20430

F.A.Q

WAREZ-RULEZ ügyeket privátban intézzétek! Frissített FAQ!
  • droidka
    1.4.02-es (alap) verzióban??? Hol?
  • r4pt0r
    Van ilyen hajó, M7es, egy Xenon Kt simmán szétszedek vele. 3GJ pajzs, GPAC szóval minden finomság.
  • droidka
    Hát sajnos tényleg eléggé kiegyensúlyozatlan a játék a Raptor megvétele után!...

Pedig ez még nem is a legerősebb gép. Valami eszméltlen, über atom brutális!!! Xenon szektor takarítása közben betettem aláfestő zenének egy kis Slayert, hogy legyen némi hangulat... Eszméletlen nagy zúzás.

Már az Alfa Flak is tök brutális!... Eleve úgy kellett volna, hogy a korvett és a hordozó között valmami átmeneti méretű / erősségű hajóosztály is legyen!!!Meg hogy ne lehessen rögtön felrakni a legjobb fegyvereket, első szinten max. csak egy darabot a Béta Flakból, meg a GPPC-ből!!!

Meg sajnos a Xeno csatahajóük is tök bambák, még falkába sem képesek tömörülni!!!A vadászbombázók is alig használtak igazán nagyot sebző torpedót!!! De lehet, hogy simán csak a torpedó túl gyenge???
  • Lockheed
    Megvan! A Fight Software MK2 volt a megoldás. Pedig az összes többi UT -n van, de elsiklottam fölötte! Gondoltam, hogy vmi ilyesmi. Köszi srácok! Tényleg!!
  • bigapó
    ha nem sikerül elindítani, akkor egy üzenetben fog értesíteni, hogy mi miatt nem sikerült. azt nem tudom, hogy mennyire részletesen, de a szintet nekem mindig kiírta. nekem csak azzal volt gondom. otthon fel van írva egy külön papírra , de most nem otthon vagyok, nemtom neked felsorolni a feltételeket. az üziket olvasd át, hátha ott van.
  • SaGa
    Mintha nem lenne mindegy, mekkora a shield. Asszem minimum 5MJ, de lehet, hogy 25-ös kell?
  • r4pt0r
    Mégse csak 8as viszont kell Fight Software Mark 2, amit te nem írtál.
  • r4pt0r
    Szerintem 10es szint kell.
  • Lockheed
    Hmm segítséget szeretnék kérni, mert kezd fájni a fejem! Van jelenleg kb 8 UT -m, és az istennek sem akar beindulni egy újabb! Tuti vmi apróságot elnézek és azért. Szóval ami a hajóján van: Trade soft MK1,MK2,MK3, Nav soft MK1, Fight soft MK1, Spec soft MK1, shields, JumpDrive, Duplex Scr, Best Buy/Sell loc, és megvan a 8. szint is... Viszont nem jelenik meg a "START Sector Trader" fölött a "START Universe Trader" parancs... Ötletek ? THX!
  • Lockheed
    Dejó! :) Akkor teljes lesz a sorozat! Sztem ha mind elkészül én megveszem díszkötésben! :)
  • kisviku
    Látom, túl sok téma nincs a játékkal kapcsolatban, így asszem elkezdem a tesztírást a kisebb hajókról is, úgymint:
    M6,M3,M4,M5

Őszinte legyek, nem tudom, mikor lesz készen, de ha kész vagyok egy osztállyal,akkor berakom ide.
  • Lysandus
    Azért a kenyérpiritókról se feledkezünk meg! Lásd cylonok!
  • droidka
    Ha egyszer eljutunk arra a szintre, hogy ilyeneket építsünk, akkor azok majd el is pusztíthatják a mi világunkat, de újakat is adhatnak az embernek...
  • droidka
    Mert pl. az atomtengeralattjárókon is az őrjáratozási időt már csak a tárolható ennivaló mennyisége korlátozza (kb. 3 hónap,ha nem számítjuk a nukleáris fűtőanyag kb. 12 éves korlátját). Bár már hallottam bíztató híreket a hibernációról is...

