20430

F.A.Q

WAREZ-RULEZ ügyeket privátban intézzétek! Frissített FAQ!
  • Amaro
    No felejtsük el az uccsó kifejezést, ez megint nem jött be.
    A grafikának tényleg szebbnek kéne lennie (minden gépen), éppen erről szólt a munka egyik része - kihasználni a DX9 lehetőségeket.
  • chassius
    akkor lesz mit írtani bőven.
  • Amaro
    Mégse uccsó volt az előző: egy kérés következik.
    KÉREK MINDENKIT hogy a továbbiakban a XTM újdonságait, új szektorokat, hajókat, küldiket stb. SPOILER bejegyzés alatt közölje, jó nagy távközt hagyva - így aki maga szeretné felfedezni, de fórumot is szeret olvasni, el tudja dönteni, mit olvas el, s mit nem. KÖSZÖNÖM.
  • dimre
    Hát a kalóz M2 Reaver sem piskóta, "véletlenül" betévedt Elena's Fortune-ba egy M6-os kiséretében ja meg pár Novával, szegény Busteremnek meg nyúlcipő.
    Nem tudom ki hogy van vele, nekem mintha szebbnek tünne a grafika, de lehet csak régen játszottam.
  • Amaro
    Uccsó bejegyzés mára: Parkan II a válasz. Bolygó-dokk, FPS, RTS, minden, amit akarsz. (Tudnak ezek az oroszok ) Link:Parkan 2 a grafika persze nem ugyanaz, de itt aztán kolonizálhatsz teljes rendszereket, ha idegeid bírják. Részemről inkább XTM, netán X4.

• SaGa Jr
    Várd ki míg meglátod a többi M3-as kalóz gépet. Van egy spéci M3+-os a Yaki-knak. Az is odaver. De valahogy a rengeteg PAC ágyúval ellátott Claw és a Kyon emitterekkel ellátott másik kalóz M3-as komolyan felborzolta az idegeimet.

Viszont megtaláltam a rejtőzködő fajt. Hajót venni sajna nem lehet a Dyson Sphere-ben, de meg lehet csodálni a járőröző gépeit a Sohen fajnak. Talán majd valahol ráakadok egy helyre ahol ilyesmit is lehet venni.

Érdekesség volt számomra a különféle gyártó hajók berakása. Van mobil crystal fab, mobil SPP és még pár egyéb ilyen hajó. Scrapyardokon lehetne venni őket, ha valakinek van elegendő pénze rá.

A Földre vezető kapu még nincs kész, gondolom ahogy máskor is volt, majd idővel ez is bekerül a megszokott helyére a Custom game alatt is.

Ami rendszereket eddig megtaláltam az 5 új Yaki rendszer (Ocracoke's Storm szektorból lehet délre menni hogy elérje az ember ezeket), a Ministry of Finance szektorból keletre tartva el lehet jutni gyakorlatilag egy csomó új szektorba. Ha végig kelet felé megy az ember, akkor a Mi Tons Refuge kalóz szektorhoz érkezik majd. Szóval errefelé nyugodtan lehet keresgélni. Akárcsak lentebb Great Reef és a Spring of Belief szektorok közötti nagy üres terület is be lett népesítve új területekkel.

Aki meg Xenonokra akar vadászni, az menjen be a 347-es szektorukba. Innen keletre indulva, majd dél felé fordulva 6 vagy 7 xenon szektort lehet kitakarítgatni.
  • Amaro
    A játszhatóság rovására mi megy, az gépfüggő. Ebben az ügyben az XTM követi a jól bevált X Universe módszert: komoly gépigény. A különbség az, hogy akinél két gép esetén nem szaggat, nem fog száz csatahajó küzdelménél sem. ( Hacsak el nem szúrtak valamit a béta óta )
  • Amaro
    Dehogy bukod. Nyugodtan mehet a custom mode, én soha nem játszottam a sztorit, mégis volt HQ, M0, stb
  • Lockheed
    Nekem megy a SectorTakeOver, szal vmi más lesz a bűnös! :D Nekem nagyon tetszenek az új ShipYardok, meg az új hajók is amit láttam... Az az új kalóz M3 az tényleg borzalmas! 5*25MW és 8*AHEPT amivel meglepően sokat bír lőni! Beteges! :)

