20430

F.A.Q

WAREZ-RULEZ ügyeket privátban intézzétek! Frissített FAQ!
  • Lockheed
    Player only ?? Memorial of Light, és Last Frontier -re gondolsz ? ODa hgoyan lehet bejutni ?
  • SaGa
    Kicsit hiányos...

Nincsenek rajta a Sol rendszerei, a Khaak rendszerek és a Player only rendszerek...

Lejjebb megtalálod a térképező program lelőhelyét...
  • klb
    Spoiler: új térkép
  • dimre
    Az M8 hajókat meg M1-nek ismeri fel a játék.Remélem ezt is javítják.
  • SaGa Jr
    A squash mine már csak ilyen. 250Mj-os pajzsú hajó is majdnem beledöglik egyetlen aknába. Hát még ha tényleg teljesen el van aknásítva a környék és jó sok akna van.

De akad még ilyen szektor szép számmal. A Mines of Kaderak esetében a belépés még nem gázos, de ha elindulsz bármerre vagy 6-7 akna robban rád. A pár szektornyira mellett lévő másik kalóz szektorban is a kapu 1 Km-es körzetében 6 aknát találtam. Ilyen helyekre csak GJ-os pajzsú jószágokkal érdemes bemenni.

Ámbátor állítólag van 2 szektor is, ahol előfordul az automatikus megsemmisülés az egyik kapuján áthaladva. Ez programhiba, javítás alatt áll.
  • Zombye
    Lenne egy kis problémám.

Az új Xenon core szektorok valamellikéből (most konkrétan nem tudom hányas), de annak a azektornak a déli kapuján ha átmegyek, gyakorlatilag azonnal felrobbanok. Valsz el van aknásítva a rész, mert a robbanás után az ott álló Xenon P is kipurcant. (elég ütős aknna lehetett...

Megpróbáltam azt, hogy a kis Jaguárommal felderítettem a déli kaput, majd a SuperFreighteremmel (5x25 MJ) bementem, hátha ez kibírja a robbanást... Nem bírta...

Valaki már "átrágta" magát ezen az aknazáron?
    Még arra gondoltam, hogy a Boronok árulnak valamilyen ScoutDrone nevű ketyerét, lehet, hogy egy ilyet átküldök, az robbantson fel mindent, aztán utána már talán be lehet menni úgy, hogy ki is jöjjek élve.

• SaGa Jr
    Van bizony. Nem tudom ugyan mi a különbség a military, a pirate (ebből csak 25Mj-os létezik) és a simák között, de a játék készítői szerint is van eltérés.

Saját HQ-d lehet modoktól függetlenül, mert az a 2.0-ás szériájú alapjáték része és a modok meg erre épülnek. Majd ha teljesíted a szükséges feltételeket (játékidő, cash, állomás, megfelelő szintű viszony az Argon+Boron+Teladi+Paranid fajokkal) akkor be fog jelentkezni Bala Gi és nyomja a szokásos szövegét.

A nehézség csupán annyi, hogy ildomos megoldani előtte, hogy a Sohnenek kedveljenek, különben por és hamu marad utánad az űrben mikor elindulsz megkeresni a yachtot hogy bevontassad.
  • Zombye
    Hát letesztelni még nem tudtam a kényelmességét, de mivel teladi M5, így nem valsz, hogy túl kényelmes lenne.

Meg vettem egy Xenon N-t 65000-ért, ugyanitt árultak egy Goner Réndzsört is valami 200valahányezerért...

Beléptem a kereskedők céhébe, próbálok egy kis pénzt összekaparni egy értelmesebb M3ra.
  • erdos
    A Military és a sima pajzs között van különbség? No és ez az RSturret script működik minden hajódon vagy csak amiben ülsz? A Centaur MkIII-on hihetetlen látványos, belső nézetből is rálátsz a két oldalsó ágyúdra, hihetetlen jól mixeli az AHEPT MD kombót. Saját HQ-d nem is lehet ha XTM-ben kezdesz?
  • erdos
    Én az Argon One mellett voltam éppen, azt jegyeztem meg. De azért mellékesen minden szektor tökig van M7-tel meg sokkal több az M1-M2-TL is. Szal mire odaértem az Argonok túlerőben voltak, szép kis tüzijáték volt...
  • dimre
    Gonerek jól vannak?:))
  • Lockheed
    Bőrülések, sötétített cockpitablak, alu-leszállótalpak ? :D
  • Zombye
    Kézzejjétek el, Nyertem egy Herier Sentimelt lottón. Igaz pajzsa nincs, de ez nem is annyira fontos...