A Raptorom elsődleges funkciója szépen is nézne ki, ha nem lenne más, mint egy túlméretezett kajaszállító!...
  • droidka
    Már ezt csak úgy azért vetettem fel, mert szerintem amikor az emberek nézik a T2-t, akkor valószínűleg minden megjelenik ilyenkor az agyukban, csak az nem, hogy ezeknek, vagy ehhez hasonló gépeknek milyen hihetetlenül fontos szerepe lesz a távoli bolygók kolonizálásában, az előretolt bázisok kiépítésében!...

Pl: az egy mekkora előnyük, hogy a működésükhöz nem kell majd kaja!!!Mert hát az elektromos energia ellátása gondolom az azért relatíve könnyebb lenne, asszem'...
  • erdos
    És mint bétateszter egy kicsit mesélhetnél már róla, úgyis szűk családias körben vagyunk
  • kisviku
    Huhh még várhatok a kézikönyvvel...
  • kisviku
    Neem,nem feltétlenül.
    De ahogyan önmagunkat ismerjük, a katonai felhasználás az első.
    Mire megjelenik az első robot a polgári lakosság otthonában, addigra réges régen meglesznek a katonai megfelelők.És ez egy borzalmas jövőképet jósol.
    Bármennyire is fikciónak tűnik ez ma a filmeken/könyvekben,stb. nagyon is valóságos.
    A robotrepülők csak az egyik fokozat vagy a kezdet.Na, majd ebből lesznek később a Xenon-ok...

Már a mai hétköznapokban is rálelhetünk robotikára (nem a konyhai "robotgépre" gondolok), akár a Sony cég "kutyája" vagy a Mitsubishi cég embermérettel azonos robotjára, ami már-már önálló gondolkodásrai s képes.
    Annak idején Jules Verne a Nemo kapitánnyal is megjósolta, hogy lesz tengeralattjáró és repülőgép is.Anno az is egy sci-fi volt.
    Isaac Asimov sci-fi könyveiből pedig tisztán látszik a robotika eljövetele, ami persze ha normálisan van kitalálva HASZNOS célokat kell hogy szolgáljon.
    Ma még manuálisan működő gépeket használunk földműveléshez, építkezéshez,nyersanyag előállításra,stb, de mi lesz ha mindezeket a feladatokat teljesen automata gépek veszik át, amik nem kívánják az emberi felügyeletet?
    Nem azt mondom, hogy a konyhai robotgép vagy a kombájn fog ránk támadni, de előbb lesz meg szerintem az automatizált életünk, mint egy komolyabb űrutazás.
  • droidka
    A qvantumfizika érdekes fejtegetéseit figyelve pedig semmi se lehetetlen, én (szigorúan megalapozatlan magánvélemény következik) nem tartom lehetetlennek, hogy még életemben landol valami/valaki azon a bolygón. Az univerzumnak megvannak a maga szabályai - és nyilván a trükkjei is, amivel kiskapukat lehet nyitni. Belegondolva öregapám világképébe megdöbbentő, mennyit szélesedett az enyém, és milyen maradi begyepesedett őskövületként fog rám gondolni az unokám - hogy ez mégse legyen így, részemről inkább teret hagyok minden izgalmas elképzelésnek.

Ha van kedved részletezni, akkor kifejtenéd bővebben?

• droidka
    "Némelyik elég borzalmas jövőképet vetít, köszönhetően annak hogy mi, emberek olyanok vagyunk, amilyenek.
    Ami a legvalószínűbb, hogy a kiborgok és a robotika előbb jelen lesz társadalmunkban, mint egy komolyabb űrutazás.
    Nézzétek meg az újonnan felfedezett bolygót, ami hasonló a Földhöz.De hogyan jutunk el oda?
    A mai csúcsszuper technikával is évszázadok alatt jutnánk el.20 fényév?Hogyan?Miként?"

