsz és Én már lelkesen csapok is be ide, hogy végre arról kapjak infót, hogy megjelent! de nem:( csak filozófia óra van:((
  • Lysandus
    Stephen Hawkinghoz csak annyi: amit a sikerkönyvében, az Idő rövid történetében összeokoskodik azt Augustinustól lopta. Az nem baj, hogy valakinek nincsenek eredeti gondolatai, de legalább a forrást illik feltüntetni. Augustinus persze nem perelhet, lévén már vagy 1500 éve halott. De még mindig érdemes elolvasni fejtegetéseit az időről a vallomásokban.
  • droidka
    Röviden: Aki elhiszi ezt a sok korlátolt marhaságot, mert diplomás, Nobel-díjas, okosnak kinéző emberek bőszen hangoztatják ezeket, azt én csak sajnálni tudom!...

Mert engem is mennyi ideig megtévesztett az iskola, a tánárok, a tudományos vezetők tévedhetetlenségébe, felsőbbrendűségébe vetett hitem!
    De engem egy csak egyszer lehet átvágni! Aztán ha ugyanazat látom, akkor már hiába... Hogy mekkora sztálini agymosás az egész magoltatós magyar (ki)oktatási rendszer! A Friderikuszban is szokott lenni mostanában egy okos a tévében: Há' ő ismeri a sztívönhókingot, meg neki van doktori disszertációja!!! Húha! Hogy oda ne rohanjak!Nekem meg nincs: tehát én mindig mindet köteles vagyok gondolkodás nélkül elhinni az ilyeneknek!!!... Jókat szoktam röhögni az ilyeneken! De lehet, hogy néha inkább sírnom kéne!!??...
  • Lysandus
    Hát ez az. Egyetértek.
  • Lysandus
    Pontosan. Senkinek nem érdeke lemondani az olajról. Ha már annyit ruháztak beléje.

Az átállás fenekestül felforgatna mindent. Komplett iparágakba belefeccölt dollár vagy euró százbilliárdok értektelenednének el hirtelen. Vagy gondoljunk az adórendszerre. Milyen társadalmi kihatásai lennének pl, ha hirtelen átállnánk valamilyen alternatív energiaformával az elektromos meghajtásra. Most vessenek ki ezer százalékos fogyasztási adót az áramra?
  • droidka
    Fogadok, hogy sokat olvastad Egely György könyveit. :)
  • droidka
    "Másrészt ha jól tudom a fény állandó és átléphetetlen sebessége az elméletben nem következtetés, hanem axióma. Azzal magyarázzák, hogy ha valami gyorsabban terjed mint a fény, akkor megsérti az okság elvét."

Tudtommal minden (idióta) elméletet kísérletileg kéne alátámasztani.
    Namármost a relativitáselmélet kozmikus léptékekre vonatkozik, csakhogy kozmikus léptékekből ki ellenőrizte le az alapkísérleteket??? Ki ment el (legalább) egy másik naprendszerbe, vagy egy másik galaxisba, hogy elvégezze ott is pontosan ugyanazokat a méréseket???? Tudtommal még semelyik nagyokos. No de akkor miről is beszélünk?
  • Lysandus
    Lehet hogy rosszul fogalmaztam. Talán nem a bonyolultabb szót kellett volna használnom. De amit te is írtál: van az ismert rész, és van az ismeretlen. Ismeretlen mindig lesz, sőt, azt sem tudhatjuk mennyit nem ismerünk még. :-))) Tehát a tudásunk nem fedi le az egészet, így szükségképpen hiányos lesz. Bár a mi vélekedésünk, de úgy tűnik mégis igaz, hogy vannak természeti törvények (most azt hagyjuk, hogy egyesek szerint egyáltalán nincsenek, mert úgy gondolom mégis van valami, amit a természeti törvények névvel illethetünk).

Szóval a természeti törvények léteznek, de róluk csakis az általunk alkotott elméletekkel van fogalmunk. Amelyek szükségképpen hiányosak. Lásd: ideák.

Egyébként valóban elméleti ember vagyok, de most a lakásfelújítással kénytelen voltam szembesülni a gyakorlattal is. Mit mondjak: nagyon brutális! :-)))
  • Cowek
    Erre céloztam a beszűkült politikusokkal kapcsolatban, ő a lakóhelyeket bombákkal és háborúkkal megoldanák ezen a bolygón. Az energiapolitika meg siralmas a földön. Az alternatív megoldásokat szinte hátráltatják az olajlobbi miatt. Nem látnak tovább az orruknál sajnos.
  • droidka
    "A valóság szükségképpen bonyolultabb mint az elmélet"

No, léci ezt fejtsd ki bővebben...