Még sosem nyertem hajót lottón. Pénzt már igen. De hajót?

• chassius
    úgy vettem észre, hogy igen.
    az alapjáték szektoraiban ugyanazok a gyárak vannak, max hozzá került még a listához 1-1 érdekesség (pl.: scrap yard vagy ilyesmi.).
  • droidka
    Tényleg! Erről jut eszembe, hogy adott szektorban ugyanazok a gyárak vannak-e többnyire a 0.7-ben, mint a régiben?
  • droidka
    Ebben a hsz-ben remélem találsz pár hasznos dolgot: #6953...
    (Bár ez csak a régebbi vátozatra volt érvényes, azóta nem tudom, hogy konkrétan ezekben mi változott!!!... Az UT-t később megutáltam.)

Jó játék ez, csak rengeteg türelem kell hozzá!Amíg kiismeri az ember a dolgokat, az bizony itt nem két perc!
  • chassius
    1 kérdés:
    (lehet,hogy már volt róla szó) Hogyan tudok kiegészítő (fight software MK1, MK2, stb) dolgokat gyártani az EQ dock-ban? (már ha lehet egyáltalán)
  • bigapó
    kérdezz bátran máskor is, legalább nosztalgiázok, nem sok időm jut gépezni mostanában. lehet, hogy a kereső is kidobja a dolgokat, először próbáld azt és ha nincs egyértelmű válasz akkor írd be. sok témát többször kitárgyaltunk már, sőt lehet, hogy Én nem is jót mondok:))
    azért többnyire igazam van:)
  • csgj
    nyugi, más is így van ezzel (én is) :)
  • bigapó
    gondoltam kezdőnek szájbarágósan írom le. nekem is így kellett, bár lehet csak én vagyok ilyen:))
  • csgj
    hú, kösz... :D
  • bigapó
    keresd meg a megfelelő szektorokban egyedül, elhagyatottan árválkodó hajókat. Amelyik nem tetszik azt eladod, de egy szállítóhajót hagyj meg, hogy tudj kereskedni.
    az adás-vétel nem nehéz. ráálsz az adott termékre -egy kiemelő csíkkal jelzi-, ami piros azt vagy azért nem tudod megvenni, mert nem vagy elég "jóban" az adott fajjal vagy pedig nem megfelelő a hajód a szállításra -egy M-es rakterű nem tud XL-st szállítani. Többnyire kicsi áruk vannak, ez nem lesz gond, például az energy cell, a legolcsóbb és mindenhol kellő cucc. Eleinte ezzel kereskedj. Keress egy olyan Solar Power Plant-ot ami full-on van, ekkor kb. 14 Kreditbe kerül. Power Circle tele van SPP-vel, a környező szektorok pedig "szomjas" gyárakkal. ha 19-20 körül tudod eladni és olyan 6-8000-es a raktered, az azért már szép profit:) lassú, de biztos.

amikor átpakolsz a hajódba (jobbra nyilat nyomd le folyamatosan), akkor írja lent a mennyiséget és egyből vonja is tőled pénzt. Ha megtelt a raktered vagy elfogyott a pénzed nyomj Enter-t, mert ekkor jön létre ténylegesen az üzlet. Láthatod majd, hogy egyből más áron lehet ezután venni. Ez a természetes, mint a való világban, minél több van egy áruból annál olcsóbb. Ezért lehetőleg egyszerre vedd meg azt a mennyiséget amit akarsz, mert jelentős veszteséged lesz, ha nem figyelsz rá és később kevesebbért adod el.

Az eladás ugyanígy zajlik, csak természetesen minél drágábban add el azt ami nálad van. Írd fel, hogy mit emnnyiért vettél, ha máshogy nem megy.

Amikor összeszedtél legalább 500000 Kreditet, akkor dokkolj be egy Teladi Equipment Dockba és vegyél egy Trading Software Mark 3-at. Ekkor ne ülj ebben a hajóban és később se szállj be, mert akkor elveszted a cuccot. Ez egy szoftver amivel lényegében egy pilótát fogadsz fel, akinek kiadhatod a Sector Trader parancsot. Ezután önállóan fog kereskedni, mindig a legjobb üzletet kajtatja. Később akár Universal Trader is lehet, ennek viszont van pár feltétele.