1 Kérdés: Ha StoryLine nélkül kezdem bukom a HQ -t igaz ?
  • Amaro
    Tombol a második (harmadik?) generáció
  • droidka
    Na jó, azt azért nem mondom, hogy "hú de könnyű lenne megcsinálni" az ilyesmit, az sic'. Csak ha más lenne a hozzáállás... Nyilván ahhoz azért még sokat kell fejlődnie a technikának, de pl: az internet sebessége (nálunk szerencsére) már kezd tűrhető lenni, ahhoz képest, hogy mik voltak régebben!!!!... Én ezt nem hittem volna pár ével ezelőtt, hogy lesz több megabites vonal a ... szolgáltató miatt!!!
  • chassius
    de a grafikához tartozik a fényeffect is, de van pl. az X, ahol is szerintem átestek 1 kicsit a ló túloldalára, mert a hajók meg az effektek gyönyörűek, de sajnos ez a jtszhatóság rovására ment.
    ha még a sérüléseket is így megkreálták volna akkor csak talán NASA-nál tudnának vele rendesen játszani.
    ennyi.
  • droidka
    Helyesbítve: *nem értek a számítástechnikához...
  • chassius
    nincs harag.
    miért lenne.
  • chassius
    vagy a nem rég megjelent Maelstrom.
    nem űrhajós-kereskedős.
    szimpla RTS, de a hősök bőrébe bármikor belebújhatsz játék közben és fps módban nyomilhatsz.
  • droidka
    Dehogy menekülök!!! Csak szimplán nem értjük egysmást... De ha te a fényeffektet nem sorolod a grafikához, akkor hagyjuk ezt inkább!!!

Meg mondom, hogy én aztán abszolút nem mértek a számtítástechnikához!!!

Nekem az a játék végső soron tetszett, neked valószínűleg kevésbé, ennyi. Mások az igényeink, az ízlésünk.

Remélem, nincs harag!!!!??? O.K.??
  • chassius
    egyébként amit kérsz az egyelőre megfizethetetlen gépet igényel.
    gondolom ezért nem is csinálnak ilyet.
  • chassius
    próbáltad már a SW: empire at war-t és a kiegjét?
  • droidka
    Na látod, ez az én bajom, hogy nincs ilyen!!! Az a vágyam, hogy egyszer azt is megérjem!!!Bár voltak próbálkozások pl: Mace Griffin Bounty Hunter, Battlecruiser leguccsó része, csak ezek mind el lettek szúrva, de ha olvasod a híreket, akkor néha felröppen egy-két hír ilyesmikről És persze az Armed Assault/ Ofp a másik nagy kedvencem! Ami igaz, hogy nem űrszimulátor, de nagyon jó!!!...