Hmm... Kíváncsi vagyok, szerinted mondjuk a Terminatorban látott intelligens gyilkológépeket vajon csak a filmben látott dolgokra lehetne felhasználni?
  • Ace McCloud
    Accem énis elnézést kérek ez esetben....
    Miféle bonyodalmakat okoz a félművelt(se) angoltudás.... :)
  • Lockheed
    Amúgy te nemvagy gyenge...
  • fuho
    mikor jön kia az uj kiegészitö?
  • Amaro
    Érdekes fordítás. Persze Moggynak biztos van belső infója, ha már moderátor az Ego fórumon, de ő történetesen két fórum összeillesztéséről ír, nem az X3 és a mód egybeolvasztásáról - ha belegondolsz, amit írtál azt jelenti, hogy eddig steril körülmények között, az X3-tól távol fejlesztgették az Xtendedet, és most hoppá, rájöttek, hogy ki kéne próbálni megy-e X3 alatt. Az eddigi bétateszterek meg hazudozó szélhámosok egytől-egyig (velem az élen).
    Az játékkal most ismerkedőknek (mint pl az, akinek válaszolt) ajánlja, hogy kezdjenek az alapjátékkal, és egyben üdvözli őket az X-Univerzumban. Moggy egyébként is túl diplomatikus az ilyen iróniához. (legalábbis a moderálása alá tartozó fórumon )

Összegezve, a 0.7 jön, mikor útjára indítják, rémhíreket pedig ne terjesszünk, még figyelmetlen olvasás okán sem.
  • Amaro
    Moggy bejegyzése a jelenleg használható, azaz a 0.6 verzióra vonatkozik. A 0.7 csak azért szerepel a szövegben, mert zárni kellett egy fórumot, amit a 0.7 beharangozása, majd elmaradása miatti bosszúból indított spamtámadás következményeként indokolnak az Egosoftnál. Tehát a jelenleg nem kompatibilis az X3 2.0.x-el kijelentés nem a 0.7-et érinti, az működni fog , csúszását más problémák okozzák (maximalista banda, így is, úgy is lesz benne hiba). Egyébként nagyon nem is izgatják magukat az elkapkodott ETA miatt, mivel a szavazás jelenlegi állása szerint az XTM-et várók többségét nem izgatja a késés ( jobb hogy még nincs itt, úgyis vizsgaszezon van, legalább tanulok X3 helyett, stb kijelentések.)
  • Arion
    A fickó (és ez most valószínűleg belső információ) azt írja hogy megpróbálták összeilleszteni a 0.7-et az alapjátékkal és nagy halom bug lett az eredmény!
    Nem kompatibilis az x3 2.0x es verzióval! (ezért is halasztották el ETÁT)
    Így hát azt tanácsolja, hogy nyugodtan üljünk csak vissza az alapjáték elé, ugyanis a mod-ra várni felesleges még egy ideig!

Utólag pedig még beszúr egy vicces megjegyzést:
    "Welcome the X_Universe"
  • Ace McCloud
    Hi !
    Úgyértem az alábbi linken szereplő szövegből, hogy az xtm.7 nek kompatibilitási problémái vannak az x3 2.0x es verzióval.
    http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=117990&postdays=0&postorder=asc&start=6165&sid=04da1c2aeb576c6ec22934d420d7536b
  • goyo2
    Én még nem néztem. Bocsi.
  • Walzer
    Nagyon király játék...:S:S:S Azonalli hatállyal eltávolíottam a gépről. Ugye ezért nem fognak pénzt kérni????
  • goyo2
    Off:
    http://www.a-astra.com/index.htm
    UFF
  • Kroxx
    Bocs, elöbb pontatlanul írtam le a küldetést. Ott vagyok, hogy a legutolsó küldetésem az volt,hogy egy embertől kellett elvennem valamit a Farnham's legends-ben.Na ezután jön ez a küldetés. Naszóval elmentem az ore belt-be ahol az aszteroidák között van egy hajó rajta egy hapekkal akivel dumálok valamit. Ezután bármelyik hajóval dumálok, az ore beltet kell kérdeznem (tehát oda kell mennem). Ha meg visszamegyek akkor valami keveset dumál és még mindig nemtom hogy mit kell csinálnom. Vagy ez ugyanaz a küldetés lesz amit leírtál?
  • Lockheed
    Nemtudom mennyire köztudott dolog ez, de itt már többen kerestek vonósugarat úgy emlékszem... Nos találtam egy Tractor Beam Factoryt a Tharka's Sun nevű rendszerben és nálam éppen volt 19db belőle 773,627 credites darabonkénti áron...