Mondom, hogy az elméleti emberek hajlamosak mindig, mindent túlbonyolítani... :)
  • Lysandus
    Droidka ne értsd félre légyszi. Nem piszkáltuk. Csak tettünk egy megjegyzést, de szerintem ezt közel sem lehet bántásnak nevezni. Ha megbántottam volna mégis, azért elnézést kérek.
  • Lysandus
    Szerintem ezért indult be az az exobolygó mánia. Hogy talán egy lakható bolygóért érdemes lenne elindulni. Az űrbányászat úgy látszik nem elég hajtóerő egyelőre. Hiszen még a szénhidrogén készleteink is messze vannak a kimerüléstől. Jelenleg gyorsabban fedezik fel az új fölgáz és kőolajmezőket, mint ahogy a fogyasztás bővül. Az első római jelentés szerint már rég el kellett volna fogyniuk.
  • droidka
    Pont erről beszéltem az álmokkal kapcsolatosan... Ahogy a keleti filozófus mondaná: Az út a cél...
  • droidka
    Ne piszkáljátok már!
  • Lysandus
    Nem, én nem véletlennek értelmezem a programhibát. Hanem kiskapunak. Isten beépített nekünk az univerzumban néhány kiskaput, amit kutya kötelességünk kihasználni. De erről írt Amarro is.
  • Cowek
    Igen, ez a hajtómű lenne a 2. tyúk - tojás elmélet... Minek a hajtómű, ha azt sem tudjuk miért menjünk... de ahhoz hogy megtudjuk, jó lenne egy ilyen
  • Lysandus
    Fliderrel én azért kicsit egyetértek. Fuho hozzászólásaival kapcsolatban néha az az érzésem, hogy valami szabad verset látok. Szép dolog a költészet, néha én is órákig elfilózok egy jó versen, de nem biztos, hogy itt ebben a topicban ezzel szeretne szembesülni az ember. A helyesírásnak van egy olyan frunkciója is, hogy elősegíti a megértést. És néha alig tudom kibogozni, hogy mit ír. Én meg igyekszem úgy fogalmazni és írni, hogy ne az írásomon, legfeljebb az általuk közvetített gondolatokon filózzon a jónép.
  • droidka
    Vagy a háború...
  • droidka
    Úgy érzem közeledik az álláspontunk... Csak ha esetleg semmi sem véletlen, ha minden előre megtervezett, akkor a dolgokat hogy lehet programhibának nevezni???... :)
    Szerintem ebben az értelmezésben a programhiba = véletlen ...
  • droidka
    Te pedig az életben ne törődj ezekkel az emberekkel!!! Mindig mindegyik azt hiszi magáról, hogy nála okosabbat még nem hordott hátán a föld.
  • droidka
    Nem azt mondom, hogy minél helytelenebbül ír az ember, annál jobb...
    De te biztos, hogy mindig mindenben olyan nagyon okos vagy?

Helyesen írni bárki, bármikor megtanulhat. De ha valakinek nincs fantáziája, kreativitása, akkor mi a francot ér a diplomájával!!!???

Ha akarom, akkor bármikor lemegyek a konditerembe és felpakolok magara 200 kiló izmot háromnegyed év alatt, ha menőzni akarnék az izmaimmal. Vagy ha bemegyek a könyvtárba, akkor két év alatt kiolvahatom azt, amit eddig elmulasztottam, hogy majd menőzzek azzal, hogy milyen okos is vagyok. De ha nincs képzelőerőm, és ha holnap úgy határoznék, hogy azt bepótolom, akkor azt hogyan tehetném!!!??? Ha holnap letennék két diplomát, akkor rögtön már biztos én is ugyanolyan kreatív ember lennék, mint TE!!!??? Igaz?

Mert ha valaki többre értékeli a műveltséget, mint a kreativtást, az olyan, mintha valaki többre értékelné a szépen kinéző, díszes hangszert a zseniális hegedűművésznél!
    Kérdem én: ebben az országban vajon melyik tulajdonság van többre értékelve? (Na nem mintha én kreatív, vagy művelt lennék.)

Az, hogy van fantáziája a gyereknek, hogy vannak álmai, azzal te ne törődj.
  • Lysandus
    Egyet kell értenem azzal, hogy csak valami gazdasági kényszer indíthatja be az űrbizniszt.
  • Lysandus
    Nem biztos hogy véletlenek a programhibák. Inkább szükségszerűek. De véletlenek szerintem sincsenek! :-) Persze ez is egy vélekedés. Viszont az élet már többször igazolta. Szóval szerintem az elmélet egyetlen igazi próbája az előrejelzés. Ha valamit sikerrel megjósol, akkor van benne valami. Talán ezért is vagyok szkeptikus a pusztán leíró elméletekkel szemben.