Talán a SW:Battlefront...Csak abban nincs kereskedelem.Meg sajna elég arcade.
  • chassius
    na tessék.
    máris menekülsz.
    nem fényeffektekről volt szó, hanem grafikáról.
    sérülések fizikai modellezéséről.
    a kettő nem ugyanaz.
  • droidka
    Nem hiszel nekem.. HAHAAAA..
  • droidka
    Ne érts félre, én abszolút nem értek a programozáshoz!!!!De pl: attól hogy a plazmavetőd fényeffektje faszább, érted???
  • chassius
    szerintem nem 1 játékról beszélünk.
    ha annyi rombolót berak valaki a játékba még a legnagyobb térképen is: 1,:szaggatni fog (közepes gépen)
    2,:megmozdulni nem lehet.
    de legyen igazad.és mondj nekem légyszi olyan űrhajó szimulátoros kereskedős játékot amiben van Fps rész.
    nekem 1 se az eszembe így hirtelen.
  • droidka
    Sokkal-sokkal többet is be lehetett rakni 2 cirkálónál... Hehe Min. 140-et... Valaki monta, hogy kóddal még többet is... De veled ez ügyben inkább nem vitatkozom... Hehe Szerintem az már kinézett valami HÁBORÚNAK... Hehe
  • chassius
    vissza a scriptekhez.
    a player owned shipyard
    a community extended pack (evidens)
    a sector takeover
    és a pathfinder script ek közül valamelyik biztosan nem kompatibilis.
    ugyanis amikor ezek be vannak kapcsolva akkor bizony kifagy a game.
  • droidka
    Mert reménykedem benne, hogy előbb-utóbb eljön az a nap, amikor az X magába fogja olvasztani a HW2-t gyakorlatilag!!! És ha majd egyszer elszánják magukat az Fps-részekre (holott ez már régen adná magát pl: a yaki bázisban való űrhajóval való rohangálásnak aztán sok reailtása volt...), na akkor még majd sok minden mást is magába fog olvasztani ez a nagyon-nagyon faja X!!!... Még esetleg ha csak sok év múlva, de akkor is, a remény hal meg utoljára!!!HAHAHAA!
  • chassius
    annyira nem nevezném rengetegnek azt a max 21 fregattot, 5 rombolót 2 battlecruisert, meg azt a 12 századnyi (századonként 5 vadász)+ 6 naszád osztagot(osztagonként 3 naszád).
    ja meg azt a 10 darab robot irányítású hajót.
    a carrier-eket és a shipyard(oka)-t szándékosan nem írtam ide mert azok önmagukban könnyű célpontok voltak (mivel szinte védtelenek voltak a nyenge fegyverzetükkel.)
    na igen az alrendszerek támadása.
    csak a rombolók és a battlecruiserek alrendszereit volt érdemes támadni azok meg túl gyorsan 'visszanőttek'.
    nálad mi számít közepes gépnek?
    én 1 1,3-as tualatinnal játszottam 768 mega ram és 1 geforce 3-as.
    namost ezen a konfigon eléggé beszaggatott 1 idő után.
    arról nem is beszélve, hogy a gépnek mindíg kétszerannyi hajója lehett mint nekem és kétszer gyorsabban pótolta a veszteséget mint én.
    a játékkal a történeten kívül semmi bajom nem volt azzal a játékkal.
    csak egyszerüen nem értem, hogy, hogyan lehet lemodellezni a fizikai sérüléseket úgy , hogy a ne kelljen hozzá izmos grafika.
  • erdos
    na műxik, csak a dat 10-et kellett átnevezni.
  • droidka
    Igaz, hogy az X3 és a HW nem egy kategória, mert az X az jóval összettebb, de azért van átfedés bőven!!! Nem véletlenül beszélek itt én erről, hidd el! És sok tekintetben a Hw2 fényévekkel az X előtt jár, volna mit kopírozniuk onnan az Egosoftos arcoknak!!! Szerintem...
  • droidka
    A történet az meg egy másik szempont a Hw2-nél. Nem azt emeltem ki ott.
  • bigapó
    úgy látom az én tippem jön be, azaz a scriptek mennek.

arra tudsz valami megoldást, hogy amikor frissíteném az egyik scriptet, ott kiírja, hogy megtalálta az új verziót, download, install, de mikor újrafuttatom az update-et, akkor megint megtalálja és megint a régi verziót írja.
  • droidka
    Azt az undorító trendet utálom, ha azt látom, hogy egy adott játékot csak azzal akarnak eladni, hogy "hűdejólnézkimilyenszuperagrafja" azt annyi ötlet nincs benne, mint mackósajtban a brummogás...

Holott máshogy is meg lehetne közelíteni a dolgokat (főleg a kiadóknak), csak így egyszerűbb sok pénzt keresni...(Tisztelet a kivételnek.)
  • droidka
    Én nem értem, hogy mi lenne ebben ellentmondásos? Azok sokkal-sokkal fontosabbak számomra, mint a grafika!!!

