20430
-
Ha Cycrow Plugin Manager-ével rakod fel a scripteket, akkor nem kell a játékban bekapcsolnod semmit, mert megy alapból.
Scripteket meg EGO honlapján is találsz többek között. -
NmJ #19148 Igen az engem is érdekelne minden estre letöltöttem és várom a hozzászólásokat hogy hogyan kell telepíteni illetve megéri e
-
Részleges magyarítás akinek megvan megnézné kb milyen állapotú? -
Sorry srácok, de mindenki olyan egyértelműen beszél mindenütt a scriptek használatáról akárhol keresem, de én még nem használtam eddig. A nevet átírtam, választható a script editor a Ship/Order ablakban, de hogy ezután mit kell csinálnom...
Előre is köszi -
A kezdési lehetőségek közül ha Julian-t választod, akkor tudod végigjátszani a plotot, vagyis a küldetéssorozatot. A nehézségi fokozatban csak az induló tőkédet tudod szabályozni.
A plotot bármikor ott tudod hagyni, és érdemes is mert bizonyos részekhez elég sok pénz kell, pl megvesztegetni egy Paranid politikust nem olcsó mulatság.
Foglalás: amikor a pilóta kiugrik a hajója semlegesé válik. Ezután te is kiugrasz és űrruhában Kb 15 méterre megközelíted az üres hajót, majd nyomsz egy I-t a billentyűzeteden, a felugró menüben találsz ecy Claim gombot, ráklikkelsz és tiéd a hajó.
Most beszállhatsz ebbe vagy visszaszállhatsz a sajátodba. Persze elég veszélyes, főleg ha még van pár ellenség. Később vehetsz majd egy kalózbázison olyan felszerelést, amivel nem kell kiszállnod a foglaláshoz. Egyébként jó sport és kezdeti kereseti lehetőségnek elég jó. -
NmJ #19144 még több kérdés

a játék legelején több lehetőség hözül lehet választani ott a nehézségi fokozatokközt mi a különbség ?? a játék nehezebb ?? vagy a kezdő tőke kevesebb csak.. rémlik nekem régről 1 magyar leírás amiben le van írva hogy melyik kezdési lehetőség milyen elérhető ez valahol?
illetve ha kiugrik az ellenség a hajóból hogyan is tudom elfoglalni a hajót ?? Mert hiába lebegtem össze visz akörülötte nem tudtam előszedni semmien menüt ....
gondolom valamit rosszúl csináltam vagy hiányzik valami szoftver a hajóról ....
köszönet a válaszokért
-
NmJ #19143 Illetve lenne olyan kérdésem is hogy a játék elején van az a kis történet minekfolytán feladatokat kapunk meg ezt azt többekközt 1 álomást is valami aszteroidán,,,
azt menynire lehet félbehagyni és elmenni mondjuk mással foglalkozni?
pl kapom az üzenetet hogy menjek valami szektorba és ott beszéljek valakivel
de én helyette inkább kereskedek egyideig meg vár küldetés?
köszi -
Linkek nem mennek, itt elérhető. -
Van ilyen és ha jól tudom egy script csinálja, ami talán a bonus packban benne is van, de most meg nem mondom.
Viszont van egy másik script is, a Freight transporter, amivel 3 km-en belül tudod gombnyomásra összeszedni a dolgokat. -
NmJ #19140 üdv
úgylátom bejövős a joystick téma, én inkább nem fotozom le hogyan is néz ki az asztalom
viszont akartam valami nagyon jót de valami nagyon szar lett belőle sikerült jól elűllítani a gombokat a billentyűzeten
nincs valami trükk amivel minden visszatér az alap álapotba? vagy telepítsem újra ???
melyik az a parancs és esetleg mi kell hozzá hogy a hajó összeszedje az elhagyott dolgokat a szektorban???
köszi -
Főként ütközés, találatkor nem. Illetve elvileg a hajókhoz igazítja az erőhatást.
Lomha hajó nehezen fordúl, a kart is nehezebb tólni, kis hajónál pl. M6 gyorsan fordúl, mintha nem is lenne visszahatás, olyan könnyű. De csak elvileg megy, a gyakorlat kicsit más. De ha nekimész valaminek, azt megérzed :))
Joy kiosztása, nekem ez lóg a falon velem szemben, mert néha elfelejtem. Bár legtöbbször billentyűzetet használok. A karon lévő gombok nagyon jók, azt mindig kihasználom. -
Régóta szemezek én is egy ugyanilyen forefeedbackes joyyal.
Egyébként milyen körülmények között szokott berezegni? Ütközés? Találat? -
Otthoni felállás -
Nekem is pont ilyen a felállásom, csak force-os joy és sajna nincs laptop.
Viszont, ha lesz egy új gépem, megoldható lesz, hogy az alaplapi videóra kirakjam a win-t, a kártyán meg játszak. Persze, ehhez olyan lap kell, ami támogatja és mégegy monitor.