Gyártásához EC, Ore, Computer Romponents és Rastar Oil kell, szóval még üzletnek sem rossz... :)
  • Amaro
    " 4. Egy konvolyt kell elkísérned Ore Belten keresztül. A déli kapun kresztül repülj a Home of Light szektorba, menj közel a Terracorp Convoy Flight Leaderhez, és szövegelj vele. Kövesd Ore Beltbe és némi idő elteltével a szállító lőállásaiban találod magad. Nem lessz nehéz harc, csak a lőállásokból lődd le a Khaak gépeket. Nemsokára visszatranszportálnak a hajódba, itt is kis harc következik, majd a szállító elugrik . Ugyan Saya beszél veled, és elmondja hová mentek, de a koordinátákat nem adja meg, ezért nem tudtam utánna ugrani, de a Ore beltből a W, S, E, S, W, S kapukon keresztül haladva eljuthatsz az Ocracoke’s Storm nevű Yaki szektorba. Amikor belépsz, és megtalálod Sayát láthatsz egy animot egy aszteroidába küldött Spydroneról ahogy fennakad a védelmi rendszeren, majd hulladékká válik. A feladat egyszerű és nem nehéz, akár még billentyűzetről is könnyen kivitelezhető. A droneodat kell átirányítani az aszteroida belselyébe úgy hogy ne akadjon fönn a védőhálón. Amikor eljutsz az első szakasz végére, és eléred a pontot ahonnan nincs tovább  látszólag, fordulj meg, és a szkenner alatt egy nyitott csővégződésre bukkansz. Nosza vetődj is bele, és ezen szisztémák alkalmazásával amit itt elsajátítottál repülj amerre utat találsz. Amikor a végéhez értél, megszemlélhetsz egy videobejátszást. A hajódban találod magad, válts pár szót Sayával. Kisvártatva újabb bejátszás, és ha végeztél irány az Argon Prime! "

Idézetet adtunk közre Ace McCloud X3 sztori leírásából, a teljes mű visszakereshető itt a fórumon, vagy letölthető/nyomtatható a portálról, melynek címe még mindig itt van a hozzászólás lábjegyzetében, és mellesleg a gyárak összehasonlító táblázata is megtalálható rajta, de erről a témáról is hosszasan fórumoztunk itt nem is oly régen.
  • Kroxx
    Még kezdő vagyok az x3-ban de már most van néhány problémám:
    1. Elakadtam abban a küldetésben amikor ore Belt-be kell mennem (nem vagyok túl jó angolos) mit kell ott csinálni?
    2. Van 3.000.000 creditem és szeretnék venni egy gyárat csak nemtudom hogy milyet, melyik lenne jó?
  • Z33noo
    ehhh, megvan a hiba

"Thereshallbewings" a hangsúly a nagy "t" és igen a dupla "l" is szivatós, de az látszik
  • Lockheed
    Vigyázz mikor a dupla "L" -hez érsz, mert nemírja be egymás után mind2 -t, hanem várj 1 másodpercet mielőtt beírod...
  • Z33noo
    nade !
    mégsem müködik, 100%-ra tudom hogy valami furmány volt benne, de nem emlékszem hogy mi ...
    Ugyanis átirja a nevem és nem unlockol ...
  • Z33noo
    Köszönöm ! (hamár megigértem)
  • Amaro
    Nálad a pont. Mentségemre szolgáljon, hogy van, amit nem kell aktiválni
  • SaGa Jr
    Ettől még nem fognak működni. Csak ezzel aktiválja a script editort amiben aztán aktiválhatja majd a scripteket.