A HW2 pedig igenis elég jó volt ilyen értelemben (persze mindig, minden lehetne szebb-jobb és tökéletesebb)de azért a sérülések elég szépen meglátszottak!!! A felrobbant hajók után újrahsznosítható törmelék maradt, be lehetett célozni és ki is lehetett lőni az alrendszereket, amiknek szemmel is látható volt az eredménye!!!...

Meg ami a lényeg, hogy rengeteg egység volt egyszerre, közepes gépen, szaggatás nélkül!!!!!!(Igaz, hogy az RTS és nem űrszimulátor! De akkor is, az nagyon jól meg lett csinálva ilyen szempontból!!!! Szerintem.)

Ha valakinek ez nem tetszik... Te tudod.Szubjektív.
  • chassius
    empire status report
    a pilóta képzős cucc meg a task force-os kieg.-je
    freight transzport upgrade
    forbidden sector man.
    remote transzporter device by Xai
    fleet support by Xai
    jump to me by cycrow
    advenced jump drive by cycrow
    station manager 1.11
    advenced tractor beam
    advenced mineral scanner

ezekkel is müxik a mod, bár elég sokáig tölt.
    természetesen mindegyikből a legújabb (amelyiknél nincs verziószám)

a custom hajókat még nem teszteltem, de szerintem azok is menni fognak.
  • chassius
    droidka:
    először is a Homeworld 2-ben a sérülések fizikai modellezése dolog (ha jól emléxem) nincs megcsinálva. a történetéhez no comment (az első rész nekem jobban bejött, másodszor is ez a menekülősdi már nem annyira.)
    másodszor saját magadnak mondassz ellent amikor azt mondod, hogy téged nem igazán érdekel a grafika, azután két sorral lejebb meg arról beszélsz, hogy sérülések fizika modellezése.
    ez elég nagy ellentmondás.
  • chassius
    nekem úgy sikerült működésre bírni, hogy uninstall, majd mindent töröltem a EGOSOFT könyvtárból manuálisan.
    aztán install majd javítás, mod-olás, script installer install, a mod .spk fájljának installja.
    és néhány elvesztett csata után én nyertem meg a háborút.
  • droidka
    "egyébként mondták már neked, hogy ilyen játék nem létezik?
    ha azt mind beleraknánk 1 játékba amit mondtál és ilyen grafikája lenne mint az X-nek"

Hát igen, ha létezne ilyen, vagy ehhez valami hasonló, akkor minek is írnám le az álmaimat??? Hehe.

A grafika és az egyéb innovációk kapcsán már kifejtettem, hogy az, hogy egy játéknak milyen a kinézete, az csak az első három napig fontos!... A grafika az nálam huszadrangú -egy bizonyos ponton túl-!!! Felőlem nézhetne ki akár két évvel ezelőtti szinten is egy játék, ha azon múlna, hogy egyszerre sok egység harcoljon hatalmas flottákban, hogy le lehessen szállni a bolygókra!!! Meg főleg hogy király, realisztikus legyen a sérülések fizikai modellezése!!!!...(Részben) ezektől lesz igazán jó egy játék!!! Nem attól, hogy milyen hiper-szuper csilivili állat leejtő a kinézete!!!!!!

Meg kinek van pénze félévente új mega atomkirály 100 millió forintos menő videókártyára? Csak azért, hogy valami jól nézzen ki, meg hogy fel lehessen vele vágni...

És ha igazán az értelmes részekre hegyezik ki a dolgokat, akkor azt többé-kevésbe jól meg is lehet ám csinálni!!! (Lásd: Hömewörld2, Independence War2 stb...)
  • chassius
    fighter base commander
    jump to target by Xai
    refuel for jump by Xai
    BBS extras 1.61 by cycrow

ezek is kompatibilisek.
  • erdos
    nekem elszáll indításkor a vistán, már kétszer installáltam, mindhiába :-(
  • Zombye
    Megvan az első "új" szektorom!
    Ez konkrétan Teladi.
    Bár lehet, hogy a busteremet lecserélem már valami M5ös szörnyetegre, mert ez a 175ös tempó egy picit lassú.
    De végül is elviselhető.