A joyt én a játékon belül állítottam be, a profiler alapon van. -
Amint lehetett azonnal vettem egy jystick-ot a játékhoz és most már számomra elképzelhetetlen, hogy egérrel irányítsam a játékmenetet.
Néha persze kell, de szinte teljesen ki van közösítve X3 alatt.
Repkedni, harcolni és menüben navigálni egyformán kényelmes a joyyal.
Kereskedni meg ott a billentyűzet.
Ilyen joystickom van, és ezekkel a parancsokkal használom. -
gondolom annál a küldinél jársz mikor le kell szállítanod a blueprinteket a paranidoknak meg a spliteknek általában sárgával emeli ki a lényeget de ha jól emlékszek akkor vissza kell menni kongdom end-be a shipjardra -
A játékot nem ismerem de a Blueprint tervrajzot jelent. -
Kaptam egy küldit pár napja, hogy lehet egy egyedi HQ-m meg ilyenek. És egyszerűen képtelen vagyok rájönni hogy mit kell csinálni.
Épp ott vagyok hogy Két szállítmány Nividiumot el vittem Family Pride-ba meg Paranid Prime-ba. A Split volt az első, de miután bevittem a Paranid Shipyard-ba a Nividiumot, a kövi üzit nem tudom megfejteni. valami Blueprint-ről ír hogy szedjek fel, és menjek is.bár, most így kómásan, és munkából jövet 1 óra játék után nem igen tudom, az üzit mi volt. De valami ez volt a lényege. A vicc hogy vágom az angolt, és értem mit ír, de nincs semmi hogy hova, merre. Valaki? Hmm?
-
NmJ #19131 kösz a válaszokat
ja mükszik nekem is egyből, de valahogy az egérrel finobban tudok irányítani... A joystickal nem tudok rajtamaradni a célponton de lehet ez megoldható ha érzékenyebbre állítom a játékban
köszi ki is próbálom
-
SaGa #19130 Nem tudom, de nekem a SETA és a jump egy gombon van, a jump a "hosszan nyomjuk". A boost-ot nem tudom, mert arra ott a gyorsító kar...
-
A SETA és Boost gombok nem lehetnek a "nyomva tartom" gombok, valamint ezek alá nem is lehet ilyet tenni, mert nem fognak működni. A kis kar nekem tökéletes, hogy megálljak, az a menürendszerben is működik.
És kezeli a műterhelést is, ha olyan a joy, de ez inkább ütközésnél érzékelhető. -
SaGa #19128 Ahogy RJoco írta, joystick-kel tökéletesen lehet játszani. Ha sokgombos, akkor érdemes néhány funkciót azokra tenni. Nekem a jump, boost, dock, MARS robot és satelite utasítások és ilyesmik szoktak rajta lenni. A joy gombjaira sajnos a Shift-tel együtt használat nem hat, de egy gombra így is két funkciót lehet tenni: egyet a "megnyomom" egyet meg a "nyomva tartom" hatásra.
Pl a rakétákat a Joy2-vel lövöm ki, ha hosszan nyomom a gombot, a rövid lenyomással meg váltogatom őket. A célokat a 3as 4-es gombokkal. Gyors lenyomás következő/előző ellenséges cél, hosszan nyomás, következő/előző egyéb cél (pl állomás, kapu)...
Van pár parancs, amit valamiért nem lehet joystick gombhoz rendelni. Most hirtelen a stop (backspace az alapértelmezett) ugrik be, mint ilyen, de tudom, hogy van még talán 3... -
Hát el kell, hogy keserítselek, mert én rádugtam és ment, HURRÁÁÁ!!!!
A gombokat kell egyedül beállítanod, de pár gomb értelemszerű (ravasz, rakéta, rakéta váltás, sebesség állítás, kalapjoy)
Ja és ráadásúl z tengely mentén is frankón ment a dolog, ezen én is meglepődtem...
A scriptek menet közben derülnek ki természetesen. -
NmJ #19126 Meglett aminek meg kell lennie...
Új kérdések
joystick-al szándékszom repkedni Milyen buktatói meg egyéb nehézségei vannak a dolognak???? nem hiszem hogy csak bedugom és juhééé
Továbbá: összeraktam a játékot a párnapja leírtak alpján megtűzdeltem scriptekkel is rendesen... gondolom az hogy mennek e scriptek vagy sem az játékközben derül ki mikormár bőven benne vagyok...???
írjatok köszi -
NmJ #19125 üdv
úgyfest v2.5 lett az alapjátékom verziója alapból
akkor erre már nem kell tenni pecset gondolom...
a bonuspackon kívül milyen scriptet meg módot érdemes feltenni??
nekem 2 kell biztosan a többit meg nem ismerem
a hul repair cucc
meg ha van olyan amivel el tudom adni az álomásom akkor 1 olyan.
van ilyen?? és honna tudom tutira leszedni?
hirtelen ennyi
köszi
-
Be kellett vetnem az egyik Tyr-t is, hogy meggyengítse, de olyan jól sikerült, hogy őt kezdte el üldözni kaputól-kapuig.