Mindezekről és egyébb segítségekről Amaro oldalán is olvashatsz. x3reunion.fw.hu
  • chassius
    probléma megoldva.

to csgj:
    megveszed az árut és máshol ekadod.
    pl.:ahol van a szektorban Solar Power Plan ott megveszed az Energy Cell-t, utána keresel 1 helyet ahol közelben sehol 1 Solar Power Plan és ott az egyik gyárnak továbbadod.
    ha elég gyors voltál akkor nyersz egy kis pénzt a bizniszen.
    lassan (nagyon lassan), de biztosan meg lehet gazdagodni.
    de mindenféleképpen nézd meg Amaro oldalát. ott van egy pár hasznos tanács, hogy, hogyan is kezd el.
  • chassius
    nem tudjátok, hogy hová kell vinni az M7-est, hogy be dokkoljon.
    mielőtt hülyének néztek tudom, hogy Grand Exchange/Teledi shipyard.
    de a shipyard melyik részére?
    mert nekem sehogy sem bedokkolni akárhová is vontatom.
  • csgj
    most már találtam több küldetést is a kereskedőhajóknál, de egyiket sem adják oda, mert vagy túl gyenge vok még, vagy nem bírnak... :P Ez pedig kezd egy kicsit idegesíteni... Már 2 órát játszottam vele, de semmi! És a kereskedés? Azt se tudom, hogy kéne, mert én megveszem a cuccot aztán kész... az az enyém lesz, nem? Plusz, már csak 4000-em maradt abból a 100000-ből, vagy mennyiből... mind azért költöttem el upgrade-re, hogy elvállalhassak végre vmi küldit... de hát nem sikerült :O
  • bigapó
    akkor majd otthon nézem meg:))
  • SaGa Jr
    Nálam mindkettő látszik.
  • bigapó
    csak nálam itt melóba nem jó kép vagy másnál sem jön be semmi?
  • dimre
    EGY DARAB csatahajó volt a flottában??? Erre volnék én ezerrel kíváncsi, hogy ez a része vajon még mindig ugyanolyan hihetetlenül kiegyensúlyozatlan-e??????

Ha ügyes vagy akár egy hajóval is tudsz csatát nyerni,de sokkal nehezebb (reálisabb) mint eddig volt,a Xenonok nem várják meg amig szétlövöd öket.Sokkal "aggresszivebbek" az ellenfelek. A fegyverek is sokat változtak,vannak újjak, és a régiek tulajdonságai javultak pl:a rakéták sebessége megnött (tempest régi seb 156: új seb 186).
    Az új hajók között van egy-két brutális erejű,ha egy ilyennel kikeszdesz biztos nem lesz "kiegyensúlyozatlan".:)))

Shivan Dragon
    Pirate Marauder
  • dimre
    Ez nem illegális,szerintem nem cheat,a játékmenetet nem befolyásolja.A System owerride software birtolása illegális, kivéve a kalózoknál.Az mkII (sript) változata engedélyezett minden fajnál.
  • dimre
    F1 többszöri használata, a hajó összes turretállása,külső nézet,kijelölt cél.
    F2 külső nézet, num billentyük a kamera forgatása.
    F3 kijelölt cél, num billentyük...
  • dimre
    Amaro oldala.
  • Lysandus
    Honnan is lehet megszerezni ezt a scriptet? :-)))
  • bigapó
    mindhárom előző kollegának is szól.

az tényleg az Unlimited Salvage Insurance nevű script, nekem is ez rémlik. azt nem tudom, hogy illegális-e, szerintem nem. viszont nekem most az XTM-nél működött anélkül is, hogy megvettem volna. így viszont enyhe csít szagú:) de nem érdekel:)))
  • csgj
    á, egyszerűen nem találok sehol sem küldetéseket... dögunalom órákat repdesni a kereskedőhajókra, hogy utána járjak a dolgoknak...
  • csgj
    lehet vhogy külső nézetre váltani?
  • droidka
    Jozzy:
    -Velem is történt olyan (vadászgépben), hogy hirtelen felrobbantam, és nem tudtam, hogy mi volt a bűnös! Valószínűleg akna??? Csak tipp.Később ott majd próbáld ki, hogy nagyobb, erősebb páncélzatú hajóval is felrobbansz-e?!

Erdos mondta:

"Éppen most takarítottunk közösen egy elég szép Xenon flottát ki az Argon One-val"

EGY DARAB csatahajó volt a flottában??? Erre volnék én ezerrel kíváncsi, hogy ez a része vajon még mindig ugyanolyan hihetetlenül kiegyensúlyozatlan-e??????

Mert ha igen, akkor inkább tényleg kalóz leszek legközelebb (nem gyáros, mint legutóbb), ha majd eljutok odaáig, hogy újrakezdjem!!!...
  • Lysandus
    Miért ne lenne?
  • Lysandus
    Abban lennie kell tutorialnak.
  • dimre
    Egy kérdés,a Warlordos kezdésben nincs HQ-s küldi?