De a második körben már engem vett alapul, uccsó pillanatban ugrott az Aegir, a HCF meg 10% pajzzsal indult neki, hogy átdobjon legalább 5-600 war droidot!
Annyira képzett katonái voltak, hogy 862 mercenary, 300 war droid és 115 marines csak kb 1100-at írtott ki közülük! Biztosan Jedi lovagok is voltak rajta!
-
Még mindig olyan ........ bár már csak kb 400 katona maradt rajta! -
Ez a Poseidon szo...tós! 
-

-
Majdnem vége a Paranid hadjáratnak! Az Achilles plot berkein belül portyáztam Taimanckuttall's Domain szektorában. (két kapu és állandóan ellenséges hajók haladnak át rajta) Plussz a flotta sem piskóta volt (1 Olympos, 2 Reaver, 1 Agamemnon és 1 Poseidon, nem számolva a korvett osztályt és a vadászokat!
Reggel óta ügyeskedtem rajta. De a két Reaver és az Agamemnon ebédre meglett, mostanra pedig a korona ékköve, az Olympos is.
Utóbbi kissé macerás volt, mert a korábbitól eltérően három, azaz 3* kellett lekapni a pajzsát, hogy sértetlenül megkaparinthassam.
Hát még ez elmegy, de a Terran M0-ás elfoglalhatatlan. Ezt 3000 katona védte, 3*5Gj pajzsal megfűszerezve, azt 2*10Gj pajzs óvja ismeretlen számú katonával. Annak még a pajzsát sem bírtam félig lekapni amire ő már lőtávolon belülről aprított.
Most pedig irány a megmaradt Poseidon.
-
Abban benne vannak a korábbi részek! (X-tension, X2 ...)
-
NmJ #19118 kösz a bőséges választ
a gold edition mivel több mint a normál kiadás? -
A alapnak is van egy verziója, melyet az indító képernyőn megtekinthetsz.
Elvileg ehhez mérten kell telepíteni a patchet, de asszem nem reklamál, ha 1.4-es-re felrakod az 1.0 to 2.5-öt. ha van ilyen fullos, már rég telepítettem.
Bonus pack szerintem mindegy, amit találtál, az enyémnél újabb.
A legfrissebb XTM azért kicsi, mert exe-s tömörítővel készűlt és jobban tömörített. Amit leszedtél, az jó, ezt használom én is.
Scriptek vannak az oldalamon, a HRT-t én is nagyon szerettem, de most már nemtom...
Cycrow féle plugin manager-rel lehet felrakni. Ebben gógli segít.
A HUD a hajó műszerfalát jelenti. Ebbe bele tartozik a célzó, a minitérkép, meg minden, amit látsz a képernyőn és a 'számítógép' generálja, nem természetes. -
ha csak xtm-et írok, nekem sem dob semmit, de ha 'xtm telepítés', akkor kapásból kiszór néhányat. -
NmJ #19115 üdv
Van 1 kis kezdő dillemám
a kiegészítők verziószámát meg menyniségét illetően
-az alapjátéknak vannak különbőző verziói ??
-ahoz mérten kell a pecs(eket) felpakolni??? vagy csak a 2.0.02_to_2.5 és kész ? mi a helyzet az 1.0_to_2.0.02-vel?
- bonus pack-ból ezt találtam x3_bonus_package_3.1.07
-az xtm ből 2 is van úgylátom régebbi nagyobb terjedelmű mint az újabb ez hogy lehet ?? minden estre leszedtem az újabbat (XTM_0.7.5_Full) remélem jó lesz...
- a scriptek és módokhoz ha jól emlékszem kell 1 külön kis program amin keresztül lehet őket fel le pakolni egyettudok ami nekem fontos volt a multkor is:a hull repair tech.
??? mi az az mill hud mk2 ???
köszi -
NmJ #19114 kösz megtaláltam csak letölteni nem tudom -
Az Achilles's Sword féle lpot során, szintén bejárható a Leviathanos út, amely során foglalás után meg is vásárolhatom az M0-at? -
Az Egosoft oldalán megtalálod! -
NmJ #19111 valami sikerült de nem az igazi ... már ami akeresgélést ílleti a forumon
valaki meg tudná mondani honnan tudom leszedni bonus pack-ot?
köszi -
NmJ #19110 kösz a linket
visszatérve a keresőre lehet én nem csinálok valamit jól...
van fent a kis mező hoygkeresés a fórumban beírom mondjuk hogy xtm gondolván hogy majd eláraszt az xtm-el kapcsolatos infóval feldob 1 ablakot hogy keresés a címekben vagy a hozzászólásokban végül egyik esetben sincs 1 találat se ami elég hihetetlen....

vagy ha nem így akkor hogyan kell keresni?
köszi